Ronaldinho krijgt tegenvaller te horen en blijft in de problemen
Zaterdag, 11 juli 2020 om 23:08

Ronaldinho en zijn broer dienen in een hotel in Paraguay onder huisarrest te blijven. Het tweetal had beroep aangetekend tegen het besluit van een onderzoeksrechter in Asunción om hun zaak aan te houden. Het gerechtshof verklaarde het beroep van de broers niet-ontvankelijk en daardoor moeten ze voorlopig onder toezicht in Paraguay blijven.

Ronaldinho werd begin maart in Paraguay gearresteerd, omdat hij samen met zijn broer met vervalste papieren het land was binnengekomen. Zijn veertigste verjaardag moest de oud-speler van onder meer Paris Saint-Germain, Barcelona en AC Milan in de gevangenis ondergaan. Volgens zijn advocaat wist de tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar niet dat hij over een nagemaakt paspoort beschikte.

Begin april mochten Ronaldinho en zijn broer hun cel verlaten na de betaling van een borgsom van liefst 1,6 miljoen dollar, omgerekend 1,4 miljoen euro. Ze werden in afwachting van de afhandeling van hun rechtszaak onder huisarrest in een hotel geplaatst. Als ze worden veroordeeld, kunnen ze een gevangenisstraf van vijf jaar krijgen.

"Het eerste was ik zal doen als ik verlost van uit deze nachtmerrie? Ik zal mijn moeder een dikke kus geven", vertelde Ronaldinho enkele weken geleden, na de vrijlating uit de gevangenis. "Ze gaat sinds de coronacrisis door een zware tijd heen. Daarna zal ik de impact van deze situatie gaan verwerken en verder gaan met kracht en vertrouwen."

In deze zaak zijn ook andere personen aangeklaagd. Volgens de aanklagers in Paraguay zijn ze allen lid van een criminele bende, die gespecialiseerd is in het vervalsen van identiteitsdocumenten. Zo wordt er onderzoek gedaan naar de banden van Ronaldinho en zijn broer met een zakenvrouw, Dalia López. Voor het onderzoek is onder meer gekeken naar hun telefoons.

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
6
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
15
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
14
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
SuperNico31
 
9
11 juli 2020 om 23:25
Hoe groots de voetballer Ronaldinho ook was, hij moet zich toch verantwoorden voor zijn handelen. Zoals Wilko altijd zegt: Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.
 
jeron
 
0
12 juli 2020 om 08:13
In dit soort landen is het gewoon voldoende betalen en je bent weer vrij... Ronaldinho gooit een leger advocaten in de strijd... zorgen dat ze juiste mensen aan hun zijde hebben en klaar.
 
AFCA_ARJAN
 
2
12 juli 2020 om 08:57
De hele wereld kijkt mee. Dan kijken ze wel uit. Denk dat het nu alleen maar een nadeel voor hem is dat hij wereldberoemd is
 
Foortje
 
14
12 juli 2020 om 08:13
ik heb het verhaal niet helemaal gevolgd eigenlijk. Waarom ging Ronaldinho met valse papieren die kant op? Wat was zijn doel? Was hij op de vlucht?en Ronaldinho is niet op de hoogte van zijn bekende ster-status? Ik zou Ronaldinho nog herkennen met een blonde pruik en een fopneus. Ookal staat er op zijn paspoort dat hij Karin van de Klitterberg zou moeten heten.
 
JeffIsbell
 
0
12 juli 2020 om 11:02
Ronaldinho kampt al langere tijd met financiƫle problemen. Daarom is er beslag gelegd op eigendommen van hem en mag hij miet meer vrij uit reizen. Hij ging naar Paraguay voor een benefiet wedstrijd, maar dus met valse documenten. Nie waar hij met een pruik op staat natuurlijk. Maar die zijn vervalsd om zo echt mogelijk te doen lijken.
 
Foortje
 
0
12 juli 2020 om 15:26
helder! thanks!
 
Ic3cr3amman
 
0
12 juli 2020 om 11:24
Ik vind dat ze wel erg zwaar omgaan met deze situatie. In border security worden om de haverklap mensen uit de rij geplukt met valse papieren. Over het algemeen wordt desbetreffende persoon als ongewenste vreemdeling linea recta met de eerste vlucht terug gepost naar land van herkomst. Een heel circus wordt hier gebouwd. Kansloos dit. Met als enige voetnoot dat de vervalste papieren normaal niet van land van bestemming zijn.