'Raiola wil contractverlenging terugdraaien wegens moreel misbruik'
Dinsdag, 12 december 2017 om 11:44

Mino Raiola onderneemt een poging om de contractverlenging van Gianluigi Donnarumma bij AC Milan van afgelopen zomer terug te draaien, zo meldt Corriere dello Sport. Volgens de zaakwaarnemer is de Italiaanse doelman door zijn club 'psychologisch onder druk gezet' en 'moreel misbruikt' bij het ondertekenen van een nieuwe verbintenis.

Afgelopen zomer speelde een grote soap rond Donnarumma, die eerst niet wilde bijtekenen bij Milan om eventueel te verkassen naar een geïnteresseerde grootmacht, zoals Real Madrid of Paris Saint-Germain, die nog steeds belangstelling hebben voor het talent. Aanvankelijk lieten Raiola en de jongeling weten dat een nieuw contract niet aan de orde was. Even later zette de sluitpost alsnog zijn handtekening voor een verbintenis tot medio 2021.

Raiola beweert nu dat Milan druk heeft uitgeoefend op zijn cliënt om een handtekening te zetten. De verlenging zou onrechtmatig zijn en daarom met terugwerkende kracht moeten worden geannuleerd. De Italiaanse krant stelt dat Donnarumma, die eerst tot medio 2018 vastlag, een brief heeft gestuurd naar de clubleiding van Milan, waarin hij uitlegt dat hij psychologisch onder druk is gezet.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
4
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
Steef.
 
49
12 december 2017 om 11:46
Het bij elkaar gekochte team van Milan presteert niet zoals verwacht en nu heeft hij spijt van het bijtekenen. Beetje kansloos dit.
 
AniBankai
 
0
13 december 2017 om 06:47
Inderdaad, het zegt ook weer genoeg over Donnarrumma als persoon. Ik hoop zelf dat dit niet lukt en dat hij moet doorleven met z'n genomen beslissing.
 
JasperSJ
 
50
12 december 2017 om 11:47
Op dit moment de meest succesvolle Nederlander actief in de voetballerij. Mogen we trots op zijn met zijn allen.
 
Constant kante
 
9
12 december 2017 om 11:53
Als je succes afmeet aan het verdiende geld alleen dan is Raiola inderdaad by far de meest succesvolle Nederlander in het mondiale voetbal.
 
WillemHolder
 
3
12 december 2017 om 13:11
Op wat voor manier niet dan? Hij brengt spelers bij een grotere club.
 
Constant kante
 
6
12 december 2017 om 13:21
Hij trapt geen balletjes op voetbalvelden, hij traint geen elftal, hij is geen bestuurder of terreinknecht en hij is geen official van een voetbalbond. Hij begeleid spelers. En dat doet hij waanzinnig goed. En succes heeft hij ook, onbetwist. Maar ik vind dat wat anders dan 'actief zijn in de voetballerij'. Tuurlijjk, hij is actief bezig met spelers. Maar dat is een wat verder verband dan voor al die opties die ik hier benoem.
 
RyanBabel8
 
5
12 december 2017 om 11:51
Die Raiola heeft weer eens een tik van de molen gekregen. Die zet uiteraard in op een transfer naar Juventus, want het project van Milan loopt tot op heden toe uit op een grote mislukking. Het spel gaat de komende maanden weer gespeeld worden en ik weet bijna zeker dat hij het gewoon voor elkaar gaat krijgen.
 
Constant kante
 
25
12 december 2017 om 11:52
Aha, mooie casus natuurlijk! De gesloten overeenkomst is niet geldig omdat de verklaring (het ondertekenen van een nieuw contract bij de club) niet overeenstemde met de echte wil van de speler. De speler beweert nu dat er ontoelaatbare psychische druk op hem is uitgeoefend waardoor hij iets deed dat hij niet gewild zou hebben. Dat wordt een interessant verhaal. Benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen. Feit is natuurlijk wel dat als die speler het door hem getekende contract dus wil laten vernietigen hij onder andere al het salaris dat hij over de afgelopen maanden heeft ontvangen zal moeten terug betalen. Want als de overeenkomst wordt vernietigd, dan heeft de club dus zonder titel en reden salaris aan de speler betaalt. Enfin, we zien het wel hoe het gaat lopen.
 
ajaciedd2
 
7
12 december 2017 om 12:41
Zou hij dan niet alleen het geld van de salarisverhoging moeten terug betalen? Aangezien zijn voorgaande contract doorliep tot medio 2018.
 
Constant kante
 
8
12 december 2017 om 13:07
Klopt helemaal! Vernietiging van een overeenkomst betekent dat je moet doen alsof dat contract dus nooit is overeengekomen en dan val je in dit geval dus terug op de oude overeenkomst en moet die speler, als we de logische systematiek van de wet volgen, inderdaad het deel opslag terug betalen. Overigens, let wel, alles heb ik gerelateerd aan Nederlands burgerlijk recht. Het Italiaanse burgerlijk recht is niet exact hetzelfde als het Nederlandse dus mogelijk werken bepaalde dingen daar anders dan hier. Al is ons Burgerlijk Wetboek, indirect dan via de Franse Code Civil, net als het Italiaanse duidelijk gelieerd aan het Romeinse recht.
 
La~Decima
 
0
12 december 2017 om 17:07
Dan nog lijkt me het zeer onrealistisch aangezien de bewijslast bij Raiola ligt en dit niet te bewijzen is. Overeenkomst is op zwart en wit. Nu moet je niet met smoesjes komen wanneer het minder draait. Enige wat Raiola wil bereiken is de media zodat de "psychologische druk" weer op Milan komt te staan.
 
manan
 
1
12 december 2017 om 11:55
Donnarumma is gigantisch onder druk gezet om te tekenen maar contract is contract. Het is aan Raiola om hem te beschermen met bijvoorbeeld een goede afkoopsom. Nu moet je niet piepen. Gewoon afkoopsom betalen. Het was te verwachten dat het project AC Milan nog heel veel tijd in beslag gaat nemen. Top spelers zullen niet naar Milan willen dus ze krijgen alleen tweederangs spelers of spelers die over hun top zijn.
 
Constant kante
 
12
12 december 2017 om 12:05
Mooi gezegd 'contract is contract'. Dat is op zich wel waar. Maar tegelijkertijd kan het zo zijn dat het contract gewoon niet correct tot stand is gekomen. Bij voorbeeld doordat sprake is van dwang, bedrog, misbruik van omstandigheden of iets dergelijks. In dat geval is het geen 'contract is contract' maar dan kan een contract gewoon vernietigd (of ontbonden) worden. Óf er in deze casus sprake is van misbruik van omstandigeden of van dwang dat weet ik niet. Vind het wel een apart verhaal want volgens mij werd die Donnarumma destijds ook al bijgestaan door Raiola. Dus hoezo heeft hij Donnarumma niet belet om onder die druk van Milan het contract te tekenen?? Is onlogisch, als je het mij vraagt.
 
eCKe
 
1
12 december 2017 om 12:18
Een contract is niet rechtsgeldig bij: dwang, dwaling of bedrog. Aan de rechter te bepalen of dat in deze casus het geval is.
 
Constant kante
 
2
12 december 2017 om 13:04
Bijna goed. Er zijn namelijk nog een aantal andere mogelijkheden die een contract niet rechtsgeldig maken, zoals de beschikkingsbevoegdheid van één der partijen, hun minderjaardigheid of dergelijke zaken. Maar jij doelt op de wilsgebreken. Daarvan zijn er inderdaad vier, want naast bedrog, dwaling of dwang is er ook nog misbruik van omstandigheden.
 
manan
 
1
12 december 2017 om 13:52
Je hebt helemaal gelijk maar het zal echt heel erg moeilijk worden om dit te bewijzen. Dit soort zaken hebben een veel groter invloed omdat dit een voorbode kan zijn voor vele andere rechtszaken omdat er een jurisprudentie wordt gecreëerd. Ik geloof best dat Donnarumma zwaar onder druk is gezet door de fans van Milan en dat mogelijk zijn familie zelfs is bedreigd, maar de kans is klein dat hij hierdoor een ontbinding van zijn contract kan realiseren. Het best is betalen van afkoopsom of zeer slecht keepen.
 
Tornado72
 
10
12 december 2017 om 11:55
Heeft Riaola er niet naast gezeten toen Donnarumma z'n nieuwe waarschijnlijk zwaar verbeterde contract tekende? Opvallend, het lijkt mij toch mede de taak van een zaakwaarnemer om hierbij aanwezig te zijn?
 
passionforpink
 
0
12 december 2017 om 12:11
Precies dat. Daardoor zou ik het bizar vinden als hier daadwerkelijk iets uit komt.
 
baradona
 
0
12 december 2017 om 13:21
Sterker nog die Pizzabaker heeft mee moeten tekenen als hij daadwerkelijk de zaakwaarnemer is van Donnarumma, lijkt mij dan ook heel sterk als hier iets uitkomt.
 
Michel Daniel
 
8
12 december 2017 om 11:59
Ik zou er ondertussen al niet eens meer rouwig om zijn als Donnarumma in de zomer zou vertrekken. Dat eeuwige gehannes van Raiola word je toch ook moe van. Volgend jaar gewoon Plizzari voor de leeuwen gooien.
 
TheRoscoe
 
2
12 december 2017 om 12:59
Wat een verrassing, Milan faalt en Donnarumma wilt alsnog weg. Dat krijg je met zulke voorwaarden, het was allemaal afhankelijk van de prestaties van Milan.
 
real8madrid
 
2
12 december 2017 om 15:02
Tuurlijk, eerst een half jaar een waanzinnig salaris opstrijken om dan het contract nietig te laten verklaren wanneer Milan in zwaar weer terecht komt. Wat een zak is die Raiola toch ook. Zou Gio heel graag als keeper bij Madrid zien voor de komende 15 jaar maar niet zolang Raiola die jongen begeleidt