'Ronaldo kocht 15 mobieltjes en verdeelde ze over de werknemers van Real'
Zondag, 30 december 2018 om 13:00

Kaká bewaart warme herinneringen aan zijn samenwerking met Cristiano Ronaldo bij Real Madrid. Beide spelers kwamen in 2009 naar de Koninklijke en stonden uiteindelijk vier jaar samen op het veld. Wat Kaká echter ook bij is gebleven, is het gedrag van de Portugees buiten de lijnen.

"Cristiano is een fantastische jongen. Hij is enorm attent richting iedereen", vertelt de inmiddels gestopte aanvallende middenvelder in een interview met het Braziliaanse SporTV. "In de kleedkamer wisten we allemaal hoe hij is en daar maakten we grapjes over: hij heeft zijn eigen stijl en is ijdel. Maar toen we in de voorbereiding naar Los Angeles gingen, vroeg hij iemand om vijftien mobiele telefoons te kopen en ze te verdelen over de werknemers van de club. Hij liet met zijn gedrag zien wat zijn karakter is."

Ronaldo heeft Kaká ook persoonlijk geholpen. "Als ik interviews moest geven, hielp hij me daarbij. Ik heb altijd een goede relatie gehad met alle spelers van Real Madrid." Over het geheel had Kaká het echter moeilijk om in Spanje de topvorm te halen die hij in de jaren daarvoor liet zien bij AC Milan. "Ik was ervan overtuigd dat het een groot succes zou worden. Ik heb er alles voor gedaan." In 2014 vertrok hij en zijn afscheid had een duidelijke aanleiding, zo maakt Kaká bekend.

"In het seizoen 2013/14, toen Carlo Ancelotti werd aangesteld, kwam voorzitter Florentino Pérez naar me toe. Hij wilde de selectie vernieuwen en Ancelotti was daar heel duidelijk over tegen mij. Hij zei: 'De voorzitter heeft me gevraagd om deze strategie te gaan hanteren.' Ik reageerde: 'Meneer, ik moet aan spelen toekomen omdat ik naar het WK 2014 wil.' Een vertrek was de beste optie." De Ballon d'Or-winnaar van 2007 speelde vervolgens weer voor Milan, Orlando City en op huurbasis voor São Paulo.

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
25
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
nr22
 
32
30 december 2018 om 13:11
Groot fan van Kaka, en hoewel het niet zo goed was bij Real had ik toch hoop dat hij zou opleven bij de komst van Ancelotti.. De trainer die hem ontving bij Milan, en een trainer die openlijk in zijn biografie toegeeft heel erg gecharmeerd te zijn van Kaka.
 
Medalofhonor
 
60
30 december 2018 om 13:16
Ronaldo is een familie mens, een man dat echt een goeie hart heeft, heeft vaker van dit soort dingen gedaan ook helpt hij regelmatig arme landen, bezoekt hij vaker zieke kinderen in verschillende ziekenhuizen, hij moet dit allemaal niet doen maar doet dit wel dat siert hem, helaas is hij op het veld dan een heel ander persoon maar dat moet je erbij nemen. Kaká wat een mooie voetballer was dat zeg, liep altijd met een smile op zijn gezicht was dolgelukkig ondanks dat hij niet vaak speelde bij Real, blessures heeft zijn carriere verpest en de transfer naar Real was geen goeie stap helaas.
 
Juventus07
 
25
30 december 2018 om 13:29
In het veld komt de winnaarsmentaliteit naar boven en dan word je ook wel eens geprikkeld, de schwalbes die hij vaak maakte of kaarten aan naaien heeft hij niet nodig maar Messi ook niet en die betrapte ik daar ook vaak op, maar buiten het veld hebben ze beide mooie en goede dingen gedaan voor arme of zieke mensen. Maar in het veld zijn ze beide onwijs gretig want er wordt onwijs veel van ze verwacht en dan doe je wel is dingen die niet passen in het veld.
 
Vollenhoven
 
19
30 december 2018 om 14:19
Ik vind Ronaldo verre van een familiemens. Zet alle PR aan de kant van zijn management en je hebt een hardwerkende topatleet die altijd wilt scoren en scoren belangrijker vindt dan winnen. Je merkte het bij Real Madrid waar hij teamgenoten toch weinig goals gunde en bijv weigerde te switchen met Bale van een positie waar een Hazard day bijv wel bij Chelsea met Willian durft te doen voor het teambelang. En dan vergeet ik ook nog eens dat een Ronaldo totaal niet mee doet met het teamspel. Ook in zijn persoonlijke leven zie je dat hij bijv nooit echt diepgaande lange relaties kan creeren en dan hoor je ook weinig positieve verhalen over zijn familie
 
Marc Juventus
 
9
30 december 2018 om 17:24
Veel van wat jij opnoemt heeft niks te maken met een familiemens zijn. Je hoort nooit positieve verhalen over zijn familie? Dan zou ik toch eens gaan opzoeken hoe de relatie met zijn broer is die een erg ongelukkig leven leidde en hoe Ronaldo hem geholpen heeft. Ook heeft hij een uitstekende band met zijn zussen en is zijn moeder ook nog altijd heel dichtbij hem.
 
Vollenhoven
 
4
30 december 2018 om 17:39
Dat van zijn broer kwam dus van zijn management. Ik kijk daar door heen.
 
Louismanuel
 
3
30 december 2018 om 18:11
Ronaldo geen familiemens? Op Instagram zet hij geregeld foto's van zijn vrouw en 4 kinderen, waar hij geregeld een hoop tijd in steekt. Junior is meestal bij de wedstrijden van zijn vader. Hij is voortdurend omgeven door zijn moeder, 2 zusters en broer. Zijn broer runt zijn museum (geweldig om al die prijzen te zien. Toen ik er was stonden er 47 ballen in de vitrines. Die 47e had hij in de CL slechts 10 dagen eerder gekregen voor een hattrick) Ook heb ik de Mode winkel van zijn zuster Elma bezocht, waarmee hij ook een parfum heeft uitgebracht. Elma Cr7. Hij doet alles om zijn familie te helpen. Als dat geen familiemens is wat dan wel?
 
slammers
 
1
30 december 2018 om 21:45
ahahah wat is dat voor een opmerking? hij wou niet switchen met bale je hebt het over De Ronaldo, hij is koning je kan niks tegen hem zeggen. Die man maakt doelpunten en brengt trofeeën in het kastje.
 
Vollenhoven
 
0
31 december 2018 om 07:29
Klopt Ronaldo is een koning maar als een god als Messi het teambelang belangrijker vindt dan hoor je als sterfelijke je religie te volgen En zover ik weet is voetbal nog steeds een teamsport en is het winnen van een prijs zoals de UCL 10x belangrijker dan beste voetballer van het jaar (die rigged als fuck zijn tho)
 
De Toekomst
 
32
30 december 2018 om 13:51
Hij vroeg aan iemand om 15 telefoons te kopen en die te verdelen? Sorry hoor, maar hoe lui kan je zijn? 15 telefoons bestellen is 1 minuut werk... En het uitdelen is juist het leukst om persoonlijk te doen als je het als bedankje doet. Dit gebaar is leuk, maar zo makkelijk voor iemand die zoveel geld heeft. Hier heeft hij totaal geen omkijken naar gehad.
 
Suurbier
 
131
30 december 2018 om 13:53
Wauw ga je nu dit veranderen naar iets negatiefs? Waar komt deze afkeer vandaan?
 
BierPens
 
46
30 december 2018 om 13:57
Idd...flauwerik. Er zaten nog circa 20 andere spelers bij en die waren allemaal niet op het idee gekomen.
 
De Toekomst
 
14
30 december 2018 om 14:06
Dat hij de telefoons geeft is een mooi cadeau, dat zeker, maar we moeten dit gewoon niet groter maken.
 
KaienQuinn
 
69
30 december 2018 om 14:17
Ook niet kleiner...
 
DonCoXxX
 
2
30 december 2018 om 17:21
Hij heeft gelijk dat het best onpersoonlijk is om je assistent te vragen wat voor mensen te kopen. De kracht van een goed cadeau is dat het persoonlijk en doordacht is. Daarnaast, als je incl sponsorcontracten 30 miljoen per jaar verdient is het uitdelen van 15 smartphones net alsof jij een zwerver een eurootje geeft. Het hoeft ook niet perse uit hemzelf te komen, het kan ook een idee zijn van zijn manager of een familielid. Dat gezegd hebbende is het uiteraard beter dan niets. Het is natuurlijk altijd tof als een wereldster je een cadeautje geeft, al is het leuker als hij het zelf doet en je een hand bij geeft. Ik zal het maar niet expliciet(wat hij precies gedaan heeft) over die dame in Vegas hebben, wat volgens mij meer zegt over zijn karakter dan onpersoonlijke cadeautjes.
 
PippoDaClown
 
4
30 december 2018 om 17:55
Wie is "we" als je zegt dat we dit niet groter moeten maken dan het is? Het is hier gewoon Kaka die z'n verhaal vertelt over wat voor een goed mens hij Ronaldo vindt. Het zal vast niet zo zijn dat hij specifiek om die ene reden dat zo vindt. Het is gewoon een anekdote die hij gebruikt als voorbeeld. Dit is geen PR stunt van Ronaldo of wat dan. Het is puur een vriendelijk gebaar, ongeacht de moeite die hij ervoor heeft moeten te doen. Bizar dat er dan alsnog azijn gezeken wordt door mensen erover.
 
RobbertWilbrink
 
0
1 januari 2019 om 01:00
Hij hoeft het ook niet te doen zijn zat mensen die het geld hebben en het niet doen.
 
AlexDelPiero10
 
73
30 december 2018 om 13:58
Ik kan hier eigenlijk alleen maar om lachen, hoge zuurtegraad.
 
De Toekomst
 
13
30 december 2018 om 14:04
Het is natuurlijk een mooi cadeau, maar de manier waarop vind ik erg makkelijk. Volgens mij zeg ik daar niet zo veel verkeerds mee?
 
AlexDelPiero10
 
18
30 december 2018 om 14:15
Tjah, daar heb je een punt, maar het is voor mij gewoon het gebaar dat telt, weten wij veel of Ronaldo toen veel aan zijn hoofd had of het druk had, kan allemaal.
 
Shevchenko_7
 
18
30 december 2018 om 14:52
De manier waarop? Wat boeit dat nou weer, dat hij uit zichzelf dit doet voor werknemers van de club zegt genoeg over Ronaldo, je hebt ook spelers er tussen zitten die miljoenen verdienen en alles in eigen zak houden, Ronaldo is niet verplicht om mobieltjes te geven hij doet het uit zichzelf dat verdient al enorm veel respect.
 
7even
 
2
30 december 2018 om 16:01
ja en nee. ik begrijp je mening wel. ik ken ronaldo niet en ook zijn beweegredenen niet. sommige mensen ontwikkelen zich niet als iemand die makkelijk zijn/haar goede gevoelens kan uiten. dan doen ze dat op een andere manier. had het beter gekund, ja. moet je het waarderen als hij het doet en niet op een andere manier kan uitdelen. ja, ook.
 
bombanera99
 
15
30 december 2018 om 14:07
@de toekomstKlopt.Ik heb ook weleens iemand een telefoon cadeau gedaan en dat bedrag is een groter percentage van het vermogen. Ben ik nu een goed mens?
 
AlexDelPiero10
 
11
30 december 2018 om 14:18
Toch mooi van je, ik heb zo ook wel eens iemand die het financieel lastig had en dringend een nieuwe mobiel nodig had een Iphone cadeau gedaan, dat maakt me geen heilige of per se een goed mens, maar dat zijn toch maar mooi pluimen die ik in mijn eigen reet kan stoppen
 
Louismanuel
 
0
30 december 2018 om 18:14
Hangt ervan af, wat jij ervoor terug verwachtte.
 
RMCF12
 
22
30 december 2018 om 14:16
Grappig dat mensen het toch weer naar iets negatiefs kunnen omdraaien, chapeau.
 
SL100
 
8
30 december 2018 om 15:09
Je weet de context niet. Waarschijnlijk op trainingskamp...dan heeft een medewerker waarschijnlijk meer tijd om ff de stad in te gaan en wat op te pikken..."kan je voor mij ook even wat telefoons meenemen?".....zoiets.
 
4Ever4Ajax
 
2
30 december 2018 om 19:11
@DeToekomst: neem nog een paar liter azijn.. triest hoe je hier weer iets negatiefs van kan maken. Als je je maar een klein beetje verdiept in Ronaldo, weet je dat hij heel veel mooie maatschappelijke dingen doet naast het voetbal. Maar nee hoor, alles is weer negatief. Ik wens je heel wat meer positiviteit in het leven, zal je goed doen...
 
mikelewis
 
1
31 december 2018 om 01:31
Voor iemand die een normaal inkomen heeft is het anders wel een mooi gebaar. Als je van je werkgever gratis een mooie smartphone of laptop krijgt boeit het toch niet of de baas het persoonlijk geeft? En dan te bedenken dat Ronaldo niks voor die medewerkers hoéft te doen maar het gewoon wilde. Altijd iets leuks omzetten in iets negatiefs...
 
RealGalactico
 
9
30 december 2018 om 14:03
Ronaldo word door velen bestempeld als ijdel en Egoïstisch. Dat eerste ben ik het wel mee eens. Echter dat laatste vond ik altijd overdreven. Er is volgensmij niemand in de selectie die iets tegen Cristiano had. Ik kan me nog herrineren dat hij teleurgesteld was dat Ozil vertrok. Een tijd geleden gunde hij Benzema nog een strafschop. En dat met die telefoons is ook een mooi gebaar. Heel jammer dat Kaka nooit geslaagd is in Madrid terwijl hij daarvoor bij Milan een absolute ster was. Dat hij in 2013 transfervrij vertrok was nog het pijnlijkst.
 
AlexDelPiero10
 
5
30 december 2018 om 14:25
Kaka was al over zijn top toen hij nog bij Milan zat, sukkelde toen al met blessures, wat Perez toen kocht was al een schim van de gouden bal winnende Kaka, die was fenomenaal. Nadien bij Milan en ook Real nooit nog dat niveau gehaald.
 
RealGalactico
 
5
30 december 2018 om 15:36
Was hij bij Milan al over z’n top? Ik wist dat hij blessure gevoelig was en daardoor onder Mourinho vaak op de bank zat. Maar ik vond hem niet echt slecht.
 
AlexDelPiero10
 
2
30 december 2018 om 15:52
Zeer zeker, vraag dat maar aan Milan fans, Kaka was op het moment dat hij naar Real ging al niet meer zo gruwelijk goed als ervoor, sommige stelden zich ook vragen bij het feit of Real nog wel zoveel geld voor hem had moeten betalen toen.
 
WQSMilan
 
0
1 januari 2019 om 22:39
Klopt zijn laatste jaar zag je dat al.
 
SL100
 
2
30 december 2018 om 15:12
Als je niet op momenten egoïstisch bent red je het niet als topsporter. Maar ik denk dat je als je op de juiste momenten egoïstisch bent je dan nog steeds een goed mens kan zijn.