Rangnick leeft mee met gearresteerde Greenwood: 'Vreselijk voor hem'
Zaterdag, 7 mei 2022 om 13:20

Mason Greenwood werd eind januari van dit jaar gearresteerd op verdenking van onder meer het verkrachten van zijn ex-vriendin Harriet Robson, en heeft sindsdien geen wedstrijd meer gespeeld voor Manchester United. Interim-manager van de club, Ralf Rangnick, vindt de situatie met betrekking tot de aanvaller nog altijd verschrikkelijk. "Het is een menselijke ramp", zo vertelde hij de aanwezige pers in aanloop naar de uitwedstrijd bij Brighton and Hove Albion van zaterdagavond.

Greenwood kwam begin dit jaar in opspraak toen er op het Instagram-account van zijn voormalige vriendin foto's verschenen waarop blauwe plekken en verwondingen op haar lichaam te zien waren. Ook verscheen er op haar account een video waarop te horen is hoe de aanvaller haar dreigt te verkrachten. "Voor iedereen die wil weten wat Mason Greenwood mij aandoet", luidde de duidelijke tekst bij de Instagram-post. Greenwood werd vervolgens eerst gearresteerd op verdenking van verkrachting, waarna er later ook nog aanklachten voor verdenking van seksueel geweld en doodsbedreigingen bijkwamen. De clubleiding van de Engelse grootmacht kwam later die dag met een verklaring, waarin duidelijk werd dat de Engels international voorlopig niet welkom is bij de club. "Mason Greenwood zal tot nader order niet terugkeren om te trainen of wedstrijden te spelen."

Rangnick reageerde vrijdagavond door de consequenties te noemen dat het voorval van een aantal maanden geleden met zich meebrengt. "Het is voor iedereen een menselijke ramp", begon de Duitser zijn verhaal. "Het is een persoonlijk drama." De Duitser lijkt opmerkelijk genoeg mee te leven met Greenwood, en noemt de situatie voor zowel de aanvaller als voor zijn familie 'verschrikkelijk'. Daarnaast kijkt de manager ook naar de belangen van de club en noemt hij het wegvallen van de jongeling een gemis binnen zijn ploeg. "Het is uiteraard niet goed voor hemzelf en zijn familie, maar voor onze club is het ook niet goed geweest. Hij speelde regelmatig in de periode voor zijn arrestatie."

Robson zou de foto's overigens vlak na het plaatsen alweer hebben verwijderd van Instagram, maar dit voorkwam echter niet de arrestatie van Greenwood. Op het sociale medium liet ze later van zich horen door te stellen dankbaar te zijn voor de vele steunbetuigingen die ze had ontvangen. "Ik ben dankbaar voor iedereen die me steunbetuigingen en aanmoedigingen heeft gestuurd - dank jullie wel. De laatste paar dagen zijn erg moeilijk voor me geweest en ik neem een pauze van sociale media zolang het politieonderzoek gaande is." Greenwood maakte voor zijn arrestatie in januari dit seizoen achttien maal zijn opwachting in de Premier League. Ook maakte de twintigjarige al zijn debuut voor het nationale elftal van Engeland door op 5 september 2020 in de Nations League-wedstrijd tegen IJsland als vervangen van Harry Kane in de ploeg te komen.

Meer nieuws
   
21:31
21:31
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
9
   
21:22
21:22
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
10
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
21
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
4
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
238
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Bongiorno
 
11
7 mei 2022 om 13:29
De zaak met Greenwood is erg sketchy en het is wel een gevalletje van wat langer afwachten. Het zijn vooral de opmerkingen van de vader van het slachtoffer die me erg vreemd in de oren klonken. Voor Rangnick is dit natuurlijk dom, je kunt je beter totaal afzijdig houden van de hele kwestie.
 
Japie_Krekel
 
33
7 mei 2022 om 13:34
Als het waar is dan is het nog vreselijker voor haar. Met de nadruk op als het waar is, want voor zover ik weet is het nog niet bewezen
 
IKEA
 
39
7 mei 2022 om 14:03
Maar één ding is wel waar en dat is dat jij niet het WK gaat kijken en iedereen beticht van het wel doen! Lekker de barmhartige samaritaan uithangen, Japie!
 
Japie_Krekel
 
6
7 mei 2022 om 19:24
@IKEA En jij lekker de selectieve moraalridder uithangen. Vinden dat Derksen gecancelled moet worden om een uitspraak die mensonterend is volgens jou, maar het vervolgens vreemd vinden dat er mensen tegen het WK zijn waar nog veel ergere dingen zijn gebeurd
 
IKEA
 
2
7 mei 2022 om 20:02
Wederom een leugen of wat? Ik vind het onterecht dat Jinek / Sjaak Polak worden meegetrokken in een door Derksen zelf ingezette cancel actie. Snap je het verschil, Japie? Het WK zoals al eerder benoemd kan me worden gestolen, maar ik neem het mensen niet kwalijk wanneer ze ernaar zullen kijken.
 
Japie_Krekel
 
1
7 mei 2022 om 20:12
Ik neem ook niemand hier kwalijk als ze het WK kijken en ik was het ook niet eens met de uitspraak van Derksen. Het gaat mij meer om hoe dubbel Talpa bezig is. Als die wat consequenter waren geweest in dit soort mensenrecht kwesties had ik hun beslissing kunnen respecteren, maar dit was allemaal voor de buhne
 
IKEA
 
1
7 mei 2022 om 21:43
Toch vreemd me dan te betichten als selectieve moraalridder aangezien ik a) me nog nooit heb uitgelaten over het WK en b) blij ben dat VI van de buis is, maar enkel een standpunt in nam hoe belachelijk het is om naast Derksen een Jinek mee te willen trekken in de cancelslur.
 
_Buffalo_
 
13
7 mei 2022 om 14:21
Je moet altijd het resultaat van het onderzoek afwachten natuurlijk, maar dat audio-fragment leek me toch wel duidelijk? Greenwood heeft ook niet ontkend dat hij dat was.
 
AsRoma8
 
23
7 mei 2022 om 13:44
Ik vind het niet fout om medelijden/empathie te hebben met iemand waar je close mee bent. Ook al heeft hij iets verschrikkelijks gedaan en is het voor het slachtoffer natuurlijk veel erger.
 
Soccerfan_1
 
64
7 mei 2022 om 13:52
Idd Wat vreselijk voor hem. Moet voor hem heel zwaar zijn geweest al die verwondingen aan te richten bij zn vriendin. Wat moet dat voor hem een hel zijn geweest. Serieus.....wat bezielt die man om dit soort dingen te zeggen. Geen woord over zn vriendin...nee Greenwood is zo'n enorm slachtoffer.
 
Ijsmuts
 
21
7 mei 2022 om 14:01
“Een persoonlijk drama voor iedereen.” En ik wist niet dat hij al schuldig was bevonden.
 
Aguerooo
 
14
7 mei 2022 om 14:21
Valt me wel vaker op dat je mensen al schuldig acht zonder dat er überhaupt een onderzoek of uitspraak is gedaan. Misschien moet je daar eerst eens op wachten voordat je het slachtoffer en de dader gaat aanwijzen. Wij weten niet wat er is gebeurt he, wij kunnen alleen speculeren maar geen conclusies trekken wat jij nu doet.
 
Soccerfan_1
 
6
7 mei 2022 om 16:43
Dan heeft ze zeker iemand gevonden die hem tot op de mm na kan doen op die tapes of niet?
 
Vernon
 
5
7 mei 2022 om 17:20
Er is onderzoek gedaan, anders ga je niet maanden de cel in. Dat gebeurt echt niet zomaar. Een uitspraak is er inderdaad nog niet. Maar het gaat er hier vooral om dat Rangnick niks zegt over zijn vriendin. Dat is op zijn minst opvallend.
 
Westend
 
2
7 mei 2022 om 14:39
Ik vind het maar een moeilijke tijd om te bepalen wat waar en niet waar is. Zelfs de grens tussen flirten en aanranding of relatieruzie en mishandeling. Ook hier zitten weer zoveel mitsen en maren.
 
CFCSFC
 
20
7 mei 2022 om 15:17
Audiofragment gemist?
 
consy
 
6
7 mei 2022 om 16:16
Denk nou even na voordat je met zo'n reactie komt. Als hij volstrekt onschuldig was geweest zat hij nu al weer bij de selectie, het audiofragment zegt mij verder ook genoeg over deze totaal idioot genaamd Greenwood. En dan gaat Rangnick hem zielig vinden haha, volstrekt belachelijk.
 
Vernon
 
2
7 mei 2022 om 21:37
@westend Ik denk dat veel mensen veel te bang zijn. Je wordt echt niet zomaar de gevangenis ingegooid als je ruzie in je relatie hebt. En van een hand op een schouder krijg je misschien een nare opmerking of een bitchslap, maar word je ook echt niet voor aanranding vervolgd. Volgens mij kun je er beter vanuit gaan dat als een man maanden de cel in wordt gegooid, dat er echt iets heel serieus aan de hand was.
 
STORING
 
5
7 mei 2022 om 14:40
Marc Overmars sla je slag. Greenwood huren voor een jaartje. Dan is hij weg uit die chaos en kan hij zijn carrières mischien opnieuw lanceren.