Recordbreker Bayern maakt eindelijk keuze tussen Duitse en Engelse ploeg
Woensdag, 24 februari 2021 om 10:45

Jamal Musiala zet in op een interlandloopbaan in het shirt van Duitsland. De aanvallende middenvelder van Bayern München werd in 2003 geboren in Duitsland en heeft een Nigeriaanse vader en een Duitse moeder. Musiala woonde het grootste deel van zijn jeugd in Engeland en maakte enige tijd deel uit van de jeugdopleiding van Chelsea, maar desondanks verkiest het talent van Bayern voor die Mannschaft.

In een exclusief interview met The Athletic legt Musiala uit waarom hij tot deze keuze is gekomen. "Engeland voelt voor mij echt als thuis", aldus de Bayern-middenvelder. "Het is moeilijk om mijn gevoel voor dat land onder woorden te brengen, want ik heb heel veel herinneringen die in verband staan met zeer positieve emoties. Mijn hart klopt voor Duitsland én Engeland en mijn gevoel voor beide landen zal ook nooit verdwijnen", aldus Musiala, die lang heeft nagedacht over de kwestie rondom zijn loopbaan als international.

"De vraag over welk land ik moet gaan vertegenwoordigen heeft mij lang beziggehouden. Wat is het beste voor mijn toekomst?", vraagt Musiala zich hardop af. "Bij welk land heb ik het meeste uitzicht op speeltijd? Ik heb uiteindelijk geluisterd naar het gevoel dat ik al langer had, dat Duitsland voor mij de beste keuze is, het land waar ik ook ben geboren. Desondanks was het zeker geen makkelijke keuze voor mij", zo benadrukt Musiala. Ondanks zijn beslissing om in de toekomst voor Duitsland uit te komen blijft hij warme gevoelens houden voor Chelsea en de Engelse voetbalbond.

"Dat is echt als familie voor mij en ik weet zeker dat ik deel zal blijven uitmaken van die familie, zelfs nu ik weg ben uit Engeland. Zonder het vertrouwen en de steun van Chelsea en de FA zou ik nooit zover zijn gekomen. Ze waren er voor mij in de goede en slechte tijden. Ik heb lang niet altijd een gemakkelijke weg afgelegd, maar hierdoor ben ik wel de speler geworden die ik nu ben", zo besluit de dankbare Musiala. Volgens BILD kan de middenvelder een uitnodiging verwachten van bondscoach Joachim Löw voor de WK-kwalificatieduels van Duitsland met IJsland (25 maart), Roemenië (28 maart) en Noord-Macedonië (31 maart).

Musiala beleefde dinsdagavond een mijlpaal in de uitwedstrijd van Bayern tegen Lazio (1-4) in de achtste finale van de Champions League. Met de tweede treffer namens der Rekordmeister Musiala is met zijn 17 jaar en 363 dagen de jongste Engelsman ooit die in het miljardenbal wist te scoren. Hij is na Bojan Krkic (17 jaar en 217 dagen) de jongste doelpuntmaker ooit in de knock-outfase van de Champions League.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
13Nesta13
 
14
24 februari 2021 om 11:04
De uitleg klinkt als een keuze voor Engeland. Maar geboren en spelend in Duitsland is dit wel praktisch.
 
sprokkie
 
0
24 februari 2021 om 12:42
Precies; kan natuurlijk ook komen omdat hij Engeland hiermee teleurstelt en het in woorden een beetje goed wil maken.
 
DerKaiser123
 
9
24 februari 2021 om 11:09
Als of Duitsland nog niet genoeg keuzes heeft op het middenveld. Ze hadden beter achterin wat betere spelers kunnen gebruiken. Op het middenveld voor de komende jaren: Kimmich, Goretzka, Brandt, Havertz, Can, Gundogan, Musiela, Neuhaus en Wirtz.
 
Lierse1997
 
28
24 februari 2021 om 11:12
Musiala kan toch ook op de flanken? Hij is trouwens 17, als hij 22 is dan is de helft van die mannen al op pensioen of over de 30.
 
AjaxCunian
 
9
24 februari 2021 om 11:13
Als aamvallende middenvelder mag hij anders concurreren met Grealish, Foden, Rashford, Maddison, Mount, Saka, CHO, Greenwood, Sterling omdat Engeland 4231 speelt, ook niet de minste.
 
Jackieboy10
 
1
24 februari 2021 om 11:27
@ajaxcunian. Niet per sé als aanvallende middenvelder, maar voor de 3 aanvallende posities in die opstelling neem ik dan aan? Want spelers als Rashford, Saka, Cho, Greenwood en Sterling zijn echt geen spelers die op ''10'' (in zo'n opstelling) zullen worden opgesteld. Die komen op de linker of rechter flank. Musiala kan volgens mij op alle 3 de posities, dus dan zijn het inderdaad zijn concurrenten. Maar op de 10 heeft hij Maddison, Mount, Foden en Grealish als concurrenten. Allemaal verder dan hij. Persoonlijk vind ik dat ook meer concurrentie dan hij bij Duitsland zal hebben.
 
AjaxCunian
 
3
24 februari 2021 om 11:36
Klopt! Maar hij is echt een toptalent, beiden kunnen hem gebruiken.
 
protheus
 
2
24 februari 2021 om 11:19
Het zijn 2 toplanden dus natuurlijk heeft hij in beide landen flinke concurrentie, maar als je naar het nu kijkt dan is Duitsland natuurlijk wel slechter dan dat ze zijn geweest. als je nu naar de vorm van spelers kijkt dan is op het middenveld Kimmich Goretzka en Gundogan momenteel de beste die je kunt opstellen. Maar goretzka en gundogan zijn Cm's, Musiala moet ervoor zorgen dat hij als 10 de eerste keuze zal worden. Hij kan natuurlijk ook nog fysiek wat aansterken en misschien als valse spits fungeren aangezien werner tegenwoordig vleugelspits is geworden komt er een plekje vrij in de spits.
 
Jackieboy10
 
2
24 februari 2021 om 11:30
Precies protheus. Het is ook volledig afhankelijk van hoe je speelt. Duitsland speelt meer met 3 cm's eigenlijk. Als ze wel met een 10 spelen, dan heb je andere concurrenten. Reus, Brandt en Havertz met name. Normaal gesproken zou Müller daar onbetwist zijn, maar Löw heeft hem voortijdig bedankt...
 
Lierse1997
 
9
24 februari 2021 om 11:10
Had het hier heel toevallig echt net 5 minuten voor dit artikel kwam erover dat we hoopten dat hij voor Duitsland ging spelen. Wel echt een prachtig talent. Een kleine opmerking nog. In de inleiding staat een contaminatie tussen “verkiezen” en “kiezen voor”.