Salah troeft concurrentie af en is BBC's Afrikaans Voetballer van het Jaar
Vrijdag, 14 december 2018 om 19:08

Mohamed Salah is door (de bezoekers van) de BBC voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Afrikaans Voetballer van het Jaar. De aanvaller van Liverpool en de nationale ploeg van Egypte bleef Sadio Mané, Medhi Benatia, Kalidou Koulibaly en Thomas Partey in de verkiezing voor.

De BBC maakte in november de kandidatenlijst bekend en uiteindelijk moesten voetbalfans middels een online poll uitmaken wie de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. De meeste stemmen zijn dus naar Salah gegaan. Hakim Ziyech van Ajax en Marokko was niet geselecteerd; de middenvelder maakt overigens ook geen kans meer op de officiële Afrikaans Voetballer van het Jaar-award, die op 8 januari wordt uitgereikt door de Afrikaanse voetbalbond CAF.

Meer: Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool | Sprookjeseinde raakt verder uit zicht voor Klopp na zeperd in Merseyside Derby

Salah bereikte vorig seizoen de finale van de Champions League met Liverpool en is opnieuw bezig aan een prima voetbaljaargang. Salah was dit seizoen in 23 officiële duels voor the Reds goed voor 13 doelpunten en 5 assists. Voor zijn land staat de teller inmiddels op 39 treffers in 62 wedstrijden.

"Het is een geweldig gevoel om opnieuw te winnen. Ik ben blij en wil de prijs ook volgend seizoen winnen", zo reageert Salah op de website van de BBC. "Het doel voor 2019 is om iets te winnen met de club, dus iedereen kijkt daar erg naar uit. Ik probeer mezelf iedere dag te motiveren om het team te helpen om iets te winnen."

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
7
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
19
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
19
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
SuperBuLi
 
7
14 december 2018 om 21:23
Natuurlijk zeer verdient er is geen 1 Afrikaanse voetballer beter dan Salah. Wat ik mij nu ook afvraag is er een European player of the year? Van Zuid-Amerika weet ik het wel. Nog iets wat ik apart vind is dat de BBC moeite doet om zo iets te organiseren.
 
Koos Busters
 
2
14 december 2018 om 21:40
Heb op mijn telefoon even flink lopen Googlen. Kan niets vinden, het lijkt er op dat de BBC inclusiviteit nog niet zo hoog in het vaandel heeft staan. Overigens las ik dat BBC journalisten in Afrika mogen stemmen voor de speler van het jaar. Misschien heeft de BBC geen echte journalisten in Europa zitten, kan ook een verklaring zijn.
 
Tovenaer
 
4
14 december 2018 om 22:58
Vraag me af of ze in Afrika ook 'Europees voetballer van het jaar' organiseren?