PSV'er zinspeelde op vertrek concurrent: 'Ik heb er geen spijt van'
Zondag, 29 april 2018 om 09:49

Eloy Room moest lang wachten op zijn debuut voor PSV, maar in de kampioenswedstrijd van deze maand tegen Ajax mocht hij eindelijk voor de eerste keer opdraven. De vorig jaar van Vitesse overgekomen keeper loste in de absolute slotfase bij een 3-0 voorsprong Jeroen Zoet af in het doel van de Eindhovenaren en maakte zo als invaller zijn eerste minuten van het seizoen. Room geeft toe dat hij zich zijn debuutseizoen bij PSV anders voorgesteld had, maar stelt dat hij nooit bij de pakken neer is gaan zitten.

De 29-jarige Nijmegenaar werd twee weken voor het sluiten van de zomerse transfermarkt voor ongeveer 400.000 euro door PSV weggehaald bij Vitesse. Room kwam er met de Arnhemse club niet uit over een contractverlenging. "Ik stond open voor verlenging en kwam zelfs eerder terug van vakantie om de seizoensvoorbereiding mee te maken. Maar toen ik terugkwam, had Vitesse Remko Pasveer al gehaald. En die kreeg de voorkeur van de trainer", vertelt hij in gesprek met de NOS. "Natuurlijk volg ik Vitesse nog en ik gun ze ook alles. Maar die keeperssituatie is wel een beetje dubbel. Vitesse heeft zelf die keuze gemaakt."

Room besloot vervolgens in te gaan op de avances van PSV, dat hem in huis haalde met het oog op een vertrek van Zoet. Laatstgenoemde wist zich immers gevolgd door onder andere Benfica, maar doordat een transfer uitbleef, was Room aangewezen op een rol als reservekeeper. "Ik wist natuurlijk dat Zoet er was, maar ook dat de kans groot was dat die zou vertrekken. Het was een gok, maar ik heb er geen moment spijt van gehad", vervolgt hij.

Nadat de landstitel definitief was veiliggesteld door PSV, schonk trainer Phillip Cocu Room een basisplaats in de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (2-2). De kans bestaat dat hij ook in de afsluitende twee competitieduels van deze voetbaljaargang minuten zal maken. "Ik ben onderdeel van het team. Het was mijn taak om iedereen scherp te houden. Dat zeg ik niet zomaar. Ik voel dat echt heel sterk zo", zegt Room over zijn eigen rol. Mogelijk krijgt hij volgend seizoen alsnog zijn kans als eerste doelman van PSV. Zoet staat immers ook dit jaar op de nominatie om een transfer te gaan maken.

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
18
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
13
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
33
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Baasje23
 
3
29 april 2018 om 10:08
Pfff beetje jammer weer! Vitesse wou jou graag behouden Room maar jij wou niet bij tekenen om jou contract te verlengen ?? En daarom moesten ze op zoek naar een vervanger. En daarom zitten wij met Pasveer de vliegen vanger ??
 
gilau
 
20
29 april 2018 om 10:14
En zelf zegt Room hierboven dat toen hij terugkwam van vakantie om te verlengen, Vitesse Pasveer al gehaald had?
 
FrankAPF
 
8
29 april 2018 om 10:11
Het is toch niet te hopen voor PSV dat Room volgend seizoen eerste keeper is. Het niveau in de eredivisie gaat al zienderogen achteruit maar, als je als kampioenskandidaat met Room als 1e keeper op komt draven, dan is get faillissement van het Nederlandse voetbal echt een feit.
 
gilau
 
4
29 april 2018 om 10:16
Ik zie Room ook volgend seizoen geen eerste keeper worden, zelfs niet als Zoet weggaat. Hij is prachtig als reserve, maar komt in mijn ogen tekort voor de basis. Wie dan wel is de vraag. Jurjus is het ook (nog?) niet. Wellicht een Padt van Groningen, of die Duitse keeper van Vvv?
 
RealMadridsta
 
0
29 april 2018 om 10:28
Jurjus is het niet en gaat het denk ik nooit worden voor PSV. Wel jammer natuurlijk. Zie Room opzich wel eerste keeper worden of misschien iemand als Gomes ofzo terughalen? Heb geen idee of die op dit moment nog goed is. Ik vind persoonlijk dat Padt en Room niet veel van elkaar onder doen. Dan beoordeel ik Room wel op zijn periode bij Vitesse. Understall, de Duitse keepers van VVV zou wel wat kunnen zijn denk ik.
 
FrankAPF
 
2
29 april 2018 om 10:28
Ik denk dat je met Jurjus momenteel 1 van de meest talentvolle keepers in Nederland noemt. Heeft bij De Graafschap en Roda laten zien heel goed te kunnen keepen. Dan zal alleen moeten blijken dat hij ook 90 minuten scherp kan blijven. Ook als er een hele periode niets te doen is. Lijkt mij dat, mocht Zoet vertrekken, Jurjus in ieder geval een eerlijke kans krijgt in de voorbereiding
 
gilau
 
1
29 april 2018 om 11:00
Jurjus werd gaandeweg het seizoen steeds beter, maar zeker in de eerste wedstrijden heeft hij nog wel een aantal grote fouten gemaakt. Maar hij is nog jong, en talent heeft hij zeker, dus wellicht iets voor in de toekomst. Maar komend seizoen lijkt mij toch echt te snel komen voor hem, en als tweede keeper zal hij geen stappen maken, en kan dus beter nog een jaartje verhuurd worden lijkt mij.
 
Brendanvan den Hout
 
0
29 april 2018 om 14:30
Liever room hoor
 
rokri
 
5
29 april 2018 om 12:00
Padt. Die vind ik echt een van de slechtere keepers van Nederland. Begin daar niet aan aub.
 
gilau
 
0
29 april 2018 om 13:17
Haha kom op zeg. Je kan best geen fan van hem zijn, maar om hem een van de slechtere keepers van NL te noemen is natuurlijk klinklare onzin. Kijk zijn statistieken er maar eens op na.
 
Brendanvan den Hout
 
0
29 april 2018 om 14:29
Wie past of unnerstal hahaha allebei ook geen top wel goede keepers maar dan heb ik liever room
 
Arnhem1979
 
1
29 april 2018 om 10:50
Jullie mogen Passeer weer komen ophalen bij ons! Nemen wij Jurjus wel!
 
Fabiande Groot
 
0
29 april 2018 om 13:47
Room heeft het slim gespeeld want hij wilde op voorhand al naar PSV dus wachtte hij net zo lang tot Vitesse uit noodzaak Pasveer haalde, helaas ging de transfer van Zoet niet door maar geduld is een schone zaak!!!