Robben zorgde voor gelukzalig moment: 'Ze konden het niet geloven'
Dinsdag, 13 april 2021 om 17:56

Jörgen Strand Larsen vindt het een grote eer dat hij bij FC Groningen elke dag mag samenwerken met Arjen Robben, die zondag tegen sc Heerenveen (0-2) na een halfjaar vol blessureleed terugkeerde. De aanvaller uit Noorwegen zal 13 september 2020 nooit vergeten, want die dag speelde hij voor het eerst samen met Robben een wedstrijd. De vreugde was echter van korte duur, want de 37-jarige buitenspeler viel destijds al na een halfuur geblesseerd uit tegen PSV.

"De avond voor mijn eerste wedstrijd voor FC Groningen belde ik mijn ouders en vrienden in Noorwegen", blikt Strand Larsen terug op verzoek van Voetbal International. "Ik zei: 'Ik sta morgen in de basis tegen PSV. En weet je wie er naast me staat? Arjen Robben'. Ze konden het niet geloven, en ikzelf op dat moment eigenlijk ook nog niet. Voor het begin van dat duel kwam hij naar me toe. Om wat dingen door te nemen en afspraken te maken hoe ik het best kon bewegen wanneer hij een voorzet zou gaan geven", brengt de Noorse spits in Nederlandse dienst in herinnering.

"Toen dacht ik: Het is eigenlijk niet normaal dat ik hier als jonge jongen uit Noorwegen spelsituaties sta te bespreken met de grote Arjen Robben", gaat de enthousiaste Strand Larsen verder over zijn collega-aanvaller, die zondag pas weer deel uitmaakte van de wedstrijdselectie van Groningen. "Ik heb enorm naar zijn terugkeer uitgekeken. Als hij op trainingen meedoet, gaat het niveau gelijk omhoog. Alles wat hij doet, is pure kwaliteit. Het tempo waarin hij keuzes maakt, hoe snel hij de bal verplaatst. Zó indrukwekkend. Dat hij weer op het veld staat is geweldig voor hemzelf, maar ook voor ons als medespelers."

"Ik heb veel bewondering voor wat hij de afgelopen maanden heeft gedaan. Er zit in mijn ogen een belangrijke les in: dat als je het maximale uit je carrière wilt halen, je net zo vastberaden moet zijn als hij", krijgt Robben als compliment mee. In de maanden dat de vleugelaanvaller afwezig was bekeek Strand Larsen geregeld acties van zijn bekende teamgenoot op YouTube. "Het mooie is: hij is nog altijd precies dezelfde. Dezelfde bewegingen, dezelfde acties. Maar zelfs als je weet wat hij van plan is, kun je er vaak niks tegen doen, omdat hij het op zo'n hoge snelheid kan uitvoeren", jubelt de Noorse spits, die één grote wens heeft. "Een wedstrijdverslag waarin je leest: Goal Jørgen Strand Larsen, assist Arjen Robben. Dat is een droom."

Meer nieuws
   
19:00
19:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11
   
18:42
18:42
Driessen over 'principieel mannetje': 'Is interessant voor Ajax en Feyenoord'
2
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
8
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
10
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
665
 
18
13 april 2021 om 18:00
Jammer dat Robben zo vaak geblesseerd was. Als ik iemand een goed en fit seizoen gun is het Robben. Hopelijk kan hij volgend jaar nog van bepaalde waarde zijn voor Groningen.
 
vastreke
 
15
13 april 2021 om 18:06
Een echte sportheld Robben Jammer dat hij meeste tijd dit seizoen eruit heeft gelegen Maar mooie woorden voor hem natuurlijk Hoop dat hij 1 jaar fit mag blijven en zijn grote passie nog eens kan uitoefenen
 
Bastardm
 
3
13 april 2021 om 18:26
Hij is volgens mij nog nooit in zijn carrière een heel seizoen fit geweest.
 
FCG95
 
1
13 april 2021 om 18:32
Zijn weinig spelers die echt hele seizoenen heel blijven. Meeste missen elk seizoen wel 1 of 2 wedstrijden door blessures.
 
FR-RKC
 
10
13 april 2021 om 18:38
Letterlijk gezien heb je natuurlijk gelijk, maar als je van de 34-40 potten die je speelt er 2 mist door klachten ben je in mijn optiek ook gewoon een heel jaar fit geweest.
 
 
3
13 april 2021 om 18:49
2009-2010 tot vlak voor het wk volgens mij. Toen deed ie dat gekke hakje tegen Hongarije toen we 7-1voor stonden ofzo.
 
vastreke
 
1
13 april 2021 om 19:03
Ja dat hakje idd waardoor iedereen dacht dat robben heel het wk zou missen En inderdaad helaas weinig seizoenen geheel fit gebleven Maar wat een fenomeen en iedereen gunt het deze man Ik zeg ga door totdat je lichaam zegt het is genoeg En tot die tijd moeten wij genieten van een man als robben nog in de eredivisie Zal misschien niet altijd goed meer zijn maar denk dan maar terug aan alle mooie dingen die hij al heeft laten zien
 
Furrr
 
0
14 april 2021 om 00:08
Robben is een grootheid. Eigenlijk een carrière zonder gekke dingen behalve dan de blessures. Mooi dat die Groningen nog probeert te helpen