Pupil van Bosz pareert kritiek: 'Een mythe die ik nooit begrepen heb'
Donderdag, 14 september 2017 om 19:15

Tottenham Hotspur boekte woensdagavond een belangrijke zege op Borussia Dortmund (3-1) in de Champions League. Met name Harry Kane was in vorm bij the Spurs met twee doelpunten. Roman Bürki, doelman van die Borussen, kreeg na afloop veel kritiek te verduren en daar is de Zwitser absoluut niet van gediend.

Bürki werd bij de goals van Kane en Heug-Min Son op simpele wijze geklopt, maar kan zich niet vinden in de kritiek die hij heeft ontvangen na afloop van het duel. De 26-jarige sluitpost slaat via Instagram van zich af. "Gisteren was niet onze beste dag, ook niet van mij. We blijven elkaar steunen en bij deze nog enkele woorden voor de mensen die denken dat zij goalie-experts zijn."

"Het is een mythe, iets wat ik nooit heb begrepen. Iemand kwam met de mening dat een doelman nooit verslagen mag worden bij de eerste paal. Iedereen die weet wat het is om op doel te staan, weet dat het een groot gebied betreft. Je kan niet proberen je hele doel af te dekken en verzekeren dat de bal er niet bij de eerste paal ingaat als het een fantastisch schot is. Je probeert gewoon je doel klein te houden en dat lukt niet altijd."

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
8
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
20
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
20
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Dani17
 
6
14 september 2017 om 19:22
Ik vond beide goals ook wel goed ingeschoten. Goed, het is de korte hoek maar het is zoals we hebben gezien zeker niet onmogelijk. De goal van Son was ook echt een pareltje, van begin tot eind.
 
Valderrama88
 
2
14 september 2017 om 19:28
Sowieso al een overrated spits! Ze kunnen beter voor krul gaan, aangezien petertje hem nog kent van hun periode! Als krul het eenmaal op z'n heupen heeft is het een wereld keeper!Die penalty's tegen costa rica en de intimidatie van timmetje! Niks meer dan lof!
 
Valderrama88
 
2
14 september 2017 om 19:28
Keeper uiteraard!
 
Creative midfi
 
22
14 september 2017 om 19:44
Dit meen je toch niet?
 
Elsjorro
 
5
14 september 2017 om 19:30
Hij kan wel een heel relaas afsteken over die eerste paal, maar het is de allereerste regel die je zowat leert als keeper: altijd de korte hoek afschermen. Houd dat dan in dat je nooit een goal tegen mag krijgen in de korte hoek? Zeker niet, dat kan prima, maar burki gaf gewoon open huis en dekte totaal niet de paal af.
 
weazel
 
17
14 september 2017 om 19:41
Korte hoek geklopt worden vanaf 7-8 meter of meer = keepersfout. Zo simpel is het. Die hoek moet afgeschermd worden op zo'n manier dat je van onder tot boven alles nog aan kan raken. De beste man liet een ruimte groot genoeg voor een trein open, waardeloos.
 
Almogaver
 
1
15 september 2017 om 01:35
Dit toont alleen maar aan hoe weinig jij weet van keepen. Je doel als keeper is niet om een hoek af te dekken, maar om de kansen tot een doelpunt te minimaliseren Als jij denkt dat dit per definitie de korte hoek is, heb je er bar weinig van begrepen. Praktisch alle schoten gaan naar de verre hoek of er komt een voorzet, ondanks de stand van de keeper. Als je je blind staart op de korte hoek, dan is de lange hoek ongedekt en praktisch een doelpunt. Het eerste doelpunt is dan ook absoluut geen keepersfout. Van daaruit wordt zelden geschoten en veelal een (lage) voorzet gegeven. Het tweede is minder goed gekeept, omdat er geen dreiging was bij de tweede paal en Kane genoeg ruimte had.
 
weazel
 
0
15 september 2017 om 12:01
Mooie opener, mooie start van een discussie. In je tweede alinea is de eerste zin gewoon de uitvoering van de tweede zin. Van kort naar lang duiken of van kort een voorzet onderscheppen is de best practice. Niet in het midden van je goal gaan staan en de kortste weg tot het doel een gat ter grote van een container open laten. "als jij denkt dat dit per definitie de korte hoek is.." neen, staat toch nergens, meneer de expert. Ik heb het over de situaties waar de 2 goals uit vielen in die wedstrijd. Je kan prima in het midden van je goal staan, maar niet in die specifieke situaties. Bij de goal van Sanchez gister moet je als keeper gewoon in het midden wandelen, maar wanneer een speler zo ver is doorgedrongen dat hij in een scherpe hoek /- 10 meter van de goal staat, dat mag die bal er echt niet meer in bij de korte hoek. Gebeurt dat wel, dan heb je absoluut en altijd schuld daaraan als keeper, dan wel door positioneren, dan wel doordat je niet snel genoeg kan reageren op een hard schot. Voor beide gevallen sta jij in de goal en niet piet jan de groenteboer. Gewoon je vak uitoefenen.
 
Supersuarez
 
2
14 september 2017 om 19:50
Nou vooruit het is een grote ruimte. Echter niet als er zowat van de achterlijn wordt ingeschoten zoals bij die eerste goal. Op dit niveau kun je op een slechte avond inderaad eentje doorlaten. Allebei mag zeker niet.
 
MarkPunt
 
15
14 september 2017 om 20:26
Ik lees zijn reactie als volgt: *gooit al huilend handschoenen op de grond "dan gaan jullie toch lekker zelf op doel staan???!!!"
 
WardHabraken
 
5
14 september 2017 om 20:35
Ik ben zelf ook een keeper amateurniveau natuurlijk maar, ik moet zeggen dat de korte hoek gesloten houden lastig als je uitkomt.
 
PSVchelseaboy
 
5
14 september 2017 om 20:54
Daar ben ik het helemaal mee eens als medekeeper. Vaak verwacht je die bal ook in de lange hoek, als ze dan toch in de korte hoek schieten gaat dat tegen je verwachting in en moet je heel snel reageren.
 
RyanPaulssen
 
2
14 september 2017 om 22:30
Kijk ook naar hoe hard die bal op je afkomt.. die krijg je niet vaak op amateur niveau. Het is altijd makkelijk praten als je zelf niet keeper bent.
 
ModricMagic
 
0
14 september 2017 om 22:50
Burki was slecht zeg. Ze probeerden het zelf buiten die goals ook de hele tijd de korte hoek omdat Burki die helemaal open liet.
 
Ramos_4
 
0
15 september 2017 om 00:22
Niet met Burki eens, beide goals waren zijn fout. Dortmund moet proberen een betere keeper te halen. Dortmund had gisteren zowieso veel pech, die goal van Auba was geen buitenspel.