Ron Jans heeft goed nieuws in aanloop naar topper tegen Ajax
Vrijdag, 13 januari 2023 om 15:44

Ramiz Zerrouki is hersteld van een griepvirus en kan zaterdagavond in actie komen tegen Ajax. De Algerijns international moest dinsdagavond het gewonnen bekerduel van FC Twente met Telstar (3-1) nog aan zich voorbij laten gaan. Vrijdag trainde hij weer volledig mee met de groep en dus is hij inzetbaar in de topper tegen de Amsterdammers. "Een topspeler moet ook top zijn in zijn hoofd. Ik merk dat Zerrouki dat is. Ik heb met hem gezeten en hij was vrijdag ook weer goed aanwezig op de training", aldus Ron Jans tegenover TC Tubantia.

FC Twente had deze week veel zieken in de selectie. Naast Zerrouki zaten ook Gijs Smal en Mees Hilgers in de lappenmand. Er gingen geruchten dat Zerrouki zich, in afwachting van een eventuele transfer naar Feyenoord, 'ziek' zou hebben gemeld. Trainer Ron Jans benadrukte echter dat de middenvelder wel degelijk ziek was. "Zoals duizenden andere Nederlanders was Ramiz echt ziek. Michel Vlap was dat ook, net als Smal en Hilgers. Daar krijg ik toch ook geen vragen over? Gelukkig is iedereen weer fit. We hebben een fitte selectie en kijken echt uit naar de wedstrijd tegen Ajax. We hebben er heel veel zin in", aldus Jans.

De oefenmeester prijst zich gelukkig met het besluit van Twente om Zerrouki niet te verkopen. "Daar ben ik heel blij mee", zegt de trainer. "Daar spreekt ambitie uit. Ik vind ook dat we nu geen dragende spelers moeten verkopen als we het geld niet meteen nodig hebben." Zerrouki was de laatste tijd veel in het nieuws vanwege zijn mogelijke transfer naar koploper Feyenoord. Technisch directeur Jan Streuer maakte afgelopen dinsdagavond een einde aan alle speculaties. "We zijn er niet uitgekomen met Feyenoord. Zerrouki moet gewoon blijven", liet hij weten aan ESPN.

FC Twente wil niet meewerken aan een winterse transfer van Zerrouki. In de zomer is de situatie anders, zo stelt de club. De Enschedeërs willen hun belangrijke schakel niet middenin het seizoen laten gaan, aangezien de club momenteel de vierde plaats bezet. Twente staat daarmee op slechts één punt achterstand van Ajax en PSV en vier punten van Feyenoord. Zaterdagavond wordt er om 21.00 uur afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA. Het duel met Ajax staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
FCTwenteRSD
 
22
13 januari 2023 om 15:56
Netje vz. Ik heb goede hoop dat twente een goede resultaat haalt. Ik vind de selectie van ajax niet zo best. Is toch wel een van de slechtste selecties die ze de afgelopen 5 jaar hebben gehad. En dan hebben ze nog mastermind als trainer.
 
consy
 
4
13 januari 2023 om 16:56
Het is nog altijd een betere selectie dan FC Twente. Als spelers zoals Berghuis en Tadic spelen en er zin in hebben gaat Twente gewoon verliezen.
 
NorgeNederland
 
23
13 januari 2023 om 16:59
Die hebben er al een half jaar geen zin in dus.
 
doolittle
 
4
13 januari 2023 om 17:17
Ja dat denk ik ook alleen schreuder ken ik nogal uit de tijd met twente. Deze pot moet ajax met hun selectie gewoon 433 spelen dan winnen ze wel. Schreuder zal waarschijnlijk 4 2,5 1,5 2 spelen met nadruk op cattenazio waarbij er fullcourt press met de bedoeling om goed te kunnen opbouwen gaan spelen. Kijk an dan wint twente met 2 3
 
Real_Amsterdam
 
1
13 januari 2023 om 17:18
Beetje jammer dat lekfred alle spelvreugde eruit heeft weten te krijgen in een paar maanden tijd
 
degebetenhond
 
0
13 januari 2023 om 23:09
Gisteren ging het veel beter!
 
Ruiz_FCT
 
3
13 januari 2023 om 18:49
Vorig jaar gingen we er 5-0 kansloos vanaf he. Ik denk dat Ajax dit gewoon wint, ondanks Schreuder.
 
DieGelbeReds
 
9
13 januari 2023 om 15:56
Een belangrijke wedstrijd voor Twente. Als ze punten weten weg te halen uit Amsterdam, dan zie ik ze maar zo heel lang mee doen voor de bovenste plaatsen. Ze kunnen natuurlijk een enorme tik uitdelen aan Ajax. Voor Ajax geldt dat de komende wedstrijden het seizoen kunnen maken of breken. Ben benieuwd, ik houd het op een onderhoudend 1-1 gelijkspel.
 
TUKKERCOTE
 
9
13 januari 2023 om 15:59
Had er vorig seizoen ook vertrouwen in maar toen gingen we er 5-0 af, gok voor nu een 1-1
 
JJR12
 
12
13 januari 2023 om 16:12
In tegenstelling tot velen zie ik Twente eigenlijk helemaal niet zo lang meedoen om de bovenste plekken, maar zie ik ze als een soort 'best of the rest' als 5e eindigen. Op gepaste afstand van de top, maar wel met een ruime voorsprong op de overige teams. Dit omdat ik ze in de breedte niet sterk genoeg vind als je ze vergelijkt met PSV en Ajax en Feyenoord heeft met Slot een trainer die het maximale uit een selectie kan halen. Als je kijkt naar het speelschema van Twente na de verloren wedstrijd tegen Feyenoord in oktober zijn het allemaal tegenstanders waartegen je mag verwachten dat ze punten pakken: Groningen-thuis, Cambuur-uit, RKC-thuis, GAE-thuis, Sparta-uit, Emmen-thuis. Dat zijn 5 ploegen uit het rechterrijtje en daarnaast waren het ook nog 4 thuiswedstrijden. Dat zie ik meer als reden dat ze nu nog zo dicht bij de top staan in plaats van dat ze serieus lang mee gaan doen.
 
Alianate
 
7
13 januari 2023 om 16:33
Ook die wedstrijden moet je gewoon winnen. het gezegde is toch, kampioen wordt je door te winnen van de kleintjes? ze hebben evenveel wedstrijden gespeeld en moeten net als ons tegen nog een flink aantal lastige tegenstanders. worden ze kampioen, nee dat denk ik niet maar je mag ze niet zomaar ff aan de kant zetten. niet zolang het gat 4 punten is.
 
SergioRamosHM
 
4
13 januari 2023 om 16:35
Tot velen? Wie dan? Alleen Twente supporters denken dat ze mee kunnen doen om het kampioenschap. Het voordeel is natuurlijk wel dat de rest Europees speelt en Twente de hele week kan leven naar de competitie wedstrijd. Maar de top 3 is gewoon een maat te groot, ook nu ze alle 3 hun redenen hebben er niet het maximale eruit te kunnen halen.
 
MessiBazoer
 
22
13 januari 2023 om 16:38
Waarom ben je altijd zo aanvallend richting Twente? Kan ook zijn dat ik het verkeerd interpreteer hoor. Ik zie namelijk nooit Twente fans serieus reageren dat ze kampioen kunnen worden
 
Jansen Joenite
 
15
13 januari 2023 om 16:38
Een belangrijk woordje ben je vergeten. Alleen 'ENKELE' Twentesupporters. De meesten zijn uiterst realistisch en een droom is niet hetzelfde als dat je denkt dat het kan. Of wil je weer eens een vuurtje aanwakkeren?
 
Oenieboy
 
12
13 januari 2023 om 16:40
Ook Twentesupporters denken dit niet hoor, alleen enkele rancuneuze Feyenoord supporters. Sowieso heeft de rest enkel kans omdat Ajax (en PSV) het ruim laten liggen, waardoor de rest nog kan aansluiten. Ik zie Twente gewoon voor een kwalificatie plek meedoen.
 
El Fenomeno
 
1
13 januari 2023 om 16:58
Realisme is vaak ver te zoeken bij Twente supporters ben ik achter gekomen. Twente haalt er op dit moment echt het maximale uit, waar de ploegen die boven hun staan dat niet doen. Moet wel erkennen dat Jans het geweldig doet.
 
92643
 
29
13 januari 2023 om 17:10
Met SergioRamos en het Fenomeen heb je meteen de twee grootste Twente-vrienden te pakken. Immer denigrerend, chargerend en ergens rancuneus. Laat het gaan.. ze zijn supporter van een topclub. Dat bereik je natuurlijk niet zo maar in het leven.
 
Ruiz_FCT
 
7
13 januari 2023 om 18:45
Vrijwel niemand denkt dat Twente kampioen wordt, ook de supporters niet. Waarom moet je ons altijd in een hokje duwen waar we helemaal niet willen zitten? Bijzonder irritant.
 
SergioRamosHM
 
0
13 januari 2023 om 19:54
Of gewoon een realistisch blik op Twente? De top doet het door drukte met Europese wedstrijden in combinatie met nieuwe trainers (Ajax en psv) en een nieuwe te bouwen elftal (Feyenoord) minder goed waardoor je dichterbij staat. Twente heeft Europees voetbal niet eens gehaald waardoor ze financieel nog verder achterop raken maar waardoor ze zoals hierboven aangegeven meer tijd hebben zich te richten op de competitie. Met nog zo’n 10 wedstrijden te gaan verwacht ik dat sowieso wel 2 van de 3 ploegen Europees klaar is en zich ook volledig kan richten op de competitie. Ik verwacht dan ook dat het gat zo’n 12 punten zal zijn.
 
92643
 
4
13 januari 2023 om 20:05
Het gaat niet puur om de mening die je hier eerder vandaag ventileerde; er zit een constante vorm van neerbuigendheid in je manier van posten over Twente. In grootte is het prima dat je meer verwacht van de traditionele top 3, maar het is geen exacte wetenschap. En als `kleinere` club heb je evengoed bestaansrecht. Inclusief het recht op ambities. Daatbij.. jij hebt de structurele neiging om de mening van een enkeling als de algemene opinie van de Twente-supporter neer te zetten.
 
Jansen Joenite
 
8
13 januari 2023 om 16:36
Met het eerste ben ik het wel eens. Net als vorig jaar gaat het gewoon erg lekker en we genieten ervan zolang het loopt. Dat we op kleine afstand staan komt ook vooral omdat de top heel veel punten heeft verspeeld. Echter hebben we zelf ook onnodig punten verloren, zoals tegen Volendam. Wat betreft het 2de deel van je post: we zitten ongeveer halverwege en de competitie is natuurlijk niet begonnen bij de wedstrijd tegen Feyenoord. We hebben net als Feyenoord, AZ, Ajax en PSV vrijwel alle tegenstanders 1x gehad en op basis daarvan bestaat de ranglijst. Ik hoop natuurlijk dat we deze lijn doortrekken, maar top 5 zou al gewoon heel goed zijn voor ons. Zeker als je kijkt waar we vandaan komen kan ik niet anders dan trots zijn.
 
silaz
 
2
13 januari 2023 om 17:36
Als je kijkt waar Twente onnodig punten heeft verloren, dan was het tegen mindere teams. Tegen de top (thuis) ongenaakbaar. Desalniettemin denk ik Twente op plek 4. AZ, Ajax of PSV zie ik verrassend 5e worden. Feyenoord kan nog even genieten van een exceptionele trainer die de stap naar het buitenland zal gaan maken.
 
Ruiz_FCT
 
1
13 januari 2023 om 18:47
Ik snap je wel. Persoonlijk vind ik de top 3 ook gewoon beter en en az eigenlijk ook. Zo'n aanval als AZ heeft kan Twente alleen van dromen namelijk. 5e zou een vrij logische positie zijn. Stiekem hopen wij supporters natuurlijk wel op meer.
 
Rofi
 
7
13 januari 2023 om 16:42
Waarom gaat dit helemaal over Twente, terwijl bij Ajax bijna alle spelers beschikbaar zijn. Had er wel ook in mogen staan
 
Jansen Joenite
 
4
13 januari 2023 om 16:48
Misschien dat je zelf iets beter moet kijken? Dat bericht staat precies onder deze..
 
Rofi
 
1
13 januari 2023 om 16:55
Sorry ik had even zin om FctwenteRsd na te doen. Zie andere bericht.
 
robmaas
 
2
13 januari 2023 om 17:51
Haha het word al bijna Twente zone
 
Jansen Joenite
 
5
13 januari 2023 om 18:25
#wordt
 
tukkerpro
 
2
13 januari 2023 om 16:44
Het is wel mooi, dat dit weer eens laat zien, dat wat er in de media aangegeven wordt, niet altijd de waarheid betreft. Wesley Sneider gaf min of meer al aan dat Zerrouki zou gaan muiten. Het was natuurlijk wel toevallig dat hij ziek was. Maar alles wat in de media vermeld wordt, moet men niet altijd meteen als waarheid nemen. Hopen op een mooie pot morgen en dat de beste mag winnen.
 
Jansen Joenite
 
6
13 januari 2023 om 16:45
Mooi dat Zerrouki weer mee kan doen, al betwijfel ik of hij moet starten. Een griepje kan er conditioneel aardig inhakken en de knop moet wel om zijn na een roerig weekje. Daarbij doet Kjolo het ook helemaal niet onverdienstelijk. Ik heb er zin in! Hopen op een spannende pot, en eens kijken waar we nu echt staan. Zou mooi zijn als uitgerekend Twente die verrekte Schreuder het laatste zetje mag geven.
 
consy
 
1
13 januari 2023 om 17:04
Hoezo zou dat mooi zijn? Na al die jaren zijn jullie zolangzamerhand er wel een beetje overheen toch?
 
Jansen Joenite
 
4
13 januari 2023 om 17:08
Dat zou je denken ja, maar het spel van Ajax geeft haast wekelijks flashbacks. Ik denk dat het een soort trauma is geworden
 
El Fenomeno
 
1
13 januari 2023 om 16:59
Benieuwd of Zerrouki dan een keer kan excelleren in een grote wedstrijd. Tot dusver viel die in de meeste grote wedstrijden door de mand, waaronder ook tegen Fiorentina. Van een speler van tien miljoen mag je wel dat beetje extra's verwachten.
 
Oenieboy
 
6
13 januari 2023 om 17:11
Ben je voor Twente of Ajax komende pot? Verder was Zerrouki ook goed in topduels, zoals tegen PSV. Ook tegen Fiorentina was hij, naast een helft waarbij het hele team werd overlopen, goed.
 
92643
 
14
13 januari 2023 om 17:12
Je plaat blijft weer hangen.
 
FCT 4 ever
 
3
13 januari 2023 om 19:24
Zoals zijn masterclass tegen PSV? Of is dat geen topwedstrijd?
 
madmarcel
 
0
13 januari 2023 om 17:02
Hopen op een degelijk gelijkspel zodat beide clubs er weinig mee opschieten