Ryan Babel waarschuwt Liverpool: 'Hij steekt er bovenuit op Ajax-middenveld'
Woensdag, 21 oktober 2020 om 13:07

Ajax en Liverpool treffen elkaar woensdagavond voor het eerst in 54 jaar tijd in officieel verband en voor met name Ryan Babel wordt dit een bijzondere confrontatie. De aanvaller van Galatasaray heeft een verleden bij allebei de clubs en stond in de tweede helft van het afgelopen seizoen zelfs nog op huurbasis onder contract bij Ajax. In die periode speelde hij niet samen met Mohamed Kudus, maar hij is wel onder de indruk van wat de Ghanese middenvelder tot nu toe in Amsterdam heeft laten zien.

"Hij kwam van FC Nordsjaelland en is nu al een publiekslieveling. Hij is de speler die er op het middenveld bovenuit steekt. Hij is enorm energiek en zo goed met en zonder de bal, hij zorgt ervoor dat er dingen gebeuren bij Ajax. Hij is zeker iemand om in de gaten te houden", vertelt Babel op de officiële website van the Reds. De Oranje-international is ook onder de indruk van Antony, die de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA van woensdagavond echter moet missen.

Ajax kondigt Champions League-start aan met meesterlijke video I THE AMSTERGEMS

"Toen hij overkwam van São Paulo probeerde Ajax de verwachtingen wat te temperen, ze zeiden dat hij misschien wat tijd nodig zou hebben om zich aan te passen. Met drie doelpunten lijkt het er echter op dat de Eredivisie zich juist aan hem aan moet passen!", is Babel lovend. Antony en Kudus waren afgelopen zomer grote aankopen en de aanvaller merkte in de paar maanden dat hij in het afgelopen seizoen voor Ajax speelde al dat er onder meer qua transferbeleid het nodige veranderd is in Amsterdam: "Ze hebben zeker een hoop dingen veranderd wat betreft het management en de structuur in vergelijking met de tijd dat ik daar opgroeide."

"Ze hebben hun methodes om het beste uit spelers te halen verbeterd en ze hebben het in de afgelopen paar jaar ook geweldig gedaan wat betreft het produceren van grote talenten. Het lukt nu ook om deze talenten om te vormen tot jonge mannen die het op kunnen nemen tegen meer volwassen Europese teams met de financiële mogelijkheden om supersterren te kunnen halen", gaat hij verder. "Ze hebben bewezen dat je, onder de juiste leiding, met jonge spelers zonder al te veel ervaring zelfs de halve finales van een groot toernooi kunt halen. Ik denk dat Erik ten Hag het geweldig heeft gedaan, maar je moet ook credits geven aan Marc Overmars en Edwin van der Sar, die een goed oog hebben wat betreft het aantrekken van spelers."

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
4
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
9
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
10
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
Geldvanger
 
14
21 oktober 2020 om 13:18
Geen woord aan gelogen!
 
 
46
21 oktober 2020 om 13:22
Als Marc en Edwin er zo veel kijk op hebben en goede spelers aantrekken, dan vraag ik mij af wie Babel gescout heeft. Wat was deze man slecht.
 
MessiBazoer
 
14
21 oktober 2020 om 13:26
Puur op naam gehaald en zijn Ajax verleden. Heeft geen bal goed geraakt in al zijn wedstrijden. Op de een of andere manier zijn trainers blijkbaar wel van hem onder de indruk, speelt toch vaak terwijl hij er niks meer van bakt.
 
Miccoli
 
23
21 oktober 2020 om 14:49
Laat ik voorop stellen dat ik het niet eens was met de komst van Babel, maar ik snapte zijn transfer naar Ajax wel. Op dat moment hadden we een ongekende blessure golf in de voorste linie. Promes lag er uit, Neres lag er uit, Labyad lag er uit en Ziyech lag er ook nog eens uit. Ze moesten dus snel een speler er bij hebben om dit op te vangen en mogelijke extra blessures op te vangen. Zodoende kwamen ze uit bij Babel. Een ervaren speler die het de eerste twee periodes bij Ajax niet slecht deed. Uiteindelijk raakte Neres weer geblesseerd en dit betekende dat Babel meer aan spelen toekwam dan men voor ogen had. Nogmaals, ik vond het maar niks omdat ik Babel een matige speler vind.
 
jeffreysch
 
5
21 oktober 2020 om 15:22
@janssen Babel heeft heel goed gepresteerd bij Fulham en Besiktas en normaal goed bij Gala tot op zijn laatste wedstrijden na. Daarnaast ook een leuk talentje bij Liverpool geweest, dus ik denk op basis daarvan. Het was ook maar een huur ivm uitvallen Neres. Hun focus lag al 1.5 jaar op Antony, maar die was in de winter 25 miljoen waard. Daarmee wilden ze niet haasten, dus vandaar Babel.
 
NicoTako
 
18
21 oktober 2020 om 13:23
Ben het niet vaak eens met Babel, maar hier zegt hij inderdaad goeie dingen. De credits naar Overmars, ETH en van der Sar zijn natuurlijk terecht. Ben benieuwd hoe Kudus het gaat doen tegen Liverpool, jammer dat Antony er niet bij is.
 
Thamike
 
7
21 oktober 2020 om 13:24
Kudus en Anthony zijn voor Ajax echt goede spelers maar daar zal een Liverpool nooit van wakker liggen en hebben minstens dit soort spelers en beter in de selectie zitten. Blij dat we deze jongens hebben maar als Ajax weer succesvol wilt zijn zal het team moeten draaien als een geoliede machine. Daarnaast een beetje geluk en je kan zomaar weer hoge ogen gooien. Lukt het als team niet ben je gewoonweg niet sterk genoeg om een club als Liverpool af te troeven als die spelen zoals ze kunnen spelen. Wel een prachtige wedstrijd en weer een mooie uitdaging op het hoogste niveau.
 
ajax1812
 
34
21 oktober 2020 om 13:32
Ik zie bij Liverpool geen speler als Kudus rondlopen.
 
THenry_228
 
16
21 oktober 2020 om 13:39
Nee die van Liverpool zijn allemaal beter... of zijn de glazen van je Ajax bril aangeslagen?
 
ajax1812
 
28
21 oktober 2020 om 13:45
Nee, ik heb geen ajax bril. Ik heb het over een type Kudus, iemand die een man meer situatie kan creëeren en het hele veld over kan steken.
 
ernesto22
 
0
21 oktober 2020 om 14:03
Beetje type Wijnaldum toch? Misschien is Kudus nog wat fysieker, maar beiden zijn ze dynamisch, zowel aanvallend als verdedigend.
 
ShadyNG
 
1
21 oktober 2020 om 14:11
Mwah, ik vind ze verdedigend niet veel voor elkaar onder doen, maar vind Kudus wel een stuk feller. Aanvallend zie ik Kudus regelmatig flink wat meters maken en goed opkomen, daar waar Wijnaldum meer de ballen inlevert bij medespelers en over een betere passing beschikt. Maar goed, ik zie Kudus pas spelen sinds hij bij Ajax zit dus kan het mis hebben hoor.
 
Bobo101
 
12
21 oktober 2020 om 14:44
In tegenstelling tot ajax1812 ben ik absoluut geen Ajax supporter dus mag ik wel reageren? In de vorm waarin Wijnaldum op dit moment zit heb ik Kudus 10x liever dan hem in mijn team.
 
janter
 
2
21 oktober 2020 om 14:46
@ernesto22; Wijnaldum? No way! Kijk alleen al de rust die Kudus uitstraalt als ie aan de bal is. Wijnaldum is een veel 'drukkere' speler op het veld. Die holt en gaat en jaagt. Kudus holt ook, maar die versneld en overbrugt linie na linie. Dat is compleet anders. Kudus is iemand die 3 zones overbrugt en vervolgens de beslissende pass geeft. Wijnaldum is dat totaal niet. Vanavond gaan we echter zien wat Kudus nog meer in huis heeft.
 
janter
 
2
21 oktober 2020 om 14:49
Thenry_228; beter... beter.. beter... Zegt niet alles. Het gaat om het systeem. Kudus is uniek en als hij zo door blijft gaan gaat ie echt voor een heel groot bedrag weg. Zeg mij welke speler in Europa op hem lijkt? Dan moet je echt nadenken. Ndombélé misschien? Al volg ik die al een tijdje niet meer, dus durf dat niet zeker te zeggen. Kudus is een dribbelaar die middenvelder in hun hempje laat staan en vervolgens ook nog eens een beslissende pass in huis heeft. Of die dat vanavond kan verwezenlijken, dat is afwachten. Ik ga ervan uit dat ie niet zo vrij gaat spelen, maar wie weet... ik laat me graag verrassen.
 
falcao1984
 
1
21 oktober 2020 om 15:06
De behoedzame manier waarop Ajax tot een doelpoging wil komen vind ik persoonlijk mooier om te zien dan wanneer alles perse op kracht, snelheid en intensiteit moet gebeuren. Maar dat hangt denk ik ook af van wat voor type voetballer iemand zelf geweest is of is. Wanneer je het zelf van techniek, slimheid en overzicht moet hebben ben je onbewust waarschijnlijk eerder geneigd om een speelwijze te koesteren die daar bij aansluit. Dat wil uiteraard niet zeggen dat je clubs die anders spelen om andere redenen niet mooi kunt vinden.
 
Japser
 
0
21 oktober 2020 om 18:31
1 zwaluw maakt geen zomer. Er is een groot verschil met de zijn vorige competitie en de eredivisie tov Liverpool in de premier league. Hij heeft 2 goede wedstrijden achter de rug , maar dit is echt een totaa ander niveau. Veel schatten de kans van Ajax hoog in vanavond , maar ik denk dat iedereen weer met beide benen op de grond wordt gezet en maar eens blijkt dan de eredivisie simpelweg een laag niveau is. Ik hoop uiteraard dat NL clubs het ver schoppen Europees gezien, maar dit is gewoon een maatje te groot.