'PSV verwijst 'oninteressant aanbod' van Turkse topclub naar prullenbak'
Donderdag, 2 januari 2020 om 19:41

Besiktas heeft onlangs bij PSV aangeklopt voor Érick Gutiérrez, zo meldt onder meer de Mexicaanse tak van Marca. Volgens de sportkrant kon de Turkse topclub echter zowel de Eredivisie-club als de middenvelder zelf niet overtuigen met zijn aanbod. Van een mogelijke overgang is dan ook geen sprake.

PSV voerde naar verluidt 'informele gesprekken' met Besiktas, maar vond het aanbod niet interessant. De huidige nummer vijf van de Süper Lig nam geen contact op met Mariel Duayhe, de zaakwaarnemer van Gutiérrez. Volgens Marca wil de 24-jarige Mexicaan na het vertrek van trainer Mark van Bommel vechten voor zijn kans bij PSV. Onder de onlangs ontslagen oefenmeester was Guti lang niet altijd verzekerd van een basisplaats.

Inmiddels staat Ernest Faber als interim-trainer voor de groep bij de Eindhovenaren. Hij zou zijn vertrouwen in Gutiérrez hebben uitgesproken en hem een meer aanvallende rol willen geven. De middenvelder bracht de feestdagen door in Mexico en keert donderdag terug in Eindhoven. Hij gaat naar verwachting 'gewoon' mee op trainingskamp naar Qatar, waar PSV zich voor gaat bereiden op de tweede seizoenshelft.

Gutiérrez werd in de zomer van 2018 voor een bedrag dat maximaal kon oplopen tot acht miljoen euro overgenomen van CF Pachuca, waar PSV eerder ook Hirving Lozano van kocht. Gutiérrez wist de hoge verwachtingen in Nederland nog niet waar te maken. In zijn eerste seizoen kwam hij tot zestien competitieduels, terwijl de teller in de huidige jaargang op twaalf wedstrijden staat.

Meer nieuws
   
21:31
21:31
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
8
   
21:22
21:22
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
10
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
21
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
4
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
229
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
MT87
 
13
2 januari 2020 om 19:58
In een systeem met 1 controleur kan het misschien nog wat worden met Guti, op eigen helft is hij simpelweg niet slim en daadkrachtig genoeg in het verdedigende werk en neemt hij met zijn (slordige) passes veel te veel risico. Ietsje aanvallender kan dan helpen. Maar dit is wel echt zijn laatste kans.
 
Remmetje81
 
13
2 januari 2020 om 20:35
Echt zijn laatste kans? Deze jongen heeft nog nooit echt een eerlijke kans gehad. Die heeft nog nooit 3x 90 min achter elkaar gespeelt. Werd altijd geslachtofferd, en nog wat pech gehad.
 
JohanVlerksen
 
21
2 januari 2020 om 20:40
Nouuuu, volgens mij heeft hij wel aantal wedstrijden achter elkaar in de basis gestaan hoor en tot de slotfase ook. Ze hoopten gewoon op een Guardado 2.0 echter niet gelukt.
 
marcodouglas
 
7
2 januari 2020 om 21:20
Helemaal eens. Hij heeft pech gehad met van Bommel die niet snapt wie op welke positie moet spelen
 
MT87
 
11
2 januari 2020 om 22:08
@remmetje81, ik heb persoonlijk al lang genoeg gezien. Guti heeft niet het inzicht/overzicht, tempo, passend vermogen in de kleine ruimte, rust, en vooral handelingssnelheid in zijn spel benodigd voor een club als PSV. Daarbij, het is een volwassen kerel he. Geen jong talentje uit de eigen jeugd die je maar kansen blijft geven. Hij moet er gewoon staan. Enige reden voor mij voor een allerlaatste kans is omdat het anders pure kapitaalvernietiging is. Vergelijk hem nou eens met Ihattaren, dan zie je dat hij voor een positie op 10 alles tekort komt. En als 8 rendeert hij dus ook al niet. Persoonlijk zou ik ook nooit Ihattaren van de centrale 10 positie afhalen om met de punt naar achteren te kunnen spelen, maar goed, we zullen zien hoe Faber hem aanvallender wil gaan laten spelen.
 
TVL11
 
22
2 januari 2020 om 20:01
Gutierrez en vechten voor zijn kans, ik moet het nog zien. Dacht dat ik met Pereiro en Rosario al 2 gigantische slapjanussen gezien had maar Gutierrez kan er ook wat van.
 
Sirius
 
6
2 januari 2020 om 20:07
Deze Gutierrez lijkt ook wel een redelijke miskoop. Hij voegt maar weinig aan PSV toe en doet gewoon te veel fout om het systeem als excuus voor z'n spel te gebruiken. Ik vind z'n handelingssnelheid te traag om echt het verschil te maken, z'n passing is niet speciaal en het is ook geen speler die voorop in de strijd gaat.
 
El_Guaje7
 
5
2 januari 2020 om 20:10
Vraag me echt af wie deze man heeft gescout, zal wel weer Vennegoor of Hesselink en/of John de Jong zijn geweest. Matige middenvelder in mijn ogen, doet alles op een tempo, draait altijd terug met zijn rug naar het doel van de tegenstander. Het enige wat goed is is eigenlijk zijn traptechniek. Verkopen in de zomer, samen met Baumgartl en Bruma.
 
Master D
 
11
2 januari 2020 om 20:20
Is hij niet gewoon gehaald om Lozano tevreden te houden en te zorgen dat ie nog een jaar zou blijven? Dat ze daarom dus wat minder problemen maakten van de zwakke punten in zijn spel? Anders zou ik zijn transfer namelijk ook niet begrijpen.
 
N ChaouiCii
 
3
2 januari 2020 om 20:45
Geef die jongen is nog wat tijd.
 
T. Alavez
 
20
2 januari 2020 om 21:19
Baumgartl verkopen?? Aub niet. Ik ben echt overtuigd van zijn kwaliteiten. Alleen heeft hij de pech gehad dat die een verdediging moest leiden. Plus geen echte support van de backs en zijn compagnon. Daarnaast ook een wissel van de wacht bij de keeper. Geef hem vertrouwen en hij kan uitgroeien tot een hele goede CB. Alleen mist hij nu teveel andere stabiele factoren. Plus is die te jong om een leider te zijn nog
 
JayPsv79
 
4
2 januari 2020 om 21:00
Denk dat deze Guti wel wat kan hoor is vaker met zuid amerikaanse spelers gebleken geef deze man een serie wedstrijden vertrouwen zou ik zeggen. Deze jongen kan nooit enig vertrouwen hebben gevoeld onder van Bommel. PSV draait al een jaar slecht bij mij gaat t er moeilijk in dat alle aankopen niet goed genoeg zijn denk dat niemand onder van Bommel wist waar ie aan toe was, op slechte momenten aangeven dat je de goede spelers in je elftal mist .. wat zeg je dan automatisch over de rest ...
 
cabinessence
 
6
2 januari 2020 om 21:47
Het klinkt misschien gek, maar ik heb nog steeds hoge verwachtingen van Gutierrez. Zijn eerste wedstrijden voor PSV waren geweldig. Hij deed me denken aan Guardado, maar dan met scorend vermogen. Ik denk dat hij echter helemaal geknakt is door Van Bommel, het schijnt dat Gutierrez ook een enorme hekel had aan hem. Dus als Faber hem nu inderdaad het vertrouwen zal geven, dan denk ik dat het wel eens een mooie tweede seizoenshelft kan worden voor Gutierrez.
 
SneekPSV
 
10
2 januari 2020 om 22:30
Logisch natuurlijk dat Guti een hekel aan van Bommel had. Hij zag hoe pannenkoek Rosario week in week uit in de basis mag starten, net als Sadilek. Zij mochten werkelijk álles fout doen zonder enige consequentie. Terwijl Guti bij elke scheet weer op de bank terecht kwam. Als ik Guti was, kon van Bommel in de stront zakken. Daar zou ik geen stap meer extra voor zetten. Dat blijkt dus ook wel. Het heeft denk ik ook voor scheve verhoudingen en een verziekte sfeer geleid.