Ronald Koeman geeft voorkeur CL-finale prijs en laat sentiment achterwege
Woensdag, 1 mei 2019 om 11:16

Ajax zette dinsdagavond een grote stap richting de finale van de Champions League door op bezoek bij Tottenham Hotspur met 0-1 te zegevieren. Ronald Koeman is verheugd dat de Nederlandse topclub het goed doet in het miljardenbal. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft wel een voorkeur welke club Ajax moet treffen in de finale als de Amsterdammers doorgaan.

"Mijn Barcelona-hart zal bloeden dan, maar ik hoop toch op een Champions League-finale tussen Liverpool en Ajax", zegt Koeman, geciteerd door De Telegraaf. "Voor het Nederlands voetbal zou het heel goed zijn als we zes, zeven spelers in de Champions League-finale hebben", doelt de keuzeheer van Oranje op de aanwezigheid van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum bij the Reds.

Koeman erkent dat een grote Nederlandse inbreng in de finale de voorbereiding op de Nations League in de war kan gooien. "Die bewuste internationals komen dan inderdaad later binnen dan gepland. Maar daar is dan ook iets heel moois voor teruggekomen. Spelers worden ook beter door dit soort finales op dat soort podia te spelen", aldus de trainer, die betwijfelt of het Nederlandse voetbal ooit in een crisis verkeerde.

"Misschien is het nooit een crisis geweest of misschien is-ie nog niet definitief naar de achtergrond. Het is lastig te zeggen. Het verandert zo snel. Maar er zit wel ontzettend veel muziek in, zoals het op dit moment gaat. Je moet er alles aan doen om dat vast te houden. Je ziet wel dat het golfbewegingen zijn. Net zo goed als het nu omhoog loopt, zal het vanzelf wel weer eens naar beneden gaan. Dat is het hele leven."

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
9
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
7
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
26
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Macadelic
 
7
1 mei 2019 om 11:25
Wijze woorden van Koeman in de laatste alinea. Dat is inderdaad het hele leven, soms gaat het goed en soms gaat het slecht. On: Ik zou het geweldig vinden als we zometeen 7 internationals van Oranje in de finale van de CL hebben. Het kan verkeren..
 
Zytto34
 
35
1 mei 2019 om 11:29
Blijft toch ongelofelijk zonde dat ze Ziyech cadeau hebben gedaan aan Marokko.
 
Macadelic
 
8
1 mei 2019 om 11:32
Jazeker, jammer dat Koeman er toen nog niet was. Die had waarschijnlijk iets meer moeite gedaan om Ziyech binnen te hengelen.
 
Verchurch01
 
7
1 mei 2019 om 11:36
Zo zal hij ook balen dat hij nu voor Marokko heeft gekozen. Nogmaals. Is ieder zijn eigen keus. Als zijn hart meer bij die van Marokko ligt, is dat zijn goedrecht. En natuurlijk heeft hij geprofiteerd van wat Nederland hem gebracht heeft, maar zijn hart ligt bij Marokko.
 
 
4
1 mei 2019 om 11:37
Als Ziyech zelf zo graag voor Oranje uit had willen komen was dit wel gebeurd. Het is niet zo dat als een ander land zich voor je meld je dit dan maar moet doen. Ik lig er eerlijk gezegd niet wakker van, ook al had hij wellicht iets toe kunnen voegen.
 
benjj
 
4
1 mei 2019 om 12:32
Inderdaad heel jammer. Die jongen heeft zijn technische vaardigheden gecombineerd met een werklust waar je U tegen zegt. Ook wel mooi dat er 0.0 gedoe is over hem als rechtsbuiten terwijl hij altijd heeft aangegeven op 10 te willen staan. Hoe hij gister gewerkt heeft in die 2e helft heb ik heel veel respect voor. Door het vele balverlies moest hij steeds achter Rose aan, daardoor was ie helemaal kapot in minuut 85. Ik gun het Marokko dat ze mooi team hebben, wij mogen op dit moment(zonder Ziyech) ook niet klagen gelukkig!
 
madmarcel
 
5
1 mei 2019 om 12:39
Oneens. Zit bij Marokko prima op zn plek en is daar de sterspeler. In het nederlands elftal zou ie dat absoluut niet zijn op dit moment en een echte topspeler zal het nooit worden.
 
Sulejmanii
 
2
1 mei 2019 om 13:42
Marmarcel dat is voor jou zo dan, ik vind Ziyech dit jaar wel een top speler is geworden.
 
gomes1psv
 
5
1 mei 2019 om 11:44
Op 1998 na is Duitsland altijd erg constant, maar voor de rest zie je dit soort golfbewegingen inderdaad bij alle landen. Je komt een keer op het punt dat je moet doorselecteren terwijl de kwaliteit wat minder is. Ik vind Italie een mooi voorbeeld daarvan. In 2006 wereldkampioen, in 2008 en 2010 twee totale flaters, in 2012 weer finale en daarna weer bergafwaarts. Dankzij Van Gaal hebben 'we' onze realiteit in 2014 nog even kunnen uitstellen en kenden we daarna zwarte jaren, maar ik kan me werkelijk verheugen op de komende eindrondes. Zeker op wat ons ná 'frenkie de Jong en Mathijs de Ligt' nog staat te wachten. Het lijkt me sterk als de potentie van Ünuvar, Ihattaren en Simons er niet uitkomt en als ze allemaal voor Oranje kiezen zouden zij met De Jong een middenveld kunnen vormen om van te likkebaarden. En dan heb ik het nog niet eens over de ruime keur aan aanvallers waaruit we straks kunnen kiezen, zodat we niet langer met matige voetballers van het kaliber Babel, Luuk de Jong en Promes hoeven te spelen. Alleen over de keeperspost en de linksbackpositie maak ik me nog wel zorgen.
 
SilverHaze
 
1
1 mei 2019 om 14:37
Het blijft lastig te zeggen. Italie is nog nooit zo slecht geweest als nu heb ik het idee. Topclubs Milan en Inter zijn niet meer wat het geweest is. Brazilie is ook niets vergeleken met eerdere generaties. Ik heb zelf het idee dat de grote veranderingen op de transfermarkt en financiele verhoudingen een rol spelen in de ontwikkeling van talenten. Spelers worden al zo vroeg weggekocht in de hoop dat het de nieuwe Messi is... ik vind het onnatuurlijk en misschien wel stagenerend. Wat is er nou van talenten terrecht gekomen die vroegtijdig de opleiding in NL verlaten hebben? Het maakt niet zo gek veel uit op welk niveau je speelt, zolang je je maar verbetert door wedstrijden te spelen en fouten te mogen maken.
 
Sanderr
 
11
1 mei 2019 om 11:28
Vanuit Koeman's perspectief inderdaad goed te verklaren. Zelf hoop ik iets meer op Barca, maar ook Liverpool is een prachtige club. Vanavond wordt echt een kraker. Het belangrijkste is dat Ajax die finale haalt, dan wordt het of een finale met Cruijff's clubs of een finale met een hoog Nederlands gehalte met Virgil en Gini erbij. Win win
 
MRPEANUT
 
13
1 mei 2019 om 11:31
met 7 doelt hij dus op een terugkeer van Veltman? Zou dik verdiend zijn!
 
Patroo
 
10
1 mei 2019 om 11:45
Zou niet verkeerd zijn, lijkt na zijn blessure gewoon in vorm te zijn en heel volwassen te spelen. Daarnaast is de rechtsback positie van Oranje een beetje de achilleshiel, met spelers die of geblesseerd zijn of reserve bij hun club. Dumfries, Veltman, Karsdorp, Tete, Janmaat of Hateboer, het is om het even. Denk dat Dumfries te druistig is om echt een topper te worden, maar met Veltman heb je iemand achter de hand voor defensieve zekerheid.
 
YoeriCFC
 
4
1 mei 2019 om 11:32
Ik hoop zo erg dat Ajax doorgaat naar de finale, het moet mogelijk zijn tegen Spurs zonder Kane en misschien ook wel Verthongen! Al jaren is Tottenham Hotspurs de minst sympathieke ploeg om tegen te spelen, want zodra ze achter komen dan gaan Alli, Verthongen, Alderweireld en Kane schoppen, natrappen en ellebogen uitdelen. Ik zou het echt heel naar vinden als zulke spelers zo’n mooie finale mogen spelen..Daar komt nog bij dat er op dit moment maar er maar op 1 plaats een Champions League trofee te vinden is in Londen en dat zou ik graag zo houden!
 
MRPEANUT
 
12
1 mei 2019 om 11:37
Die Trippier kan er ook wel wat van, wat een kwal van een speler zeg
 
Kolbeinn_Sigi
 
8
1 mei 2019 om 11:54
Met Kane, Alderweireld en Vertonghen heb ik geen problemen (zeker laatste twee niet), maar Trippier en vooral Dele Alli zijn echt bloedzuigers. Alli echt een naar mannetje en zo’n goede voetballer is t ook weer niet. Die Rose was ook gisteren heel irritant.
 
Zeertjes
 
4
1 mei 2019 om 12:04
Hahaha zitten de hoeveelheid smerige overtredingen in wedstrijden tegen Tottenham je nog dwars jongen? Ik acht de kans heel klein dat Chelsea in de komende 5-8jr weer eens een CL wint. Dus geniet er lekker van en hoop dat je dit seizoen de EL weet te pakken. Want ik gun het Chelsea meer dan Arsenal!
 
Maugaza
 
3
1 mei 2019 om 11:36
Tja, door het succes van Ajax zijn we natuurlijk met z'n allen de Nations League een beetje vergeten.. Zo was er een paar jaar geleden het Nederlands voetbal in crisis, zo tellen we weer mee..
 
deuslovult
 
1
1 mei 2019 om 14:13
Misschien kan de knvb de uefa bewegen om de nation's league finale op te schuiven tbv ajax ??
 
El Barto
 
17
1 mei 2019 om 11:37
Zou voor Oranje idd prachtig zijn, een finale Liverpool - Ajax. Dan heb je 5 á 6 basisspelers in de finale staan. Je voorbereiding schopt het misschien in de war, maar daarna heb je nog een week om alles op te zetten. Wat mij betreft speelt VD Beek nu ook in het basiselftal. Met een middenveld bestaande uit Wijnaldum, De Jong en Vd Beek heb je zowel kracht, creativiteit én scorend vermogen. De Roon deed het prima en is fijn om achter de hand te houden. Maar denk dat Oranje zoveel beter en gevaarlijker is met VD Beek erbij.
 
Jordyde Blecourt
 
1
1 mei 2019 om 12:48
Allemaal leuk en aardig maar een aanvallende middenvelder erin voor een verdedigende middenvelder tegen de kleine landen ga je er mee wegkomen maar tegen grote landen gaat je hele middenveld overlopen worden
 
Regelaar
 
2
1 mei 2019 om 13:11
Niet mee eens, kijk hoe Ajax speelt in de Cl; De Jong en Schone als verdedigende/controlerende middenvelders. Bij Nederland zouden dat dan De Jong en Wijnaldum zijn. Wijnaldum vervult zo'n rol ook bij Liverpool dus prima in balans denk ik. Het enige is dat we bij Nederland te weinig creativiteit van de zijkanten hebben. Ik vind het een naar mannetje maar ik denk toch dat we met Berghuis vanaf rechts die creativiteit het best invullen en dan iemand als Bergwijn vanaf links. Memphis in de spits.
 
El Barto
 
1
1 mei 2019 om 13:18
Ajax lukt het anders aardig met een dergelijk middenveld in de CL te spelen. Schöne is ook geen pure verdedigende middenvelder. Daarnaast knappen Wijnaldum, Vd Beek en De Jong ook aardig wat vuil werk op én heeft Oranje nu een ijzersterke verdediging met V Dijk en De Ligt. Met zo'n verdediging kun je sneller proberen om meer voetbal op te stellen ipv veiligheid.
 
ohwohwohw
 
0
1 mei 2019 om 17:28
Zowel bij Ajax als bij Liverpool heb je nog een balansbewaker op het middenveld staan, de zogeheten nummer 6-rol. Bij Liverpool is dit of fabinho of Henderson. Bij Ajax is dit schone en bij het Nederlands elftal is dit vaak de roon geweest of propper soms. Je zet of Wijnaldum of de jong niet in zijn kracht wanneer je een van hun de nummer 6 rol geeft
 
Shorty1991
 
4
1 mei 2019 om 11:41
Dit is toch geweldig voor Koeman? Hij treedt aan wanneer de negativiteit hoogtij viert. Weet met een paar goede prestaties wat schwung terug te krijgen en nu zijn er een handvol clubtrainers die voor hem de spelers de volgende stappen laat zetten. Ineens kunnen we in Nederland weer gaan denken aan een top Oranje samenstellen en hoewel Koeman zelf ook een goede positieve invloed had, mag ie toch straks ook Klopp en ten Hag bedanken dat hij een solide geraamte met vertrouwen ter beschikking krijgt.
 
El Barto
 
1
1 mei 2019 om 13:24
Enige wat voor Oranje nog wat beter kan is de aanval om écht tot de top de horen. De huidige aanvallers doen het prima hoor, dat is het niet. Depay is levensgevaarlijk in Oranje. Maar als spelers als Bergwijn, Kluivert, Danjuma (groeneveld), Dilrosun en daarachter de talenten in de spits als bijv Redan, Zirkzee etc zich verder gaan ontwikkelen, dan heeft Oranje weer een ouderwets topteam. Babel werkt zich een slag in de rondte, Promes doet het, nu de rest is gaan draaien, ook aardig. Maar vergeleken bij San㩠en Reus bij Duitsland, of Hazard bij Belgi㫠mist er nog buiten Depay wat extra klasse.
 
Japie_Krekel
 
0
1 mei 2019 om 19:22
@shorty1991 hij mag de ouders van spelers als Van Dijk, De Jong, De Ligt en Vd Beek bedanken die deze spelers op de wereld hebben gezet. dat is niet de verdienste van een coach dat deze gasten zo veel talent hebben
 
RoyFollon
 
4
1 mei 2019 om 12:22
Welke club ajax in de finale treft? Denk dat er eerst nog gespeelt moet worden tegen tottenham. En net son aan boord gaat dat nog min 90 min zweten worden ben ik bang