PSV'er klopt aan de deur met hattrick: 'Ik wil spelen bij het eerste'
Zaterdag, 25 februari 2017 om 16:35

Jong PSV won vrijdagavond met 4-1 van RKC Waalwijk en Albert Gudmundsson was met een hattrick de grote man. Het smaakt naar meer voor de nummer 10 van het beloftenelftal: Gudmundsson hoopt vaker de kans te krijgen om zich te bewijzen bij PSV 1. Voorlopig debuteerde de IJslander nog niet in de ploeg van Phillip Cocu.

Trainer Pascal Jansen vindt dat Gudmundsson zich nog moet ontwikkelen, wil hij doorbreken bij het eerste. "Er kan nog veel beter. Wil hij bij PSV 1 slagen op het middenveld, dan zal hij zich als box-to-box-speler moeten ontwikkelen", stelt Jansen in het Eindhovens Dagblad. "Hij is creatief, maar in het meeverdedigen en de omschakeling kan hij zeker groeien. Dat zijn dingen waar we met hem volop aan werken."

De negentienjarige Gudmundsson erkent zelf dat 'er veel beter' kan. "Maar ik denk ook dat ik in een aantal wedstrijden heb laten zien wat ik al kan", voegt hij daaraan toe. "Elke speler die hier bij de jeugdopleiding actief is, wil zo snel mogelijk naar het eerste elftal en dat wil ik ook. Ik wil vaker meetrainen dan nu het geval is en ook spelen bij PSV 1, maar als jonge speler moet je soms ook geduld hebben." Dit seizoen maakte de jongeling in 23 competitieduels 9 doelpunten voor Jong PSV, dat derde staat in de Jupiler League.

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
8
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
24
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
GJ7300
 
4
25 februari 2017 om 16:57
Beste Gudmondsson had lekker bij Heerenveen moeten blijven, dan had Odegaard niet hoeven komen. 'Mindere' spelers als vAmersfoort, Thorsby en Namli hebben al aardig aantal wedstrijden gespeeld ook staan ze niet altijd id basis. Geloof helaas nooit dat bij PSV iemand doorbreekt. Hoeveel kansen heeft Lammers nu gehad? Wellicht heeft Cocu teveel van Advocaat overgenomen..
 
cabinessence
 
21
25 februari 2017 om 17:03
"hoeveel kansen heeft Lammers nu gehad?" Geen. Maar dat vind ik ook niet heel gek als je spits bent in de Jupiler League en tussen september en februari precies 1 goal maakt.
 
RomBomCu
 
12
25 februari 2017 om 17:16
Inderdaad gewoon omdat Lammers 2 weken veel goals maakte is hij natuurlijk 10x beter dan de Jong. Het vertrouwen in de Jong heeft gewoon zichzelf uitbetaald want hij begint steeds beter te spelen en ook weer te scoren.
 
MillanO
 
1
25 februari 2017 om 18:02
Zo is het wel makkelijk praten. Natuurlijk zou de Jong op een gegeven moment gaan scoren. Zou wel heel raar zijn als dit niet was gebeurd. Helaas heeft PSV punten laten liggen in een periode waarin het niet scoorde. Toen nam Cocu ook niet de moeite om hem eens te wisselen. Lammers had sowieso meer kansen moeten krijgen. Misschien had hij die ene kans er wel ingeschoten. 15 goals in de JL voor een spits van 19/20 is gewoon heel knap.
 
cabinessence
 
2
25 februari 2017 om 18:47
@millano: Lammers is een beetje gehyped omdat hij in de eerste wedstrijd van het seizoen meteen 4 goals maakte. Maar verder heeft hij geen hele bijzondere cijfers. En ook voor dit seizoen stond hij nooit te boek als een heel groot talent. En bovendien, wat zeggen die goals in de Jupiler League nou? Boere (FC Oss) staat momenteel op 28 goals en Parzyszek (De Graafschap) op 18. Dat wil toch ook niet automatisch zeggen dat die goed genoeg zijn voor een club uit de top 3?
 
TheFatMan
 
0
25 februari 2017 om 19:21
Precies. Ik vind die Lammers eerlijk gezegd ook niets speciaals. Hij was ook niet altijd een spits in het recente verleden. Het is gewoon per toeval dat men erachter kwam dat hij als spits redelijk functioneert vanwege zijn scorend vermogen. Hiervoor was het een middenvelder geloof ik. Toen Gudmundsson naar PSV toekwam kende ik hem eerlijk gezegd niet. Ik dacht bij mezelf dat er weer een talent overkwam van Heerenveen. Maar het is volgens mij toch wel een van de grotere talenten van Jong PSV samen met Dante Rigo. Ik ben overtuigd van hun kwaliteiten en kan niet wachten tot ze hun debuut maken in het eerste van ons Psv.
 
HDG1
 
6
25 februari 2017 om 17:09
Zoet Willems Locadia Brenet Hendrix Memphis zijn toch doorgebroken bij PSV als je goed genoeg bent breek je door bij PSV waarom zou je een mindere speler opstellen terwijl je een betere speler voor hem hebt op zijn positie.
 
HDG1
 
1
25 februari 2017 om 17:45
Hier sla je toch echt de plank mis want je hoeft geeneens uit de jeugd te komen om door te breken want Willems had ook eerst Tamata en Pieters voor zich en is uiteindelijk doorgebroken terwijl hij van Sparta kwam. Hendrix zit in mijn beleving allang niet meer in de wachtkamer met zijn 100+ wedstrijden voor PSV. En wat ik al zei waarom zou je spelers door laten breken terwijl er een betere speler op de positie staat dus zo raar is het niet dat Cocu nog niet veel jongens heeft laten debuteren al hebben Lammers & Lunqvist dit seizoen gewoon gedebuteerd.
 
cabinessence
 
5
25 februari 2017 om 18:40
@denobjectivist: Cocu heeft toch al 12 spelers uit de eigen jeugd laten debuteren in PSV 1: Zakaria Bakkali Jorrit Hendrix Jeroen Zoet Nigel Bertrams Menno Koch Suently Alberto Rai Vloet Steven Bergwijn Aleksandar Boljevic Jordy de Wijs Ramon Lundqvist Sam Lammers
 
Ajaxied4eva
 
0
25 februari 2017 om 19:48
Mooi dat je 12 spelers hebt opgeschreven. Een echte supporter (geen sarcasme) maar hoeveel minuten hebben deze jongens gemaakt en wie zijn basisspeler of uitzicht op veel speeltijd? Aankopen staan toch veelal in de weg helaas.
 
cabinessence
 
1
25 februari 2017 om 23:27
Het is heel simpel: spelers die goed genoeg zijn krijgen speeltijd. Spelers die niet goed genoeg zijn niet. De spelers die inmiddels vertrokken zijn (of waren) bewijzen dat. Bakkali had in november 2015 voor het laatst een basisplaats bij Valencia. Logisch dat hij bij PSV niet speelde? Ja. Bertrams is nu reservekeeper van Willem II. Logisch dat hij bij PSV niet speelde? Ja. Koch kwam bij FC Utrecht in het beloftenteam terecht. Logisch dat hij bij PSV niet speelde? Ja. Vloet is verhuurd aan FC Eindhoven omdat er geen interesse was vanuit de eredivisie. Logisch dat hij bij PSV niet speelde? Ja. Boljevic is bankzitter bij de nummer 13 van Belgie. Logisch dat hij bij PSV niet speelde? Ja.
 
SneekPSV
 
2
25 februari 2017 om 19:07
Als je "al" 19 bent en er moet nog aan verscheidene punten worden gewerkt voor hij naar het eerste kan, kun je je afvragen of hij het wel gaat halen. Al een paar jaar hoor ik hoe veel pareltjes en talenten er in de jeugd zitten. Maar waar zijn die dan? Er breekt maar niets door. Ik kan niet beoordelen of dat komt door kwaliteit te kort of door gebrek aan kansen, maar opvallend is het zeker. En dan heb ik het dus nadat Zoet, Hendrix etc. bij het eerste zijn gekomen. Want die lichting staat er al een aantal jaar. Cocu en de zijnen zullen toch wel weten dat een jeugdspeler niet direct het niveau van een dragende basisspeler hoeft te hebben? Door ze minuten te laten maken in het eerste geef je hen vertrouwen en kunnen ze zich aanpassen aan het niveau. PSV laat de jeugdspelers nu verzuipen in de Jupilerleague. En ja, als een speler goed genoeg is krijgt hij heus wel een kans, maar het moet wel van beide kanten komen. Ik krijg steeds minder vertrouwen in de goede voornemens van de investeringen in de jeugdopleiding. En als daadwerkelijk blijkt dat de spelers niet goed genoeg zijn voor het 1e, kun je je vraagtekens stellen bij de kwaliteit van de jeugdopleiding.
 
Ajaxied4eva
 
0
25 februari 2017 om 19:50
Tja als je het vergelijkt met ajax. Vele spelers van jong en A1 hebben al vele minuten gemaakt in het 1ste. Bij psv..... tja hoor indd ook veel geluiden van investeren in de jeugd maar zie er helaas niets van terug.
 
Inti
 
1
25 februari 2017 om 20:31
Bij Ajax is het ook het winstmodel, om spelers van 16/17/18 jaar te kopen en deze vervolgens (na ongeveer 2 jaar Ajax 1) weer met winst te verkopen. Puur gericht op winst maken. Niet het opbouwen van continuïteit. Psv koopt vaak wat meer routine, dus dan breken jeugdspeler iets minder snel door, maar de pareltjes debuteren echt wel in het eerste.
 
Kohaku
 
0
25 februari 2017 om 21:23
Ajax heeft meer talenten dan PSV dus dat er daar meer spelers een kans krijgen lijkt me erg logisch. Maar ook bij PSV krijgt de jeugd de kans, mits ze goed genoeg zijn. En dat is bij elke club zo.
 
Dutchgio
 
0
25 februari 2017 om 17:50
Ik dacht dat hij meer een buitenspeler/spits was, meer tegenwoordig dus box-to-box op het middenveld? Juist op de flanken liggen er kansen in de hoofdmacht bij PSV.