'RB Leipzig ondervindt hevige concurrentie in strijd om Justin Kluivert'
Donderdag, 3 juni 2021 om 15:25

Het is nog maar de vraag waar de toekomst van Justin Kluivert ligt. De aanvaller van AS Roma, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan RB Leipzig, wordt begeerd door Olympique Marseille, zo verzekert L'Équipe. De club uit de Ligue 1 zal wel de concurrentiestrijd moeten aangaan met Leipzig, daar de Duitsers eveneens hebben aangegeven de aanvaller graag definitief over te willen nemen. Leipzig heeft bovendien een optie tot koop op Kluivert.

Dat Roma Kluivert van de hand wil doen heeft te maken met het feit dat de Romeinen willen proberen om Marcel Sabitzer naar het Stadio Olympico te halen. De middenvelder van Leipzig, die zo'n vijftig miljoen euro moet kosten, moet tegen een gereduceerd tarief naar Italië komen, waarbij Kluivert als ruilmiddel moet dienen. Italiaanse media schreven eerder al dat dat zaakwaarnemer Mino Raiola in gesprek is met algemeen directeur Tiago Pinto van Roma over een definitief vertrek van Kluivert uit Italië, waar Pinto niet onwelwillend tegenover zou staan.

De directeur is vooralsnog alleen niet akkoord gegaan met het eerste bod van Leipzig van twaalf miljoen euro. Pinto zou minimaal vijftien miljoen euro verlangen voor de Nederlander. In het huurcontract van Kluivert met Leipzig zit een optie tot koop van tien tot dertien miljoen euro, maar de directeur zou het onderste uit de kan willen halen om de selectie van José Mourinho komend seizoen van nieuwe kwaliteitsimpulsen te voorzien. De stroeve onderhandelingen zijn voor Marseille reden om zich te mengen in de strijd om Kluivert.

De 22-jarige Kluivert stond de laatste twee competitiewedstrijden van het seizoen in de basis bij Leipzig en scoorde ook in beide duels. In totaal kwam de vleugelspits dit seizoen tot 29 officiële wedstrijden, waarin hij 4 keer scoorde en 1 assist gaf. Kluivert ligt nog tot de zomer van 2023 vast in Rome, nadat hij in 2018 voor ruim zeventien miljoen euro werd overgenomen van Ajax. Bovendien konden de Amsterdammers rekenen op een prestatiebonus van anderhalf miljoen euro.

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
3
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
13
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
12
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Jeroen-AMF
 
2
3 juni 2021 om 15:52
Had bij hem toch wel verwacht dat hij zou doorgroeien tot international. Maar uiteindelijk zullen de meeste spelers van jong Oranje niet het eerste elftal halen dus zo erg is dat niet. Hij speelt wel bij mooie clubs.
 
Kakadu
 
1
3 juni 2021 om 15:55
Ik vind die Sabitzer niks bijzonders, dus als je wat centen krijgt, en Kluivert erbij, lijkt me dat een prima deal. Nog niet bijzonder veel laten zien maar het is een hele jonge jongen (22 pas) die echt wel talent heeft.
 
PeerBerwers
 
23
3 juni 2021 om 16:04
Ik hoop dat je met "wat centen" dan toch wel minimaal 25 miljoen bedoelt. Sabitzer is al jaren een van de beste spelers van RB.
 
olesmit
 
8
3 juni 2021 om 17:04
Niks bijzonders? Sabitzer is één van de uitblinkers van een goed presterend Leipzig.
 
Kakadu
 
0
4 juni 2021 om 07:57
Ja, zal allemaal best wel maar ik vind het gewoon geen bijzondere onvervangbare voetballer.
 
THenry_228
 
6
3 juni 2021 om 15:59
Stevige concurrentie? Marseille blijft natuurlijk een grote naam uit het verleden ( en de ploeg in FR waar ik het meeste sympathie voor heb) maar vandaag is dat sportief toch niet de beste keuze? Leipzig is sportief toch wel een stap hoger dan Marseille.
 
GLENNN
 
6
3 juni 2021 om 16:00
Marseille lijkt mij nou geen fijne club voor Justin. Denk dat hij lekker naar Leipzig moet gaan. Verder snap ik die TD niet. Er is een optie tot koop tussen de 10 en 13 miljoen. Leipzig biedt 12 miljoen en dan zegt die TD doodleuk dat hij 15 miljoen wilt hebben. Waarom betaald Leipzig dan niet gewoon die 13 miljoen. Zijn ze er van af. Hebben ze Kluivert binnen, behouden ze Sabitzer en kan je zelf hoog in de boom gaan zitten, mocht AS Roma Sabitzer alsnog perse willen kopen. Overigens zou ik als Sabitzer zijnde ook niet naar Roma gaan. Lijkt mij niet een typische Mourinho spelen en ook geen speler voor de Serie A.
 
jeffreysch
 
19
3 juni 2021 om 16:09
Ik snap helemaal niets van dit stukje. Directeur biedt 12 miljoen, optie tot koop 12-13 miljoen en Roma vraagt 15? Wellicht aan Marseille dan?
 
houtapp
 
4
3 juni 2021 om 16:46
Daar kan ik mij niks bij voorstellen. Ik vind die Kluivert een zwaar overschat voetballertje.
 
Aad Resultaat
 
9
3 juni 2021 om 18:01
Kluivert zit wat dat betreft in een goede situatie. Hij is echt nog erg jong en heeft toch al wel zijn speelminuten op het hoogste niveau gemaakt. Ik denk dat als hij bij Roma zal blijven ook wel aan zijn minuten gaat komen onder Mourinho. Als hij toch besluit te vertrekken moet hij niet weer op huurbasis ergens naar toe gaan tenzij hij bij die club een van de sterkhouders wordt. Een definitieve transfer naar bijvoorbeeld een Marseille, Lille, Betis, Villarreal, West Ham etc. zou denk ik de beste move zijn.
 
thucan
 
1
3 juni 2021 om 18:35
Dat deze jongen nog altijd profvoetbal speelt is mij een raadsel, vind het echt een ontzettend beperkte speler.
 
BenficaAjax1
 
0
3 juni 2021 om 20:21
Terughalen naar Ajax