Roger Schmidt plaatst zich zonder Neres voor laatste voorronde CL
Dinsdag, 9 augustus 2022 om 21:37

Roger Schmidt heeft na de ruime thuiszege vorige week (4-1) ook de return van Benfica tegen Midtjylland met 1-3 kunnen winnen, waardoor hij zich kan richten op de laatste voorronde van de Champions League. Benfica neemt het daarin op tegen de winnaar van het duel tussen Sturm Graz en Dynamo Kiev, dat later op de avond afgewerkt wordt.

Benfica had zich in de heenwedstrijd in Lissabon al verzekerd van een 4-1 voorsprong, waardoor de Portugezen voor het duel dinsdagavond zonder al te veel spanning naar Denemarken konden afreizen. Waar David Neres in het duel vorige week nog belangrijk was voor Benfica met twee assists, ontbrak de Braziliaan vandaag in de wedstrijdselectie van Schmidt. De Duitse hoofdtrainer ontvangt tot dusver veel lof van de Portugese media. Ook in het uitduel tegen Midtjylland was zijn ploeg veruit de bovenliggende partij.

Na 23 minuten wist Benfica het vele balbezit om te zetten in een doelpunt. Nadat spits Gonçalo Ramos eerst een grote kans om zeep had geholpen, was middenvelder Enzo Fernández vijf minuten later het eindstation van een geweldige aanval. Op aangeven van Ramos tikte hij de bal na een briljante loopactie uit de lucht beheerst langs doelman Elías Rafn Ólafsson. Daarna kon Benfica-keeper Odysseas Vlachodimos zich positief onderscheiden op een poging van Braziliaan Paulinho, waardoor de Portugezen met een 0-1 voorsprong de rust ingingen.

Na rust was Midtjylland even de bovenliggende partij en dwongen de Denen drie hoekschoppen af. Daaruit wist het elftal van Brian Priske niet te scoren, waarna de eerste hoekschop van Benfica in de tweede helft wel raak was. Na een ingestudeerde variant was het de jeugdige spits Henrique Araújo die de bal goed binnen knikte voor de 0-2. Midtjylland redde nog wel de eer met een doelpunt van de alerte Pione Sisto, die na een kopbal op de lat in de rebound de 1-2 binnen volleerde. Vlak voor tijd bepaalde Diogo Goncalves de eindstand op 1-3 met een heerlijke afstandspegel.

Meer nieuws
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
0
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
47
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
16
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
90
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
29
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
LionsOfMillwal
 
1
9 augustus 2022 om 21:44
Ja weinig verassend. Op basis van kwaliteit zullen ze het wel gaan redden
 
IKEA
 
30
9 augustus 2022 om 21:46
Jammer van Midtyland maar natuurlijk prachtig voor Schmidt. Zou leuk zijn mochten Benfica en Ajax in dezelfde poule terecht komen (mocht Benfica daadwerkelijk zich plaatsen voor de Chl), of met PSV. Hoe dan ook, ik ga Schmidt wel missen, fijne vent en heeft bewezen niet te bezwijken voor de willen en maren van de media, man uit een stuk.
 
Lexxy
 
10
9 augustus 2022 om 22:02
Ik denk dat je dat als Nederlander niet moet willen.
 
Soccerfan_1
 
2
10 augustus 2022 om 06:28
Serieus? Weer Benfica in de CL? Ajax niet hoor. Wij hebben ze al 2 keer gehad de laatste jaren
 
Jeffrey__
 
0
10 augustus 2022 om 15:55
Schmidt is anders niet echt geliefd bij de spelers van z'n laatste club in Duitsland/ Oostenrijk. Halve kleedkamer was tegen hem, tevens ook een lastig figuur, media uit Oostenrijk hadden een keer een longread over deze knakker geschreven. Allesbehalve een peoplesmanager, kan ook totaal niet met moeilijke jongens omgaan. Waardeloos figuur imo
 
IKEA
 
1
10 augustus 2022 om 16:11
Ik vind dat je je mening prima onderbouwd en ik laat je verder er ook vrij in. Echter deel ik je mening niet, in de zin dat ik het juist prachtig vind dat in deze wereld met gepamperde vedettes, die zichzelf heel wat vinden en gewend zijn dat er altijd iemand de deur voor hun openhoudt, dat Schmidt daar op een (wellicht ouderwetse) manier mee omgaat, zijn principes niet uit de weg gaat, niet danst naar de pijpen van trainerende tieners en zich tevens niet verlaagt naar een een popie jopie gezellige oom zoals bijvoorbeeld een Jurgen Klopp (wat ik overigens een goede coach en tevens leuk figuur vind, ik vind hem echter iets te berekenend en daardoor dus minder 'echt'.) Volgens mij hebben we allebei onze redenen om hem wel of niet te kunnen waarderen, echter heb ik wel het gevoel dat je er allemaal dingen bijhaalt om je eigen mening te staven, terwijl vermoedelijk het gevoel enkel ontstaan is van zijn periode bij PSV.
 
Jeffrey__
 
0
10 augustus 2022 om 16:19
Nou nee, dat gevoel is ontstaan na het lezen van die longread en hoe ze hem in Duitsland en Oostenrijk zien. Werd zelfs van het veld gestuurd, en als je de halve kleedkamer tegen je hebt dan zegt dat ook iets. En qua moeilijke jongens en trainerende tieners, Ihattaren heeft met zowel Van Bommel als Schreuder een goed band, maar bij Schmidt ging het vanaf dag 1 mis, en met de uiterst sympathieke Van Nistelrooy zou het natuurlijk helemaal goed klikken. Nee, niet mijn type trainer, zo'n machtbelust figuur die allerlei dingen eist en commandeert. Nul charisma imo
 
IKEA
 
2
10 augustus 2022 om 16:31
Het spreekt niet in Schmidt zijn voordeel, die longread, maar aangezien ik daar het fijne niet vanaf weet en ik mijn mening over de beste man enkel heb gebaseerd op zijn handelswijze bij PSV en daarin vond ik het te prijzen dat hij onder andere in de situatie Ihataren zich niet liet buigen naar de wensen van de speler en de media, maar dat hij handelde uit een werkwijze die hij trouw bleef alsmede uit het groepsbelang. Het heeft voor Ihataren helaas slecht uitgepakt, maar het lijkt me duidelijk dat hijzelf ook weinig flexibel is geweest in de relatie met Schmidt. Begrijpelijk dat zoiets gaat schuren, en je kan enkele dingen specifiek verwijten aan Schmidt, ik denk echter dat het ontsporen van Ihataren hoe dan ook was gebeurt, Schmidt was toevallig Ihataren eerst hobbel, dat had net zo goed kunnen gebeuren bij vbommel of nu bij vnistelrooy. Zelf denk ik namelijk dat Ruud zulk egocentrisch gedrag ook niet zou accepteren en actie zou ondernemen. Verschil ten opzichte van Schmidt, dat moet ik je meegeven, is dat ik vermoed dat Ruud zijn frustratie, mocht eenzelfde situatie ontstaan, redelijk binnenshuis kan weten te houden. Tegelijkertijd is dan ook wel iedereen tegen Schmidt (in zo'n persconferentie), terwijl Ruud van Nistelrooy voorlopig niets fout kan doen.
 
Jeffrey__
 
0
10 augustus 2022 om 16:43
"zulk egocentrisch gedrag". Huh? Raakt z'n vader kwijt, kreeg overgewicht en Schmidt verklaarde hem person non grata. Ik geloof dat de problemen juist begonnen vanaf dag 1 bij Schmidt, terwijl onder Van Bommel het veel beter ging. "zich niet liet buigen naar de wensen van de speler en de media" Ja logisch, Schmidt begon dit probleem en bleef natuurlijk -waar hij bekend om staat in Duitsland Oostenrijk - volharden in z'n eigen gelijk en koppigheid. Dat Mo z'n vader had verloren was geen enkel excuus om iets van overgewicht te hebben, aldus de starre Schmidt en de overgrote meerderheid van de “reaguurders” hier. Suggereren dat hij die "hobbel" onder Van Bommel, Schreuder en zelfs Ruud ook wel zou tegenkomen vindt ik echt buitengewoon vooringenomen speculeren op basis van de onderbuik.
 
Jeffrey__
 
0
10 augustus 2022 om 16:22
Pep is trouwens ook zo`n afschuwelijk figuur die z`n spelers afblaft. Clown. Klopp spoort niet, (wel goed met de spelers btw) Tuchel is een aandacht schooiende clown, die van Atletico heeft ernstige psychische problemen. Alleen types als SAF, Ancelotti, Zidane etc kunnen mij bekoren. Xavi ook wel trouwens. Gentlemans die weten hoe ze met hun spelers moeten omgaan
 
NoNameBoy
 
11
9 augustus 2022 om 21:59
Lekker rustig uitgespeeld. Mooi dat Henrique Araujo veel speeltijd krijgt onder Schmidt want hij is echt een pareltje en zal waarschijnlijk hetzelfde traject lopen als Ramos. Eerst fungeren als tweede spits om het voetballende aspect te ontwikkelen want afmaken kan hij zeker! Jammer dat Moreira maar een paar minuten heeft gespeeld maar dat heeft te maken met de wedstrijd van eergisteren voor Benfica B en nog maar net 18 jaar. Benfica begint dit seizoen zeer goed heeft de tactiek van Schmidt best wel goed onder de knie. Sinds tijden dat ik echt benieuwd ben voor het voetbalseizoen. Helemaal wanneer de transfer van Ricardo Horta wordt afgerond! Verder ontbreken er echt een goede buitenspeler en breker als invallers.
 
AjaxNL!
 
7
9 augustus 2022 om 23:30
Volgens mij hebben topclubs liggen slapen met Enzo Fernandez. Die gaat over 1 of 2 jaar voor 50+ mil weg
 
DeBosuil
 
24
9 augustus 2022 om 22:02
Dit vindt Japie niet leuk
 
AlckmariaAZ
 
34
9 augustus 2022 om 22:32
Wanneer Ihatarran na 3 maanden met 20 kilo overgewicht komt aansjokken bij Ajax, ligt het alsnog aan Schmidt volgens Japie. Schmidt zal wel een keer wat onaardigs over Japie’s vrouw hebben gezegd oid. Andere redenen voor de hetze tegen Schmidt kan ik mij niet bedenken.
 
Japie_Krekel
 
2
10 augustus 2022 om 07:35
Ik heb niks met Schmidt idd, maar zolang ik hem niet meer wekelijks voorbij hoef zien te komen met zijn KNVB complottheorien vind ik het verder prima allemaal
 
R.madridista
 
3
10 augustus 2022 om 10:58
Hahah heb nog nooit mensen zo geobsedeerd gezien met een lid.
 
 
4
9 augustus 2022 om 22:39
Zo wordt de kans helaas alleen maar groter dat Aursnes naar Portugal vertrekt. Het is ‘m gegund.
 
Zermatt_Person
 
0
10 augustus 2022 om 08:24
Wel voor de hoofdprijs dan natuurlijk.
 
Jerr87
 
1
9 augustus 2022 om 22:45
Waarom zat neres niet bij de selectie dan?
 
Dotan2992
 
4
9 augustus 2022 om 23:12
Lichte blessure, uit voorzorg niet geselecteerd aangezien Benfica zo goed als door was.