'Rampjaar' bij Chelsea dankzij Sarri: 'Geen respect voor dingen die hij deed'
Zondag, 5 april 2020 om 11:45

Gary Cahill heeft weinig goede herinneringen aan de samenwerking met Maurizio Sarri bij Chelsea. Volgens de centrumverdediger heeft hij vorig seizoen bij the Blues nooit een eerlijke kans gehad van de Italiaanse trainer. Cahill, die in de jaargang 2018/19 in totaal tot slechts acht optredens kwam, ruilde Chelsea vorig jaar zomer in voor stadgenoot Crystal Palace, terwijl Sarri koos voor een contract bij Juventus.

"Op het WK van 2018 reikten we met Engeland tot de halve finale, waardoor ik de voorbereiding op het nieuwe seizoen miste", vertelt Cahill in een interview met de Daily Mail. "Dat heeft achteraf gezien een cruciale rol gespeeld. Sarri was in de voorbereiding op het nieuwe seizoen erg met het tactische verhaal bezig, misschien wel een beetje té veel. Dat heb ik echter allemaal moeten missen. Daardoor had ik gelijk een achterstand."

"Om heel eerlijk te zijn: Van een werkrelatie tussen mij en Sarri was halverwege het seizoen al geen sprake meer", vervolgt Cahill zijn terugblik. "Ik had ook niet meer het idee dat het nog goed zou komen tussen ons. Sommige dingen die Sarri bij Chelsea deed verdienen geen respect. Ik heb desondanks nog steeds veel respect voor de club en de spelers. Ik had als aanvoerder ook de kantjes ervan af kunnen lopen, maar dat zou niet goed zijn geweest", aldus de mandekker, die Chelsea uiteindelijk zeven seizoenen trouw was.

Cahill is ervan overtuigd dat hij van veel meer waarde had kunnen zijn voor Sarri bij Chelsea. "Dat is een bepaalde arrogantie die je als speler moet hebben. Maar helaas kreeg ik nooit een kans van hem." De inmiddels vertrokken Cahill had een veel betere band met Antonio Conte, de voorganger van Sarri op Stamford Bridge. "Hij was een geweldige manager voor Chelsea." De ervaren verdediger plaatst Conte op één lijn met José Mourinho, die bij Chelsea de nodige successen beleefde. "Het oog voor details, de manier waarop ze denken. Ze verzaken nooit. Dat vertrouwen moet je hebben, het is op een goede manier arrogant zijn."

Meer nieuws
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
46
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
14
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
90
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
27
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Sirius
 
1
5 april 2020 om 16:31
Maar goed. Cahill was al over z'n top en speelt inmiddels slechts bij Crystal Palace, terwijl ook Kepa inmiddels op de bank zit bij Chelsea. Overigens maakt het niet uit hoe slecht de verstandshouding is met de coach. Als je weigert te wisselen, dien je sowieso keihard bestraft te worden, hoeveel je de club ook kost in zo'n geval. Het is dan ook wel een karma-momentje dat Kepa inmiddels de bank warmhoudt.
 
OutlawTurk
 
2
5 april 2020 om 16:57
De laatste wedstrijden stond Kepa gewoom weer onder de lat, denk dat Lampard hem wilde triggeren om weer te gaan vechten voor zijn plaats, want een Kepa uit vorm is nog steeds altijd beter dan een Caballero. En dat heeft vooralsnog heel goed uitgepakt, want hij keepte weer eens goed sinds zijn vormdip.
 
CFCSFC
 
2
5 april 2020 om 11:57
Wat ben ik nog steeds blij dat Sarri weg is. Nog een seizoen zou echt rampzalig geweest zijn voor zowel de club als veel spelers.
 
Zermatt_Person
 
4
5 april 2020 om 18:27
Wat ik best wel bijzonder vind in jouw, is dat je ook ineens positief bent over Jorginho. Ik wist nog dat je Jorginho vorig jaar enorm slecht vond en dat hij koste wat het kost moest banken onder Sarri en Kante op z'n plek moest spelen. Nu onder Lampard vind je Jorginho ineens een cruciale schakel in de opbouw. Hoe komt het dat ineens je mening veranderd is omtrent Jorginho, terwijl het gewoon hetzelfde speelt als onder Sarri dan nu onder Lampard?
 
CFCSFC
 
0
6 april 2020 om 04:58
Zermatt als jij Jorgihno hetzelfde vind spelen, moet je toch echt beter gaan kijken. Jorgihno (en Kova en nog een paar anderen ook trouwens) zijn echt veel beter gaan spelen sinds Sarri weg is. Jorgihno (en een aantal andere dus ook) zijn veel vrijer gaan spelen.
 
YoeriCFC
 
5
5 april 2020 om 12:05
Bij Sarri’s aanstelling had men de hoop dat hij na Conte’s strakke regime en defensieve spelwijze weer plezier bij de club terug zou brengen en dat is toch vooral de reden dat we nog een seizoen van Hazard hebben mogen genieten, als Conte zou zijn gebleven zou Hazard vertrokken zijn. Er zijn al veel spelers in de openbaarheid erg negatief geweest over Sarri en nu begrijp ik ook een stuk beter waarom Marina hem zo makkelijk naar Juventus heeft laten vertrekken! Ondanks dat was Cahill al ruim twee jaar niet goed genoeg meer om voor Chelsea te spelen, Conte gunde hem het WK waardoor hij het seizoen 2017-18 helemaal tot het einde in de basis bleef staan. Na het vertrek van Terry uit de basis is hij echt een liability geworden en een garantie voor tegengoals en rare rode kaarten.. Daarom vind ik het van spelers als Fabregas terecht als ze klagen over Sarri maar van Cahill echt totaal niet!
 
thomas44
 
3
5 april 2020 om 12:23
Jij vindt het terecht dat iemand die jij niet kent iets zegt over een ander (die je wederom niet kent?) Wat maakt dat nou uit?
 
YoeriCFC
 
7
5 april 2020 om 12:26
Omdat er op basis van de prestaties van Cahill alle reden was om hem uit het team te weren. Spelers zoals Fabregas hadden recht van klagen aangezien zij gewoon aantoonbare betere spelers waren dan de spelers die week in, week uit opgesteld werden door Sarri. Daar hoef je niemand persoonlijk voor te kennen om die observatie te maken.
 
CFCSFC
 
3
5 april 2020 om 16:29
Hij heeft een rode kaart gehad in de laatste 4 seizoenen... Dus waar heb je 't over? Daarnaast was Cahill geen topspeler, maar wel een leider achterin, verdedigend zeer stabiel (Kijk naar z'n seizoen nu bij CP) alleen voetballend minder. Maar verdedigend een stuk stabieler dan bijvoorbeeld Luiz.
 
BokeeSpanol
 
0
5 april 2020 om 13:26
Had ook een verhaal meegekregen van Sarri en Koulibaly destijds bij Napoli. Kouli wilde vrij nemen voor de geboorte van zijn zoon, maar kreeg deze met moeite op voorwaarde dat hij voor de competitieduel op tijd aanwezig zou zijn om mee te kunnen doen, aangezien Sarri hem erg nodig had voor de wedstrijd. Dit afgesproken haast Kouli zich na de geboorte van zijn zoon weer naar het stadion om te horen dat hij geen basisplek, waarop sarri zegt dat ie m echt nodig had op de bank.. ahhahh
 
SocioFan1
 
0
5 april 2020 om 17:46
Sarri is helemaal geen wauw trainer. Leuk gedaan met Napoli maar gefaald bij Chelsea en ook bij Juve is het matig. Het is geen coach voor de echte top. Zijn uitstraling is zo niet professioneel met z'n rookgedrag. Dan zie je zo'n foto met Ronaldo en erachter Sarri en een sigaret filter in z'n mond. Lekker dan zeg. Dat kan in de moderne voetbaltijdperk echt niet.