Real Madrid wint zonder Cristiano Ronaldo en is klaar voor Juventus
Zaterdag, 31 maart 2018 om 20:22

Real Madrid heeft zaterdagavond zonder al te grote inspanningen drie punten gepakt. Het team van Zinédine Zidane zegevierde bij Las Palmas met 0-3, dankzij treffers van Gareth Bale (tweemaal) en Karim Benzema. De achterstand van de Koninklijke op nummer twee Atlético Madrid bedraagt zodoende nog maar één punt, maar de stadsgenoot speelt zondag nog tegen Deportivo la Coruña. Real Madrid kan zich nu focussen op de eerste ontmoeting met Juventus in de Champions League, dinsdagavond in Turijn.

Real Madrid legde in de eerste helft de basis voor de overwinning op Gran Canaria. Het team van Zidane, die Cristiano Ronaldo rust had gegeven, was in de eerste helft vooral efficiënt, terwijl Keylor Navas met enkele reddingen ook cruciaal was in de ruststand van 0-2. Leandro Chichizola had in de eerste 25 minuten antwoord op pogingen van Karim Benzema en Marco Asensio, maar moest zich daarna gewonnen geven op een inzet van Bale. De Welshman ontving een uitstekende pass van Luka Modric en schoot de bal vervolgens diagonaal langs Chichizola: 0-1.

Domper op de eerste helft van Real Madrid was het uitvallen van Nacho Fernández in de 28e minuut, vanwege een enkelblessure. Hij werd vervangen door de jonge Achraf Hakimi. Tien minuten later verscheen de 0-2 op het scorebord. Lucas Vázquez ging naar de grond na een charge van Jonathan Calleri, waarna Benzema vanaf elf meter de 0-2 maakte. Het was voor de Fransman pas zijn vijfde competitietreffer van het seizoen.

Bale gooide zes minuten na de pauze het duel in het slot. Na een schot op doel incasseerde hij een trap van Ximo Navarro, waarna hij vanaf elf meter de 0-3 mocht maken. Tot ongenoegen van Zidane zakte daarna het tempo in het spel van Real Madrid, maar tegelijkertijd koos hij met oog op het duel van dinsdag voor het wisselen van Modric en Casemiro. Met Mateo Kovacic en Marcos Llorente binnen de lijnen kwam Real niet meer tot scoren, al had Bale nog makkelijk zijn derde van de avond kunnen maken. Aan de andere kant kopte Calleri de bal op het aluminium en bleef een misstap van Navas zonder gevolgen.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
0
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
3
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
1
   
19:32
19:32
Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
CiiseFimto
 
8
31 maart 2018 om 20:26
Real heeft na ( jaren de nul houden). Maar ik hoop en denk dat zidane Assensio en Isco laat starten en Bale en vazquez op de bank beginnen, want Juve zal een chineese muur bouwen en Real heeft spelers nodig die man kan passeren en Isco en Assensio kunnen dat.
 
Zizoulogy
 
8
31 maart 2018 om 20:35
Ik hoop ook op Asensio en Isco dus ben erg benieuwd wie Zidane kiest. Kroos Modric Casemiro gaan geheid spelen zou je zeggen! Goaltje maken daar is voldoende, winnen zou geweldig zijn en met twee goals verschil winnen zou het einde van de kwartfinale al zijn voor Juve! De magische UCL avonden komen er weer aan en ik heb er zin in! Hala Madrid
 
Mellowmac
 
17
31 maart 2018 om 20:37
Asensio een man passeren...?? In welke wedstrijd heb jij dat gezien?? De echte zware wedstrijden gaan nu komen en Bale zal een grotere rol spelen. Asensio speelde een heel matige wedstrijd. Meevoetballen is niet genoeg voor een voetballer die zo overdadig word opgehemeld!!
 
CiiseFimto
 
3
31 maart 2018 om 20:43
Bale heeft Real niet nodig want ze hebben Ronaldo die kan scoren maar Assensio kan een pass leveren en kan een man passeren. Bale heeft alleen maar snelheid en dat heb je niet nodig tegen juve want ze gaan echt niet voorin spelen dus er zullen sowieso elke keer 2 spelers achterin blijven of nog meer. En met Assensio kan je actie maken en dan goeie pass leveren.
 
real8madrid
 
16
31 maart 2018 om 20:26
Vallejo voor mij motm. Wat is die jongen goed zeg, zo secuur, zo kalm. Als hij altijd fit was hoorde hij over 2 jaar al bij de besten ter wereld. Theo erg bedrijvig maar vaak onzuiver, Bale goed, net als Modric en Casemiro (wanneer zijn die 2 dat niet?). Vazzie, Asensio en Benz redelijk ongelukkig met momenten
 
Aqua1
 
2
31 maart 2018 om 21:36
In het begin vond ik het maar niks maar hij begint mij wel steeds meer te bevallen die Vallejo.
 
Camavinga
 
1
31 maart 2018 om 23:07
Heel zonde al die blessures. Was een van de betere centrale verdedigers in z'n tijd in Duitsland. Qua manier van spelen lijkt hij erg op Varane vind ik; heel fair maar hard. Hele nuchtere, rustige jongen. Dat is dan ook wel iets waar ik me enigszins zorgen over maak: misschien is het wat te slap en neemt niemand écht de leiding als Varane en Vallejo (doble V) samenspelen. Maar dat moet natuurlijk nog blijken.
 
real8madrid
 
2
1 april 2018 om 00:08
Oh Vallejo is een echte leider hoor. Was op zijn 17 al aanvoerder bij Zaragoza in Segunda Division en ook bij de u21 van Spanje is hij een leiderfiguur. Deze jongen wordt een aanvoerder als hij het haalt met deze blessures
 
beckhamie
 
4
31 maart 2018 om 20:27
Zakelijke match. Goed gedaan van Zidane nu is iedereen fris mits Nacho tegen juve
 
twalig
 
3
31 maart 2018 om 20:29
Verwachte uitslag, real hoefde zich vandaag niet heel erg in te spannen tegen dit Las Palmas. Real is klaar voor de wedstrijd tegen juventus.
 
El Principe
 
1
31 maart 2018 om 22:02
Op naar dinsdag, ik ben benieuwd hoe Zidane gaat spelen. Denk toch met de 4-3-1-2.