Ronaldinho wil senaat in voor partij van controversiële Bolsonaro
Donderdag, 14 december 2017 om 14:42

Ronaldinho wil de politiek in. De Braziliaanse voetballegende heeft zich aangesloten bij de Christelijk Sociale Partij (PSC) en gaat in 2018 voor een zetel in de senaat, zo meldt O Globo donderdag. Ronaldinho wacht alleen nog op goedkeuring van partijleider Jair Bolsonaro, die tijdens een speciale partijbijeenkomst in maart groen licht zal geven.

De Wereldvoetballer van het Jaar in 2004 en 2005 volgt het voorbeeld van landgenoot Romário, die politiek actief is voor de socialistische partij PSB. Eigenlijk wilde Ronaldinho het besluit vorige week zaterdag al bekendmaken na een liefdadigheidsbijeenkomst die hij organiseerde in stadion Mineirão. Omdat de regio toen ontregeld was door zware regenval, vond de oud-topvoetballer het moment niet geschikt.

In Brazilië is niet iedereen te spreken over het besluit van Ronaldinho. Zijn nieuwe partijleider Bolsonaro is een controversieel figuur in het Zuid-Amerikaanse land. Bolsonaro ageert hevig tegen het homohuwelijk, maakt zich volgens critici schuldig aan homofobe, vrouwonvriendelijke en racistische statements en pleitte in het verleden voor een militaire regering in Brazilië. De gerenommeerde Amerikaanse journalist Glenn Greenwald beschreef Bolsonaro in 2014 als de meest vrouwonvriendelijke en hatelijke politicus in de democratische wereld.

Meer nieuws
   
10:46
10:46
Valentijn Driessen voorziet snelle exit: 'Hij blokkeert de groei van PSV'
0
   
10:31
10:31
Liverpool-ster verwijdert plots alle clubgerelateerde foto's van Instagram
1
   
09:54
09:54
Feyenoord ziet nieuwe rol voor Bosschaart na topseizoen met FC Dordrecht
5
   
09:49
09:49
Dure Barça-aankoop is zwaar ontevreden over Xavi en hint op zomers vertrek
15
   
09:22
09:22
Gaat Ajax man met veruit hoogste gemiddelde verkopen? 'Er is twijfel'
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (1)

Er zijn (nog) geen reacties gegeven.