Roda begaat bij Jong Ajax cruciale misstap in strijd om directe promotie
Vrijdag, 26 april 2024 om 21:57

Roda JC heeft vrijdagavond een cruciale misstap begaan in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. De Kerkraders bleven op Sportpark De Toekomst steken op een 1-1 gelijkspel. Elders in de Keuken Kampioen Divisie hielden SC Cambuur en FC Dordrecht elkaar in een enerverende wedstrijd in evenwicht, bleek De Graafschap veel te sterk voor MVV Maastricht en greep FC Den Bosch in de slotfase de overwinning bij VVV-Venlo.

Jong Ajax - Roda JC Kerkrade 1-1


Een veel dramatischere start had Jong Ajax zich niet kunnen wensen. Doelman Charlie Setford liet zich de bal in de negende minuut afsnoepen door Vaclav Sejk, die eenvoudig de 0-1 kon binnentikken voor Roda JC. De bezoekers uit Zuid-Limburg konden echter niet lang genieten van de voorsprong, daar Jong Ajax via Silvano Vos vier minuten later de stand weer op gelijke hoogte bracht. De talentvolle middenvelder passeerde twee man en vuurde de bal heerlijk in de bovenhoek: 1-1.

De Graafschap- MVV Maastricht 3-0


De Graafschap knalde er in de openingsfase bovenop, zonder dat de Doetinchemmers concrete kansen klaarspeelden. Tien minuten voor rust opende de thuisploeg de score. Een prachtige kopbal van Jeffry Fortes veegde de brilstand van het scorebord: 1-0. Met nog zo'n 25 minuten spelen verdubbelde Anis Yadir de score, waarna Tristan van Gilst een duit in het zakje deed: 3-0.

SC Cambuur - FC Dordrecht 3-3


Waar FC Dordrecht in de openingsfase de bal veelal had, was het Cambuur dat in eigen huis de ban brak. Roberts Uldrikis profiteerde - na een mislukte poging van Michael Breij - optimaal van een foutje van Luca Plogmann. Ilias Sebaoui trok de stand al snel gelijk nadat hij Yanick van Osch in de korte hoek verschalkte, maar Uldrikis veroverde met zijn tweede treffer de voorsprong snel terug voor de Leeuwarders: 2-1. De boomlange Let was het eindstation van een fraaie aanval.

Kort na rust breidde Milan Smit de voorsprong uit. Na goed kapstopwerk van Uldrikis en een assist van de debuterende Bram Marsman stond Smit in de zestien klaar om zijn negentiende competitietreffer binnen te tikken: 3-1. Dordrecht antwoordde via Shiloh 't Zand snel met een tegentreffer en Adrian Segecic bepaalde de eindstand tien minuten voor tijd op 3-3.

VVV-Venlo - FC Den Bosch 2-3


In de blessuretijd van de eerste helft konden de meegereisde uitfans voor het eerst juichen. Jaron Vicario profiteerde van een grote fout achterin bij de Venlonaren: 0-1. Na rust brachten de Limburgers de wedstrijd weer in evenwicht. Levi Smans was de gevierde man.

De feestvreugde was van korte duur, daar Salah-Eddine Oulad M'Hand twee minuten later de voorsprong in ere herstelde. Michalis Kosidis dacht een kwartier voor tijd een punt te redden voor de thuisploeg, maar Kacper Kostorz bezorgde de Bosschenaren vlak voor tijd de overwinning: 2-3.

TOP Oss - Jong AZ 1-1


Jong AZ pakte al vroeg in Oss de voorsprong. Na veertien minuten schoot Kees Smit de bezoekers op 0-1. Rome-Jayden Owusu-Oduro had vervolgens een goede ingreep in huis op een inzet van Karim Loukili, waarna Jayden Addai de kans op de voorsprong liet liggen. In het tweede bedrijf werd door beide ploegen het houtwerk geraakt, maar een treffer leek niet meer te vallen, totdat TOP Oss in absolute extremis, via Delano Ladan, de stand gelijktrok: 1-1.

Meer nieuws
   
09:53
09:53
Perez zag opvallende actie van Ramalho bij PSV: 'Je kunt beter afscheid nemen'
0
   
09:20
09:20
Ook vertrek van Olivier Boscagli dreigt: 'PSV kan moeilijk nee zeggen'
12
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
   
08:53
08:53
Kieft adviseert Ajax te verkopen: 'Je hebt niks aan zo'n gozer, weg ermee'
15
   
08:29
08:29
Kritiek op Memphis na post over ballenmeisje: 'Kan iemand haar Insta sturen?'
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
FCTLeon
 
3
26 april 2024 om 22:01
Oei, hier vergeet Roda een belangrijke stap te zetten zeg. Alles ligt nog open
 
Strandje Larse
 
7
26 april 2024 om 22:11
Valt wel mee toch? Roda moet nog steeds het zelfde doen als wat ze moesten doen als ze hadden gewonnen, namelijk niet verliezen in de Euroborg en winnen van Cambuur.
 
FCTLeon
 
2
26 april 2024 om 22:30
Bedoel ook meer met oog op plek 1.
 
Sitostick
 
4
27 april 2024 om 09:56
Plek 1 interesseert volgens mij helemaal niemand. In mijn omgeving, in ieder geval. Als ze maar promoveren.
 
spursfan96
 
2
26 april 2024 om 22:12
Vooral omdat Roda en Groningen elkaar de laatste speelronde nog treffen in Groningen. Gaat echt een enorm beladen pot worden.
 
Batouwe
 
9
26 april 2024 om 22:05
Zonde koempels, was een mooie kans geweest. Echter niks veranderd in de stand verder. Nog alle mogelijkheden
 
Kalou2005
 
11
26 april 2024 om 22:06
Feitelijk maakt het geen reet uit. Indien Groningen als Roda hun potjes winnen komende week, volstaat een gelijkspel uit bij Groningen. Sterker nog, Roda gaat thuis echt wel van Cambuur winnen en als Groningen vervolgens verliest is het voor de laatste speelronde al klaar. Dus hoezo was vanavond cruciaal?! Er is niets veranderd.
 
jobforgrunn
 
10
26 april 2024 om 22:21
Maar kans dat Groningen verliest bij Telstar is toch niet groter dan dat jullie verliezen van Cambuur?
 
Kalou2005
 
14
26 april 2024 om 23:01
Jullie? In nog geen 100 jaar zal ik voor Roda juichen ??
 
RodaJCAbroad
 
11
26 april 2024 om 22:09
Erger me hier echt dood aan… nog niks verspeeld natuurlijk maar hoe kan je als het erop aan komt nog even 2 keer gelijk spelen? Elke keer als we dichtbij zijn doen we dit, echt heel heel zonde dit. Vorige week thuis 2 punten verspeeld, en vandaag ook weer… Ik zie de bui al hangen bij Groningen uit, als ik hun vandaag zie spelen en Roda zie spelen tegen de nummer 14 weet ik niet wat je ervan kan maken en dit positief kan spinnen
 
RodaJCAbroad
 
2
26 april 2024 om 22:15
Al spelen we wel 10 keer beter tegen (met alle respect) de betere teams. Had niet verwacht dat we vandaag zouden winnen, maar wel tegen De Graafschap thuis (al is dat ook wel veel hoop natuurlijk)
 
ScummyMan
 
1
26 april 2024 om 22:45
Cruciaal betekend beslissend/doorslaggevend. Dit is toch helemaal niet beslissend? Roda heeft alles in eigen hand en hebben nog twee wedstrijden om 4 punten te halen. Zijn wel heel belangrijke punten natuurlijk.
 
LMTG
 
2
26 april 2024 om 23:53
Dankzij gelijke spel van Roda bij Jong Ajax, verzuimt Roda om op 3 punten van Groningen te komen. Groningen kan nu (ipv moeten winnen) ook gelijkspelen bij Telstar. Vermindert de druk bij FC Groningen. Gezien hun spel de laatste tijd hoeft men thuis voor niemand bang te zijn, ook niet voor dit Roda
 
Vinnie_Jones
 
23
27 april 2024 om 00:16
Ik kom al vanaf een jaar of 10 in het stadion, ben inmiddels richting midden 30. Verdomme wat gaat die tijd veel te snel.. Ik kan me gewoon niet herinneren ooit zo'n spannend seizoen meegemaakt te hebben voor RJC. Na al die mooie glorierijke jaren en nu al jaren aan ellende, wanbeleid en KKD, zijn we nu eindelijk zo dichtbij. En nu ben je bang dat het seizoen voor de mannen net te lang duurt.. en W2 en FCG aan het langste eind gaan trekken. En dan zou ik alleen maar tegen de FCG fans kunnen zeggen dat ze ontzettend blij moeten zijn om meteen weer te promoveren.. als je eenmaal in die KKD molen zit met bijbehorende financiën is het zo lastig om terug te keren. Het is jullie gegund, het is W2 gegund, en het is ook qua historie een NAC, ADO etc. gegund. Ook Dordrecht met hun prestaties dit seizoen! Nu is Roda na al die jaren zo enorm dichtbij, en het dan toch niet halen. Dat zou echt enorm hard aan komen binnen alle gelederen.. Maar we houden hoop en we moeten echt blijven vechten, zoals het van oudsher in het club DNA zit. Koempelmentaliteit! We hebben zo lang en hard gevochten en nu zitten we eindelijk weer op een degelijk en rechtvaardig pad; goede lokale ondernemers, een goede TD en een trainer met een juiste mentaliteit en visie. Het wordt verdomme heftig, maar we houden hoop!! Tot de laatste seconde +1 > Vollgas Mentalität!!! Forza JC Groet van een RJC supporter, aan een zijden draadje
 
Totti_Nr10
 
4
27 april 2024 om 09:05
Dit is echt een fantastische ontknoping. Degene die het haalt heeft het dubbel en dwars verdiend. En hopelijk plaatst de nummer 3 zich alsnog via de nacompetitie.
 
BMG45
 
1
27 april 2024 om 00:46
Geen man overboord. Verreiste winst komende week en gelijkspel in Groningen blijft nodig.
 
Rob81
 
0
27 april 2024 om 09:37
Ik denk dat Willem II en FC Groningen rechtstreeks promoveren. Willem II moet wel langs Dordrecht wat lastig genoeg wordt. Roda JC heeft ook nog niet van Cambuur gewonnen. Groningen heeft met Telstar de makkelijkste tegenstander. Dan komt het aan op de laatste wedstrijd. En ik denk dat dit een prooi voor FC Groningen is. Roda JC is een stuk zwakker.