PSV Onder-19 start Youth League met zure nederlaag tegen Barcelona
Dinsdag, 18 september 2018 om 15:48

PSV Onder-19 is de groepsfase in de UEFA Youth League gestart met een 2-1 nederlaag op bezoek bij Barcelona. In het Mini Estadi leken de Catalanen lang op weg naar een 1-0 overwinning op de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij door een doelpunt van de Spaanse middenvelder Lucas de Vega, maar in de slotfase maakte Jordan Teze de verdiende gelijkmaker. Toch was het de thuisploeg dat na negentig minuten spelen aan het langste eind trok.

PSV, dat net als het eerste elftal is ingedeeld in een poule met Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale, deed niet veel onder voor de Spaanse topclub. De bezoekers waren al een paar keer voor het doel van Barcelona verschenen, toen doelman Kyan van Dorp in de tiende minuut de 1-0 moest slikken. Op de linkerflank ging Nils Mortimer Moreno er vandoor en bij de tweede paal werd de geheel vrijstaande De Vega bereikt. Voor laatstgenoemde was het een koud kunstje om de bal tegen de touwen te werken. De thuisploeg werd sterker en het was aan de sterk keepende Van Dorp te danken dat de achterstand na 45 minuten spelen niet groter was.

De talenten van Van Nistelrooij kwamen in de tweede helft scherp uit de kleedkamer. PSV ging op jacht naar de gelijkmaker en trof vlak na de thee de paal en lat. Nigel Thomas schoot vanuit een vrije trap op de paal, terwijl Joël Piroe met een kopbal de lat raakte. Hoewel Barcelona bij vlagen dreigend bleef, was het PSV dat de beste mogelijkheden kreeg en ongeveer een kwartier voor tijd langszij kwam. Vanuit een moeilijke hoek frommelde Teze de bal binnen. Zodoende leek PSV een punt mee te nemen uit Barcelona, maar het liep anders. Vlak voor tijd was het invaller Gonzales Iglesias die scoorde op aangeven van Konrad de la Fuente en zijn ploeg drie punten bezorgde.

18 september 2018 om 15:55
Uiteindelijk bleek Barcelona maatje te groot, wel hele degelijke tweede helft van PSV u19. Ihattaren blijft een absolute geweldenaar, aanval van PSV herbergt voldoende kwaliteit om de return niet te hoeven verliezen. Zijn zeker kansen door de groep te komen. 2-1 is zuur maar wel terechte weergave van wedstrijd imo.

wyzijnkampioen

3
18 september 2018 om 16:06
Op de foto`s lijkt hij wel op Affelay, ook qua speelstijl?

wolterx

9
18 september 2018 om 16:08
Ik weet niet waar ik dat ooit heb gelezen maar meen dat hij familie is van Affelay, maar vind hem wel vergelijkbaar in manier van spelen met hoe ik jonge Affelay voor me zie. Ihattaren kan ook gewoon echt belachelijk goed voetballen.

DIRTY01

3
18 september 2018 om 17:45
Een maatje te groot? Ik denk dat je de Nederlandse jeugdelftallen echt onderschat hoor...

Sanderr

3
18 september 2018 om 17:56
Wolter kennende heeft hij gewoon heel de wedstrijd gekeken en velt hij een oordeel over wat hij vandaag gezien heeft, namelijk dat Barca toch een maatje te groot was al wonnen ze op de valreep. Waarom zou hij de Nederlandse jeugd, die hij zeer intensief volgt, onderschatten? Barca O19 is ook niet bepaald een campingteam overigens he..

wolterx

0
18 september 2018 om 18:23
Waar onderschat ik 'de Nederlandse jeugdelftallen' precies dan? Vandaag was het bij Barcelona net iets beter bij PSV, vond ze op momenten makkelijker voetballen en creëerde gewoon net iets meer en scoort 2x uit een terug getrokken lage voorzet en mist nog 2 1 op 1 kansen. Bij PSV had Vertessen moeten scoren en scoort het met veel fortuin na deflectie de goal om gelijk te maken, ook had die kopbal van Piroe zomaar erin kunnen vallen maar had toch idee dat Barcelona deze pot gewoon de betere was ondanks dat ik ze beter heb zien spelen dan vandaag geval was. Defensief stond het daar beter, middenveld vond ik ze aan de bal op 2 van de 3 posities sterker en aanval was efficiënter ondanks dat PSV daar niet echt onder hoeft te doen met de opties die het heeft. Maar Piroe als flankspeler is gewoon stuk minder als in de punt en Vertessen werd deze wedstrijd moeilijk bereikt. Vond Barcelona eerste helft stuk beter spelen dan PSV die na beetje omzetten van middenveld (Ihattaren kwam meer aan de bal vroeger in de aanval dan eerste helft waar hij diep stond) tweede helft steeds beter in de wedstrijd kwamen maar na de goal zette Barcelona weer aan en viel die 2-1 nog. Ook zeg ik dat er zeker kansen zijn groep door te komen en dat de thuiswedstrijd punt(en) pakken niet ondenkbaar is. Maar vandaag was Barcelona gewoon net maatje te groot naar mijn mening.

DIRTY01

0
18 september 2018 om 18:31
Okay helder, goed dat je je reactie nog verder uitlegt. Ik was in de veronderstelling dat je de jeugdelftallen van Barcelona per definitie een maatje te groot vond.

ErwinWesterlaken

4
Het is te hopen voor het Nederlands voetbal dat PSV vanavond met een 1-1 wegkomt.

Quirento

13
18 september 2018 om 16:03
Vind een nederlaag onverdiend. Ihattaren is echt een waanzinnig talent! Vandaag met zijn 16 jaar de beste speler van PSV o19.

Chefvoetbal

4
18 september 2018 om 16:44
Prachtige speler inderdaad, viel mij ook al op tijdens het u17 EK.

Gilgamesh

2
18 september 2018 om 16:17
Genoten van Ihattaren en Sadilek. Wel echt heel jammer dat Sambo geblesseerd is en Maatsen de overstap naar Chelsea heeft gemaakt (backs van de o17 vorig seizoen), dan had je Teze centraal kunnen zetten. Nu staat er gewoon een matige verdediging.

wolterx

5
18 september 2018 om 16:37
Obispo en Soulas zijn opgegeven als dispensatiespelers, hadden allebei best kunnen uithelpen vandaag want defensief kon het beter inderdaad.

Guaporta

7
18 september 2018 om 16:23
Teleurstellende wedstrijd van de talenten van Barcelona, zeker van degenen dal hebben mogen ruiken aan het eerste elftal. Juan Miranda speelde een degelijke wedstrijd, maar van hem mag verwacht worden dat hij op dit niveau een leidende rol pakt. Begrijp overigens niet waarom hij nog met Juvenil A mee moet doen, in principe is hij namelijk stand-in van Jordi Alba dit seizoen. Ook van Abel Ruiz mogen we veel meer verwachten, hij heeft namelijk de potentie om de Youth League aan flarden te schieten en was vandaag geen schim van wat hij kan zijn. Daarnaast hoort Nico González natuurlijk altijd te starten in de Xavi-rol, dat is een talent dat het tot het eerste elftal kan schoppen. Verder zijn het allemaal relatief nieuwe namen voor me aangezien een groot deel van de talenten afgelopen zomer doorstroomde naar Barcelona B. Al met al had PSV hier duidelijk meer verdiend, maar individuele klasse geeft dan toch de doorslag vandaag. Die Ihattaren is trouwens wel een interessant spelertje om in de gaten te houden, daar straalt het talent vanaf!