Ronald de Boer ziet man zonder interlands graag meegaan naar EK met Oranje
Donderdag, 2 mei 2024 om 07:30

Ronald de Boer ziet Ian Maatsen komende zomer graag meegaan naar het EK met Oranje. De Boer ziet dat de linkervleugelverdediger (22) zich stormachtig ontwikkelt bij Borussia Dortmund, en denkt - zeker omdat Quilindschy Hartman het niet gaat halen - dat Maatsen de ideale kandidaat is om mee te dingen om een basisplaats.

Maatsen stond woensdag aan de aftrap in de halve finale van de Champions League tegen Paris Saint-Germain. Met de Vlaardinger op links bezorgde Dortmund zichzelf een prima uitgangspositie voor de eindstrijd: 1-0.

De Boer, die bij Ziggo Sport als analist is aangeschoven, licht Maatsen uit. "Er is natuurlijk een vacature bij Oranje, nu Hartman geblesseerd is", aldus de voormalig voetballer.

"Dan heb je Blind en Aké, maar Aké hoort in mijn ogen op links centraal en Blind kan wel linksback, maar liever tegen mindere ploegen. Maatsen kan het zeker in een vijfmansachterhoede geweldig. Hij heeft snelheid, kracht en ook techniek. Soms gaat het nog weleens fout, maar in mijn ogen is hij een moderne linksback. Hij wil altijd vooruit."

De Boer zou derhalve een van de zesentwintig plekjes inruimen voor Maatsen. Vorige week werd bekend dat landen niet 23, maar 26 spelers mee mogen nemen naar het EK in Duitsland. De Boer erkent echter wel dat Maatsen niet foutloos is: "Het gaat nog weleens mis, maar dat is misschien ook dat jeugdige."

"Hij heeft zólang niet gespeeld bij Chelsea en nu speelt hij bijna elke wedstrijd negentig minuten. Hij wordt volwassen", vindt De Boer. De analist zou Maatsen dan misschien ook wel aanraden bij Dortmund te blijven. "Als je weet dat je gaat spelen bij Chelsea: oké. Maar je hebt hier naam gemaakt, dus ik zou niet zo snel weggaan."

Maatsen kwam afgelopen winter naar Duitsland, nadat hij de eerste seizoenshelft mondjesmaat aan speeltijd was toegekomen bij Chelsea. De nog altijd interlandloze back speelde zich direct in de basis en kwam sindsdien tot negentien wedstrijden over alle competities (twee goals, twee assists). In principe keert Maatsen in de zomer terug bij Chelsea, waar hij nog een contract heeft tot medio 2026.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
12:45
12:45
Pak 50x je inzet als FC Twente zondag wint van PEC Zwolle!
0
   
12:29
12:29
VZ Kort: PEC Zwolle heeft eerste transfervrije zomeraanwinst binnen
77
   
12:12
12:12
FC Twente presenteert twaalfvoudig international als eerste zomeraanwinst
7
   
11:46
11:46
Thomas Tuchel gaat definitief niet verder als trainer van Bayern München
34
   
11:24
11:24
Clubtopscorer uit de Eredivisie vertrekt voor 'niet te weigeren bod' naar Azië
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Pieterpost
 
13
2 mei 2024 om 08:26
Ronald de Boer die wat zinnigst zegt ?? Hij heeft wel echt gelijk, als ik hem zo gister bezig zie is hij al een steunpilaar van Dortmund, want brengt heel veel energie, drive en snelheid in de ploeg. Draagt ook aanvallend zijn steentje bij.
 
4fRedondo
 
0
2 mei 2024 om 09:13
Maar het zijn uitspraken die 90% van de forumleden hier ook zouden zeggen. We kunnen ervan uitgaan dat Koeman met 5 verdedigers gaat spelen. De vraag is of Geertruida meegaat of Timber. Ik verwacht Geertruida. Dan is de rechterkant met Dumfries, Frimpong, Geertruida en De Ligt bezet. Centraal speelt Van Dijk. Links heb je Ake en ik hoop v/d Ven. Dan heb je links Blind en Maatsen.
 
Pieterpost
 
2
2 mei 2024 om 09:40
Ik zou Maatsen wel boven Blind durven verkiezen. Blind is weliswaar multifunctioneel, maar op het middenveld hebben wel al meer dan genoeg opties.
 
Maximus2702
 
5
2 mei 2024 om 10:10
Ik vind Blind helemaal niet meer zo multifunctioneel. Vroeger wel. Maar tegenwoordig vind ik hem tekort komen voor het middenveld en eigenlijk ook voor de linksback. Centraal doet die het goed, maar daar is momenteel gewoon betere concurrentie. Ik zou Maatsen dus zeker meenemen als linksback naar het EK.
 
rayvg
 
2
2 mei 2024 om 10:27
er wordt op basis van blind zn situatie altijd wel weer een draai gevonden om hem niet mee te nemen in de reactie maar hij gaat toch wel mee omdat hij gewoon heel handig is in een selectie en beter dan dat mensen hem vinden dat kan je gewoon baseren op zn statistieken ipv je persoonlijke mening. Ik zou hem zeker geen basis zetten maar zeker meenemen. Ake zou ik zeker niet als linksback optie meenemen want die moet je gewoon altijd centraal spelen daar is hij veel te belangrijk voor het nederlands elftal. Ik vind hem puur verdedigend echt onze beste verdediger in oranje. Ik blijf van mening dat frimpong prima linksback kan, zie ook mazraoui bij bayern of timber begin seizoen bij arsenal. Een lompere back zoals dumvries zou ik nooit aan de andere kant zetten maar jongens als timber en frimpong en nog 100 voorbeelden kunnen dat prima. dan heb je als opties op links maatsen, frimpong, blind. Mocht timber optijd fit zijn zou ik hem dus ook meenmen voor onderandere die positie, die kan centraal, rechts en links.
 
arsenal890
 
1
2 mei 2024 om 10:41
Waarom zou blind mee moeten? Als wingback heb je betere opties, op het middenveld zijn er betere opties en centraal achterin ook.
 
Primetime
 
0
2 mei 2024 om 16:58
@ravyg, nadeel is dat je het amper meer kan uitproberen. Frimpong op links. Zo'n Mazraoui heeft bij Jong Ajax al regelmatig overal gespeeld behalve op de spits en keeperspositie. Bij Marokko staat hij ook vaak op links vanwege Hakimi. Het is ook niet alsof hij vanuit het niets het goed doet op LB bij Bayern, hij heeft er al best vaak aan de linkerkant gespeeld, zelfs als linksbuiten.
 
shenkie
 
1
2 mei 2024 om 08:28
Het wordt Maatsen of van der Ven - door het wegvallen Hartman. Blind gaat mee en met Ake heb je nog een optie mits je met 4 gaat spelen. Je kan ze alleen alle 4 meenemen als je of structureel met 5 achterop gaat spelen of van Dijk rechtscentraal gaat zetten, maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren, want daar wil de grote meneer liever niet spelen. (zou wel mijn voorkeur hebben, van Dijk - Ake centraal, meteen top 3 beste centrum ter wereld in landenteams.) Voor de anti-Blind aanhang die graag wil reageren... bespaar je de tijd... Blind is een zekerheidje (bij Koeman)
 
Oenieboy
 
6
2 mei 2024 om 08:31
Ja, waarom zou je de aanvoerder en allerbeste van Oranje op zijn gewenste plek laten spelen?
 
shenkie
 
3
2 mei 2024 om 08:32
Omdat je misschien in teamverband nog sterker wordt? De Ligt - Van Dijk of Geertruida - van Dijk is sws minder dan Van Dijk - Ake... Het is geen rechtsbuiten die op links moet staan! Maar door Koeman zijn van Dijk en Depay groter dan het team... dus de basis is sws al fout.
 
rayvg
 
0
2 mei 2024 om 10:34
ik denk ook dat je juist met onze achterhoude en cvmâ´s je 4 achterop kan spelen met een hoge lijn. het spelletje wat iedereen in nederland het beste beheerd. V dijk en ake is gewoon het beste centrale duo op de europese velden, die hebben snelheid, ervaring, voetballend vermogen, zijn het gewend om met overwicht te voetballen en hebben prijzen gepakt. en toch durf je niet met 4 te spelen... frenkie en onze middenvelders komt ook veel beter uit de voeten op die manier en onze aanvallers hebben het echt nodig om op hun helft te voetballen en daar ondersteuning te krijgen want dat is onze zwaktste linie. linksback zou ik frimpong en timber (mits fit) zeker als optie nemen die hebben beide al laten zien daar te kunnen spelen netzoals mazraoui liet zien bij bayern. zeker timber in een 4 mans achterhoede lijkt mij dan het best passend gezien die verdedigend en balbezit sterk is waar je in een 5 mans achterhoede meer de drive van frimpong en maatsen nodig hebt.
 
Kletskabem
 
5
2 mei 2024 om 08:29
Lijkt me de beste optie voor linksback, vooral met Gakpo denk ik dat het een goede combinatie kan zijn. Nog wat wild in het verdedigen af en toe in mijn ogen maar aanvallend brengt hij erg veel.
 
ohwohwohw
 
0
2 mei 2024 om 08:42
Hij pakt veel kaarten ook. Maar in een systeem met vleugelverdedigers zou ik Maatsen opstellen als linker wingback. In een systeem van 4 verdedigers kun je Ake op links zetten, zodat van Dijk op Lcv komt te staan. Op rcv heb je dan opties als de vrij, de ligt, geertruida en wellicht Timber nog. Komt goed op links, ondanks dat Hartman is weggevallen. Aanvallend is Maatsen overigens wel erg sterk. Goede strakke inspeelbal, goed schot, goede voorzet, individuele actie en snelheid.
 
afcamta1
 
9
2 mei 2024 om 08:38
Verbruggen/Flekken/Bizot Dumfries/De Vrij/Van Dijk/Aké/Maatsen/Frimpong/De Ligt/vd Ven/Blind Frenkie/Reijnders/Xavi/Koopmeiners/Schouten/Veerman/Q.Timber/De Roon Malen/Gakpo/Memphis/Brobbey/Lang/Weghorst
 
ticer
 
0
2 mei 2024 om 09:32
Kan me grotendeels in je selectie vinden. Op Noa Lang na.. Die is nog steeds niet fit en heeft nauwelijks wedstrijden gespeeld dit seizoen. Denk dat Koeman eerder zal kiezen voor Bergwijn. veel andere opties hebben we niet voor Linksbuiten. Daarnaast gok ik dat Koeman Wijnaldum zal verkiezen boven Q. Timber. Koemand houdt van vastigheden en zekerheidjes en Wijnalsum was er niet voor niets de vorige keer bij.
 
afcamta1
 
0
2 mei 2024 om 10:20
Ben ik helemaal met je eens. Het is meer dat ik hoop dat Lang toch nog gaat spelen in weer in vorm gaat raken, want dan is hij natuurlijk veel beter dan Bergwijn die 2 jaar niets laat zien. Wb Wijnaldum... het klopt wat je zegt, maar aan Q. Timber heb je toch veel meer dan Wijnaldum die volledig over the hill is. Maar idd.. Koeman...
 
Redisthecolour
 
0
2 mei 2024 om 08:44
Het momentje in de 2e helft dat hij buitenspel opheft, waardoor PSG een 100% kans kreeg vind ik wel weer erg matig van hem. Duidelijk te zien dat hij nog jong is en ook nog veel fouten maakt. Hij heeft zeker potentie en moet ook mee naar het EK, maar als basisspeler zou ik niet doen.
 
jorrit8888
 
1
2 mei 2024 om 08:44
Hij heeft alleen 0 interlands omdat Koeman hem te lang genegeerd heeft. Hij was vorig jaar ook al een van de beste spelers van de kampioen van het Championship. Had gewoon al lang bij de vaste groep kunnen zitten zodat hij nu beter in het team zou passen.
 
ModricMagic
 
0
2 mei 2024 om 10:12
Maatsen verdient het gewoon om mee te gaan naar het EK, zeker omdat Hartman is uitgevallen. Doet het uitstekend bij Dortmund en ook gisteren tegen PSG weer erg sterk. Kan ook nog is in een 4-mans defensie wat mooi is. Koeman zou gek zijn als die hem niet zou meenemen.
 
utrecht19
 
2
2 mei 2024 om 10:27
Maatsen meenemen zal Koeman nog wel doen maar ben bang dat hij dan wel weinig minuten gaat maken omdat Blind altijd moet spelen bij Koeman. Ik ben op zich groot fan van Koeman maar dat hij zo vast houdt aan het verleden met Wijnaldum, Blind en Depay snap ik niet. @afcampta1, Ik zou toch eerder Zirkzee meenemen dan Brobbey die niet helemaal fit is. Liever nog Brobbey en Zirkzee beide mee ipv Weghorst.
 
Benzema.
 
1
2 mei 2024 om 10:43
Depay hoort niet in dat rijtje thuis. Is nog steeds de beste aanvaller.
 
afcamta1
 
0
2 mei 2024 om 13:44
Zirkzee ipv Brobbey zou ik ook mee kunnen leven ja. Weghorst puur als invaller zoals op het WK, lijkt mij een perfecte kracht.
 
GLENNN
 
1
2 mei 2024 om 11:05
Tsja. Betwijfel of hij meegaat. HIj doet het uitstekend bij BvB, maar Koeman is echt een dramatische (bonds)coach... Die houdt liever vast aan oude garde als Depay, Wijnaldum en Daley Blind (met alle respect). Nu gaat Depay, mits fit, nog wel enigszins. Blind doet het nog aardig bij Girona, maar hij wordt vooral als (wing)back gebruikt, terwijl hij daar bij Girona absoluut niet speelt... Eigenlijk zou Koeman voor links (wing)back en LCV positie alleen Maatsen, Aké en van de Ven mee moeten nemen, maar dat gaat waraschijnlijk toch niet gebeuren...