Rashford doet op Instagram oproep aan United: 'Hij is van wereldklasse'
Woensdag, 1 april 2020 om 21:53

Manchester United heeft van alle geïnteresseerde clubs de beste papieren om Jadon Sancho over te nemen van Borussia Dortmund, zo verzekerde de Daily Mirror dinsdag al. Marcus Rashford liet woensdag in een korte livestream op zijn Instagram-account weten de komst van Sancho naar United wel te zien zitten. "Het zou goed zijn voor ons als hij komt", aldus de Engelse spits over zijn landgenoot.

"Sancho is een fantastische speler, hij is een beetje de speler van de volgende generatie", vindt Rashford. Volgens de geruchten wil Manchester United komende zomer 130 miljoen euro neertellen voor de aanvaller van Dortmund, die eveneens nadrukkelijk gevolgd wordt door Chelsea. "Het is geweldig om te zien hoe hij uitgroeit tot de speler die hij aan het worden is. Hopelijk kunnen we samenspelen, dat zou mooi zijn."

Rashford, die tot nu toe zeven keer samenspeelde met Sancho in het nationale elftal van Engeland, hoopt dan ook dat Manchester United zijn landgenoot binnenhaalt. "Hij heeft zijn eigen speelstijl, hij is creatief en fantasierijk. Dat zijn de dingen die je nodig hebt om van wereldklasse te zijn." De transfer van Sancho naar United is overigens nog verre van rond. Dinsdag zei de algemeen directeur van Dortmund, Hans-Joachim Watzke, dat Sancho ondanks de coronacrisis niet zomaar mag vertrekken.

"Er mag dan een crisis zijn, de rijke clubs hoeven niet te denken dat ze bij Dortmund op koopjesjacht kunnen gaan", aldus Watzke, die Sancho het liefst nog een jaar in Duitsland houdt. "We zullen niemand onder zijn waarde verkopen. We hebben voor de coronabreak al gezegd dat we Sancho het liefst willen behouden, maar we zullen uiteindelijk ook moeten respecteren wat de speler wil." Sancho was aan een uitstekend seizoen bezig: de twintigjarige vleugelspits staat op 17 goals en 19 assists in 35 officiële wedstrijden.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
Voetbalgogme
 
19
1 april 2020 om 22:09
Pfoee dat zou wat zijn zeg. Ik denk eerlijk gezegd dat veel mensen onderschatten aan wat voor moois Solskjaer aan het bouwen is. Als je voorin straks Rashford, Martial en Sancho hebt staan met Greenwood, Ighalo en James als back ups dan heeft United wat mij betreft een dodelijke aanval. Rashford was dit seizoen van wereldklasse totdat hij zijn blessure kreeg. Hij heeft de meeste wedstrijden op de flank gespeeld en stond in de Premier League al op 14 goals op het moment dat United ongeveer op de helft van het seizoen was. Die had er anders gewoon minimaal 25 (misschien wel tegen de 35 in alle competities) ingeschoten in de BPL als vleugelspeler. Martial zijn moyenne is ook geweldig als je beseft dat hij 2 maanden eruit gelegen heeft. Voeg daar de goals en vooral ook de assists van Sancho aan toe en je hebt een complete aanval. En dan heb ik het nog niet eens gehad over een middenveld van Pogba- Bruno - Fred en de uitstekende verdediging die United gewoon heeft op het moment.
 
AlvinvReeuwijk
 
1
2 april 2020 om 10:21
Buitenstaanders hebben ook te snel geoordeeld over Solskjaer. Hij kwam binnen met een hels karwei waar diverse trainers de afgelopen jaren te veel verknald hebben aan de cultuur binnen de club waardoor er te veel spelers voetballen die er niet thuis horen. OGS weet hoe het is om voor de club te spelen met het hart op de juiste plaats. Was niet altijd vaste waarde in de basiself, maar heeft gigantische mooie dingen voor de club gedaan. Hij heeft momenteel een aantal spelers binnegehaald die met het hart op de juiste plaats spelen. En zijn het dan altijd de beste voetballers? Nee, maar dat was Vidic bijvoorbeeld ook niet. Echter, hij onderscheidde zich door met zijn hart voor de club te spelen. Iets wat Maguire ook doet waardoor ik dit echt wel goed zie komen. Geldt hetzelfde voor Wan Bissaka, James. Bruno is een schot in de roos en heeft het aanzicht zo veel verbeterd al. Met Sancho wordt er straks echt weer serieus rekening gehouden met Man U.
 
Jackieboy10
 
1
2 april 2020 om 12:45
Op papier zeker een sterk elftal, maar denk je dat het in de praktijk ook werkt Mufc-Pogba? Het middenveld is wel erg aanvallend namelijk. Pogba is verdedigend erg laks bijvoorbeeld, Fred en Bruno doen wel hun ding verdedigend maar de primaire kwaliteiten liggen bij het aanvallen. Zo'n opstelling kan zeker werken hoor, maar dan dient er een uitermate goede connectie te zijn tussen de drie middenvelders. Zo'n connectie komt zelden voor en is in de meeste gevallen niet zomaar aanwezig. En de verdediging vind ik goed, maar niet uitstekend om eerlijk te zijn. Maguire en Wan-Bissaka zijn sterk. De linksback positie en de 2e CV vind ik niet dermate goed dat het zo is dat je de hele verdediging dan als uitstekend kunt beoordelen. De Gea moet daarbij wel uit zijn vorm dip komen, want dat scheelt natuurlijk ook al een slok op een borrel. Maar, United werkt inderdaad naar wat moois toe. Ik twijfel alleen of Solskjaer ook de man is om de vruchten te gaan plukken van dat bouwen. Dat is een gevoel dat ik krijg op basis van wat ik zie bij United, maar ik kan daarin natuurlijk ongelijk hebben. Ik blijf United namelijk te wisselvallig vinden onder Solskjaer, waarin ik ook van mening ben dat Solskjaer tactisch niet sterk genoeg is op bepaalde momenten. Ben daarom benieuwd hoe dat zal gaan wanneer zijn team echt ''af'' is.
 
Alcantara91
 
8
1 april 2020 om 22:14
Ik denk dat Manu volg jaar meedoet voor de top 3 als Sancho komt + nog een verdedigende speler, hebben echt een leuk team! Voorin martial rashford sancho, dat wordt smullen!
 
Andonis
 
5
1 april 2020 om 23:34
Stel je voor dat een Barcelona speler zo een uitspraak zou doen. Dan heb je al die Pl fans vooraan staan om er kritiek op te spuien. Overigens lijkt het mij wel leuk om weer een unite zien wat met vooral Engelse spelers meedoet voor het kampioenschap. Met Sancho erbij wordt die kans alleen maar groter.