PSV troefde Stuttgart af: 'Op zijn vijftiende kon hij al naar Arsenal'
Zaterdag, 30 december 2017 om 13:24

PSV legde onlangs de Argentijnse spits Maximiliano Romero vast. De talentvolle spits komt over van Vélez Sarsfield en is volgens Guillermo Tagliaferri, journalist van de Argentijnse krant Clarín een goede aankoop van de Eindhovenaren. In gesprek met ELF Voetbal laat hij weten dat PSV goed zaken heeft gedaan. "PSV krijgt er een talentvolle, balvaste spits bij."

Romero maakt het seizoen normaliter af bij zijn huidige club, maar sluit mogelijk in januari al aan bij de selectie van trainer Phillip Cocu. Volgens Tagliaferri haalt PSV een groot talent in huis. "Romero was al vroeg erg goed. Op zijn vijftiende kon hij al naar Arsenal", klinkt het. "De Engelse club stuurde al vroeg scouts naar wedstrijden van Vélez Sarsfield. Romero liep toen een knieblessure op en is er toen lang uitgeweest. Gelukkig is hij nu weer helemaal fit. Hij heeft een goed jaar achter de rug."

PSV betaalt 10,5 miljoen euro voor de aanvaller. Vélez Sarsfield heeft een doorverkooppercentage van tien tot vijftien procent kunnen afdwingen. "Vélez Sarsfield zal hem liever verkopen aan een club uit Europa dan aan een absolute topclub in ons land als Boca Juniors of Independiente. Die clubs kunnen financieel niet wedijveren met een club uit Europa." Ook VfB Stuttgard zat achter de handtekening aan, maar PSV deed een beter bod. Volgens BILD probeerde ook Borussia Dortmund Romero nog in huis te halen.

Meer nieuws
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
10
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
2
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
27
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
14
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
caribbean
 
35
30 december 2017 om 13:36
Werd al vroeg door Arsenal gescout en kon er heen? Is dat zelfde Arsenal die ook Sanogo gescout hebben? Vind dit een nietszeggende bericht.
 
Finalvoetbal
 
6
30 december 2017 om 14:00
Kon op zijn 15e al naar Arsenal. Zo zo dat is heel wat. Hetzelfde Arsenal dat haast iedere jeugdspeler van Ajax wil en dat vaak door ieder jeugdteam van Ajax wordt weggetikt. Het had me veel meer gezegd als Wenger hem voor het 1e team wilde hebben.
 
TILBURG013
 
20
30 december 2017 om 14:08
Op zn 15e voor het eerste team? En Ajax is natuurlijk de beste club van de wereld.
 
FCU75
 
24
30 december 2017 om 14:06
Op zijn 15e kon hij naar Arsenal, op zijn 18e naar PSV. Als 'ie zo doorgaat, kan hij op zijn 20e naar Top Oss!
 
wolterx
 
11
30 december 2017 om 14:25
Tja, Fodé Fofana kon - en ging - met 10 jaar vanuit Groningen naar Barcelona, speelt nu bij PSV als ik me niet vergis. Bobby Adekanye ging met 13(?) van Ajax naar Barcelona om met 16 via PSV bij Liverpool te belanden. Man U wilde de toen 13-jarige Unuvar en 14-jarige Zamani bij Ajax weghalen. Noah Ohio en Malcolm Ebiowei speelde tot hun 9e in Nederland en vertrokken naar Engeland. Ohio via Man U nu naar City (die hem met 2 jaar geleden overnamen) en Ebiowei weet ik eigenlijk niet. Al claimde iemand dat die bij Ajax F1 heeft gespeeld maar pin me er niet op vast. Tegenwoordig is iedereen met beetje talent al lang voor hun 16e benaderd. Nederlandse clubs doen zelfde, daar niet van. Feyenoord en Ajax hebben Tristan Alif Naufal (13 jaar, Indonesië, meen dat hij familie van Van Bronckhorst is) meermaals op stage gehad. Thomas Kotlar heeft minimaal 2x stage gelopen bij Ajax, hij is 14. Hilton (Xuhux) zijn overstap naar Ajax toen hij 15 was werd door CAS geweigerd, hij deed toen al jaar in NL zaalvoetballen en speelt nu ook weer in Nederland, na periode bij LA Galaxy vertrok hij weer naar Amsterdam en speelt daar nu met 16/17 seniorenvoetbal maar mag niet aansluiten bij een BVO. Mauro Junior van PSV onderhouden ze ook al jaren nauw contact mee. Net als Ajax met Cerny had die vanaf zijn 14e bij Ajax toernooien speelde. Leon Bailey (Leverkusen) is vanaf zijn 15e constant bekeken door Ajax en Genk, Ajax stuurde om de zoveel tijd iemand naar Jamaica om banden warm te houden. En lijstje kan nog lang doorgaan. Het zegt heel weinig omdat hij bij elke club bizar veel gebeurd, vaak geeft het wel aan dat een speler veel talent heeft maar is geen garantie dat hij het gaat redden.
 
Ori 85
 
8
30 december 2017 om 14:19
Hoge verwachtingen van deze jongen. Hopelijk wordt hij bij PSV net zo succesvol als sommige illustere voorgangers zoals Romario en Ronaldo. Het scoutingsteam heeft daar in ieder geval genoeg vertrouwen in. 10,5 miljoen is niet niets.
 
SpartaAjax
 
5
30 december 2017 om 14:38
Voor Nederland een hoop geld. Als je het naast aankopen zoals Neymar (220 miljoen?) of dat 17 jarige talent van Real (40 miljoen?) legt dan valt het reuze mee. De markt is ook volledig over de rooie
 
FrankLampard08
 
0
30 december 2017 om 14:59
Deze jongen staat te boek als groot talent, maar heeft nog vrijwel niks laten zien. In ieder geval zijn z'n statistieken bij de senioren niet om over naar huis te schrijven. Ik schrijf hem om die reden niet af, maar ik ga het wel zien hoe hij zich ontwikkelt. Nu zie ik bij jou dat je hoge verwachtingen hebt en je hoopt dat hij met zo succesvol wordt als Romario en Ronaldo. Dat lijkt me niet waarschijnlijk. Hopen mag, maar Romario en Ronaldo werden wereldvoetballer van het jaar... Je legt op deze manier de lat voor Romero wel heel hoog.
 
False9
 
2
30 december 2017 om 14:25
Vind het altijd zo krom. Zoveel clubs in de wereld op dit moment die niet weten wat ze met al hun geld moeten doen. Waarom zou dan niemand zo'n groot wereldtalent voor slechts tien miljoen niet oppikken. Moet dus iets mis mee zijn anders was hij allang opgepikt door een Benfica of Valencia. Je pikt alleen wereldtalenten op als Sanchez als de speler zelf beslist niet naar Barcelona te willen...