PSV wil zich versterken en heeft verdediger van Engelse koploper op het oog
Zaterdag, 14 januari 2023 om 14:24

PSV denkt eraan om zich deze transferperiode te versterken met Conrad Jonathan Egan-Riley. Dat meldt Voetbal International. De twintigjarige verdediger staat onder contract bij Championship-koploper Burnley, maar komt daar nauwelijks aan spelen toe. Mogelijk wordt PSV'er Jenson Seelt betrokken in de deal.

Egan-Riley is afkomstig uit de jeugdopleiding van Manchester City. Bij die club speelde hij vorig seizoen in drie duels enkele minuten mee in het eerste elftal. Afgelopen zomer maakte hij transfervrij de overstap naar het Burnley van trainer Vincent Kompany, maar die samenwerking verloopt vooralsnog moeizaam: in totaal kwam hij tot slechts zes duels dit seizoen, waarvan twee als basisspeler.

De mogelijkheid bestaat dat Seelt in de deal wordt betrokken. Vrijdag meldde het Eindhovens Dagblad na berichtgeving uit Engeland al dat Burnely zich bij PSV heeft gemeld voor de diensten van de negentienjarige centrale verdediger. Daarbij werd gemeld dat Seelt voor één miljoen euro de overstap moet maken, waarbij PSV bovendien de mogelijkheid heeft om één miljoen aan bonussen op te strijken. Clubwatcher Rik Elfrink sprak daarbij van een 'fors bedrag'.

Seelt, die in Eindhoven nog een contract heeft tot medio 2024, komt vooralsnog vooral in actie voor Jong PSV, waarvoor hij in december 2020 zijn debuut maakte in de Keuken Kampioen Divisie. In het eerste elftal heeft hij vooralsnog weinig zicht op speeltijd. Zelf zou Seelt volgens het Eindhovens Dagblad openstaan voor een overstap naar Burnley. Naast het feit dat hij er financieel op vooruit gaat, zou hij ook meer zicht op speeltijd hebben. Burnley degradeerde afgelopen jaar uit de Premier League, maar gaat nu aan kop in de Championship en is hard op weg om na een jaar weer terug te keren.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
sangoale
 
15
14 januari 2023 om 14:28
Bankzitter burnley? Komop ff iemand die er direct staat
 
Eindtovenaar10
 
2
14 januari 2023 om 14:35
Moeten eerst verdedigers gaan lozen. Staan er 11 of 12 op de loonlijst voor 4 posities.
 
Formus
 
3
14 januari 2023 om 16:53
Hopen ze hier niet op een Mandueke kans? Dat ie straks voor veel geld weer verkocht wordt omdat ie voor de Engelsen homeground is?
 
BaronVonBorsig
 
0
14 januari 2023 om 17:18
Madueke is toch niet homegrown? Of bedoel je dat niet precies?
 
Noano
 
15
14 januari 2023 om 14:28
Liever Seelt behouden. Maar ik beslis niet
 
PSV18
 
1
14 januari 2023 om 14:34
Seelt wil zelf graag de stap naar Burnley maken volgens Elfrink. Een miljoen euro plus een miljoen bonus lijkt het te gaan worden.
 
The-Jump
 
4
14 januari 2023 om 14:39
Maar komt dat niet doordat PSV hem geen kans geeft? En als ze hem verkopen, hoop ik op een terugkoopoptie, blijft wel eigen jeugd. Ik denk dat hij best ver kan komen, is in potentie beter dan wat er nu rondloopt en minuten maakt, centraal achterin.
 
memphisdepay
 
3
14 januari 2023 om 15:11
Nou dat vraag ik me toch wel heel erg af. Obispo en Teze bijvoorbeeld hebben alle jeugdelftallen doorgelopen van NL en zaten op zijn leeftijd volgens mij al bij de selectie. Heb niet perse het idee dat PSV hier een toptalent laat gaan.
 
Heung-plus-son
 
10
14 januari 2023 om 14:30
Tsjezus het transfernieuws deze periode is echt bedroevend voor de psv supporter. De toppers gaan weg en alleen maar geruchten over middelmaat.. de vraag waar de creatieve scouting is gebleven leeft hoogtij dagen
 
PSVAR78
 
6
14 januari 2023 om 14:30
Jaren lang zoeken wij verdedigers en het wil maar niet lukken. Nu hebben wij voorhoede spelers nodig en zijn wij geïnteresseerd in een verdediger die op de bank zit bij notabene Burnley
 
memphisdepay
 
0
14 januari 2023 om 15:05
Misschien is dit wel een speler die ze al eerder op een lijstje hadden staan en ze nu als vervanger voor Seelt willen halen. Als dit niet duur wordt kun je zo’n gokje wagen voor jong PSV.
 
The-Jump
 
6
14 januari 2023 om 14:33
Stuur eens een scout naar Wolfsburg om Bornauw te bekijken. Eentje met enorme lengte en scorend vermogen bij corners en vrije trappen, niet al te sterk aan de bal, maar met een voetballende dc naast hem, enorm van waarde. Staat er direct, lijkt me niet al te duur, zeker als je Madueke verkoopt en is nog jong genoeg om later door te verkopen.
 
FcGrun050
 
1
14 januari 2023 om 16:35
Hij heeft nog een contract voor tot en met 2026 en is basisspeler onder Kovac. Nu hij speelt, is Wolfsburg ook redelijk weer omhoog aan het timmeren. Ik denk niet dat ze hem heel makkelijk laten gaan.
 
tinus45
 
8
14 januari 2023 om 14:38
@vz, jullie zijn 'championship' voor koploper vergeten in de titel.?? Psv kan verdedigend wel wat versterkingen gebruiken inderdaad, wat er nu staat is toch niet voldoende of denken Psv supporters daar anders over.
 
Woenselaar
 
2
14 januari 2023 om 15:26
Denk je nu werkelijk dat ze dat "vergeten" zijn? Wat er nu staat is inderdaad verre van voldoende, maar ik heb mijn twijfels of je hiermee een directe kwaliteitsimpuls geeft aan de selectie. Wel opvallend dat wanneer PSV verdedigers nodig hebben, ze middenvelders halen. Wanneer ze aanvallers nodig hebben komen er ineens berichten over een verdediger.
 
memphisdepay
 
0
14 januari 2023 om 16:05
Wordt ook niet voor het eerste elftal gehaald maar eerst voor jong PSV wordt wel in andere artikelen vermeld. Hij is ongeveer even oud als Seelt en is toch Engels jeugd international die bij City ooit 90 minuten heeft gespeeld tegen Sporting in de 8ste finales van de cl. Ken hem verder niet maar puur op basis van zijn cv kan ik me niet voorstellen dat hij heel veel minder is dan Seelt, vind zijn cv indrukwekkender eerlijk gezegd. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat als deze gast uitgroeit tot een enigszins degelijke verdediger van het niveau Teze bijvoorbeeld, PSV goud in handen heeft. Voor die Engelse spelers wordt nou eenmaal veel geld betaalt. Maar goed dat is wel heel erg op de zaken vooruit lopen. Maar het lijkt mij niet onverstandig om te proberen afvallers van Engelse clubs te proberen te halen in de toekomst.
 
Woenselaar
 
0
14 januari 2023 om 16:47
Maar dat is toch precies het hele probleem? Er wordt al tijden geen directe impuls aan de selectie toegevoegd. De verdediging onder Brands zijn bewind is altijd een zorgenkindje geweest, nu nog steeds, en dan komen ze met dit op de proppen. Leuk en aardig, maar met deze speler ga je de oorlog niet winnen. Talent overtuigen hierheen te komen en kwaliteitsaankopen kunnen gewoon langs elkaar leven zou je denken toch?
 
memphisdepay
 
0
14 januari 2023 om 17:13
Eens maar er is helaas weinig geld. Ik denk niet dat PSV nog nieuwe verdedigers gaat halen, aangezien ze er al zoveel hebben. Hoewel een nieuwe rechtsback mij zeker geen overbodige luxe lijkt. Ik hoop in ieder geval nog op een opvolger voor Gakpo en als Madueke nog vertrekt hoop ik op ten minste nog 1 of 2 nieuwe spelers waarbij er ook een voor de achterhoede bij mag zitten.
 
Woenselaar
 
0
14 januari 2023 om 17:34
Ja, toch bizar om te zien hoe de financiële situatie er bij staat ondanks het niet begroten van de CL. Een nieuwe rechtsback vind ik persoonlijk niet nodig als ik Sambo bezig zie bij Sparta. Een nieuwe CV/ LB daarentegen... Daarnaast natuurlijk volledig met je eens dat er voor Gakpo een vervanger moet komen, zeker als Madueke ook nog eens vertrekt.
 
memphisdepay
 
0
14 januari 2023 om 18:56
Is ook niet heel gek zonder corona was de klap van de afgelopen 2 jaar nooit zo hard geweest, maar goed vroeg of laat komt PSV die wel weer te boven met zoveel kapitaal op het veld. Sambo zou ik best een kans willen geven, maar het probleem is wel dat hij pas over een half jaar weer terug is, komend half jaar heb je niks. Alle cvs vind ik net niet er is er geen 1 die er echt uitblinkt, maar goed wel voldoende redelijke opties. Op linksback heb ik de hoop dat Mauro door kan breken, hopelijk wordt die eindelijk is een keer fit. Want Max speelt al een lange tijd als een natte krant.
 
Cas1
 
0
14 januari 2023 om 14:59
Geen slecht idee. Psv is achterin zwak. Obispo en Ramalho zijn goed voor bijvoorbeeld Vitesse Maar nu Gakpo en misschien Madueke weg zijn/weg gaan is het voorin ook niet meer top. Gelukkig voor Psv is Simons er nog.
 
The-Jump
 
1
14 januari 2023 om 15:56
Die in de zomer ook voor een prikkie is op te halen door psg. Al moet hij dat zelf dan ook willen, kans is wel groter als PSV enkel kwaliteit inlevert en er vooralsnog niets voor terug haalt.
 
miki1959
 
0
14 januari 2023 om 16:19
En ik maar denken dat PSV bezig is met een verdediger van Arsenal
 
marton3103
 
0
14 januari 2023 om 19:05
Bij dit soort verhalen vraag ik me altijd af wat PSV, waarvan je normaliter zou verwachten dat ze sterker zijn dan een club uit de championship, in zo'n speler ziet, wat die club zelf niet ziet.