'PSV wilde voor die positie voor een dubbeltje op de eerste rang zitten'
Zondag, 24 november 2019 om 10:03

PSV trok afgelopen zomer de portemonnee voor onder meer Bruma (voor 15 miljoen euro overgenomen van RB Leipzig), Timo Baumgartl (voor 10 miljoen overgenomen van VfB Stuttgart) en Ritsu Doan (voor 7,5 miljoen overgenomen van FC Groningen). Geen van deze nieuwkomers heeft vooralsnog echter een onuitwisbare indruk achtergelaten en ook in de afgelopen periode slaagden zij er niet echt in om het gemis van Steven Bergwijn en Donyell Malen op te vangen. Arno Vermeulen zet dan ook zijn vraagtekens bij het aankoopbeleid van technisch manager John de Jong.

"Het is een behoorlijk dramatisch rijtje. Ibrahim Afellay heeft niet gespeeld, Olivier Boscagli bijna niet, de dure Bruma is geen basisspeler, Baumgartl is een ordinaire centrale verdediger van wie er in Nederland genoeg rondlopen en van Doan en Kostas Mitroglou val ik ook nog niet van mijn stoel. PSV heeft zijn geld niet goed besteed", somt hij op voor zijn werkgever de NOS.

Als voorbeeld noemt Vermeulen de linksbackpositie, waarvoor PSV na het vertrek van Angeliño Boscagli en Valencia-huurling Toni Lato aantrok. Middenvelder Michal Sadílek maakt vooralsnog echter de meeste minuten op die plek: "Goede linksbacks zijn goud waard, maar PSV wilde voor de invulling van die positie blijkbaar voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Dat is faliekant mislukt." Ook over Bruma is Vermeulen niet enthousiast: "Op basis van de cijfers had hij twee heel matige seizoenen bij Leipzig, en dat beeld laat hij vooralsnog ook in de Eredivisie zien. Hij speelt gedateerd voetbal, puur op snelheid en met een matige voorzet."

Bruma weet nog geen indruk te maken in het shirt van PSV

De Jong, die vorig jaar de naar Everton vertrokken Marcel Brands opvolgde, hoeft volgens de journalist nog niet meteen te vrezen voor zijn baan. Vermeulen denkt wel dat de technisch manager zich niet nog een keer een slechte transferzomer kan veroorloven: "Het is een jongen van de club, dus die gooi je er niet zomaar uit. Hij heeft meer krediet, meer reservetijd, maar die is natuurlijk niet onuitputtelijk."

De Jong krijgt aankomende zomer bovendien naar alle waarschijnlijkheid te maken met het vertrek van Bergwijn, terwijl Malen mogelijk ook al een stap zal willen maken. Vermeulen ziet dat dan ook als een test voor de bestuurder: "Wil PSV de race met Ajax volhouden, dan zullen er grote transfersommen moeten worden binnengehaald. Geen vijftien miljoen, maar dertig of veertig. En er moet beter worden ingekocht dan deze zomer. Is het rond deze tijd volgend jaar opnieuw een onvoldoende, dan zal het geduld van PSV zijn opgeraakt."

Meer nieuws
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
9
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
1
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
24
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
14
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (88)

 
arsenal890
 
17
24 november 2019 om 10:12
Op papier leken het goede aankopen. De meeste hadden verwacht dat Bruma de eredivisie zou kapot spelen. Er werd ook genoeg van bijv lato verwacht. Mitroglou viel ook de eerste paar wedstrijdjes goed in. Transfers kunnen tegenvallen maar dat alles niet goed loopt is toch wat voor te zeggen.
 
InkeMontana
 
63
24 november 2019 om 10:20
Op basis van wat werd verwacht dat Bruma de eredivisie kapot zou spelen. Ik heb de situatie rondom Promes meer gevolgd omdat Ajax nou eenmaal mijn club is, maar daarbij werd door veel mensen veel getwijfeld, terwijl die veel betere stats en spel kan overleggen in de afgelopen jaren dan Bruma. Kan me dan niet voorstellen dat mensen bij Bruma wel dachten de eredivisie even kapot te spelen. Mitroglu was vergane glorie en heeft 1 leuke wedstrijd gespeeld, zijn eerste. Die backs is echt waardeloos materiaal. Doan had ik persoonlijk meer van verwacht. Nee de Jong heeft niet bepaald een goede transferzomer neergezet.
 
dhr.vdK86
 
20
24 november 2019 om 10:25
Bruma speelde bij z'n vorige club ook niet al te best dus hoezo verwachtte iedereen dat hij de eredivisie kapot zou spelen dan?? Ot: de Jong heeft veel geld uitgegeven voor matige spelers - - > dus gewoon het geld verpest. En een jongen van de club? Speelde hij hier in Eindhoven zo geweldig dan? Of ben je al een jongen van de club als je er gespeeld hebt?
 
Boadurum
 
13
24 november 2019 om 10:38
Ik ken Bruma van zijn periode bij Galatsaray en daar was hij als 21-jarige een ontzettend veelbelovende speler. Ik had zeker verwacht dat hij een steunpilaar zou zijn voor Psv.
 
origineel
 
5
24 november 2019 om 11:08
Nou de verwachtingen op deze site waren in ieder geval wel extreem hoog. Waarschijnlijk vooral gebaseerd op zijn transfersom want hij stond al 4 jaar stil in zijn ontwikkeling en ook zijn stats waren niet bijzonder. Ik vond het tenenkrommend hoe Promes al was afgeschreven en deze Bruma de eredivisie wel aan gort zou gaan schieten. Hoe ze aan die backs gekomen zijn zal ik nooit snappen. Altijd besparen op de verdediging en investeren in de aanval, denk dat ze het wel nooit zullen leren.
 
InkeMontana
 
10
24 november 2019 om 11:17
Origineel. Denk dat het de oerhollandse gedachten is `wat uit het buitenland komt is beter`. We schatten buitenlandse competities en buitenlandse spelers hier over het algemeen veel te hoog in. Zoals gezegd ik heb rondom Bruma niet veel gelezen, maar als de verwachtingen extreem veel hoger dan rondom Promes waren, dan waren die verwachtingen ook extreem onrealistisch.
 
origineel
 
4
24 november 2019 om 11:39
Je zou weleens gelijk kunnen hebben. Misschien ook wel vanwege zijn speelstijl, je kan er makkelijk een gelikte montage van maken want hij is pijlsnel en dribbelt mensen makkelijk voorbij. Een paar doelpunten erbij van de keren dat hij de bal per ongeluk binnen schiet en je hebt een nieuwe aanvaller die de eredivisie wel even aan gort komt schieten.
 
Janta
 
21
24 november 2019 om 10:33
1 miskoop in je 1e seizoen kan gebeuren maar 3 miskopen? Ik hoop dat de Jong nog lang blijft bij PSV ??
 
pprins
 
2
24 november 2019 om 12:02
Dat “op papier” is nu juist het probleem. Ik vind het echt allemaal typische Martin Van Geel aankopen. Pure middelmaat voor echt veel te veel geld. Bruma had al jaren slechte statistieken en van Doan ziet iedereen dat dat puur een speler is die het aardig doet in de subtop. Heb het idee dat bij Dian de marketing belangen in Japan en Azië zwaarder telden dan kwaliteit
 
Kohaku
 
0
24 november 2019 om 15:44
Dat is vooral achteraf praten. Baumgartner heeft 100 wedstrijden in de BL achter zijn naam staan op deze jonge leeftijd. Lijkt me niet slecht. Het blijft vaak een gok en als je het van te oren weet koop je die spelers niet en dat geldt voor elke TD, ongeacht hoe die heet.
 
Marshmallow
 
8
24 november 2019 om 10:15
Arno: psv kan geen 30 a 40 miljoen uitgeven voor 1 of 2 spelers. Hun hele bestaansrecht komt dan in gevaar ook al leveren Malen en Bergwijn veel geld op. Ze moeten ervoor zorgen dat de jeugd wordt geïntegreerd en dat er telkens een nieuwe lichting klaarstaat. Aanhaken met Ajax is de komende 2 jaar niet mogelijk. Zeker zodra Ajax AZ leegrooft van Stengs en Boadu.
 
MrKrillin
 
31
24 november 2019 om 10:18
@marshmallow misschien artikel eert goed lezen. Arno zegt niet besteden maar zulke bedragen binnenhalen. Dus ze moeten spelers voor zulke bedragen VERkopen.
 
Marshmallow
 
4
24 november 2019 om 10:50
Stengs kost nu al 25 miljoen ...
 
BadHabbit
 
9
24 november 2019 om 11:34
Doet toch niet af aan het feit dat je het artikel niet hebt gelezen. Zoals Mrkrilin al zegt, Vermeulen heeft het over verkopen van eigen spelers voor 30, 40 Mil. Je rectie dat Stengs nu al 25 mil moet kosten is niets zeggend.
 
tubes
 
5
24 november 2019 om 10:33
Mag hopen dat AZ niet leeg is na het vertrek van 2 spelers..
 
Marshmallow
 
13
24 november 2019 om 10:53
Als jij de motor uit jouw auto haalt denk je dat je dan nog kan rijden in diezelfde auto?
 
origineel
 
2
24 november 2019 om 11:29
Voor die motor word enorm veel betaald dus het is maar afwachten of AZ daarmee geen nieuwere auto koopt.
 
Bastardm
 
2
24 november 2019 om 11:30
Jawel zodra je er een nieuwe motor voor terug hebt geplaatst. Zou niet weten waarom je de motor uit je auto zou halen om hem vervolgens zo te laten staan.
 
BadHabbit
 
3
24 november 2019 om 11:32
Als je je motor niet vervangt niet nee. Maar je kan een motor toch vervangen?
 
origineel
 
8
24 november 2019 om 11:42
Haha er gaan geruchten dat ze volgend seizoen maar 9 spelers opstellen
 
Marshmallow
 
2
24 november 2019 om 11:43
Jawel, ze hebben geen keus maar als je uit een BMW de motor haalt en je plaatst de motor van een Fiat500 ervoor terug zal de auto anders rijden.
 
MrKrillin
 
11
24 november 2019 om 10:17
Bruma hoeft volgens mij niet zo snel afgeschreven te worden. Wat je de Jong wel kan en moet aanrekenen is het niet tijdig aantrekken van verdedigers voor de VCL. Door oa deze blunder heeft PSV geen CL gehaald. Het was al maanden bekend dat Schwaab weg zou gaan en de kans groot Angelino.
 
InkeMontana
 
8
24 november 2019 om 10:23
De verdedigers die hij daarna heeft aangetrokken hebben het, o.a. In de el, nou ook niet veel beter gedaan. Ondere Schwaab zelf en Baumgartl
 
-Riciotto-
 
1
24 november 2019 om 13:06
Arno Vermeulen is ook gewoon een naar ventje die een beetje poopiejoopie probeert te doen. Verstand van voetbal heeft hij niet en hij ziet zichzelf ow zo graag terug op tv.
 
cabinessence
 
17
24 november 2019 om 10:33
PSV heeft de gok genomen om in plaats van één goeie linksback drie goedkope, talentvolle jongens te halen voor die positie (boscagli, Lato en Gloster hebben alle drie een aardig rijtje jeugdinterlands achter hun naam staan) in de hoop dat minstens eentje daarvan een schot in de roos zou zijn. Op zich niet eens zo heel slecht bedacht, maar het pakt tot dusver behoorlijk ongelukkig uit.
 
Prosoccr47
 
7
24 november 2019 om 10:43
Hij heeft het niet slim aangepakt. Angelino stond garant voor veel assists en was vorig seizoen de uitblinker aan Psv zijde, die kun je niet zomaar vervangen voor een paar talenten in de hoop dat eentje doorbreekt. Hij had het bedrag veel beter kunnen investeren in een back die er direct staat en een talentvolle jongen.
 
Boadurum
 
11
24 november 2019 om 10:45
Niet eens zo heel slecht bedacht? Het komt op mij over als: "we kopen drie jonge linksback voor een zacht prijsje en we zien wel of het wat wordt". Dan ben je als scouting gewoon heel slecht bezig.
 
RolandHendriks
 
9
24 november 2019 om 11:02
Dat iedereen op Lato afgeeft snap ik niet zo goed. Ik heb die gast wel geteld 1 oefenwedstrijd zien spelen toen hij net 3 dagen er was ofzo. Dat onze drama trainer je nooit meer een kans geeft en liever zijn dramatische lievelingetje opstelt omdat die hem aan zichzelf als speler doet denken kan die jongen niks aan doen. Die jongen is gewoon de vaste reserve op de back bij Valencia. Ook aardig wat gespeeld daar nog. Die kan toch meer dan wij hier vermoeden lijkt me zo.
 
Boadurum
 
1
24 november 2019 om 11:17
Ik weet niet waarom je specifiek op mij reageert, maar ik vind het zelf ook raar dat Lato geen kansen krijgt, want ik ben bekend met de goede reputatie die hij heeft bij Valencia en bij de Spaanse nationale jeugdelftallen. Aan de andere kant moet er wel een wisselwerking zijn tussen TD en trainer. Nu haalt de John de Jong een speler, waar Van Bommel geen enkel gebruik van maakt.
 
cabinessence
 
0
25 november 2019 om 17:04
@boadurum: "we kopen drie jonge linksback voor een zacht prijsje en we zien wel of het wat wordt" vat het volgens mij inderdaad aardig samen. Maar Lato heeft 43 wedstrijden voor Valencia en 5 voor Jong Spanje gespeeld, Boscagli heeft 36 wedstrijden voor Nice en 5 voor Jong Frankrijk gespeeld en Gloster heeft 20 wedstrijden gespeeld voor VS onder 20. Je zou normaal gesproken toch denken dat minstens één van die drie een bruikbare linksback voor de eredivisie zou moeten zijn.
 
Marshmallow
 
1
24 november 2019 om 11:13
Ik had Pieters gekocht en anders Max van FCA of Hector FCK.
 
PSVNEC
 
1
24 november 2019 om 12:08
Hector is onbetaaldbaar, dat is gewoon een basisspeler bij die manschaft. Dortmund bood 14 miljoen voor hem in de zomer, maar hij bleef Koln trouw.
 
Marshmallow
 
2
24 november 2019 om 12:40
Sorry maar Schulz en anders Halstenberg zijn de linksbacks van de DFB. De laatste match was irrelevant dus kreeg Jonas speeltijd. Halst was overigens geblesseerd. Koln is in diepe Crisis en Jonas wil Graag nog een keer Europees spelen ergens bij een club in een top5liga van Europa.
 
DonCoXxX
 
0
24 november 2019 om 11:40
Hoezo? Hooguit 10-15 procent van alle jeugdspelers haalt uiteindelijk het profvoetbal en een zeer klein deel daarvan is goed genoeg voor een basisplaats bij een club van het niveau van Psv. Als je de cijfers aan jouw redenering plakt, had Jong de Jong enkele tientallen talentvolle linksbacks uit de jeugd aan moeten trekken, dan was er vast wel een goed genoeg bevonden. Even zonder gekheid, dit is niet de manier waarop je zou moeten werken als TD. JdJ had serieus beter Nelom kunnen halen, dan had PSV een betere en veel goedkopere linksback gehad; zo slecht zijn de keuzes van JdJ dus!. Maar goed, het aantrekken van Bruma, die bij Leipzig en Galatasaray nul rendement had, voor dat geld, slaat werkelijk alles.
 
pprins
 
1
24 november 2019 om 12:15
Dat is echt altijd een domme tacktiek. Je kunt altijd beter 1 serieus bedrag uitgeven voor 1 goede speler dan 3 net-niet spelers aan te kopen .
 
Kohaku
 
0
24 november 2019 om 15:47
Zoals Ajax met bv Marin deed?
 
pprins
 
0
24 november 2019 om 15:54
En Matinez . En Promes . Ja dus. Ajax is al jaren geleden afgestapt van het kopen van net niet spelers in de prijsklasse 2-7 miljoen. Dus ja die geven liever 15 miljoen uit aan een Marin omdat ze daar kennelijk een echt toegevoegde waarde in zien. Hetgeen nog niet wilt zeggen dat het dan altijd een schot in de roos is. Ajax heeft 4 grote aankopen gedaan , waarvan 2 (Promes, Martinez) succes , 1 half succes (Alvarez) en 1 lijkt te mislukken (Marin). De eerst 2 verkoop je met flinke winst door na 2-3 jaar, de laatste 2 met enig verlies. Totaal is winst. Altijd beter dan 3 matige linksbacken die je met verlies weer door gaat verkopen he.
 
PSVeindje
 
9
24 november 2019 om 10:44
Ik denk oprecht dat we de aankopen nog niet goed kunnen beoordelen omdat het team gewoon zonder vertrouwen en zonder een idee speelt. Dan rendeert bijna niemand.
 
SneekPSV
 
2
24 november 2019 om 10:53
Aankopen doet de Jong niet alleen natuurlijk. Daar zit een heel scoutingapperaat achter. Tenminste, dat mag ik hopen. Ook van Bommel heeft natuurlijk een vinger in de pap. Die kan ik ook niet betrappen op kwalitatief inzicht. Wie kwam er ook al weer aanzetten met Behich en Sainsbury? We hebben nu tientallen miljoenen verbrast. Er zijn mensen die om minder worden ontslagen hoor. Man van de club of niet. Je moet gewoon je werk doen. Daar krijgt hij een prima salaris voor. Een misser kan, all in the game, maar dit wordt te gek......De miljoenen die straks binnenkomen kunnen beter niet worden besteed door de Jong en van Bommel. Nog zo`n zomer en PSV is het nieuwe Feyenoord. De nieuwe Malen, Ihattaren en Bergwijn zie ik nu niet in jong-PSV rondlopen.
 
PSVeindje
 
7
24 november 2019 om 10:58
Zet een goede trainer voor deze groep en je aankopen renderen al stukken beter, ben ik van overtuigd
 
pprins
 
4
24 november 2019 om 12:20
Hoezo, dan zijn die 2 Duitsers ineens frivole verdedigers met geniale inspeelpasses i.p.v. de houten klazen die het daadwerkelijk zijn? Dan heeft Bruma ineens overzicht i.p.v. het blinde paard dat hij daadwerkelijk is? Dan gaat sadilek ineens aan de binnenkant verdedigen i.p.v. 7 meter achter zijn man? Dan gaat Doan ineens wen keertje een fysiek duel niet uit de weg ?
 
DonCoXxX
 
0
24 november 2019 om 11:46
Ja, dat klopt. Maar de conclusie trekken uit stoffige, stokoude scoutingsrapporten dat Bruma een supertalent is, dat doet JdJ echt zelf. @psveindje, jij hecht veel te veel waarde aan de inbreng van een trainer. PSV stortte in omdat de twee beste spelers wegvielen, en de rest van de selectie middenmooi niveau is. Er wordt al jaren niet op kwaliteit doorgeselecteerd betreft de verdediging en de controlerende middenvelders en als dan het scorend vermogen wegvalt door blessures, dan krijg je dit. Ook als je Klopp voor de groep zet.
 
Kohaku
 
0
24 november 2019 om 15:48
Maar zou het wegvallen van 2 spitsen nu echt zoveel effect hebben op het falen van de verdediging?
 
Stefanvan Kessel
 
1
24 november 2019 om 11:01
Bruma speelt gedateerd voetbal op basis van snelheid... op welke snelheid doelt iedereen, ik zie het niet.
 
falonso
 
5
24 november 2019 om 11:06
Dan ben je volgens mij blind. Hij is snel, maar controle over de bal heeft hij niet echt. Zijn debuut (dat was tegen Basel toch) vond ik nog veelbelovend, maar nu laat hij niet veel meer zien.
 
Sirius
 
0
24 november 2019 om 16:41
Hij doet me een beetje denken aan Dennis Rommedahl. Die had ook alleen snelheid, maar verder was het nogal wild en onbeholpen.
 
falonso
 
2
24 november 2019 om 11:04
Je hoeft geen 30 of 40 miljoen uit te geven aan een speler, dat doet Ajax ook niet. Maar als je dan geld uit geeft, moet je het wel aan de juiste speler uitgeven. De beste linksback van de Eredivisie koste ons geloof ik 5 miljoen ofzo? Dat is gewoon een kwestie van goed scouten. Het voordeel dat wij hebben ten opzichte van PSV is dat onze jeugdopleiding wat beter is, waardoor we soms net wat makkelijker een vertrekkende speler kunnen vervangen.
 
falonso
 
0
24 november 2019 om 11:09
Ik zie nu dat het gaat om spelers verkopen voor dat bedrag en niet inkopen... dat gaat PSV wel lukken met Bergwijn en Malen komende zomer. De vraag is of ze dat geld ook goed gaan besteden.
 
triometMSN
 
0
24 november 2019 om 11:11
Dat is gewoon een kwestie van goed scouten? Alsof dat gewoon is. Makkelijk gezegd.
 
falonso
 
0
24 november 2019 om 13:58
Voor een club als PSV zou dat gewoon moeten zijn. Je hoeft geen wereldtalenten te scouten... Met de status die PSV heeft/had in Mexico hadden ze daar best wat talentjes op kunnen pikken. In Zuid-Amerika had PSV meer status dan Ajax. Maar Ajax neemt dat nu langzaamaan over. In plaats daarvan komt PSV met aankopen als Thomas en Behich.. Als PSV een beetje gebruik had gemaakt van de status die het heeft in Latijs Amerika, hadden ze daar ook talentjes op kunnen pikken voor hetzelfde geld van hetzelfde niveau.
 
Kohaku
 
0
24 november 2019 om 15:50
Dat blijft een gok, kijk naar Magalan. Voor hetzelfde geld was je LB een niveau Kristensen of Orejuela op RB. Zie Marin, valt tot nu toe ook tegen.
 
Sirius
 
0
24 november 2019 om 16:39
Angelino was toch nauwelijks het resultaat van een goede scouting. Die speelde gewoon recht onder hun neus bij Nac. Bovendien was die terugkoopclausule ook geen slim idee al is het afwachten of PSV daarin een keuze had. Bovendien zijn de sterkhouders van PSV juist jongens die uit de opleiding komen, dus dat is wel ironisch. Het technisch apparaat hapert op dit moment en PSV doet er wel goed aan om de prestaties van De Jong te evalueren. Het is wel belangrijk om te weten of De Jong het tij kan keren, want PSV kan niet weer een mislukte transferzomer veroorloven.
 
WouterSL
 
1
24 november 2019 om 11:17
Dat Arno Vermeulen hier nu pas mee komt is mij een raadsel. Heeft hij een zomerslaap gedaan en wordt nu pas wakker. PSV heeft miljoenen in de selectie gepompt. Door koop en huur. En niet één speler maakt het waar. JDJ beslist het niet alleen maar is wel eindverantwoordelijk. Ik zou er niet gerust op zijn als PSV supporter als straks Bergwijn en Malen voor een mooi bedrag verkocht worden.
 
InkeMontana
 
3
24 november 2019 om 11:26
Omdat het eerst afwachten is hoe de aankopen gaan presteren waarschijnlijk? Het is wel goed om na een tijdje de balans pas op te maken toch?
 
Sirius
 
0
24 november 2019 om 16:35
Omdat we nu 3 maanden verder zijn en je inmiddels wel een tussenbalans op kunt maken. Feit is dat geen enkele aankoop echt iets toevoegt en buiten 1 speler hebben ze niet eens een basisplaats. Dan faal je als technisch directeur natuurlijk wel heel opzichtig. De Jong is technisch directeur en neemt uiteindelijk de beslissingen over het technisch beleid dus je moet hem verantwoordelijk houden als hij niet rendeert in die rol.
 
FCBogarde
 
1
24 november 2019 om 11:20
Psv had het deze zomer niet goed op de rit. Om Ajax bij te benen hebben ze zich een slag in de rondte gekocht zonder intensieve scouting (als dat wel het geval is, mag je de gehele scouting eruit gooien). Er is veel te veel betaald voor modale voetballers als Bruma, Baumgartl, Doan, Boscagli. En dan laten we de gehuurde spelers maar buiten beschouwing...
 
El_Guaje7
 
3
24 november 2019 om 11:31
Eens, eigenlijk gewoon een weggegooide transferperiode/seizoen. Dit was het seizoen geweest dat je dichterbij Ajax kon kruipen met talenten als Malen, Mo, Gakpo en Bergwijn. Maar helaas is er gewoon puur middelmaat gekocht. Wellicht krijgt John de Jong aankomende zomer een tweede kans als Bergwijn voor een aardig bedrag word verkocht. PSV mist een linksback, twee centrale verdedigers van kwaliteit en een ervaren middenvelder het liefst box to box. De aanval is goed genoeg.
 
PeterVermeuIen
 
3
24 november 2019 om 11:35
PSV weet dat dit seizoen wie kampioen wordt rechtstreeks is geplaatst voor CL, hebben ze snel de spelers gekocht voor veel geld, miljoenen. Dit hebben ze zonder nauwkeurig te overleggen en naar de balans binnen de selectie gekeken en geduld bewaren.Een soort paniek aankopen, dus. Dit is ook bij Feyenoord gebeurd, denk aan de periode oa de Cler, Makaay, Hofland, Landzaat, etc... Na de laatste kampioen van Feyenoord kochten ze daarna veel in, ook miljoenen... Ik vind dat AZ hier heel goed heeft omgegaan, veel geduld hebben ze bij AZ. AZ gaan ook heel goed om met de spelers.
 
eredivisionist
 
1
24 november 2019 om 11:46
Met schade en schande wordt men wijs. De Jong is beginnend technisch directeur en het is logisch dat hij ook zijn beginnersfouten maakt. Het duurt nu eenmaal een paar zomers tot men het vak echt in de vingers heeft. Belangrijk is wel dat hij laat zien te leren van zijn fouten. Eerder een selectie hebben waarin er voor iedere positie minimaal 1 speler voorhanden is lijkt me een goede start.
 
FTBLLR
 
1
24 november 2019 om 11:57
Ja leuk, maar dit leerproces kost je enorm veel geld. Die 40 mio voor Lozano zijn echt rücksichtlos over de balk gesmeten. Mag je de directie van PSV toch wel aanrekenen.
 
pprins
 
1
24 november 2019 om 12:27
Das wel een duur leerproces , 40Miljoen down the drain. Dan is hij in zijn eerste jaar ook wel ernstig in de steek gelaten door het scoutingapparaat , want ik ga er vanuit dat hij niet alles helemaal alleen beslist . PSV zal toch scouts hebben . Hebben die nou echt nergens een beetje leuke linksback kunnen spotten ? Hebben die de ontwikkeling van Bruma niet in de gaten gehouden? Het lijkt alsof het scoutingrapport van 5 jaar geleden is gepakt , maar Bruma waa in die 5 jaar al ontwikkeld van super talent naar net-niet speler. En dat dan op het laatste moment voor 7,5 miljoen een Doan gaat kopen , dat is toch een pure belediging voor je eigen scoutingapparaat . Ook heb ik nou niet het idee dat John se Jong veel internationale connecties heeft . Het is meer een degelijke grijze muis. Nog zo een tranferzomer met 5 missers uit 5 , dat kan PSV zich echt niet veroorloven
 
gomes1psv
 
1
24 november 2019 om 14:23
De Jong is zelf tien jaar deel geweest van de scouting he, waarvan de laatste jaren als hoofd zelfs. Bruma is al drie jaar intensief gevolgd, maar kennelijk is men het erover eens dat de basistechniek van de Portugees goed genoeg is voor de Nederlandse top. Voor de linksback heeft PSV gewoon mazzel gehad dat via NAC Breda Angeliño in beeld kwam. Daarvoor heeft het uit arren moede een matige rechtsback moeten opstellen en daarna heeft het drie spelers die alle drie tekort komen. Ik zou me eens ernstig achter de oren krabben wanneer het gaat om het aanblijven van De Jong. Nog een paar van zulke flaters en je zit de komende jaren gewoon met een selectie in zijn maag die sportief onder de maat presteert en financieel verlies gaat geven.
 
pprins
 
0
24 november 2019 om 15:47
Oh dat wist ik eerlijk gezegd niet dat hij zelfs zelf hoofd scouting was. Dat maakt het nog erger. Normaal ben ik altijd wel van het iemand een tweede kans geven en zo. Maar ik twijfel inderdaad zeer ernstig aan De Jong. Hij heeft ook niet de connecties , zoals bijvoorbeeld bij Willem II een Mathijssen dat wel heeft .
 
Sirius
 
0
24 november 2019 om 16:32
@gomes1psv - Ik ben het in principe volledig met je eens, maar financieel verlies zie ik eigenlijk niet gebeuren. PSV heeft met Bergwijn, Malen, Ihattaren, Lammers en in mindere mate Gakpo spelers die aardig wat waarde vertegenwoordigen. De Jong zal zich snel moeten herpakken wil hij niet ontslagen worden. Ik denk niet dat ze bij PSV niet zien dat hij niet nog een keer mag falen.
 
Bossie
 
0
24 november 2019 om 12:44
Ik krijg ook het idee dat PSV deze spelers heeft gekocht onder druk wat ze allemaal bij Ajax zien gebeuren. Ze wilde niet verder achter komen op Ajax en hebben geprobeerd met hun financiële middelen dat gat niet groter te laten worden. Nu zie je ook weer dat goedkoop, duurkoop is
 
Sirius
 
0
24 november 2019 om 16:28
Gutierrez (6 miljoen euro), Bruma (15 miljoen euro), Baumgartl (10 miljoen euro), Doan (7,5 miljoen euro) zijn toch geen goedkope spelers en Ajax heeft hier ook verder niets mee te maken. Ze hebben gewoon niet de juiste spelers binnen gehaald en dat mag je de technisch directeur aanrekenen. Bruma is slechter dan de talenten die ze al hadden, Baumgartl is maar een hele normale verdediger, Doan is ook niet echt een aanwinst en Gutierrez heeft nog nauwelijks iets laten zien waaruit blijkt dat hij wel een aanwinst is. Dan zwijg ik nog over het feit dat PSV al een aantal jaren creativiteit en voetballend vermogen op het middenveld mist en dat het centraal achterin ook lang niet altijd stabiel oogt. Dat heeft niets met Ajax te maken en alles over het haperen van het technisch apparaat.
 
Bossie
 
0
24 november 2019 om 17:20
Het is natuurlijk moeilijk aan te tonen , maar ik kan best begrijpen dat ze een beetje in paniek zijn geraakt bij PSV . Zeker als je ziet wat je concurrent allemaal aan het doen is en spelers koopt alles of het snoepjes zijn . Kan ik me best voorstellen dat sommig3 van die aankopen onder druk zijn gekocht . Aan de ene kant moesten ze klaar zijn voor Europa en aan de andere kant was je concurrent zich weer aan het versterken. Natuurlijk heb je gelijk dat de grootste verantwoordelijkheid van die aankopen ligt bij het management en het beleid
 
Sirius
 
0
24 november 2019 om 17:58
Ik denk niet dat Ajax een grote rol speelt. De Europese campagne zal ongetwijfeld wel een rol hebben gespeeld, maar het moge duidelijk zijn dat De Jong deze zomer gefaald heeft en daar zijn geen excuses voor te verzinnen. Ze wisten al ruim van tevoren waar ze rekenschap mee moesten houden en je hebt een heel seizoen de tijd om de spelers te scouten die je hebben wilt. Dat is duidelijk niet goed (genoeg) gebeurd.
 
gomes1psv
 
0
24 november 2019 om 14:15
Goede analyse van Vermeulen. Ik vrees dat hij gelijk heeft dat De Jong gewoon nog een keer mag proberen. Hoewel ik dat eigenlijk ronduit belachelijk vindt. Zeven spelers aangetrokken, die allemaal niets toevoegen aan de basis en dan hebben we het nog niet over de bijdrage van Gutierrez en Thomas tot dusver. Tel je echter de uitgaven op onder De Jong, dan kom je aardig richting 50 miljoen. Iemand die zo het geld verkwist zou hebben in het bedrijfsleven zou zich al lang een motie van wantrouwen op de hals hebben gehaald. Intussen ligt alle druk wel op Van Bommel...
 
Sirius
 
0
24 november 2019 om 16:22
Hij heeft op zich een punt. Je mag wel stellen dat de aankopen van De Jong totaal niet het gewenste effect hebben en dan heb je gefaald. Nu kun je hem niet direct ontslaan na 1 mislukte transferperiode, maar hij zal zich wel moeten herpakken. Nog een mislukte transferzomer en je staat als TD gewoon op straat. Hij komt er ook achter dat een technisch directeur hele andere koek is dan hoofd scouting. Dat laatste is nogal vrijblijvend en je hebt vooral een adviserende rol. Als technisch directeur moet je knopen doorhakken en elke verkeerde investering kost veel geld.