Roda-directie krijgt het zwaar te verduren: 'Jullie lijken wel de Muppet Show'
Donderdag, 28 september 2017 om 08:31

Het is momenteel alarmfase één bij Roda JC Kerkrade. De Limburgers hebben uit de eerste zes wedstrijden nog geen enkel punt weten te pakken en zijn daardoor momenteel hekkensluiter van de Eredivisie. Op een supportersbijeenkomst, die woensdagavond georganiseerd werd, liepen de spanning volgens de Limburger dan ook hoog op.

Volgens de krant was er sprake van een kille en onrustige sfeer. De onvrede van de fans richtte zich vooral op Huub Stevens, Sef Vergoossen (beiden adviseurs) en Harm van Veldhoven (technisch directeur). Verder waren ook directeuren Wim Collard en Nick Janssen en commissaris Hessel Meijer aanwezig. Trainer Robert Molenaar was afwezig tijdens de bijeenkomst, tot onvrede van enkele supporters.

Collard vertelde de driehonderd aanwezige fans dat ze binnen drie weken antwoord zouden krijgen op hun schriftelijke vragen. Daarop liep een supporter naar voren om de microfoon op tafel te gooien. "Weten jullie wel hoeveel wij elke week voor jullie betalen? Jullie lijken wel de Muppet Show", sprak de supporter. Ook Van Veldhoven nam nog het woord tijdens de bijeenkomst: "We zijn allemaal over de zeik. Toen mijn vrouw me zaterdag om half twaalf belde na de nederlaag tegen Heracles, riep ik tegen haar: waar bemoei jij je mee? Maar we móéten door, met zijn allen."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
LFCx8
 
13
28 september 2017 om 08:38
Schijnbaar had die vrouw van Harm van Veldhoven gelijk.. anders zou die niet zo reageren toch..
 
Master D
 
28
28 september 2017 om 08:40
Pfff, dat waren flinke argumenten van die fan 'weten jullie wel hoeveel wij elke week voor jullie betalen?' Dan betaal je het toch niet en ga je iets anders doen met je vrije avond. Wees blij dat je nog Eredivisie mag spelen, want ieder jaar is daar toch wel een klein wondertje voor nodig.
 
Che
 
9
28 september 2017 om 08:48
Als supporter hoop je gewoon dat je club het beter doet dan dit. Als je jarenlang geinvesteerd hebt in een club en deze club support dan maak je niet zo eenvoudig de beslissing om iets anders te doen. Verder is heerlen kerkrade een gebied wat sociaal economisch echt heel laag is en het geld dat ze hebben gaat naar activiteiten als Roda. Als die dan zo lopen te kutten dan begrijp je hopelijk toch wel dat ze hun gal spugen... Omdat ze er een paar keer bijna uit zijn gegaan moeten ze t maar oke vinden dat de spelers geen inzet tonen? Voor welke club ben jij als ik vragen mag?
 
Master D
 
11
28 september 2017 om 08:58
Meneer van Veldhoven en Stevens zitten er nog niet zo lang, dus voor de afgelopen jaren dragen ze geen enkele verantwoordelijkheid. Er zijn in de afgelopen 3 jaar meer dan 50 spelers de revue gepasseerd daar. De puinzooi van je voorgangers ruim je niet zomaar even op, zeker niet als er schijnbaar geen geld is en je nog steeds met Ard van Peppen en Mikhail Rosheuvel moet komen aanzetten. Het is geen gebrek aan inzet bij Roda, maar gebrek aan kwaliteit. Die Schahin is te slecht voor de Eredivisie, Van Velzen heeft het nog nooit laten zien in de Eredivisie. Dat is het probleem en iedereen die daar leiding aan moet geven moet elk jaar hopen en bidden dat ze nog een jaar Eredivisie mogen spelen.
 
Ijsmuts
 
5
28 september 2017 om 09:24
@MasterD, ik ben het met je eens dat de selectie niet overloopt van kwaliteit, maar met spelers als jurjus, kum, paulissen, auassar, gustafsson en el makrini zou je toch niet zo kansloos onderaan te hoeven staan?
 
Master D
 
9
28 september 2017 om 09:37
Is maar net hoe je het ziet: - Jurjus (gedegradeerd met de Graafschap en een jaar niet op niveau gespeeld) - Kum (modale Eredivisiespeler) - Paulissen (geen Eredivisie materiaal) - Auassar (alleen maar degradatievoetbal gespeeld, op mislukte periode bij Feyenoord na) - Gustafson (5 leuke wedstrijden voor Feyenoord gespeeld, anderhalf jaar geen wedstrijd op niveau gespeeld. Eigenlijk hebben we totaal geen beeld hoe goed ie is. Ook een twijfelspeler) - El Makrini (degradatievoetballer) Kortom het zijn allemaal degradatievoetballers, waarvan je moet hopen dat het goed valt. Als de rest van de selectie dan allemaal uit rendementsloze spelers bestaat kom je gewoon in de problemen.
 
yatsemata
 
0
28 september 2017 om 16:50
De spelers tonen geen inzet? Waar heb jij het over? Dat ze zoveel verliezen ligt meer aan het feit dat er veel gewisseld word maar bovenal dat Roda gewoon een zeer kwaliteitsarm team wat hewoon tekort komt voor de eredivisie. Wat verwachten die fans dan? Een team dat bovenin meedoet? Dan mogen ze wel echt flink meer in hun team investeren!
 
Sikerink
 
1
28 september 2017 om 10:54
Dat heet clubliefde gap hoe slecht het ook gaat, je blijft maar gaan.
 
Woezel
 
2
28 september 2017 om 09:13
Onzin. Deze bijeenkomst is niet lang van te voren geregeld. Zelfs een trainer heeft recht op een prive-leven en prive afspraken.
 
blackpool
 
13
28 september 2017 om 09:26
Wat een geluk dan dat de rest van de Roda JC staf / directie en 300 fans wel vrij hadden deze avond..
 
-NEC-
 
1
28 september 2017 om 11:00
Klopt, zei al bij zijn aanstelling dat hij niet geschikt is als hoofdtrainer. Maar die Van Veldhoven stellen ze aan, terwijl die nooit in zo'n functie heeft gezeten. Echt een beleid van lik me vestje.
 
 
5
28 september 2017 om 09:10
Zoals Master D zegt, die mannen zitten er pas net, fijn dat je gefrustreerd bent, maar daar kunnen zij ook niet echt veel aan doen. Het is ook niet makkelijk om binnen te komen in een puinhoop en dan een achterban te hebben die verwacht dat je meedoet in de middenmoot. Roda is gewoon een flutteam en een club waar wanbeleid is gevoerd. Wees blij dat Roda überhaupt nog bestaat.
 
Vaessen
 
4
28 september 2017 om 09:10
Wij danken DHR Stevens dat hij ons Vvv'ke THY en Unerstall heeft aanbevolen en niet bij zijn eigen club Roda Stel je voor Roda zou boven vvv staan
 
Lekiam
 
9
28 september 2017 om 09:55
Harm van Veldhoven is toch die man die Roda al meerdere keren heeft gered van faillissement?! Nou die mag je gewoon op je blote knieën bedanken voor de bewezen diensten. En dat Huub Stevens en Sef Vergoossen hun tijd en energie in de club willen steken is toch ook prachtig. Het probleem is ontstaan in het verleden, vorig jaar nog kwamen er 9 nieuwe spelers wat allemaal niks was. En daar zit je nu mee met al die rommel uit het verleden. Roda moet niet alleen opnieuw bouwen, ze moeten ook eerst afbreken wat er is. Dit gaat lang duren maar ik zie in Roda nog steeds een potentiële subtopper.
 
rickv
 
2
28 september 2017 om 11:01
Er zijn 3 kort op elkaar volgende complete incapabele besturen geweest. Beginnen jaren 2000 net na het valle van de banken (niet handig met een nieuw stadion....), blijven hopen op Nol Hendrik, daarna een periode met onder andere Vergoossen (en dat zijn vele niet vergeten en dus minder krediet), die meer bezig waren met een fusie op basis van fabeltjes zoals bleek. Daarna een periode met met op één volgend mensen als Caanen....
 
yatsemata
 
0
28 september 2017 om 17:03
Op grond waarvan is het een potentiële subtopper? Hun achterland is zeer beperkt en arm. Er zijn relatief weinig (grotere) bedrijven die kunnen of willen sponsoren en de huidige achterban krimpt snel.
 
rickv
 
3
28 september 2017 om 10:51
Ik ben niet zo'n voorstander van dit soort avonden, het is goed voor de staf om bereikbaar te zijn, maar met supporters die ontevreden zijn valt vaak slecht te spreken. Zeker een uitspraak als binnen 3 weken antwoord... Huub en Harm zitten er pas net weer bij. Waar ik dan vooral zo benieuwd naar ben is hoe een Tom Caanen zo zijn gang kan gaan en daar was Collard ook bij, als mede Schrouff. Die laatste gaat dan wel niet helemaal over, maar het is zijn club. Hij is de reden dat schulden zijn afbetaald en met de gemeente afspraken zijn gemaakt om die voortaan te voorkomen. En dan zet je daarna een figuur neer, die 40-50 spelers haalt zonder meerwaarde. Goed het is een prestatie voor zo weinig geld, maar dat heeft alleen zijn als op zijn minst 20-30% ook een echte meerwaarde is. Nu is het gros weer weg en kan je straks weer opnieuw zoeken naar investeringen, want die kleine ruimte die er was... is alweer verdwenen. En nu hopen dat die Zwitser weer snel wat laat horen...
 
ToffeeKoempel
 
0
29 september 2017 om 11:53
Ik ben zelf ook bij de bijeenkomst aanwezig geweest om mijn zorgen weg te kunnen laten halen, en ik kan meteen wat dingen uit het artikel naar het rijk der fabelen verwijzen.Laat ik beginnen bij het begin, namelijk dat Collard, van Veldhoven en Stevens uitleg gaven over de huidige situatie op voetbaltechnisch gebied, op bestuursniveau en de afgelopen transferperiode. Stevens gaf meermaals aan dat het technisch blok het maximale eruit heeft gehaald want er was simpelweg geen geld, hij had het er dan ook over dat we niet op 0 maar op -1 zijn begonnen. Van Veldhoven voegde hieraan toe dat hij een stijgende lijn zag in de ontwikkeling van de spelers, het moet alleen nog in het systeem klikken, en hij vroeg om het geduld van de supporters want als het klikt gaan de resultaten ook komen.Collard heeft nog enkele zaken op bestuursniveau besproken. Korotaev is op borgtocht vrij maar er is geen contact meer met hem geweest, dus ook geen idee of hij nog Roda-minded is. Kunstgras eruit heeft te maken met de investering van Korotaev, Collard hoopt in ieder geval uiterlijk in 2019 op natuur- of hybridegras te spelen. Ook verwacht hij komende week uitsluitsel over de categorie-indeling, want de begroting van Roda, overigens ingevuld zonder de middelen die Korotaev beschikbaar wilde stellen, werd eerst niet door de KNVB in overweging genomen vanwege een lopend onderzoek naar Korotaev. Collard gaf aan dat het beroep dat de club hiertegen aangetekend heeft is gewonnen en dat de KNVB nu een begroting controleert die goed is voor 98 punten, waar er 65 nodig zijn om categorie 2 te halen.Vervolgens kregen supporters de kans om vragen te stellen aan de directie en technische staf, en daar kan ik twee dingen over weerleggen. Ten eerste was er niet alleen maar sprake van een kille en onrustige sfeer. Ik schat dat 60 procent van de vragenstellers het op een fatsoenlijke, normale toon konden brengen. Er was zelfs een oudere man die in het Kerkraads plat uitlegde wat hem zoveel zorgen baarde. Maar er zaten ook een paar herrieschoppers tussen die op een emotionele manier het vertrek van Collard eisten, die door bleven gaan over het beleid van Ton Caanen en de miskopen van afgelopen januari, er was er ook eentje bij die met Collard wilde discussiëren omdat deze persoon blijkbaar een nieuwe investeerder voor Roda had gevonden en met de club al had gepraat over het vervangen van Korotaev. Deze mensen werden in de meeste gevallen niet serieus genomen door de directie want het ging om de toekomst van de club en terugvallen op het verleden had daar geen enkele zin bij. Wel namen Meijer, van Veldhoven, Vergoossen en Stevens openlijk afstand van wat er in januari is gebeurd. Collard zei dat er met het geld dat Korotaev toen vrijmaakte in vijf dagen tijd nieuwe spelers gehaald moesten worden, en dat daar zeker miskopen tussen zaten (ik noem Savic, Raykov, Houri, Badibanga), maar dat daar ook El Makrini, Gnjatic en van Velzen bij zaten, spelers die al langer op de scoutingslijst stonden en die nu nog onderdeel uitmaken van de basiself of vaste wissel zijn. Collard benadrukte ook dat zonder het geld van Korotaev alleen Verboom en Papazoglou erbij zouden zijn gekomen in januari.En Collard die niet echt afstand neemt van het beleid van de afgelopen maanden dan wel jaren kon ook niet bij iedereen op populariteit rekenen, maar het tweede ding wat ik wil weerleggen is dat van Veldhoven, Stevens en Vergoossen dat wel konden. Enkele supporters reageerden emotioneel, ze maken zich zorgen, maar van Veldhoven zit er sinds juli, Stevens sinds mei en Vergoossen sinds de herfst van vorig jaar, die mannen kun je niet alles kwalijk nemen. En dat werd ook zeker niet gedaan, getuige het regelmatige applaus dat van Veldhoven en Stevens kregen nadat zij hun hierboven genoemde betoog meermaals herhaalden.Na de bijeenkomst konden supporters nog kort met Collard en van Veldhoven praten en ik merkte absoluut geen vijandige sfeer. Eerder een soort zorgen om de club maar wel begrip ervoor hebben dat de directie die zorgen deelt. Vooral met van Veldhoven werd nog lang gesproken over wat er tactisch beter kon, tot het punt dat Stevens hem moest opbellen om nog te komen praten want hij stond er al een uur.Al met al was dit zeker nodig voor de club, een directe communicatie tussen supporters en directie. En tuurlijk verliep het op momenten stroef en was het op momenten niet al te gezellig maar in de emotie die je om je club hebt hoort dat erbij. Alleen waren de inhoudelijke vragen en argumenten van de supporters niet altijd van een niveau dat de club vooruit zou kunnen helpen.En nog een laatste ding, Collard heeft ook aangegeven dat Molenaar en de spelersraad ook waren uitgenodigd, maar dat Collard er een stokje voor heeft gestoken dat zij aanwezig zouden zijn vanwege de voorbereiding op Sparta-uit komende zondag.