Roger Schmidt zo goed als rond met nieuwe werkgever
Dinsdag, 29 maart 2022 om 16:57

Roger Schmidt wordt komend seizoen zo goed als zeker de nieuwe trainer van Benfica, zo meldt Kicker. De Portugese sportkrant Record meldde eerder op de dag al dat de Duitse oefenmeester topkandidaat is om bij de Portugese club aan de slag te gaan. Schmidt zou enkele weken geleden al meerdere gesprekken in Duitsland met Benfica gevoerd hebben over een mogelijk dienstverband. De 55-jarige oefenmeester maakte in februari bekend PSV komende zomer na twee seizoenen te verlaten.

Bij Benfica neemt Nélson Veríssimo momenteel tijdelijk de honneurs waar. Jorge Jesus werd eind december door o Glorioso op straat gezet vanwege tegenvallende resultaten en sindsdien is Benfica op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Record weet te melden dat Schmidt topkandidaat is om volgend seizoen aan de slag te gaan in Lissabon vanwege zijn offensieve voetbalfilosofie. Benfica wist weliswaar ten koste van Ajax de laatste acht in de Champions League te bereiken, maar de prestaties in eigen land vallen vooralsnog tegen. Momenteel bezet Benfica de derde plaats in de Primeira Liga, waardoor de club volgend seizoen een direct ticket voor de Champions League dreigt mis te lopen.

In december werd Schmidt in verband gebracht met de op dat moment vacante trainerspositie bij RB Leipzig, nadat de Duitse club trainer Jesse March had ontslagen wegens tegenvallende resultaten. Schmidt werkte eerder succesvol bij Red Bull Salzburg, een andere club uit het Red Bull-concern, maar diverse media meldden al snel dat hij niet tijdens het seizoen de overstap zou maken. Eerder deze maand maakte BILD ook melding van de interesse van Hertha BSC in Schmidt. De club De club uit de Bundesliga zou echter te horen hebben gekregen dat hij op zoek is naar een andere uitdaging.

Schmidt streek in 2020 neer bij PSV als definitieve opvolger van de ontslagen Mark van Bommel. De bedoeling van de Eindhovense clubleiding was om het contract van de de Duitse oefenmeester met twee jaar te verlengen, maar hij koos 'puur op gevoel' ervoor om dat niet te doen. PSV staat momenteel tweede in de Eredivisie, twee punten achter koploper Ajax. Onder leiding van Schmidt veroverde PSV tot dusver de Johan Cruijff Schaal als enige prijs.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
12
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (86)

 
Marcoes
 
50
29 maart 2022 om 12:08
Prachtige club, prachtig stadion, prachtige stad. Maar de druk zal er hoger zijn dan bij PSV. Bij Benfica moét je echt prijzen pakken en krijg je niet een jaartje om te 'wennen'.
 
rubentje13
 
115
29 maart 2022 om 12:16
In welk opzicht verschilt Benfica van PSV dat er prijzen gepakt moeten worden? Bij PSV moéten ook elk jaar prijzen gewonnen worden, gewoon omdat PSV een topclub is. Om eerlijk te zijn lijkt het me niet eenvoudiger of moeilijker om met Benfica prijzen te winnen dan met PSV.
 
Suarez 7
 
45
29 maart 2022 om 12:24
Tussen Ajax en PSV is uiteraard wel een gapend gat ontstaan qua budget. Volgens mij is die situatie in Portugal anders en zijn er minder excuses die gemaakt kunnen worden: in Nederland is het eigenlijk niet gek dat PSV tweede wordt. Benfica is daarbij meer het Ajax van Portugal; daar ligt de druk vermoedelijk toch een stuk hoger dan bij PSV. Op Europees vlak is het verwachtingspatroon zeker anders: bij Benfica zou er een gigantische chaos ontstaan als de club in de Conference League zou spelen. Europa League-voetbal voor de winter wordt daar al gezien als een enorme teleurstelling.
 
MessiBazoer
 
50
29 maart 2022 om 12:53
@Suarez, Dat gapende gat is helaas niet terug te zien op de ranglijst. Zolang PSV van de kleintjes blijft winnen hebben ze altijd kans op titels
 
Suarez 7
 
25
29 maart 2022 om 13:09
Eens. Maar de benadering is toch wel anders. PSV moet uiteraard prijzen winnen, maar het is niet gek als dat niet gebeurd. Bij Benfica is dat anders. Die moeten prijzen winnen en als dat niet gebeurd dan breekt de pleuris uit.
 
romarky
 
24
29 maart 2022 om 13:31
Zo overdreven, bij elke club van het kaliber Psv of Benfica moet er worden gewonnen. Dat de pleuris uitbreekt is vooral afhankelijk van welk bestuur of voorzitter de lakens uitdeelt.
 
jermainejenas
 
21
29 maart 2022 om 13:38
@suarez7: ik denk niet dat de benadering anders. Veel PSV supporters hebben regelmatig kampioenschappen meegemaakt de laatste jaren. Ajax is de laatste 3 jaar redelijk dominant geweest en in de periode onder de Boer, maar dat wil niet zeggen dat de supporters verwachten dat PSV tweede wordt en dat allemaal maar prima vinden.
 
Sir Paul
 
12
29 maart 2022 om 17:01
Benfica Porto Sporting zijn meer aan elkaar gewaagd qua financiële middelen dan Ajax PSV en Feyenoord. Ik denk dat de druk om wat te winnen juist daarom groter is. Als PSV 2e wordt en Feyenoord 3e is dat niet heel gek gezien de financiën. In Portugal ontloopt dat elkaar veel minder denk ik. En uiteraard kunnen Feyenoord of PSV kampioen worden door de jaren heen. Denk wel dat dat helaas steeds sporadischer gaat worden maar wie pakt PSV door de komende maanden/jaren.
 
grasveld7
 
4
29 maart 2022 om 17:07
Zo is het toch in elke competitie? Verschil in de BL is ook maar 5 punten maar het budget is niet te vergelijken. Net als in Nederland dus.
 
ninjakai
 
4
29 maart 2022 om 17:16
@messibazoer, dat er geen gapend gat te zien is op de ranglijst is een wanprestatie van Ajax. Voor de goede orde, PSV heeft 17 verliespunten en Ajax heeft er 15! Ik was het met je eens als Ajax en PSV beide onder de 10 verliespunten had (3 verloren wedstrijden of 4 gelijke speler). Helemaal foutloos is namelijk niemand, maar 15 verliespunten is met het budget van Ajax belachelijk veel. Ter vergelijking, vorig seizoen had Ajax na een heel seizoen 14 verliespunten. We mogen toch wel van Ajax verwachten dat zij met dit budget en deze uitgaven naar een gemiddeld van max 14 verliespunten per seizoen gaan. Alles daarboven is eigenlijk te veel. Zeker met het geld dat Ajx uitgeeft aan spelers en salarissen in verhouding tot de rest van de eredivisie.
 
GillesDB9
 
47
29 maart 2022 om 17:19
Zullen we het anders niet over Ajax hebben maar wel over Roger Schmidt?
 
MikeVanh503
 
8
29 maart 2022 om 17:59
Vrees dat je een roepende in de woestijn bent
 
janter
 
1
29 maart 2022 om 18:20
Dus als het een topclub betreft, MOET je prijzen winnen ongeacht wat voor selectie men op het veld kan toveren? Nou vind ik wel erg krom hoor. Een Ajax, die zou in principe elk jaar kampioen moeten kunnen worden op dit moment ja. Naja, die hebben zo’n selectie dat ze wel kampioen moeten worden. Maar PSV echt niet.
 
cabinessence
 
2
29 maart 2022 om 19:16
Het zit bij PSV niet in de clubcultuur om een trainer al na (of tijdens) een tegenvallend eerste seizoen te ontslaan. Een club als Benfica heeft daar minder moeite mee. In dat opzicht den ik dat de druk inderdaad wat hoger ligt bij Benfica.
 
GillesDB9
 
1
29 maart 2022 om 19:31
@cabinessence: exact, kijk naar Cocu. Dat leek in zijn eerste seizoen ook op niets uit te draaien. Uiteindelijk door het vertrouwen toch aardig succesvol gebleken.
 
Zwander
 
1
29 maart 2022 om 17:24
Die laatste zin begrijp ik ook niet helemaal. Misgunner!
 
Japie_Krekel
 
6
29 maart 2022 om 17:42
Deze man heeft denk ik echt een geweldige zaakwaarnemer. Hij is 1 keer in zijn carriere kampioen geworden in Oostenrijk en hij vind steeds prachtige clubs
 
Andres13
 
21
29 maart 2022 om 17:44
3x op rij Champions League gehaald met Leverkusen. Dat is beter wat bijvoorbeeld een Bosz daar heeft laten zien. Of vindt je dat hij daar ook kampioen had moeten worden?
 
Japie_Krekel
 
1
29 maart 2022 om 17:53
Ik weet niet of Bosz met hetzelfde materiaal en hetzelfde budget als Schmidt werkte bij Leverkusen dus dat kan ik moeilijk inschatten. Bosz vind ik overigens ook niet goed genoeg voor een club als Benfica gezien zijn prestaties van de afgelopen jaren. Ik heb echter Schnidt zijn CV bekeken en indrukwekkend vind ik die niet. Iig niet zo indrukwekkend dat je zou zeggen dit wordt de man die Benfica weer aan de grote prijzen gaat helpen
 
Andres13
 
8
29 maart 2022 om 18:11
We zullen het zien. Op dit moment is Schmidt bij PSV nog in de race voor 3 prijzen, dus aan het einde van de rit kan het hoofdstuk Schmidt ook succesvol eindigen. Dan vind ik hem zeker klaar voor Benfica
 
janter
 
3
29 maart 2022 om 18:24
Maar misschien past Schmidt uitstekend bij een club als Benfica? Er is meer dan een CV eah. Alsof Bert van Marwijk zo’n geweldige CV had voordat ie naar Nederlands Elftal ging. HTC, werelds, maar zijn CV is nou niet krankzinnig goed ofzo.
 
MrKrillin
 
0
29 maart 2022 om 18:33
Japie Excuses kan je ook alvast invullen als hij achterstaat. Porto heeft groter budget en kan meer. Jammer, komende tijd gaat Benfica 4222 spelen en alle toppers tegen Porto, Sporting en zelfs Braga verliezen Nee geintje, mooie club en prachtig land. Niet verkeerd om er te werken.
 
Yoda
 
2
29 maart 2022 om 19:55
Japie, dat is wel een relevante nuance die je doet in vergelijking met Bosz, maar waarom nuanceer je het dan niet in de context van de carrière van schmidt? Daar geef je dan jammerlijk de voorkeur voor makkelijk scoren boven de nuancering. Nou is dat natuurlijk niet de eerste keer, en vast ook niet de laatste als het over schmidt gaat.
 
gomes1psv
 
1
29 maart 2022 om 18:34
Merkwaardige opmerking. Wie bij PSV heeft gezegd dat Schmidt gerust een jaartje kon wennen dan?
 
Noano
 
50
29 maart 2022 om 12:09
If you can't beat them then join them, haha maar zonder gekkigheid, Benfica is een mooie club om te gaan werken voor Schmidt.
 
Inti
 
7
29 maart 2022 om 13:55
Oei, dat wordt dan “Full gass” voetbal bij Benfica ipv die negatieve benadering
 
JustusMorris
 
45
29 maart 2022 om 12:11
Zo dat is een mooie club zeg. Ik vind het erg lastig om hem te beoordelen bij PSV. Dit jaar toch nog in de race voor 3 (4) prijzen, en dat terwijl Malen en Dumfries zijn vertrokken. De selectie was ook eigenlijk niet helemaal top, maar het veldspel liet ook vaak te wensen over. Hij kan het in ieder geval goed afsluiten dit jaar, laten we hopen op minimaal 2 prijzen.
 
yamiown
 
35
29 maart 2022 om 12:23
Yep. Dan ook nog eens flink wat langdurige blessures gehad van basisspelers (zahavi, Gakpo, Madueke, Ramalho, Mwene, Max). Je belangrijkste speler die midden in het seizoen een maand weg was (sangaré), twee aankopen die gewoon niet meer kunnen presteren (Van Ginkel en Pröper) en een gigantisch keeperprobleem. Vind het persoonlijk best prima wat er is neergezet door Schmidt, zeker als je ziet wat voor groei Doan, Guti en Mauro hebben doorgemaakt de afgelopen maanden.
 
JustusMorris
 
6
29 maart 2022 om 12:44
Ja klopt. Al heeft die met Teze voor Ramalho een goede vervanger en neem ik het hem wel kwalijk dat die Gakpo in de spits heeft gezet. Mauro heeft die denk ik gewoon geluk mee gehad, er was geen andere optie. Maar hij zorgt er wel voor dat het hele team erbij betrokken is en iedereen zich belangrijk voelt. Maar aan de andere kant spelen we (behalve tegen Kopenhagen en Vitesse deze seizoenshelft) bijna nooit meer wervelend. Het is lastig.
 
RicottoFC
 
17
29 maart 2022 om 13:07
Is het werkelijk geluk met mauro Jr? Dat hij zo goed presteert misschien wel, maar dat hij nu in de verdediging staat is een slimme vondst. Zelfde geld voor teze op de vc positie in plaats van de ra positie
 
JustusMorris
 
1
29 maart 2022 om 16:29
@ricottofc. Slimme vondst? In Augustus stond die op 1 van de 2 '10' posities in de 4-2-2-2 officieel. In oktober tegen Ajax pas weer minuten, net als in de wedstrijd erna tegen Twente kwam hij erin voor Vinicius (speelde ergens voorin dus). Eerste keer dat die dit jaar achterin is gezet is tegen Vitesse, eind november. Mwene stond toen rechtsback, Boscagli en Ramalho centrum. Enige andere verdediger bij de selectie was toen Obsipo. Er was simpelweg geen keus. Toen zelfs eind februari was er geen enkele verdediger meer in op de bank nadat Mwene op rechtsback stond en Max op LB (hoe we nu dus spelen). Puur toeval zoals ik het zie, dat hij achterin is gaan spelen.
 
DdD4
 
8
29 maart 2022 om 14:41
Het is dubbel, ja hij speelt nog voor 3 prijzen.. Waarvan 1 meer door Ajax komt, dan door Schmidt, tuurlijk moet PSV winnen om erbij te blijven. Maar Ajax verspeelde punten vanwege hun inzet tegen de kleinere. Prijs 2 eCL, je bent door Schmidt uit 2 toernooien gezet... Nu speel je dan voor de eCL. Maar dat is nooit de bedoeling geweest??? Ze hebben mazzel dat er een toernooi voor de kneuzen in het leven is geroepen.
 
Gaagie
 
16
29 maart 2022 om 15:28
Heerenveen uit en Willem II uit vergeten? Beide duels had PSV moeten winnen.
 
JustusMorris
 
7
29 maart 2022 om 16:30
Heb je wel een punt, vooral dat we in de eCL spelen. Maar de beker en de competitie heeft PSV het prima gedaan hoor. Qua doelpunten minder dan Ajax, maar om nou net te doen dat het allemaal door Ajax komt. Die hadden ook gewoon 6 punten achter kunnen staan als PSV wat geluk had en Ajax wat pech. Niet dat ik denk dat dat een goede afspiegeling zou zijn, maar PSV heeft dit gewoon prima gedaan.
 
Sir Paul
 
12
29 maart 2022 om 17:08
Hahaha tegen Heerenveen Willem II en Az verliezen we door blunders van Drommel en Mvogo. Tegen Ajax imo door team Makelie. Zijn ook relatief veel punten. Om alles op Ajax te schuiven vind ik makkelijk. Ajax gaat echt niet naar Almelo met de gedachte dat t n makkie gaat worden op kunstgras. En ook niet naar Deventer met de gedachte die pakken we ff nadat je thuis al 0-0 hebt gespeeld.
 
gomes1psv
 
21
29 maart 2022 om 12:15
Dat wordt dan een behoorlijke cultuuromslag daar in Portugal... Maar mooi vervolg voor Schmidt. Gun de man het beste. Soms wat onnavolgbaar, maar een trainer die hier veel meer verketterd werd dan nodig en verdiend. Die weliswaar te weinig resultaat bracht tot dusver, maar evengoed weinig krediet kreeg voor het people management waarin hij bij PSV van meerwaarde is. Dat PSV nu nog steeds de adem heeft en meedoet om de prijzen, maar vooral het fanatisme waarmee alle spelers - van aanvoerder tot de derde keeper - zich inzetten komt regelrecht dankzij zijn manier van managen.
 
Fossen
 
42
29 maart 2022 om 12:28
Dat clubs als Benfica, Leipzig en clubs uit de PL hem graag willen hebben geeft wel aan dat ons conservatieve xenofobische voetballandje nog veel te leren heeft. Iemand die steevast 'die Duitser' wordt genoemd staat bij voorbaat al 3-0 achter.
 
PSVMANUNITED
 
11
29 maart 2022 om 14:04
Ik ben me daar toch ook zo ontzettend aan gaan ergeren de laatste tijd, vind dit echt een beetje Johan Derksen-niveau die heel tof zat te doen over Dick Advocaat omdat hij geen video-analyses gebruikte, 'dat vond hij onzin' (terwijl de spelers daar duidelijk behoefte aan hebben, een Slot gebruikt dat ook gewoon). Schmidt mag dan geen onverdeelde resultaten hebben geboekt, die man heeft reteveel verstand van voetbal en ook binnen PSV een professionaliseringsslag teweeggebracht. Hij heeft te kampen gehad met coronagevallen op de slechtst mogelijke tijd van het seizoen en een werkelijk enorme shitload aan blessures. Dan mag hij af en toe slechte wedstrijden spelen, hij was ook coach van het PSV dat begin dit seizoen Galatasaray van de mat blies, op een haar na CL haalde tegen Benfica, een ploeg die gewoon in de kwartfinales staat, de Johan Cruyff-schaal met 0-4 opeiste van Ajax en de laatste wedstrijd tegen Kopenhagen was weer een glimp van dat soevereine PSV wat we aan het begin van het seizoen zagen. Het is misschien wel gewoon goed geweest na twee jaar, maar hij heeft tegen beste Ajax van de afgelopen vijftien jaar gespeeld terwijl hij in een enorme puinhoop bij PSV binnenkwam en heeft met spelers die echt niet zo geweldig waren goed voetbal laten zien en in april strijdt hij gewoon nog op drie fronten.
 
Sir Paul
 
7
29 maart 2022 om 17:14
Fossen dat dus. Tis die Duitser van dat vervelende PSV. Met notoire Duitslandhaters Derksen en van Hanegem als zure `influencers`. Ik lach zeker een week of 6 als ie kampioen wordt of de dubbel pakt.Roger is wat lastig te doorgronden maar een zeer nette aardige man.
 
Teesboer
 
0
29 maart 2022 om 18:57
Hij wordt door 1 iemand `die Duitser` genoemd, wat een overdreven reactie zeg. Die man heeft het zichzelf ook niet eenvoudig gemaakt, met die onzin richting Nijhuis bijvoorbeeld. Ik vind het nog steeds een beetje een vreemde vogel en alles slechter dan 2e worden is ook gewoon een teleurstelling voor dit PSV.
 
LinioKuhn01
 
9
29 maart 2022 om 12:31
Goede Trainer af en toe de verkeerde wissels, maar dat heb je ook bij andere trainers! Zijn doel is duidelijk, aanvallend spelen en gaan voor het Maximale, soms zit het tegen. Maar hij heeft PSV wel in de Top 3 weten te houden. En er is nog alles mogelijk dit seizoen, het is hem gegund om minimaal 1 prijs te pakken. Go for it Roger Schmid????
 
YoeriCFC
 
5
29 maart 2022 om 12:35
Hoewel mijn voorkeur in Portugal ligt bij Porto vind ik Benfica in principe een prachtige club. Voor Schmidt zou dit een leuk project zijn maar ook niet een club waar ik hem tot in lengte van jaren aan de gang zie gaan. Ik zou hem wel een mooie vervanger vinden voor Gasperini (op termijn natuurlijk) bij Atalanta of als Benfica een succes wordt bij Red Bull Leipzig.
 
RicottoFC
 
2
29 maart 2022 om 13:10
Persoonlijk vind ik dan weer storting en boavista mooie clubs haha, maar zo heb ik in ieder land wel.mijn voorkeur. Wel benieuwd wat hij kan brengen bij benfica.
 
Rudeboy65
 
5
29 maart 2022 om 13:03
Pikante overstap. Geinig! Ik gun Schmidt het beste, maar of dat nou Benfica is .... nou ja, wie weet zien we elkaar dan weer en kunnen we afrekenen met de Portugese vloek.
 
Westend
 
5
29 maart 2022 om 13:12
Benieuwd of hij dan nog spelers zoals Gotze mee wil nemen naar dat avontuur.
 
Aguerooo
 
8
29 maart 2022 om 17:03
Als hij dan toch bezig is kan hij Drommel, Max en Bruma mooi meenemen!
 
Andres13
 
3
29 maart 2022 om 17:49
Ik denk dat die kans nog best wel eens groot kan zijn. Zijn grote vriend Weigl speelt er ook al
 
PSVAR78
 
1
29 maart 2022 om 18:51
Ik ben eerder "bang" dat hij Sangare mee wil nemen
 
FlamengoBrasil
 
5
29 maart 2022 om 13:23
Ah dan kan Gotze toch de CL in he. Neem maar mee. Samen met Max en Mwene.
 
cabinessence
 
0
29 maart 2022 om 19:20
Gotze? Ik hoop echt van harte dat die bij PSV blijft. En Max lijkt de laatste weken ook weer richting zijn oude niveau te gaan.
 
MaxH96
 
1
29 maart 2022 om 17:00
Benieuwd of hij ze een andere manier van voetballen aan kan leren, want dat gerol en huil wat ze nu doen word je gewoon droevig van...
 
mcgregor
 
2
29 maart 2022 om 17:00
Heb nu al te doen met Benfica .. mooie club en mooi stadion maar hadden beter voor iemand anders kunnen gaan.
 
JuventusPuglia
 
0
29 maart 2022 om 17:02
Prachtige club ! Ben benieuwd hoe die het gaat doen daar
 
Batouwe
 
1
29 maart 2022 om 17:02
Zo benfica. Interessante combinatie. Benieuwd hoe dit gaat passen qua spelopvattingen!
 
gomes1psv
 
3
29 maart 2022 om 17:04
Benieuwd of hij nog spelers meeneemt van PSV. Denk dat Gotze eerder wel dan niet zijn trainer acherna reist. Ik ken de selectiebehoeften van Benfica niet - zie drie spelers die uit hun contract lopen en vijf die moeten verlengen of verkocht worden om dat te voorkomen - maar denk dat Schmidt daarnaast spelers als Max, Gutierrez en misschien Boscagli in zijn achterhoofd houdt. 'tektikal rilajbl.'
 
Davilla_7
 
1
29 maart 2022 om 17:06
Buiten het financiele aspect en de weersomstandigheden in Lissabon ten opzichte van die in Eindhoven vind ik de stap van PSV naar Benfica toch maar een minimale vooruitgang. Maar ik vind het wel jammer dat hij gaat. Doet het dit seizoen gewoon prima en in de combinatie Ruud en Rutten heb ik niet zo`n vertrouwen
 
RUTGERRR
 
2
29 maart 2022 om 17:59
Maar doet hij het ook wel zo prima? Ik bedoel het echt niet verkeerd maar PSV doet alleen nog mee om de titel omdat Ajax het gewoon zwaar verpest heeft. PSV draait pas wat.. zo'n kleine 2 maanden? Schmidt doet het dan NU redelijk leuk met PSV, maar hij heeft toch ook wel een wanprestatie neergezet in de laatste jaren.
 
Davilla_7
 
6
29 maart 2022 om 18:34
Ja en de enige reden dat Ajax nog eerste staat is omdat PSV zovaak onnodig puntverlies heeft geleden door een blunderende keeper. Zo lust ik er nog wel een paar
 
Benzema.
 
0
29 maart 2022 om 17:16
Mooie club voor Schmidt. Ik was zeer enthousiast toen PSV zijn komst aankondigde, maar het is toch wel echt zwaar tegen gevallen. Ik hoop voor hem dat hij in Portugal wel een beetje kan presteren.
 
GillesDB9
 
0
29 maart 2022 om 20:05
Toch zou het wel erg mooi zijn als hij dit jaar nog de dubbel of de triple kan pakken. Al met al is het wel weer tijd voor een echte prijs, daar ik de JC schaal niet meereken.
 
HakimZiyach22
 
1
29 maart 2022 om 17:21
Jammer dat ie niet dit jaar al trainer was daar. Dan had Ajax in de kwartfinale gestaan. Ach ja, shit happens.
 
Gaagie
 
5
29 maart 2022 om 17:31
Verklaar je nader?
 
HakimZiyach22
 
2
29 maart 2022 om 17:35
Schmidt speelt dat terugtrekvoetbal helemaal niet. Dat zagen we tegen Sociedad wel. Gelijkspelletje was voldoende maar je gaat er met 3-0 af. En dat was geen toeval.
 
KessieQueNo
 
1
29 maart 2022 om 17:24
Kan beide kanten opvallen, moeilijk te zeggen of hij wel of niet gaat slagen. Betwijfel wel een beetje of zijn stugge Duitse houding aansluit bij het meer temperamentvolle Benfica. Het is in ieder geval wel een mooie stap voor Roger.
 
binny
 
1
29 maart 2022 om 17:45
Hahaha, mooie club dat zeker, alleen konden de fans van Benfica Bruno Lage ook niet uit staan omdat hij constant rouleerde, vraag me af hoe lang Schmidt dat dan vol houdt. Misschien gaat Gotze nog mee, Weigl speelt er ook nog.
 
miki1959
 
1
29 maart 2022 om 17:58
Mooie stap voor Schmidt. Dit is natuurlijk een mooie sportieve verbetering ten opzichte van PSV en Ajax. Maar je kunt bij Benfica wel elk jaar aan een nieuw elftal gaan bouwen. Benfica heeft 1 van de meest succesvolle opleidingen van de wereld, en daarnaast halen ze altijd voor heel weinig geld goede spelers. Die al heel snel voor vele miljoenen worden weggekocht. Daar zijn talloze voorbeelden van. Ook na dit seizoen zullen er echt weer een aantal spelers voor heel veel geld weggaan.
 
A123
 
2
29 maart 2022 om 18:27
Ik snap niet waarom je PSV zou verlaten om aan de slag te gaan bij een Europese subtopper van hetzelfde niveau? Je hebt twee jaar de tijd gekregen om PSV naar je hand te zetten en nu ga je weg? Zielige lafaard die Schmidt, die alles en iedereen de schuld geeft van zijn eigen falen, maar toch telkens een nieuw baantje weet te scoren omdat een suikerwatermerk hem Sadio Mané gaf waardoor hij even een goede trainer leek.
 
Sir Paul
 
3
29 maart 2022 om 18:58
Was de azijn met citroensmaak in de aanbieding vandaag? Schmidt en PSV zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Komende weken gaan we zien of dat verstandig is geweest. 2 jaar de tijd gehad? Anderhalf jaar vol blessures, veel coronagevallen ,Ihataren. Had soms maar 14 man. Lastig de boel naar je hand zetten als Gakpo Madueke er relatief vaak uit liggen, van Ginkel je aanvoerder die niet voldoet en blunderende keepers. Dat laatste is deels zijn schuld omdat hij ze zelf aangetrokken heeft.
 
Rico Daats
 
0
29 maart 2022 om 19:12
Nu snap ik de uitschakeling en het huren van Carlos. Die zal wel blij zijn. Volgend jaar in spits bij benfica haha????
 
Cas1
 
0
29 maart 2022 om 20:26
Zal hij Psv leegkopen. Hij koopt toch spelers met wie hij eerder gewerkt heeft?