PSV'er kende valse start: 'Inmiddels is de band met de spelers heel goed'
Donderdag, 15 november 2018 om 18:48

Ryan Thomas heeft vooralsnog weinig plezier beleefd aan zijn zomerse overstap van PEC Zwolle naar PSV. De middenvelder uit Nieuw-Zeeland liep kort na zijn transfer een zware knieblessure op en kwam zodoende nog niet in actie voor zijn nieuwe werkgever. Thomas werkt ondertussen hard aan zijn herstel en geniet daarbij veel steun van zijn naasten.

De 23-jarige spelverdeler ging elf weken geleden onder het mes. "Ik kan nu al meer dingen doen, dat is mentaal heel goed voor me", vertelt hij in gesprek met PSV TV. "Mijn ouders zijn wel in Eindhoven, maar mijn broer en zus zijn nog in Nieuw-Zeeland. Mijn ouders zijn een maand nadat ik naar PSV kwam naar Eindhoven verhuisd."

Thomas werkt bij TopSupport in Eindhoven aan zijn herstel. "De eerste zes weken was ik hier elke dag. Drie of vier weken later ging ik wel naar De Herdgang om te lunchen en praten met mijn teamgenoten om iedereen wat beter te leren kennen", vervolgt hij. "Inmiddels is de band met de spelers heel goed. Ik kom daar nu vier keer per week. Ik heb iedereen veel beter leren kennen. Iedereen was heel aardig voor me en als ik hulp nodig had, dan kon ik altijd bij hen terecht. Dat geldt ook voor de trainers."

Thomas scheurde in augustus zijn kruisband af op een training, waarvoor normaliter een revalidatieperiode van zes tot negen maanden staat. PSV betaalde ongeveer drie miljoen euro aan PEC voor de middenvelder, die een contract voor vier seizoenen tekende in Eindhoven.

Meer nieuws
   
12:42
12:42
Kraay jr. las nieuws over Feyenoorder: 'Meest belachelijke bericht in maanden'
1
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
7
   
12:10
12:10
De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
49
   
11:56
11:56
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
23
   
11:46
11:46
Brands bevestigt belangstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
PhallyNL
 
1
15 november 2018 om 21:11
Positief verhaal, teken je net bij een nieuwe club. Gelukkig settled hij wel in maar zal bij terugkomst wel hard moeten werken. Guti en Rosario waren torn nog niet zover als nu.