Sahin: 'Hij hoort bij de vier spelers die mij echt versteld hebben doen staan'
Vrijdag, 5 oktober 2018 om 17:38

Nuri Sahin neemt het op voor Mario Götze. De middenvelder van Werder Bremen speelde, verspreid over twee periodes, vier jaar samen met Götze bij Borussia Dortmund. De maker van het winnende doelpunt in de WK-finale van 2014 is momenteel geblesseerd, maar ook als hij fit is heeft hij geen basisplek bij Dortmund. In de Duitse pers krijgt Götze veel kritiek te verduren.

Sahin, die afgelopen zomer vertrok bij Dortmund, kan zich nog goed herinneren toen hij kennismaakte met destijds zestienjarige Götze. "Bij zijn allereerste training, en dat weet ik nog goed, speelden we vier tegen vier. Hij ging geen enkel duel aan, maar hij raakte de bal ook nooit kwijt. Zijn team won voortdurend", blikt Sahin terug in gesprek met Eurosport. "Ik vroeg aan Jürgen (Klopp, red.): 'Wat is dat?' Zoiets had ik nog nooit gezien."

De voormalig smaakmaker van Feyenoord schaart Götze in een select rijtje van spelers van wie hij erg onder de indruk raakte tijdens zijn loopbaan. "Er zijn maar vier spelers die mij echt versteld hebben doen staan: Götze, Marco Reus, Ángel Di María en Marcelo. Vanaf het eerste moment dat ik hen zag voetballen, dacht ik al: wow!", aldus Sahin. "Ik weet dat de kranten beter worden verkocht als Mario op de voorpagina staat, maar ze moeten het niet altijd over hem hebben."

"Dat doet hem geen goed. Laat hem met rust, zou ik zeggen. Met wat hij heeft gepresteerd, kan Mario iedere criticaster de mond snoeren. En hij is pas 26 jaar! Het is ongelooflijk wat deze jongen allemaal heeft bereikt", concludeert de 51-voudig international van Turkije. Götze verliet Bayern München in 2016 voor een terugkeer in Dortmund, maar de hernieuwde samenwerking is vooralsnog geen succes. Hij kwam sinds zijn rentree tot slechts 34 duels in de Bundesliga; dit seizoen maakte hij nog geen minuten in de competitie.

Meer nieuws
   
12:42
12:42
Kraay jr. las nieuws over Feyenoorder: 'Meest belachelijke bericht in maanden'
2
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
7
   
12:10
12:10
De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
49
   
11:56
11:56
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
25
   
11:46
11:46
Brands bevestigt belangstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Chazyn
 
16
5 oktober 2018 om 17:50
Ik was erg onder de indruk toen die net doorbrak, nadat die Dortmund verliet voor Bayern is het snel minder geworden. Erg jammer!