Rangers komt 'armdoelpunt' te boven en gooit titelstrijd wagenwijd open
Zondag, 29 december 2019 om 15:25

Rangers FC heeft zondagmiddag een zeer belangrijke overwinning geboekt in de strijd om het Schotse kampioenschap. Het elftal van manager Steven Gerrard won in de Old Firm met 1-2 van buurman Celtic, dat als koploper nog maar twee punten voorsprong heeft op the Gers. De burenruzie stond ouderwets bol van de opmerkelijke incidenten, met onder meer een gemiste strafschop, een doelpunt van Celtic dat door een handsbal tot stand kwam en een rode kaart. Rangers neemt met de zege sportieve wraak op Celtic, dat drie weken geleden nog met 0-1 te sterk was in de finale van de Schotse League Cup.

Nikola Katic had een belangrijke rol in de Old Firm, zowel positief als negatief. De verdediger gaf na ruim een halfuur spelen een strafschop weg, na een ongelukkige tackle in zijn eigen strafschopgebied. Ryan Christie had Celtic op voorsprong kunnen schieten vanaf elf meter, maar de middenvelder vond Rangers-doelman Allan McGregor op zijn weg. De gestopte penalty gaf de bezoekers inspiratie, met Ryan Kent die na 36 minuten spelen de ban brak. De middenvelder werd vanaf de zijkant aangespeeld en schoot vervolgens net binnen het strafschopgebied raak met een knal in de korte hoek.

De vreugde bij de Rangers was echter van korte duur, want Celtic trok de stand vijf minuten later alweer gelijk. Odsonne Édouard kreeg een schot van Callum McGregor op zijn arm, waarna de bal langs Rangers-keeper McGregor in het doel belandde. Het leek een duidelijke handsbal van de Franse aanvaller van Celtic, maar de treffer werd niet alsnog geannuleerd. De VAR is nog niet geïntroduceerd in de Schotse Premier League, waardoor scheidsrechter Kevin Clancy niet in de gelegenheid was om de situatie nog eens rustig te beroordelen.

Katic, die eerder nog een strafschop weggaf, ontpopte zich in de tweede helft tot de held van Rangers. De boomlange verdediger ging mee naar voren bij een hoekschop van de bezoekende ploeg en kopte even later keihard raak. Borna Barisic tekende met een afgemeten corner voor de assist. Celtic ging daarna wederom op zoek naar de gelijkmaker en had pech toen Steven Davis halverwege de tweede helft de bal van de lijn haalde. Rangers gokte op de counter en was via Joe Aribo ruim tien minuten voor tijd nog dicht bij een derde treffer. De inzet van de middenvelder verdween echter naast het doel. Alfredo Morelos kreeg ver in blessuretijd nog zijn tweede gele kaart vanwege een schwalbe. De formatie van Gerrard hield stand in de slotfase en staat derhalve op vijftig punten uit negentien duels. Celtic heeft 52 punten verzameld, maar speelde wel een wedstrijd meer.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
FCUTRECHT0300
 
29
29 december 2019 om 15:28
Haha die Morelos op het einde die gebaren maakt naar het publiek dat hij hun kelen afsnijd. Zal dat nog een staartje krijgen?
 
FcGroningenFc1
 
8
29 december 2019 om 15:32
Ja ongetwijfeld! Ik heb die gast al vaker rare dingen zien doen de afgelopen jaren, lijkt toch een steekje los te hebben. Al met al natuurlijk een mooie uitslag voor de spanning in de titelstrijd! Zou een prachtige prestatie zijn voor Rangers na dat faillissement!
 
alkatorian
 
14
29 december 2019 om 15:34
Die jongen haalt volgens mij wel vaker van die rare fratsen uit. Zit een klein steekje los bij hem. Dit is, meen ik, ook niet de eerste keer dat hij vroegtijdig is gaan douchen.
 
-Riciotto-
 
6
29 december 2019 om 15:35
Al eerder bij de old firm
 
NetAlsVroeger
 
6
29 december 2019 om 15:35
“While his goals have saved his club many times, his aggression has hindered them, with three of his five red cards coming against Aberdeen.” Vorig seizoen 5 rode kaarten. Erg veel voor een spits!
 
alkatorian
 
4
29 december 2019 om 15:40
Zo. Dat is inderdaad erg veel. Veel te veel. En ook drie tegen dezelfde club. Dan ben je gewoon een recidivist.
 
Orgullo
 
6
29 december 2019 om 15:55
In de Kuip was die gozer ook al onuitstaanbaar. Liep heel erg provocerend richting het publiek. Vier gewoon je feestje met je eigen uit publiek, ga niet zo debiel staan doen.
 
voetbalfreak
 
3
29 december 2019 om 17:14
Daarbij ook een schwalbe in de 16 waar de scheids gelukkig niet intrapte.
 
Chazyn
 
4
29 december 2019 om 15:30
Lekker voor Rangers! Liverpool en Rangers kampioen volgend jaar? Ik hoop erop!
 
-Riciotto-
 
18
29 december 2019 om 15:34
Wat een domme speler is die morelos toch... waarom proberen een penalty te versieren in de 95e min met een 1-2 voorsprong wat je een 1e geel kost. Walgelijk ook zijn gebaren na t publiek met zijn keel doorsnijden.
 
Orgullo
 
10
29 december 2019 om 15:57
Was in de Kuip niet anders. Echt onuitstaanbaar hoe hij toen naar mijn vak toe rende en daar zeker een halve minuut bleef staan. Kansloos figuur.
 
Oelie Wapper
 
4
29 december 2019 om 15:34
Leuke pot, heen en weer en ik denk met Rangers een terechte winnaar. Veel passie, vind ik mooi om te zien. Liever dit soort wedstrijden, dan schaakwedstrijden van een "hoger" niveau.
 
GASHER
 
15
29 december 2019 om 15:34
Hopelijk worden de Rangers weer eens kampioen dat zou goed zijn voor het voetbal en zo komt Celtic niet bij het record om de meeste landstitels
 
RinkSchippers
 
3
29 december 2019 om 15:37
Ik dacht afgelopen zomer dat de titel strijd al beslist was omdat celtic gewonnen had Even zonder gekheid , vroeger had deze competitie nog echt aanzien (was zelfs op teletekst op nos prominent) en werd veelal uitgezonden destijds op rtl 5. Ook in de cl en uefa cup deden deze ploegen het niet onaardig. Weet iemand hoe dit zit? Het is een britse competitie , daar moet toch wel "geld zitten" ? Dat het op zn minst een fatsoenlijke competitie word , het onoffficiele 2e niveau van groot britanie?
 
alkatorian
 
3
29 december 2019 om 15:42
Ik weet nog dat Rangers halverwege de jaren ‘00 de finale van de UEFA Cup haalde. En Celtic steevast meedeed in de CL. Met mooie spelers, waaronder Nakamura (die geweldige vrije trap toen tegen United). Achja, het lot van een competitie met een klein achterland.
 
Miln
 
5
29 december 2019 om 15:47
Dat heeft er simpelweg mee te maken dat er maar 5 miljoen mensen in Schotland wonen. Voetbal is daar natuurlijk verreweg de grootste sport, maar het is onmogelijk om veel geld rond te laten gaan in een competitie waar absoluut gezien natuurlijk `weinig` mensen op afkomen. Je hebt natuurlijk de Rangers en Celtic ( waar wekelijks 50.000 man zitten, en dat is 1 van de Schotse bevolking), maar daarnaast zijn er voor overige clubs gewoonweg weinig doorgroeimogelijkheden. Wat ook komt doordat heel veel clubs in of nabij Glasgow en Edinburgh liggen. Wel tof voor de Rangers overigens. Het is Stevie G gegund. Zou het fantastisch vinden als hij de titel weet te bemachtigen!
 
Frankly87
 
3
29 december 2019 om 15:48
Waarom mogen ploegen uit Schotland niet meedoen in de Engelse competitie maar uit Wales wel?
 
Miln
 
0
29 december 2019 om 15:53
Dat zijn clubs die volgens mij werden opgericht voordat er een Welshe league was en daardoor in de Engelse voetbalpiramide toetraden. Vervolgens zijn die clubs gewoon in de Engelse voetbalpiramide gebleven, ondanks de oprichting van de Welshe voetbalcompetitie.
 
LawPl
 
3
29 december 2019 om 15:48
Deze wedstrijd vielen Jullien en de Kroatische spelers van Rangers mij positief op. Jullien geeft wel wat van Van Dijk. Wordt zowat bij iedere corner of vrije trap bereikt. Misschien iets voor Ajax om Veltman te gaan opvolgen na dit seizoen. Transferwaarde van Jullien wordt ingeschat op 6 miljoen. Dus kan een koopje zijn.En Gerrard gaat een goede trainer worden.
 
nick140
 
2
29 december 2019 om 16:06
Zo die Gerrard zou toch hier ook een legende worden als hij Rangers weer terugbrengt waar ze horen. Wat is die Morelos toch een mafklapper trouwens, wat is het record rode kaarten voor Rangers?? (en dan die Celtic-fans nog even provoceren, en ik maar denken dat die Zuid-Amerikanen allemaal goeie katholieken waren )
 
Mr.Eko
 
0
29 december 2019 om 16:34
Toch wel bizar dat een club dat net gepromoveerd is en vrijwel zonder budget meteen al kan concurreren met de sterkste club. Tuurlijk het is Rangers, maar zegt toch ook veel over de andere clubs buiten die grote 2