Reza verklaart zijn vroege voetbalpensioen: 'Zijn veel hyena's in deze jungle'
Zaterdag, 31 oktober 2020 om 10:20

Edson Álvarez, Reza Ghoochannejhad, Sydney van Hooijdonk, Sean Klaiber en Teun Koopmeiners maken kans op de titel Fashion Player 2020, dus een van hen mag zich straks de best geklede voetballer van de Nederlandse velden noemen. In deze vijfdelige reeks laat Voetbalzone als officiële mediapartner van de Fashion Player Award 2020 steeds een van de genomineerden aan het woord. In aflevering drie gaat de aandacht uit naar Ghoochannejhad. De 33-jarige spits heeft in zeven landen gevoetbald en maakt zijn goals tegenwoordig voor PEC Zwolle. Daarnaast weet ook buiten de lijnen op te vallen bij de jury van Life After Football.

Door Thijs Verhaar en Justus Dingemanse

"Eindelijk genomineerd, haha. Ja! Al is dat nooit mijn streven geweest, zo ijdel ben ik tegenwoordig niet meer. Ik weet ook niet hoe de jury erbij is gekomen, maar ik ben er niet minder blij om", glimlacht de aanvaller van PEC Zwolle "We zullen zien hoe er gestemd gaat worden. Fashion is in ieder geval belangrijk voor mij. Het is niet zo dat ik modeshows bijwoon, maar ik wil wel goed voor de dag komen", stelt Ghoochannejhad. "Ik vind een eerste indruk altijd heel belangrijk, dus dan moet je zorgen dat je er goed uit ziet. Ik vind dat een manier van respect tonen aan jezelf en vooral ook aan je gasten." In zijn kast hangen vooral veel blazers, pantalons, colbertjes en blousejes. "Simpel, maar wel netjes. En ik heb natuurlijk veel sportkleding, joggingspakken en hoodies. Dat hoort er ook bij als voetballer."

Op stijlgebied noemt hij David Beckham als voorbeeld, omdat de Engelse oud-prof deuren heeft geopend voor een nieuwe generatie. "Hij heeft fashion geïntroduceerd in de voetbalwereld, heeft het oké gemaakt. Voetbal en mode zijn nu met elkaar verbonden, maar het is ook een taboe geweest", geeft Reza aan. Ralph Lauren en Hugo Boss noemt hij vervolgens als zijn favoriete merken. Wat dat betreft is zijn Instagramnaam misleidend te noemen. "Daar staat inderdaad Gucci in, maar dat heeft niets met het merk te maken, haha. Ik krijg er niet voor betaald ofzo. Het verhaal erachter is dat mijn lange achternaam altijd verkeerd wordt uitgesproken, dus hebben ze in Iran verzonnen om me zo te gaan noemen. Gucci vind ik wel mooi hoor, maar ik hoef helemaal niet per se merkkleding. H&M kan ook prima zijn als het maar uitstraalt waar jij als persoon voor staat."

Bekijk het video-interview met Reza Ghoochannejhad hieronder of kijk op ons YouTube-kanaal!