Roda doet zaken met Schalke 04: 'Technisch begaafd met scorend vermogen'
Maandag, 15 januari 2018 om 17:15

Roda JC Kerkrade heeft overeenstemming bereikt met Schalke '04 over Donis Avdijaj, zo meldt de Eredivisionist maandagmiddag via de officiële kanalen. De laatste formaliteiten worden op dit moment afgerond en indien de 21-jarige aanvaller de medische keuring doorstaat, wordt hij voor een halfjaar gehuurd van de Bundesliga-club.

Avdijaj doorliep de jeugdopleiding bij VFL Osnabrück en Schalke 04 en debuteerde in 2014 in het eerste elftal van laatstgenoemde club. Tussen 2015 en 2016 kwam hij anderhalf jaar uit voor het Oostenrijkse Sturm Graz. Avdijaj is meervoudig Duits jeugdinternational en speelde tot op heden één interland voor het nationaal elftal van Kosovo.

In Gelsenkirchen had de jongeling geen uitzicht op speelminuten bij de hoofdmacht en die Knappen hoopten al dat hij elders ervaring op kon doen: "Donis heeft speeltijd nodig op het hoogste niveau. We kijken om ons heen om hem voor het restant van het seizoen te kunnen verhuren", liet technisch directeur Christian Heidel donderdag al weten via de officiële kanalen van zijn club.

Harm van Veldhoven, technisch directeur van Roda, is verheugd dat Avdijaj zich gaat aansluiten bij de selectie van de Eredivisionist, zo laat hij weten op de clubsite: "We zijn verguld met de komst van Donis naar Roda JC. Donis heeft ervaring in Europese wedstrijden en kan op meerdere aanvallende posities uit de voeten. Hij is een technisch begaafde spelers die bezit over scorend vermogen."

Meer nieuws
   
21:31
21:31
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
9
   
21:22
21:22
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
11
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
21
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
4
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
288
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Rjckoempel
 
8
15 januari 2018 om 17:20
Mooi! Toch wel weer een speler uit de koker van Stevens. Avdijaj op Links en Engels op rechts, Ngombo in de spits en Gustafson erachter. Dat zijn toch snelle behendige voetballers. Als je dan nog een blok El Malkrini / Gjnatic en Ndenge op het middenveld hebt staan de voorste 2 linies toch sterk. Hoop alleen nog op een verdediger, alhoewel ik Kum en Auassar wel redelijk vind blijft dat het zwakste gedeelte vam het team!
 
Miln
 
7
15 januari 2018 om 17:32
Ik zie Ngombo meer als stormram en niet als aanvalsleider. Ben verder ook niet zo`n fan van El Makrini. Ik heb zelf deze opstelling in gedachten. ( zie bijlage ) Eventueel zou je Ananou ook nog kunnen ruilen met Dijkhuizen maar goed. Kum en Ananou zijn trouwens heel degelijk, de zwakte zat en zit hem in het middenveld. Ik zou graag nog een goede CVM zien.
 
ToffeeKoempel
 
7
15 januari 2018 om 17:46
Als iemand naar mijn mening door het ijs zakt dit seizoen is het Ananou, heb hem nog geen foutloze wedstrijd zien spelen, ook tegen Vvsb niet. Jammer dat hij zo'n schril contrast met vorig seizoen vertoont. Overigens ben ik het wel met je eens dat een extra 6 erbij prima zou zijn. Ben wel blij met Avdijaj, een talent met ervaring in de Bundesliga en in de Europa League en, voor ons niet onbelangrijk, een goede actie en scorend vermogen.
 
Miln
 
3
15 januari 2018 om 17:52
Ik ben het met je eens dat Ananou geen schim is van de speler die hij afgelopen seizoen was, maar ik ben deels van mening dat dit komt doordat hij in het begin van het seizoen, toen hij nog basisspeler was, samen moest spelen met Werker. Allebei prima verdedigers, maar samen werkte het gewoon niet. Te jong en te onervaren. Ik denk dat Ananou met Kum en Auassar naast zich prima kan functioneren, maar ik besef me ook dat Roda nu niet in de positie zit om risico`s te nemen. Best een lastige kwestie...
 
Rjckoempel
 
1
15 januari 2018 om 18:17
Molenaar gaat meer dilemma's krijgen nu. Wil hij alleen op snelheid gaan spelen en dus Ngombo in de spits zetten of wil hij beweging om schahin. Ik vind dijkhuizen en Vansteenkiste geschikt in het systeem met Engels en Avdijaj. Die kunnen dan opkomen en er overheen gaan, als je Ananou rechtsback zet heb je verdedigend wat meer houvast maar aanvallend hoef je niets te verwachten. Ben het wel eens met een Cvm, ik vind Ndenge niet geschikt voor deze positie, die zou iets verder naar voren moeten staan. Een type Rosario spreekt mij wel aan, Ik zou ook nog wel graag joey Veerman willen zien, al lijkt die mij financieel onhaalbaar.
 
wazza
 
2
15 januari 2018 om 18:13
Netjes! Avdijaj staat bekend als een groot talent, al heeft ie het de afgelopen tijd niet geheel waar kunnen maken bij Schalke, maar daar is de concurrentie enorm natuurlijk. Had eigenlijk verwacht dat ie naar Eintracht Frankfurt zou gaan (daar was sprake van) maar kiest dus toch voor Roda JC
 
-NEC-
 
1
15 januari 2018 om 18:17
Aan de andere kant staat deze jongen ondanks zijn leeftijd echt al een tijd stil in zijn ontwikkeling. Vraag me af of hij echt zo getalenteerd is dan dat ze toen dachten toen hij bij Sturm Graz speelde. We zullen het zien.
 
Rjckoempel
 
4
15 januari 2018 om 18:21
Hij is tussentijds een tijdje verhuurd geweest aan Sturm Graz. Hij bleek daar prima mee te kunnen, dat is toch een redelijk grote club op het hoogste niveau in Oostenrijk. Ben het wel eens dat ze hem eerder minuten hadden moeten gunnen. logisch dat je stil staat in je ontwikkeling.
 
wazza
 
0
15 januari 2018 om 20:16
Hij heeft ook stilgestaan in z'n ontwikkeling. Je ziet het vaak bij topclubs uit allerlei landen.. Een talent waarvan ze verwachten dat ie er wel komt, maar niet willen verhuren omdat het weleens het jaar van z'n doorbraak zou kunnen worden. Dat overkwam Avdijaj ook.. Ze hadden hem gewoon aan een Bielefeld of Bochum moeten verhuren en het jaar erop aan een Bundesliga club. Dat was beter geweest. Wel als kanttekening dat ie volgens mij een tijd geblesseerd is geweest bij Schalke. Maar goed, het is voor Roda een goede aanwinst. Een goede nummer 10, maar zou bij Roda ook op de flanken en in de spits kunnen staan
 
DeMiGaLu
 
1
15 januari 2018 om 18:24
Had veel liever Ruud Boymans gezien, jongen uit de streek en brengt ervaring + doelpunten mee. Nu is het maar weer wachten hoelang dit talent de tijd nodig heeft om zich aan te passen terwijl Roda direct tegen Twente en Excelsior de punten moet gaan pakken wil de achterstand niet nog verder oplopen.
 
Meliora
 
2
15 januari 2018 om 18:35
Met Boymans ga je denk ik tegen hetzelfde probleem aanlopen als met Schahin: dat er te weinig aanvoer is vanuit de vleugels en het middenveld. Dan denk ik dat het beschikbare geld beter in dit soort jongens geïnvesteerd kan worden.
 
GilbertoRjc
 
4
15 januari 2018 om 19:01
Daar komt nog bij dat Schahin en Boymans eigenlijk hetzelfde type spits zijn (Boymans scoort misschien makkelijker maar dat terzijde). Eigenlijk moeten twee spitsen complementair zijn en die kans lijkt me groter met Schahin + Ngombo/Avdijaj dan met Schahin + Boymans. Bovendien is Boymans volgens mij ook een echte Fortuna man en dus betwijfel ik of die hier zou willen voetballen.
 
wazza
 
0
15 januari 2018 om 20:17
Precies dat.. Boymans is hetzelfde type als Schahin. Met Avdijaj krijgt Roda er een creatieve speler bij en ik kan Boymans niet echt creatief noemen
 
voetbalfreak
 
0
15 januari 2018 om 18:41
Qua versterkingen doet Roda JC het rustiger dan vorig seizoen, toen werden er maar liefst 7 nieuwe spelers gehaald? Ken deze jongen totaal niet; aanvallende impulsen hebben ze zeker nodig.
 
Meliora
 
0
15 januari 2018 om 21:37
Tja, dat is het verschil tussen de TD van nu en die van vorig jaar. Caanen had vorig jaar veel geld te besteden en haalde een stuk of 8 spelers waarvan de meesten niet eens van toegevoegde waarde waren. Van Veldhoven heeft nu een stuk minder financiële ruimte, maar is sowieso niet iemand die gekke dingen gaat doen. Een creatieve speler was inderdaad wel nodig. Met Gustafson heb je een goede speler voor de '10', maar op de vleugels is het zowel kwalitatief als kwantitatief heel mager.
 
Karkanel
 
0
17 januari 2018 om 17:04
Ieder weer enthousiast? Net als bij Jorn van Camp? Dit was toch ook een groot talent en werd door NAC ook begeerd? Een speler aantrekken is in feite niet moeilijk (overigens bij Roda minder toepasselijk). Waar het in feite om gaat is of een speler in de spelersgroep past. Talent is dan minder aan de orde want hadden ze geen talent zou je het niet tot daar schoppen. Nee ik was in de Gaia Zoo toen heel Roda daar rondliep. De eerste elftalspelers zaten in het restaurant overal in groepjes verspreid spelend met de telefoon. Dit zag er echt niet uit als een Rodafamilie. Ik heb er dan ook een hard hoofd in om te geloven dat zij het gaan redden. Willen ze het überhaupt redden dan komen ze voor elkaar zich het vuur uit de sloffen te lopen anders gaat het faliekant mis. Ook een gemis voor Molenaar en van Veldhoven om daar de grote tafel te reserveren en daar allemaal gezamenlijk aan te gaan zitten. Dan straal je eenheid uit wat daar iig niet aanwezig was. Hopeloos deze trainer en T.d.