Ronald Koeman: 'Hij zal meer bij het eerste elftal van Barcelona komen'
Zondag, 7 maart 2021 om 00:20

Barcelona boekte zaterdagavond alweer de achtste uitoverwinning op rij in LaLiga. Doelpunten van Jordi Alba en invaller Ilaix Moriba gaven de doorslag in het altijd lastige uitduel met Osasuna: 0-2. De overwinning in Pamplona is niet alleen een boost in de strijd om de spannende strijd met Atlético Madrid en Real Madrid om landstitel, maar ook richting het weerzien met Paris Saint-Germain van woensdag in de achtste finales van de Champions League.

"Een lastige wedstrijd", erkende Koeman na afloop. "In voetballend opzicht ontbrak er het een en ander bij ons. Maar we hebben hard gewerkt en veel energie in ons spel gestoken. De vermoeidheid door het bekerduel met Sevilla was zichtbaar. We hebben serieus gespeeld en dankzij twee mooie doelpunten hebben we drie punten gepakt." Barcelona ging op 5 december in en tegen Cádiz met 2-1 onderuit en bleef sindsdien in LaLiga ongeslagen: drie remises en dertien zeges in zestien competitieduels. "We hebben aan het begin van het seizoen veel punten laten liggen, maar de spelers hebben geweldig gereageerd."

Koeman liet Barcelona opnieuw in een 5-3-2-systeem aantreden, net als in de duels met Sevilla (0-2 in LaLiga en 3-0 in de Copa del Rey), maar na rust wisselde hij Samuel Umtiti voor Ousmane Dembélé en speelden de Catalanen 4-3-3. "Waarom ik Umtiti naar de kant haalde? Het klopt dat hij een gele kaart had, maar hij zette niet goed druk tegen Osasuna", verklaarde de Nederlander. "In de tweede helft hebben we beter gespeeld." Barcelona heeft nu slechts twee punten minder dan Atlético, dat echter wel twee duels minder heeft gespeeld. "We zijn nu al zestien wedstrijden ongeslagen in LaLiga en we hebben de achterstand op Atlético verkleind. Natuurlijk zal de strijd om de landstitel tot het einde van het seizoen zijn."

Een heerlijk doelpunt van de achttienjarige Moriba gooide het duel in Pamplona in het slot. "Hij ontwikkelt zich", vertelde Koeman over de tiener, die inmiddels op vijf duels in het eerste staat en in de pikorde van de Nederlander boven Miralem Pjanic en Riqui Puig lijkt te staan. In zijn eerste LaLiga-optreden, tegen Deportivo Alavés (5-1) was Moriba goed voor een assist maar leidde hij met een foute pass ook de tegentreffer in. "Iedereen heeft het recht om een fout in een wedstrijd te maken en zeker jonge voetballers. Dergelijke fouten in het begin zorgen ervoor dat hij ervan leert. Hij is goed bezig en hij geeft het elftal altijd iets extra's als hij het veld opkomt. Dat is heel belangrijk. Aan de bal is hij goed, hij is fysiek sterk en hij zal meer bij het eerste elftal komen."

"We zijn er trots op dat bij het eerste beroep kunnen doen op talenten uit de jeugdopleiding. Deze jonge voetballers verdienen een kans. Pedri, Ilaix, Óscar Mingueza, Ronald Araújo en Riqui Puig hebben een geweldige toekomst voor zich en vragen om een kans. Die heb ik als trainer altijd gegeven", benadrukte Koeman, die benieuwd is wie de presidentsverkiezingen van zondag gaat winnen. "We hebben al lange tijd geen voorzitter meer. Het is belangrijk dat hij komt en met de mensen gaat praten. Het is aan de socios. Wij gaan geen invloed uitoefenen."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
 
14
7 maart 2021 om 00:29
Moriba zou wel eens basis kunnen staan tegen PSG denk ik. Je kan niet met Umtiti én Lenglet aantreden, ook niet in een 3 mans defensie. Hierdoor denk ik dat Frenkie tegen Psg naar achter schuift waardoor er iemand op het middenveld bij moet.
 
ModricMagic
 
35
7 maart 2021 om 01:02
Het blijft nog steeds bizar hoe slecht Umtiti is geworden. Snap niet waarom die zelf zijn eigen carrière gewoon heeft verprutst. In 2016 tot 2018 was die echt bizar goed. Had toen alle facetten om de beste verdediger ter wereld te worden. In de Clasico vond ik hem altijd degene die een muur was. Nu is daar letterlijk niks van over en gaat zijn carriere als een nachtkaars uit.
 
alltimerin
 
64
7 maart 2021 om 01:21
We weten toch allemaal hoe het zo is geworden, hij heeft gewoon verotte knieën na het Wk gekregen, waar je echt amper mee kan rennen. Jammer want hij was echt een van de betere verdedigers in Europa.
 
Jackieboy10
 
18
7 maart 2021 om 01:57
Volgens mij heeft hij toch helemaal niets zelf verprutst? Zijn knieën zijn gewoon naar de gallemiezen door blessures. Daarom is hij nu niks meer. Buiten het fysieke aspect, merk je dat hij er mentaal ook last van heeft. Dat zag je bij Ramsey ook heel goed na zijn horror beenbreuk. Die heeft 2,5-3 jaar nodig gehad om weer te durven vertrouwen op zijn eigen lichaam. Umtiti heeft in mijn optiek datzelfde probleem, alleen gaat hij daar niet meer van af komen omdat hij elke keer weer geblesseerd raakt.
 
Ajax/barca2014
 
8
7 maart 2021 om 08:57
Hij wilde zich niet aan zijn knie laten opereren omdat hij dan het WK zou missen. In plaats daarvan wilde hij het gewoon natuurlijk laten genezen. Een beetje hetzelfde als met PIque de laatste maanden. Het is een enorm riskante gok dat rampzalig voor Umtiti heeft uitgepakt. Zo jammer dat hij nog dat lucratief contract heeft kunnen tekenen. Ik verwacht daarom ook niet dat hij snel weg zal gaan.
 
origineel
 
3
7 maart 2021 om 10:52
Toch eigenlijk best krom dat hij dus tegen advies van Barcelona in die operatie niet gedaan heeft om vervolgens bij zijn land zijn knieën nog verder te slopen en dat Barcelona daar nu voor opdraait.. Jammer want hij was echt zo enorm goed voor die blessures.
 
koeral
 
14
7 maart 2021 om 07:28
Dat er geen geld is om spelers te kopen, maakt het des te leuker om te zien dat er talenten (noodgedwongen) doorbreken bij barca. Persoonlijk vind ik dat mooi. Dat hoort ook bij een club als Barcelona.
 
Ajax/barca2014
 
5
7 maart 2021 om 09:23
Het is dan ook belangrijk dat Victor Font vandaag tot voorzitter gekozen zal worden. Hem vertrouw ik het meeste in de handhaving van Lamasia. Laporta vind ik persoonlijk niks. In zijn eerste periodes als president had hij bekwame mensen om zich heen. Cruyff speelde een belangrijke rol bij het aantrekken van Rijkaard, Rossell bleek een onmisbare schakel te zijn geweest bij het aantrekken van Ronaldinho,... Daarnaast heeft Laporta al meerdere keren aangegeven dat hij een uitstekende relatie heeft met Mino Raiola. Dat is dus een figuur die je zo ver mogelijk bij club weg moet willen houden. Ik moet het nog maar zien hoe Laporta de club zonder deze mensen uit het moeras wil trekken.
 
Lierse1997
 
0
7 maart 2021 om 09:26
Een medelid heeft hier eens de combo Font-Laporta voorgesteld. Realistisch acht ik het niet, maar het zou wel een interessante optie zijn. Is er trouwens een idee van wanneer de uitslag bekend gaat zijn?
 
Ajax/barca2014
 
2
7 maart 2021 om 10:20
Het stemmen is tussen 9:00- 21:00 uur. Ik denk dus dat iets na negen bekend zal worden gemaakt wie er gewonnen heeft.
 
Valkeakoski
 
3
7 maart 2021 om 09:23
En hoewel nog wat vroeg om vast te kunnen stellen, maar al die jonge honden doen amper onder voor veel van de spelers die de afgelopen jaren voor 100+ miljoen binnen zijn gehaald. Nu maar hopen dat ze er bij Barcelona lering uit trekken voor als ze de financiën op den duur wel weer op de rit hebben.