Roma zoekt weer confrontatie met Karsdorp en noemt 'ernstige misdragingen'
Dinsdag, 3 januari 2023 om 15:12

Tiago Pinto, de algemeen directeur van AS Roma, heeft in een interview met la Gazzetta dello Sport de vloer aangeveegd met Rick Karsdorp en zijn entourage. De rechtsback, die af lijkt te stevenen op een vertrek bij i Giallorossi, raakte begin november in opspraak na stevige uitspraken van trainer José Mourinho.

Die stelde na het 1-1 gelijkspel tegen Sassuolo dat zijn ploeg was 'verraden' door de houding van een speler die 'onprofessioneel' was. De Portugees meldde niet om wie het ging, maar al snel werd duidelijk dat dat Karsdorp zou moeten zijn. De Nederlandse rechtsback was zo verbolgen over de uitspraken van zijn trainer, dat hij weigerde om nog op het trainingsveld te verschijnen en sloeg ook de oefenstage van AS Roma in Japan over. Dat zit Pinto nog altijd niet lekker.

Tegenover la Gazzetta dello Sport wil de algemeen directeur van de Romeinen graag nog even terugkomen op de actie van Karsdorp. "Na de uitspraken van Mourinho heeft deze speler zich ernstig misdragen door niet te komen opdagen voor trainingen en de stage in Japan zomaar over te slaan", zo valt er te lezen. "Wij wilden juist ophef vermijden door samen te werken met de speler en zijn entourage, maar het lijkt erop dat iemand dat werk teniet wil doen. Dat is jammer, want Rick heeft alweer getraind en gespeeld."

Met 'ophef' bedoelt Pinto onder meer de reactie van spelersvakbond FIFPro. Zij namen het op voor de 'gepeste' Karsdorp. "Ze hebben nooit contact met ons opgenomen over deze zaak", reageert de directeur van Roma. "Karsdorp is nooit uit de selectie gezet door ons, ook niet toen hij zelf besloot om niet te komen. Of hij in de winterse transferperiode mag vertrekken? Dat kan, al gaat hij zeker niet gratis weg." Er zou serieuze interesse zijn van Fulham en 1908.nl linkte Karsdorp aan Ajax, al is het de vraag hoe waarschijnlijk een overstap naar Amsterdam zou zijn.

Karsdorp speelt al sinds 2017 voor Roma, dat hem destijds voor zo'n zestien miljoen euro overnam van Feyenoord. Sindsdien kwam de vleugelverdediger 122 keer in actie voor de club, waarin de drievoudig international goed was voor één doelpunt en dertien assists. Dit seizoen staat de teller op negen Serie A-wedstrijden, waarvan zeven keer als basisspeler. In de Europa League verscheen Karsdorp twee keer aan de aftrap als basisspeler. De in Schoonhoven geboren verdediger maakte in 2016 zijn debuut in Oranje onder Danny Blind. De jaren daarna werd hij niet meer bij de definitieve selectie gehaald.

Meer nieuws
   
08:00
08:00
Heidenheim mag zich opmaken voor Europees debuut door bekerwinst Leverkusen
1
   
07:30
07:30
Erik ten Hag mag mogelijk toch aanblijven als manager van Manchester United
45
   
07:00
07:00
Het voormalig talent van Ajax en RB Leipzig dat via Oostenrijk naar de top wil
6
   
23:58
23:58
Algemeen directeur ADO Den Haag vol schaamte: 'We gaan dit keihard aanpakken'
25
   
23:00
23:00
Paris Saint-Germain verovert Franse beker na zware tweede helft tegen Lyon
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Roeldriesvink
 
6
3 januari 2023 om 15:16
Zou toch mooi zijn als die teruggaat naar Feyenoord. Ze kunnen hem daar goed gebruiken met het wegvallen van Trauner.
 
Hala010
 
6
3 januari 2023 om 15:21
Zou dat zeker toejuichen. Geertruida lekker centraal en Feyenoord gaat er niet bepaald op achteruit. Ik zeg doen!
 
fiorenoord
 
7
3 januari 2023 om 15:40
Karsdorp heeft in zijn tweede periode een flink conflict gehad met een deel van de harde kern van Feyenoord. Ik acht de kans enorm klein dat hij nog terugkeert bij Feyenoord.
 
Abe Korneev
 
8
3 januari 2023 om 17:12
Karsdorp: uitstekende atleet, prima voetballer maar op de een of andere manier denk ik bij Karsdorp toch altijd aan zijn interviewsÂ… Laten we zeggen dat hij moeizaam en hoekig communiceert wat maakt dat hij niet door iedereen serieus genomen zal worden.
 
Branquinho
 
0
4 januari 2023 om 09:05
Karsdorp gaat er wel op achteruit, van AS Roma naar Feyenoord is geen stap vooruit en ook geen stap zijwaarts.
 
Branquinho
 
0
4 januari 2023 om 09:05
@fiorenoord Zit zijn broer niet in de harde kern?
 
QPR01
 
0
3 januari 2023 om 19:35
Hij gaat naar Amsterdam, of naar het buitenland. Maar zeker niet naar Rotterdam.
 
genieterr
 
26
3 januari 2023 om 15:18
Laffe reactie. Karsdorp was hard aangepakt door Mourinho, zonder echt details te benoemen. Maar als je zo hard wordt aangepakt door je trainer, dan is het logisch dat er een grote vertrouwensbreuk is ontstaan, en dat je niet zomaar weer een dag later op de training kan komen alsof er niks aan de hand is. Dit vind ik nou niet zo heel ernstig.....
 
El Barto
 
7
3 januari 2023 om 15:24
Ja, was ook een reactie die buiten de perken was. Als je spreekt van 'verraad', dan denk je toch eerder als Karsdorp expres elke wedstrijd 2 eigen doelpunten maakte. Karsdorp zelf had het misschien ook wat slimmer moeten aanpakken, maar ik snap wel waarom hij niet heel veel zin meer heeft om zich voor deze trainer in te zetten. Enfin, lijkt me het beste voor beide partijen als die uit elkaar gaan.
 
Conti
 
5
3 januari 2023 om 15:28
Een vertrouwensbreuk is logisch te noemen in deze kwestie. Hoe meneer Karsdorp het vervolgens aanpakt, verdiend nog minder de schoonheidsprijs. Door maar niet te verschijnen en te weigeren deelgenoot te zijn van de trainingskamp, manoeuvreert hij zich in een nog mogelijk beroerde positie. Jose heeft het niet slim aangepakt door Rick zo te kijk te zetten, maar dat is in geen geval een reden tot werkweigering. Hij wordt, in mijn ogen, terecht gewezen op zijn professionaliteit. Vervolgens gaat hij dat beeld alleen nog maar groter maken door niet te komen. Maar, dit verbaasd mij niets. Rick Karsdorp komt niet over als een pienter figuur. Hij had veel slimmer gewoon een gesprek kunnen aanvragen met Mourinho om de lucht te klaren en/of een vervolg stap te bespreken. Nu kan Karsdorp geen kant op en heeft hij zowaar zijn onprofessionele gedrag bevestigd.
 
NJfromVOL
 
3
3 januari 2023 om 15:41
Als iemand het heeft over "meneer X" (karsdorp in dit geval), weet je hoe hij in de wedstrijd zit ...
 
PSVMANUNITED
 
11
3 januari 2023 om 16:06
Ik vind normaal ook genoeg van Karsdorp, maar ik vind deze reactie echt niet zo onlogisch hoor. Mourinho heeft hem echt volledig te kakken gezet tegenover de media met bewoordingen die buitenproportioneel waren. Intern kun je nog wel een keer zo hard zijn en na de wedstrijd zitten je emoties misschien wat hoger, maar Mourinho is lang genoeg coach om heel goed te weten wat hij doet. Als hij op Karsdorp dan op deze manier zo publiekelijk wegzet snap ik best wel dat hij de volgende trainingsdag denkt laat maar zitten op deze manier. Je hoeft je ook niet alles aan te laten praten als speler. Dat hij dan die volgende stage ook overslaat is van Karsdorp misschien weer overdreven, maar je niet alles laten gezeggen is helemaal niet zo'n verkeerde eigenschap.
 
Conti
 
0
3 januari 2023 om 16:55
@ njfromvol Nou vertel mij eens. Wat is de toegevoegde waarde van deze reactie? Ik benoem hem zo, omdat t anders alleen maar hetzelfde is. Vind ik storend lezen, dus om variatie erin te brengen gebruik ik Karsdorp, Rick en/of meneer Karsdorp. Ga je verder nog in op de reactie zelf of is dit t?
 
Conti
 
1
3 januari 2023 om 16:58
@ psvmanu Dus eigenlijk ben je t met me eens? Hij word beticht van onprofessioneel gedrag en wat doet ie? Bevestigd de opmerking die Jose maakt. Dat is gewoon dom. Je hoeft je ook niet alles tr laten vertellen, maar kom gewoon opdagen en reageer publiekelijk. Dan laat je je als speler ook niet alles vertellen. Nu bevestigd Rick t beeld wat Mourinho schetst.
 
borrelhond
 
0
3 januari 2023 om 19:07
Als ik eerdere artikelen rondom dit topic moet geloven was de band tussen Mourinho en Karsdorp al langere tijd niet goed. Karsdorp zijn gedrag tijdens en na de wedstrijd was voor Mourinho blijkbaar de druppel om zo uit te vallen. Dat Karsdorp vervolgens de dag er na niet gaat trainen is zijn goed recht, maar AS Roma kan dat zien als werkweigering. Hij had ook kunnen besluiten om wel te gaan puur om het gesprek met Mourinho en/of AS Roma aan te gaan. Zou ik persoonlijk een wat volwassenere reactie vinden dan gewoon niet komen. Blijf er wel bij dat ik de reactie van Mourinho ook kinderachtig vind. Los dot lekker achter de schermen op in plaats van in de media. Voorkomt een hoop negatieve aandacht.
 
 
1
3 januari 2023 om 20:07
Hoezo niet ? Als jouw baas ontevreden is over jou en dat zegt, dan blijf jij de volgende dag thuis ? Wat een overgevoelige mietjes tegenwoordig! Ongelooflijk dit soort reacties.
 
ADRO
 
2
3 januari 2023 om 15:28
Terugkeer naar Feyenoord blijft wel pikant, aangezien er wat dingen zijn voorgevallen. Echter zou ik het op dit moment in de huidige situatie wel toejuichen. Kan Karsdorp naar de backpositie en Geertruida voor nu naar het centrum. Waarschijnlijk gaat Geertruida deze zomer een transfer maken en dan is Trauner al weer terug.
 
kraanvogelaar
 
7
3 januari 2023 om 15:29
Het is wel een keer verfrissend dat een speler tegen Mourinho in gaat. Dat zijn ze natuurlijk niet gewend. Je mag tegen zo'n man alleen zeggen: 'sorry baas het zal niet meer voorkomen.'
 
FlamengoBrasil
 
1
3 januari 2023 om 16:04
Ontbind dan gewoon zijn contract Roma als je zo graag van hem af wilt. Maar je wilt er ook nog iets aan verdienen lijkt het wel. Dit zijn dus de spelletjes die bij het voetbal lijken te horen, die er absoluut niks mee te maken hebben. Walg van dit soort acties.
 
Chris Hendriks
 
1
3 januari 2023 om 16:05
Tijd om te vertrekken. Kan mooi naar Feyenoord.
 
El Fenomeno
 
3
3 januari 2023 om 16:39
Mourinho heeft de situatie met Karsdorp gewoon gebruikt om zijn eigen falen te maskeren. Dat doet die de laatste jaren overal, een speler slachtofferen om zijn slechte resultaten te verbergen.
 
IronManUtd
 
0
3 januari 2023 om 19:41
Hoe deed karsdorp het voor dit incident? Ik had namelijk 1 of 2 weken ervoor volgens mij hier iemand horen zeggen dat hij het goed deed onder mourinho en alles speelde. Maar kan me haast niet voorstellen dat dat klopt als ik dit allemaal hoor.