Razvan Marin na een jaar hard op weg naar de uitgang bij Ajax
Maandag, 24 augustus 2020 om 09:47

Razvan Marin lijkt hard op weg naar de uitgang bij Ajax. Volgens De Telegraaf maakt het Italiaanse Cagliari serieus werk van de komst van de Roemeense middenvelder, wiens contract doorloopt tot medio 2024. De Italiaanse transferexpert Gianluca Di Marzio vult aan dat ook Club Brugge en Stade Rennes in de markt zijn. Het is vooralsnog onbekend of Ajax Marin verhuurt of verkoopt. De Amsterdammers namen Marin een jaar geleden voor 12,5 miljoen euro over voor Standard Luik. De verwachting is dat hij in ieder geval niet meer geld zal opleveren dan hij de club heeft gekost.

Marin kwam afgelopen seizoen al niet in de plannen van Erik ten Hag voor en ook voor de komende jaargang leek hem een rol als reserve toebedeeld. Afgelopen zaterdag maakte hij al geen deel meer uit van de wedstrijdselectie voor het duel met Red Bull Salzburg (1-4 winst). Volgens de krant zal de komende weken blijken of Ajax een vervanger haalt voor Marin, of dat Ten Hag het met de huidige selectie doet.

Ajax-aanwinst Kudus straalt: 'Ik kan niet wachten op meer'

De 24-jarige middenvelder maakte grote indruk als speler van Standard Luik. In de voorronde van de Champions League maakte Marin indruk op Ten Hag, die hem uiteindelijk vorig jaar aan zijn selectie kon toevoegen. De aankoop heeft geen moment weten te voldoen aan de hoge verwachtingen. In het seizoen 2019/20 kwam hij tot tien competitiewedstrijden, waarin hij één assist leverde en twee gele kaarten pakte.

Mocht de overstap naar Cagliari, de nummer veertien van het afgelopen seizoen in de Serie A, daadwerkelijk doorgang vinden, dan wordt Marin de achtste speler die Ajax deze zomer verlaat. Eerder nam de club al afscheid van Hakim Ziyech (Chelsea), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion), Benjamin van Leer (Sparta Rotterdam), Kik Pierie (verhuurd aan FC Twente), Danilo Pereira (verhuurd aan FC Twente), Ryan Babel (einde huurperiode) en Bruno Varela (einde huurperiode). Mogelijk gaan ook André Onana, Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek de club nog verlaten.

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
6
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
49
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (121)

 
Brianee
 
19
24 augustus 2020 om 09:49
Deze zagen we toch allemaal wel aankomen denk ik, niet echt uit de verf gekomen afgelopen jaar.
 
InsideRMadrid
 
70
24 augustus 2020 om 10:03
Brian / Is ook totaal niet van een Ajax-niveau, dit was een gok van Ajax en heeft verkeerd uitgepakt, dat kan ook een keer gebeuren, ook Bande, die uit Belgie kwam was niets voor Ajax, ze doen er goed aan in Amsterdam om niet meer uit de Belgische league te kopen, die Zuid-Amerikanen zijn veel gretiger
 
XAJAcfa
 
10
24 augustus 2020 om 10:18
Doet alles in een veel te laag tempo, is idd niet het niveau wat Ajax moet nastreven. Inderdaad is de belgische competitie niet waar je het moet zoeken, prijzen liggen daar simpelweg te hoog voor een op dit moment niet al te hoog niveau. Kijk naar Lukassen speelt daar in de top maar komt bij een subtopper in Nlse competitie niet in de basis. Of Antonucci, Ajax verkoopt hem vanwege te laag niveau maar via Belgie en Keukenkampioen ziet Feyenoord wel wat in hem maar daar nog niet eens in aanmerking voor de selectie dus nog een jaar Volendam. Ajax moet spelers als Antony en Kudus halen. Spelers waar veel rek in zit en zeker geld opleveren. nadeel is wel dat het gat in NL steeds groter wordt.
 
Formus
 
22
24 augustus 2020 om 10:28
Over Antonucci, daar klopt je verhaal niet: Antonucci is een Belg, kwam van Anderlecht naar Ajax, Monaco kocht hem, stalde hem bij Volendam en na een goed seizoen kocht Feyenoord hem en verhuurde hem direct weer. Dat ook omdat ze hem anders niet konden betalen en met de huursom van Volendam wel (las ik in de media). Maar is dus niet via België gegaan, maar via Monaco.
 
Remcob
 
23
24 augustus 2020 om 10:32
Niet helemaal mee eens. Er zijn ook hele goede spelers uit de Belgische competitie die wel succesvol zijn in het buitenland. Alleen gaan die direct naar de Engelse top toe en maken geen tussenstap meer in Nederland. Spelers als Witsel, Lukaku, Danjuma, Bailey waren toch allemaal wel van waarde geweest voor Ajax.
 
THenry_228
 
20
24 augustus 2020 om 10:38
@Inside Madrid: dat komt ook omdat de echte topspelers uit de Belgische competitie niet naar de Eredivisie gaan maar direct opgepikt worden door ploegen uit grote competities. Nogal een zwakke sneer naar de Belgische competitie om te stellen dat Ajax niet meer in de Belgische League moeten kopen. Ja omdat Ajax jongens als Jonathan David, Sander Berge of een Youri Tielemans simpelweg niet kan halen. Dat Ajax dan met een Marin komt aanzetten, van wie je mijlenver kan zien dat hij niet in het Ajax voetbal zal passen, zegt toch niets over het Belgische voetbal in het algemeen? Los daarvan zie ik Marin in Italië wel slagen.
 
Lierse1997
 
6
24 augustus 2020 om 11:02
XAJAcfa, je verhaal is nogal onjuist omdat je voorbeelden niet kloppen. Lucassen speelt niet in de top, maar in de subtop (want ja dat is Anderlecht tegenwoordig) en Antonucci heeft zoals andere leden hier al zeggen na Ajax niet meer in België gespeeld.
 
MrKrillin
 
9
24 augustus 2020 om 11:08
@insideRMadrid de toppers uit België zijn niet meer te koop voor Ajax zoals David, Bailley, Berge etc. Ajax moet juist intensiever gaan scouten in de jeugd want er is gewoon heel veel talent. Vroeger waren toppers als Dembele, Vertongen, Vermailen ook jong naar NL gehaald. Echte toppers zijn onbetaalbaar. Overige spelers betaal je te veel voor kwaliteit wat ze hebben.
 
Japie_Krekel
 
0
24 augustus 2020 om 23:08
@insidermadrid Bande en Marin waren ook helemaal niet de grote uitblinkers of begenadigde voetballers in de Belgische competitie dus dan is het niet zo vreemd dat ze floppen. een De Bruyne, Lukaku, Witsel, Bailly, Koulibaly, Milenkovic Savic, Osimhen of David waren echt wel gewoon geslaagd bij Ajax als ze die bv hadden gehaald uit de Belgische competitie
 
BenjiAA
 
12
24 augustus 2020 om 09:50
Fantastisch nieuws als het om een verkoop gaat. Huren moet je nooit doen naar het buitenland joh, als je dat doet, doe het dan aan een Heerenveen of Vitesse oid. In Italië gaat niemand hem zien spelen, en valt eigenlijk geen eer te behalen.
 
MrGuide
 
145
24 augustus 2020 om 09:52
Jij denkt dat er meer gekeken wordt naar de ED dan de Serie A?
 
Craig Tucker
 
16
24 augustus 2020 om 10:55
Hij heeft toch gewoon gelijk. Als we hem verhuren aan deze Italiaanse middenmotor dan staat hij veel meer in the picture dan bij een Heerenveen. En een subtopper in Italiã« heeft veel meer geld dan een subtopper uit Nederland. Daarom is een verhuur nog niet zo stom, daarmee acht ik de kans groter dat we die 12.5 miljoen terug verdienen. Kijk bijvoorbeeld naar Amrabat ofzo. Aarde niet in Belgie en Nederland maar deed het prima in Italie
 
Sanderr
 
17
24 augustus 2020 om 11:03
"Denk is een beetje na", de ironie.. OT: Ik denk dat een verhuur aan Cagliari wel degelijk meer bekijks (en dus potentieel meer geld) oplevert dan een verhuur aan een subtopper in Nederland. Veel mensen hier kijken misschien niet vaak naar de Serie A, maar dat hoeft toch ook niet? Hij moet zich in de kijker spelen van scouts (Ajax` scouts zullen hem ook in de gaten houden maar ook die van andere clubs).
 
BenjiAA
 
2
24 augustus 2020 om 11:19
Ik bekeek het niet m.b.t. een toekomstige transfer, dan kan je hem beter nu verkopen. Ik neem aan dat als Ajax hem verhuurt dat we hopen dat hij sterker terug komt toch? Als hij een jaar bij in de middenmoot van Italië voetbalt, gaan wij echt niet weten hoe hij daar heeft uitgeblonken. Weet jij hoe Magallan vorig jaar heeft gespeeld? Nee, is er na dat jaartje middenmoot Spanje ineens veel interesse? Nee.
 
sebasjuh
 
6
24 augustus 2020 om 11:23
En jij denkt serieus niet dat de mensen bij Ajax een Magallan gevolgd zullen hebben? Dat jij niet weet hoe hij het gedaan heeft boeit toch niet als ze bij Ajax dat maar weten? En zeker de mensen die erover gaan? Hetzelfde met deze jongen verhuur hem naar Italië desnoods en als hij daar opvalt is de interesse natuurlijk groter voor een eventueel verkoop. En anders als je hem nu voor minimaal 10 miljoen kan verkopen gewoon doen, het was een gok en heeft verkeerd uitgepakt.
 
Sanderr
 
5
24 augustus 2020 om 11:38
Maar BenjiAA, jij en ik hoeven dat toch ook niet te weten, de scouts van Ajax en Marc Overmars moeten dat weten. En die zullen zijn prestaties zeer zeker in de gaten houden. Ik zie Heerenveen of Vitesse ook maar een handjevol wedstrijden live per jaar. Als ik Marin zou willen volgen zou ik hem ook aan het werk kunnen zien tegen Inter, Juve en AC Milan. Kwestie van zappen.
 
Curajo
 
22
24 augustus 2020 om 09:53
Gebaseerd op wat? Volgens mij kijken er internationaal gezien toch een hele hoop mensen meer naar de Serie A dan de eredivisie? En een club al Vitesse kan hem toch nooit betalen, dus huur of verkoop, mooie kans om van deze speler af te komen.
 
falcao1984
 
18
24 augustus 2020 om 09:54
Dat dachten we ook toen Hateboer en De Roon er naartoe gingen.
 
arnhemmer
 
6
24 augustus 2020 om 09:55
Met alle respect, maar ook bij Vitesse zie ik hem niet in de basis. Ik vind Tronstad, Bazoer,Tannane, Bero beter dan Marin is.
 
29er
 
9
24 augustus 2020 om 10:43
Het zal voor Ajax een zorg zijn of iemand hem ziet spelen, als ze hem zelf maar zien spelen. Ik mag hopen dat Ajax (en alle clubs die spelers verhuren) professioneel genoeg zijn om de huurlingen in de gaten te houden, mits ze er enige potentie in zien. De wereld is daarnaast zo klein geworden dat je eenvoudig videobeelden van over de hele wereld krijgt. 'het buiten beeld' argument is iets van 20 jaar geleden.
 
MrKrillin
 
0
24 augustus 2020 om 11:09
Hij is international van Roemenië. Die zijn sws in trek in Italië.
 
Grasmaaiertjes
 
15
24 augustus 2020 om 09:50
Complete miskoop gebleken. Vorig jaar begon hij natuurlijk slecht, maar verwachtte je dat hij wat meer kansen nodig had. Maar ook dit jaar in de voorbereiding belabberd spel van hem, dus verhuur/verkoop lijkt me meer dan logisch
 
Craig Tucker
 
17
24 augustus 2020 om 11:08
Ik heb hem in België zien spelen en het is zeker geen slechte speler. Het komt er alleen totaal niet uit. Misschien heeft het met vertrouwen te maken of met zijn rol in het veld. Hij is die 12 miljoen echt wel waard denk ik, maar niet voor ajax. Het zou me niet verbazen als hij bij cagliari helemaal opbloeit en vandaaruit naar een subtopper gaat in Italië. Het is hem ook wel gegund, heeft nooit een slecht woord over Ajax of Ten Hag gesproken
 
_Buffalo_
 
4
24 augustus 2020 om 12:05
Die indruk heb ik ook, met vertrouwen was hij bij Standard een zeer getalenteerde speler. Die techniek en passing die hij had verlies je niet zomaar, maar hij lijkt inderdaad gewoon niet de aarden in Amsterdam. Je hebt wel vaker spelers die in België of Nederland niet top zijn, maar het dan in Italië of Frankrijk wel laten zien, zou me ook niet verbazen mocht hij zo een speler zijn.
 
ArnoDiParno
 
73
24 augustus 2020 om 09:50
Ik heb nog altijd het idee dat het bij Marin spaak loopt op zelfvertrouwen. Deze jongen moet gigantische kwaliteiten hebben, maar ze komen er maar niet uit omdat hij elke keer erg ongelukkig is en constant onder druk lijkt te staan.
 
Soccerfan_1
 
38
24 augustus 2020 om 09:53
Hij kan heel goed voetballen maar als de coach hem niet wil gebruiken in z’n kracht dan houdt het op. Heeft ook nooit echt de kans gekregen.
 
23VDV23
 
21
24 augustus 2020 om 10:02
Als hij lekker in zijn vel zit heeft hij een aardige pass en poeier in huis. Iemand die ook wel iets dichter bij de 16 moet spelen dan hij bij Ajax deed. Maar het grootste probleem bleek toch wel dat hij nooit, maar dan ook nooit kon aanhaken bij het tempo van Ajax. En dan niet eens als Ajax in de hoogste versnelling poogde te spelen of tegen de grootste tegenstanders. Typisch zo'n jongen die als hij bij Heerenveen of Vitesse had gespeeld ook wel eens positief had kunnen opvallen, maar dan bij de overstap naar Ajax ook door de mand zou zijn gevallen. Toch behoorlijk foute scouting bij Ajax. Nou kun je zeggen: die zitten er ook wel eens tussen. Maar waarom deze jongen naar Ajax is gehaald is toch echt een raadsel.
 
siepie
 
8
24 augustus 2020 om 10:07
Maar wat is zijn kracht dan? Dat bedoel ik trouwens niet denigrerend, maar ik volg het belgische voetbal niet en heb in zijn minuten bij Ajax niet echt specifieke kwaliteiten gezien bij hem.
 
Formus
 
7
24 augustus 2020 om 10:38
23vdv23, ik deel de gedachtengang van ArnoDiParno. Vond hem bij Standard echt goed spelen als CAM. Maar het lijkt alsof hij te bescheiden is voor Ajax en dat het mede daarom er niet uitkomt. En zijn vertrouwen daalt met de wedstrijd. Misschien kan ie ook het tempo niet aan hoor, zou kunnen, maar ik denk dat dat echt komt door gebrek aan vertrouwen. En de scouting kan natuurlijk niet altijd precies weten hoe zo`n persoon omgaat met de druk bij een club als Ajax. Echter zullen ze zijn voetbalkwaliteiten toch wel goed hebben ingeschat lijkt me, want dat is redelijk objectief.
 
Lierse1997
 
3
24 augustus 2020 om 11:06
@Siepie, hij was een zeer dynamische meer aanvallende middenvelder die makkelijk een goaltje maakte. Zeker in Play-off 1 van 2 jaar geleden was hij een van de smaakmakers met veel doelpunten (voornamelijk afstandschoten). Alleen speelde Standard toen ook wel wat meer op de counter. Maar in een Van De Beek-rol zou Marin nog wel kunnen slagen naar mijn idee. Alleen zal Van De Beek wel blijven, dus dan kun je hem beter verkopen.
 
consy
 
2
24 augustus 2020 om 11:38
Sorry Lierse maar van Donny naar Marin is echt veel te veel stappen achteruit, we zeggen vaak van Frenkie dat hij het ook maar moet laten zien op een iets andere positie, dan geldt dat natuurlijk ook voor Marin die genoeg kansen heeft gehad op verschillende posities. Ajax moet het vertrouwen geven aan Kudus of Promes in de aanvallende rol op het middenveld. Of eventueel aan Tadic mocht Suarez wel komen.
 
Lierse1997
 
1
24 augustus 2020 om 12:02
Ik kan zeker begrijpen dat je dat vind. Ik vind Marin dan ook geen ajax-middenvelder. Alleen snap ik dan totaal niet waarom ze Marin binnen wilden halen.
 
consy
 
1
24 augustus 2020 om 12:09
Het was simpelweg een gokje gezien de oplopende prijzen die Belgische clubs (soms terecht, soms niet) vragen voor hun spelers. De scouting heeft wel eens wat kritiek gekregen op het niet op tijd zien van potentie in de Belgische competitie, vooral Bailey was een speler die Ajax uiteindelijk erg graag binnen wou halen maar de prijs die Genk vroeg was op dat moment al veel te hoog. Op basis van die play offs hebben ze vast gedacht nu snel toe te moeten slaan om straks niet te laat te zijn, helaas heeft hij zich niet door kunnen ontwikkelen.
 
maurootje
 
13
24 augustus 2020 om 09:54
Hij heeft helemaal géén gigantische kwaliteiten want dat liet hij zelfs in België niet zien... hij kan aardig voetballen op een goede dag, maar hij is niets speciaals, hoe jij het doet overkomen
 
D-Bergkamp
 
32
24 augustus 2020 om 10:01
@maurootje, hoe kom je erbij dat hij in Belgie niets liet zien? Was absoluut één van de uitblinkers in de competitie daar. Alleen bij Ajax krijgt hij maar niet de kans om ziczhelf op de 8 en/of 10 positie te laten zien. Terwijl spelers als Labyad daar wel kansen toe krijgen.
 
ArnoDiParno
 
5
24 augustus 2020 om 10:02
Heb je mogelijk gelijk in. Maar hij heeft bij standard absoluut wél laten zien over een enorm goed schot te beschikken. Dit heeft hij bij Ajax geen een keer getoond. Überhaupt heeft hij amper een schot op doel gelost.
 
23VDV23
 
7
24 augustus 2020 om 10:06
Verschil is dat Labyad zich dan blijkbaar toch nog aardig heeft kunnen opwerken naar het punt waarop hij nog redelijk meekan in een hoog tempo. Natuurlijk, hij speelt ook iets meer naar voren dan waar Marin doorgaans de kans kreeg, maar Marin viel echt structureel door de mand doordat hij het tempo niet kon bijbenen. Hij kon dat dan vervolgens ook niet compenseren met eventuele verdedigende kwaliteiten. Gewoon een miskoop. Gun het die jongen van harte dat hij ergens anders wel tot zijn recht komt, maar komt tekort voor Ajax en denk ik überhaupt de Nederlandse top.
 
maurootje
 
2
24 augustus 2020 om 10:22
@Bergkamp in België was hij voor zijn doen en het belabberde niveau daar goed; waar ik op doel is dat hij geen "gigantische kwaliteiten" liet zien; ook niet in België. Deze jongen is echt niet zo speciaal, anders liet hij wel iets zien bij Ajax
 
THenry_228
 
10
24 augustus 2020 om 10:43
@ Maurootje: spelers kunnen zich ontwikkelen, dat besef je toch? In België zag geen enkele ploeg het destijds in Naingolan waardoor hij op jonge leeftijd in Italië aan de slag ging en zich over de jaren heen ontwikkeld heeft tot een zeer goede middenvelder. Waarom zou Marin dit niet kunnen? Amrabat is daarin trouwens een mooi voorbeeld want gefaald in NL en Belgische competitie maar ondertussen voor 20 miljoen naar Fiorentina. Kortom, nogal makkelijk om Marin nu af te schilderen als iemand die er niets van kan. Ik zie hem wel gedijen in Italië eerlijk gezegd.
 
maurootje
 
2
24 augustus 2020 om 10:50
Maar ambrabat had het fysiek nog mee, hij laat geen kaas van zn brood eten, iets wat Marin al in de eredivisie laat gebeuren
 
Ayrshire
 
4
24 augustus 2020 om 10:56
Sorry maar bij Feyenoord kan je niet bepaald zeggen dat Amrabat echt de kloten uit z'n string rende. Hij heeft goede wedstrijden gespeeld, maar ook een hele hoop mindere wedstrijden. Zowel op de back als op het middenveld. Hij heeft zich zowel qua voetballend vermogen als qua werk ethos ontzettend ontwikkeld.
 
THenry_228
 
3
24 augustus 2020 om 11:01
Wel bij Brugge was Amrabat een gevalletje Marin hoor. Terwijl Marin in België wel liet zien over duelkracht te beschikken.
 
Lierse1997
 
5
24 augustus 2020 om 11:08
@D-Bergkamp, hij was absoluut geen uitblinker van de hele competitie. Hij speelde een heel goede play-off 1, maar zijn hele seizoen was niet heel speciaal. Ik denk dat hij met moeite in de top 10 van de beste spelers van dat hele seizoen kwam en zeker niet in de top 5.
 
maurootje
 
0
24 augustus 2020 om 14:14
excact Lierse, het was niet alsof hij de competitie overhoop speelde aldus "gigantische kwaliteiten"
 
Oortap
 
5
24 augustus 2020 om 10:01
Handelingssnelheid is gewoon veels te laag. Het staat me nog bij dat hij tegen nota bene Spakenburg enorm veel balverlies had.
 
melvinwsp
 
3
24 augustus 2020 om 10:10
Zijn "handelingssnelheid" is prima. Hij heeft alleen last van harde voeten en geen zelf vertrouwen
 
BenjiAA
 
3
24 augustus 2020 om 10:33
Hij kan nog geen bal aannemen, en als het dan lukt moet hij 5 seconden nadenken om wat te gaan doen
 
janter
 
0
24 augustus 2020 om 10:41
Ik heb precies hetzelfde als jou. Velen zeggen dat ie er niets van 'ken', maar ik denk dat ie wel degelijk kan voetballen. Laten we één ding benadrukken: heeft ie nou wel echt een kans gehad? Ik vind van niet. Ergens zou ik het zonde vinden om hem te laten gaan, andere kant kost dit ook alleen maar geld. Maar wat je zegt, dat heb ik ook. Deze jongen straalt zo weinig zelfvertrouwen uit. Zo weinig, dat het net lijkt alsof die de bal niet eens wilt hebben.
 
FcGrun050
 
0
24 augustus 2020 om 10:59
Misschien een verhuurperiode aan een andere club? Hij mag best van mij naar Groningen komen en daar laten zien. Groningen mist een creatieve man die steekpassen kan geven en een verbindingsman kan zijn tussen aanval en middenveld. Mocht Matusiwa weggaan, dan denk ik dat hij met El Messaoudi en Van Kaam een best prima voetballend middenveld krijgt. Jongen moet even wat vertrouwen kweken, want hij oogt best onzeker en het is een redelijk timide gozert. Misschien even bij een club waar de druk minder hoog ligt dat dat goed is voor hem om tot bloei te komen en Groningen is een rustige provincie waar hij tot zichzelf kan komen.
 
Lierse1997
 
1
24 augustus 2020 om 11:11
Als je iemand zoekt die echt creatief is en steekpasjes geeft, denk ik niet dat Marin ideaal is. Al zal hij zeker wel een meerwaarde zijn voor Groningen maar op een andere manier. Hoe speelt El Messaoedi eigenlijk bij Groningen? Hij speelde vroeger nog bij Lierse (een jeugdproduct) namelijk en ik was wel fan.
 
FcGrun050
 
0
24 augustus 2020 om 11:20
Nee? Ook niet als controlerende man? Ik heb hem niet gevolgd bij Luik, maar ik had vernomen dat hij aardig wat assists gaf en goed het spel verdeelde in Wallonie. En hij beschikte ook over een goed schot, want volgens mij mocht hij ook de vrije trappen nemen bij Luik? El Messaoudi vind ik een leuke middenvelder die technisch als controlerende man prima uit de voeten komt bij de FC. Echter heb ik het gevoel dat hij niet helemaal fit is, want hij oogt zo nu en dan iets aan de zware/forse kant. Als hij een paar kilos afvalt, dan zal die denk ik wat minder log zijn in de bewegingen.
 
Lierse1997
 
0
24 augustus 2020 om 11:31
Als ik het me goed herinner speelde Standard toen een soort van 4-4-2 waarin Marin de meest aanvallende speler was in het tweemansmiddenveld. Naast hem speelde dan ook vaak een breker zoals Cimirot, Agbo of Bokadi. Maar echt de spelverdeler was hij niet in mijn herinneringen. Hij zal het zeker wel kunnen op het niveau van Groningen (met alle respect trouwens), maar echt een zuivere spelverdeler zou ik hem niet noemen.
 
FcGrun050
 
0
24 augustus 2020 om 11:49
Ah okay, pardon, dan heb ik een verkeerd beeld van hem dan, maar hij zal sowieso mee moeten kunnen bij Groningen, want hij heeft het al bij Luik gered (wat qua club veel groter is dan Groningen natuurlijk). Maar Groningen gaat 5-3-2 of 4-2-3-1 spelen en daar zal die wel passen denk ik. Jongen mist gewoon vertrouwen en moet wennen aan de voetbal in een andere setting (al denk ik dat het niet super veel verschil zit tussen de Pro League en Eredivisie, alleen dat het spel in Belgie fysieker is en het spel in Nederland meer technischer).
 
Lierse1997
 
1
24 augustus 2020 om 12:04
Lijkt me ook. Bij een team als Groningen blinkt hij gewoon meteen uit. Alleen kan hij beter de stap naar Italië zetten denk ik. Als je bij een Cagliari uitblinkt dan zal een Fiorentina, Lazio, Atalanta of Napoli wel geïnteresseerd zijn. En die kans lijkt me veel kleiner bij teams als Groningen, Utrecht, Willem II,...
 
FcGrun050
 
0
24 augustus 2020 om 12:24
Haha naja, Atalanta scout veel in de Eredivisie en ze hebben Hateboer van Groningen gehaald En vorig seizoen is Chabot naar Sampdoria verkast en Reis naar Barcelona (b). Maar het is niet zo dat Groningen hem moet kopen, maar een verhuurperiode zodat hij nog kans maakt om te slagen bij Ajax op het middenveld. Kijk als Ajax geen potentie meer in hem ziet, dan is het goed om hem te verkopen aan Cagliari. Zo wel, dan is het goed dat hij vertrouwen tankt bij een andere club in de Eredivisie en kijken als hij wel of niet uit te voeten gaat komen in Nederland.
 
NJfromVOL
 
0
24 augustus 2020 om 13:15
Als het zo is als jij aangeeft is hij ongeschikt voor het topvoetbal, omdat hij niet met druk kan omgaan; een labiele speler in dat geval.
 
FCB_Catalunya
 
11
24 augustus 2020 om 09:51
Ik heb het gevoel dat hij niet 100% de kans heeft gekregen, maar de kansen die hij kreeg, waren van zijn kant erg teleurstellend. In de voorbereiding vond ik hem niet bijzonder slecht, maar ik denk dat vertrekken de beste optie is - mits de transfersom in orde is.
 
MrGuide
 
6
24 augustus 2020 om 09:54
Ze zijn weer weken op trainingskamp geweest. Daar krijgt ie genoeg kansen om zichzelf te laten zien, zoiets gebeurd niet alleen tijdens wedstrijden. Als ie zo goed was op de training, maar het komt er nog niet uit tijdens wedstrijden dan zal TH hem er nog wel bijgehouden hebben.
 
maurootje
 
6
24 augustus 2020 om 09:51
Dat wordt niets, dit iele mannetje wordt zo onderuit geschoffeld op een positie waar je veel duels moet aangaann maar goed, kan hij wel voetballen met een voetballer dat ooit een van de beste middenvelders was; Naingollan
 
Kalou2005
 
19
24 augustus 2020 om 10:05
Haha Naingolan ooit bij de beste middenvelders? Een eenvoudige waterdrager misschien ja, als er iemand een 13 in een dozijn speler is..
 
maurootje
 
4
24 augustus 2020 om 10:25
@Kalou als jij Naingollan in zijn prime zelfs een waterdrager vond, dan heb jij er totaal; maar dan ook echt totaal geen kaas van gegeten
 
Bon Jovi
 
8
24 augustus 2020 om 10:29
Grotere onzin ga je niet snel lezen. Nainggolan was in zijn beste jaren wel degelijk wereldtop. Het is dat hij Italie niet wou verlaten maar anders zat hij wellicht elders, bijv Conte wou hem dolgraag bij Chelsea. Nu aan Cagliari verhuurd voor zijn zieke vrouw zodat ze bij haar familie kon zijn maar is eigenlijk te goed voor die ploeg. Eenvoudige waterdrager zegt ie... hij is niet 1 van de beste middenvelders ooit maar was ooit wel 1 van de beste middenvelders ter wereld.
 
janter
 
1
24 augustus 2020 om 10:45
@bon Jovi; hmmm ik heb hem niet zo gezien, als 1 van de beste ter wereld. Maar ik heb wel veel met dergelijke spelers. Ik kijk nu een filmpje van hem en waar ik juist zo veel van kan genieten zijn zijn tackles. Heerlijk . Het hoeft niet altijd giga voetballend te zijn.
 
Kalou2005
 
7
24 augustus 2020 om 10:50
Heb verder ook niet veel met de speler Naingolan en als die dan genoemd wordt in eenzelfde zin als beste middenvelders van de laatste jaren moet ik wel even grinniken. Zeker als je bedenkt wat voor middenvelders er allemaal rondliepen de afgelopen tien jaar en ja daar hoort een de Bruyne ook bij. Dus exact, een eenvoudige waterdrager, die je erbij moet hebben, maar zeker niet bepalend is voor je elftal.
 
FcGrun050
 
1
24 augustus 2020 om 11:05
Maar dan kun je hem toch niet vergelijken met een waterdrager? Beste man was bij Roma en Cagliari een van de beste middenvelders van de Serie A? Dan kun je toch wel wat. En dan moet je eens nagaan dat hij niet eens helemaal voor de sport leefde (veel drinken, feesten, en roken), en alsnog heeft hij longen als een paard. Dus een 13 in een dozijn speler is het totaal niet.
 
Kalou2005
 
2
24 augustus 2020 om 11:16
Dat mag je ook gerust vinden hoor. Ik heb nooit veel op met zulke spelers, al heeft elk elftal er een nodig. Ik noem dat dan, ietwat oneerbiedig, eenvoudige waterdragers. Dat die opmerking niet altijd gewaardeerd wordt zal best, dat kan me vrij weinig schelen. Een N. De Jong die toch voor hele behoorlijke clubs gespeeld heeft, veel interlands en een WK finale achter zijn naam heeft was voor mij ook een eenvoudige waterdrager. Je mag de een altijd beter vinden dat de ander, het blijft een kwestie van personal taste.
 
FcGrun050
 
0
24 augustus 2020 om 11:29
Ik snap wel wat je bedoelt, en waterdragers heb je nodig in een elftal die vuile meters maken en counters eruit halen om gelijk die transitie van een tegenaanval op te zetten. Echter is De Jong meer een waterdrager dan Nainggolan, omdat beiden totaal andere soort middenvelders zijn. Nainggolan is meer een complete box-to-box middenvelder (zowel aanvallend als verdedigend was hij zeer sterk), terwijl De Jong meer een slager is op het middenveld en echt meer een label van een waterdrager heeft. Bij Roma was De Rossi meer een waterdrager op het middenveld en kwam de creativiteit van eerst Pjanic en later Nainggolan. Het heeft niet te maken wie beter is, maar ik denk dat je een andere beeld van Nainggolan hebt (misschien destijds te weinig Serie A gekeken of niet veel Roma hebt gevolgd?).
 
Kalou2005
 
1
24 augustus 2020 om 11:33
De wedstrijden die ik van hem gezien heb was hij iig verre van creatief. Enfin, laten we het houden op een andere mening en een andere voorkeur, ook op zijn positie.
 
Bon Jovi
 
6
24 augustus 2020 om 11:34
Nainggolan in zijn beste Roma tijd was absolute top en gewild door vele topclubs. Verder doe je alsof hij alleen kan verdedigen maar Nainggolan is totaal geen Nigel de Jong. Hij is veel completer, speelde bij Roma zelfs veel matchen als meest aanvallende middenvelder omdat hij een uitstekende techniek en een geweldig schot heeft. Het ziet er inderdaad niet zo sexy uit als bij Ozil of zijn voorganger Totti maar dat doet niks af van zijn kwaliteiten. Hij werd 2x speler van het jaar in een elftal met toppers als Dzeko, Totti en Salah. En werd door goal verkozen als 1 van de 3 middenvelders in het serie a team of the decade (!) Dat zegt al genoeg, want er liep flink wat kwaliteit rond op de Italiaanse velden.
 
consy
 
2
24 augustus 2020 om 11:50
Radja een waterdrager noemen, ik dacht alles hier al wel gelezen te hebben maar dit is toch weer een nieuw niveau. Je hebt hem in zijn prime blijkbaar nooit zien voetballen want man wat was hij geweldig. Een waterdrager schiet ook geen bal vol in de kruising tegen Wales in de kwartfinale van een EK he, puur dynamiet in die poten gekoppeld met een prima inzicht en ongekend loopvermogen. Puur op basis van talent doet hij voor mij niet eens veel onder tov De Bruyne, echter is mentaliteit hetgeen wat hem in de weg heeft gezeten en dat is zonde. Alsnog een prima carriere gehad en nog steeds geniet ik wanneer ik hem zie voetballen.
 
Bon Jovi
 
0
24 augustus 2020 om 18:07
Nou, hiervoor had ik een ander account. Is al een jaar of 8. Niet zo heel relevant natuurlijk. Jammer dat jij je ongelijk niet kunt toegeven. Het moet toch wel iets duidelijk maken dat naast mij nog verschillende andere leden op jou ingaan en zeggen dat je het totaal verkeerd ziet? Dat jij dan zegt "enfin, laten we het houden op een andere mening en een andere voorkeur, ook op zijn positie" is een immens zwaktebod. Nainggolan was een topper en jij omschrijft hem als als er iemand een dertien in een dozijn speler was (!) Als je mij kent weet je dat ik opensta voor andere meningen, van iedereen. Zal mij worst wezen als je liever Chelsea of Napoli ziet spelen of als je Aguero of Benzema beter vind dan de ander. Dat is persoonlijke voorkeur. Maar als je gaat beweren dat Aguero slechter is dan Vincent Janssen, tsja. Dan ben je niet objectief of zie je het verkeerd. Over sommige dingen kunnen geen meningsverschillen bestaan.. Das alsof iemand schrijft dat Messi er weinig van kan en Neuer geen bal kan klemmen. Heeft weinig te maken met voorkeur he. Toch nog een fijne avond.
 
masterapie
 
1
24 augustus 2020 om 10:06
Hij gaat het denk ik niet redden nee, maar een iel mannetje is hij niet. De beste jongen is geschikt voor de wat mindere competities voor teams met een andere spelstijl dan Ajax. Heeft niet aan kunnen pikken bij het hoge tempo.
 
maurootje
 
0
24 augustus 2020 om 10:27
@master hij won nooit duels bij Ajax, hoe ga je je dan staande houden tegen fysieke kerels in de Serie A?
 
THenry_228
 
3
24 augustus 2020 om 10:48
@Mauro: ik herhaal even: Amrabat faalde in NL ( Feyenoord) en België (Club Brugge) maar is ondertussen een gewaardeerde speler in de Serie A en heeft een transfers van 20 miljoen verdiend naar Fiorentina. Waarom is dergelijk pad voor Marin niet mogelijk? Omdat hij niet geslaagd is bij Ajax? Tja, misschien passen zijn kwaliteiten gewoon niet in het spel dat Ajax speelt. Daar al eens aan gedacht? Maar diezelfde kwaliteiten kunnen bij een andere ploeg dan net weer uitermate geschikt zijn. Nogal makkelijk om hem op basis van 1 seizoen Ajax af te schrijven want in België deed hij het zeker meer dan behoorlijk ( anders betaald een instituut als Ajax geen 12 miljoen euro!)
 
masterapie
 
0
24 augustus 2020 om 11:33
@maurootje, hoeveel duels heeft hij überhaupt de kans gekregen om in te komen bij Ajax? Zijn grootste manco is zoals ik aangaf z'n voetballende vermogen en het tempo daarin. Dus een meer afwachtende ploeg die speelt op de omschakeling ligt hem veel meer. Dat biedt vooral meer ruimte om hem heen dan het kluitjesvoetbal van Ajax.
 
burwatti
 
6
24 augustus 2020 om 10:09
Net zoals de kleine mannetjes Mertens en insigne het niet hebben gered? Denk dat marin bij Cagliari met iets wat meer vertrouwen van de coach een prima speler is. Beschikt gewoon over een prima schot en het is ook niet zo dat hij 45kg weegt..
 
maurootje
 
0
24 augustus 2020 om 10:24
@Burwatti Mertens en Insinge spelen niet op de zelfde plek... heel anders. Marin moet duels aangaan. Insigne niet bijv
 
maurootje
 
0
24 augustus 2020 om 10:27
en hij heeft niet de kwaliteiten als Frenkie om uit de duels te blijven
 
Kiel_Debiel
 
0
24 augustus 2020 om 09:52
Beter voor alle partijen. Hoop dat het Italiaanse voetbal ook beter past bij hem, dan het voetbal van Ajax. Gewoon geen goede match.
 
falcao1984
 
0
24 augustus 2020 om 09:52
Jammer voor die jongen maar het lijkt inderdaad een moeizaam verhaal te worden. Zie hem het bij een subtopper uit Duitsland best goed doen.
 
Japser
 
1
24 augustus 2020 om 09:52
Toch gek dat hij tot op heden niet geslaagd is. Hij was met kop en schouders de beste speler in Belgie, maar laat hier onvoldoende zien.nu vind ik dat hij ook niet heel veel speeltijd heeft gekregen, maar dat zal natuurlijk ook zijn op basis van wat ze zien bij trainingen en oefenwedstrijden. Misschien past de speelstijl van Ajax simpelweg niet bij hem.
 
Soccerfan_1
 
7
24 augustus 2020 om 09:54
Als alvarez regelmatig mag schutteren op het middenveld dan had marin ook wel eens wat vaker de kans mogen krijgen
 
TVL11
 
5
24 augustus 2020 om 09:57
Dat begrijp ik ook niet. Marin werd meteen afgeschreven en Alvarez krijgt 10000 kansen.
 
DNSDKR
 
0
24 augustus 2020 om 10:33
Zowel Marin als Alvarez zijn beiden niet het niveau dat Ajax nastreeft. Marin kan gewoon niet in de kleine ruimte voetballen, of op snelheid kaatsen etc. Alvarez pakt nog een paar ballen af en moet deze dan zo snel mogelijk bij een ploeggenoot inleveren, maar Marin heeft dat ook niet. Marin kan best goed voetballen, als hij daar de tijd en ruimte voor krijgt. En over kansen krijgen: Ten Hag heeft hem een jaar lang bijna iedere dag aan het werk gezien op de trainingen en in oefenwedstrijden of in de beker mocht ie ook meedoen en liet ie het gewoon niet zien.
 
Lierse1997
 
1
24 augustus 2020 om 11:13
Hij was absoluut niet met kop en schouders de beste speler van België. Met moeite top 10, en dat vond ik hem zelf niet eens.
 
NUFC_U2
 
0
24 augustus 2020 om 09:58
Nou die gaan we zeker niet missen in Nederland. Een speler waar Ajax veel te veel voor betaald heeft, paste uiteindelijk niet bij de club. En was ook een bleke speler, te introvert voor Amsterdam. Nu afwachten wat Ajax nu of evt volgend jaar voor deze speler nog gaat krijgen om het verlies te beperken.
 
Adidas2006
 
1
24 augustus 2020 om 10:02
Deze valt qua ‘geduld hebben met’ in de categorie Dolberg. Tis nu wel klaar, gematigd verlies pakken op verkoopprijs en weer verder
 
Kalou2005
 
2
24 augustus 2020 om 10:04
Totale miskoop gebleken helaas. Bij Ajax wordt er ook gewoon heel anders gespeeld en wordt er veel meer van je verwacht dan bij Luik. Het niveauverschil en verschil in opvatting is best groot tussen de twee clubs en die stap kan hij dus niet zetten. Jammer voor die jongen, maar zowel club als speler moeten op een gegeven moment gewoon door.
 
iwanvangils
 
0
24 augustus 2020 om 10:05
Dacht net te lezen dat ten hag zei dat er niemand nu verhuurt gaat worden
 
Janta
 
0
24 augustus 2020 om 10:06
Martin kan echt wel voetbal en en dat zal hij ook bij iedere andere club ook laten zien maar hij past niet in het Ajax spelsysteem waar meer gevraagd wordt van een middenvelder. Hij heeft nu 0 zelfvertrouwen wat je ook ziet in zijn manier van spelen.
 
Stec
 
0
24 augustus 2020 om 10:10
Het zou terecht zijn, gezien zijn prestaties op het veld. Daarbij mag ook opgemerkt worden dat de trainer hem welgeteld nul(!) keer op zijn eigen positie heeft laten spelen én dat hij nauwelijks echt de kans heeft gekregen om een paar wedstrijden achter elkaar te spelen. Maar goed, dat zal ook wel redenen hebben; waarschijnlijk blonk hij op de training ook niet echt uit.
 
Stec
 
0
24 augustus 2020 om 10:12
Ik vraag me trouwens wel af of dit daadwerkelijk waar is. Net verscheen er nog een bericht dat Ten Hag niemand meer wilde verhuren én het gerucht van Cagliari gaat al langer rond. Dan zie ik eerder Club Brugge toeslaan. Die willen Marin al langer terughalen naar België.
 
JK-Ajax
 
2
24 augustus 2020 om 10:20
Marin heeft te weinig zelfvertrouwen. Kwam waarschijnlijk bij Ajax met het idee dat hij goed kon meedraaien maar kwam er op de trainingen achter dat het niveau en tempo net even wat meer is. Pakte de kansen die hij kreeg (hadden best iets meer mogen zijn) ook niet aan waardoor het vertrouwen nog meer omlaag is gegaan. Vooral een mentale kwestie helaas.
 
Bon Jovi
 
3
24 augustus 2020 om 10:32
Zal me niet verbazen dat hij het daar goed doet. Ik vind hem beter dan Amrabat en moet je eens kijken hoe die het deed. Blijf Marin een steengoede middenvelder vinden en ik hoop dat Club hem minstens huurt, kunnen wel wat grinta gebruiken. Ik had ook echt verwacht dat hij zou slagen bij Ajax, geen idee waarom het niet lukte. Misschien heeft ajax hem verkeerd ingeschat en zien ze hem als vervanger van Schone of Frenkie terwijl die wellicht het dichtst bij van de Beek aanleunt qua profiel.
 
janter
 
0
24 augustus 2020 om 10:49
Maar hoeveel kansen heeft Marin gehad bij Ajax? Ja in het begin van het vorig seizoen paar wedstrijden gedraaid, maar daarna eigenlijk nooit meer. Of die op zijn favoriete positie speelde valt ook te betwisten. Echter, dit kost Ajax ook alleen maar geld en voor Marin tijd.
 
janter
 
0
24 augustus 2020 om 11:27
@hoogindeconcen; heel klein stukje, maar dat zag ik inderdaad. Maar keer op keer het niet hebben laten zien gaat wel ver. Kudus was ook onvoldoende tegen Salzburg.
 
Bon Jovi
 
0
24 augustus 2020 om 11:37
Ja ze moeten zsm afscheid nemen want is inderdaad voor beide partijen een lose lose situatie.
 
weston1993
 
1
24 augustus 2020 om 10:36
Was destijds een beetje uit zijn verband getrokken, maar een jaartje geleden zei hij nog dat hij Ajax zag als een tussenstap en dat hij uiteindelijk naar de absolute top wou. Is dus net iets anders gelopen dan gepland.
 
fckangaroo
 
0
24 augustus 2020 om 10:46
speelt Ajax een ander systeem? staat is op een andere positie? krijgt ie genoeg support? of ligt het allemaal aan Marin?
 
AjaxWestham
 
0
24 augustus 2020 om 11:09
Hij zal het best in zich hebben, maar als druk je probleem is en je daardoor niet goed genoeg speelt is dat ook een tekortkoming en ben je niet goed genoeg voor Ajax 1.
 
DeVisser
 
0
24 augustus 2020 om 11:21
Wat een slechte aankoop is dit zeg! Past totaal niet in het Ajax spelletje, dit is eerder een PSV of AZ speler... Gescout door Ten Hag en Overmars zelf in het tweeluik met Standard,.... waar hij trouwens niet eens de beste man was bij Standard...
 
messino
 
1
24 augustus 2020 om 11:29
Marin is een slechte aankoop gebleken maar een slechte voetballer is het allerminst. Hij past alleen niet in de speelstijl van Ajax. Bij Standard rendeerde Marin prima, maar wel vanuit hele andere spelprincipes. Marin doet er goed aan om bij zijn vervolgkeuze daarop te letten. Ajax moet zijn verlies maar nemen.
 
Janta
 
0
24 augustus 2020 om 11:50
Die jongen kan echt wel voetballen maar heeft 0 zelfvertrouwen en past niet in het voetbalsysteem dat Ajax graag speelt en daar word wat meer gevraagd van spelers wo vooruit verdedigen. Je zal zien als deze jongen bij een andere club komt te spelen hij zal opbloeien. Dit was een inschattingsfout van Marc maar geen miskoop, dat zijn de spelers die er helemaal niets meer van bakken en al op jonge leefftijd over de top zijn.
 
Piranha
 
0
24 augustus 2020 om 15:52
Veel te veel voor betaald en nu gaat ie voor een fors lager bedrag de deur uit. Hij was al niets beter dan een Eiting maar is nu zelfs voorbijgestreefd door Ekkelenkamp terwijl ook Alvarez, Taylor, Kudus, Rensch en anderen nog voor hem staan. Vind Ekkelenkamp een hele volwassen indruk maken en die Taylor ws lekker bezig tegen Salzburg zeg
 
Jamiru
 
0
24 augustus 2020 om 16:22
Marin doet me denken aan Andre Gomes bij Barca toen, ook zo onzeker, straalt hij ook gewoon uit. Jammer want hij heeft een goed schot en volgens mij ook aardig inzicht, op een of andere manier ziet het er allemaal ongelukkig uit.