Sampaoli: 'Het vervult me van trots dat ze aan mij hebben gedacht'
Donderdag, 13 april 2017 om 14:12

Jorge Sampaoli is nog geen jaar actief als trainer van Sevilla, maar wordt regelmatig aan andere ploegen gelinkt. De Argentijn werd in verband gebracht met onder meer Barcelona, het Nederlands elftal en het bondscoachschap van zijn geboorteland. Voordat hij tekende bij Sevilla was er ook nog een andere gegadigde: Chelsea zag Sampaoli als optie om het roer over te nemen. De club koos uiteindelijk voor Antonio Conte.

Sampaoli trad wel in gesprek met eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Dat hij in overweging werd genomen, betekent veel voor de voormalig bondscoach van Chili. "Ik ben met blijdschap vervuld omdat ze dachten dat ik de juiste man zou kunnen zijn om de ploeg dit seizoen te leiden. Het team is dit seizoen heel succesvol gebleken. Het was een enorm compliment", citeert the Sun de 57-jarige trainer.

"Het maakte me trots dat een belangrijk persoon als Roman Abramovich benieuwd was naar mijn ideeën over voetbal en mijn mening over zijn eigen team", vervolgt Sampaoli. "Er waren verschillende redenen waarom het niet doorging, maar het feit dat hij uren naar me luisterde betekent veel voor me. Ze hebben uiteindelijk gekozen voor een andere succesvolle trainer." Onder Conte stevent Chelsea dit seizoen af het landskampioenschap in Engeland.

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
7
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
20
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
19
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
Guaporta
 
2
13 april 2017 om 14:27
De 57-jarige trainer... Denk dat het aan mij heeft gelegen, maar ik was er tot vijf minuten geleden heilig van overtuigd dat Jorge Sampaoli ongeveer even oud was als Pep Guardiola. Daarmee zou hij dus een trainer zijn die aan het begin van een (succesvolle) carriere staat en dus hoogstwaarschijnlijk niet te porren zal zijn voor een rol als bondscoach. Maar nu ik weet dat we het over een 57-jarige trainer hebben beginnen de geruchten meer perspectief te krijgen. Overigens denk ik dat Barcelona meer heeft aan een jonge coach dan een 57-jarige ervaren oefenmeester. Hoewel ik Sampaoli nog steeds hoog inschat denk ik dat Barcelona misschien meer heeft aan een jongere trainer. Dan denk ik aan Oscar Garcia; een 43-jarige oud-speler van de club, iemand die als jeugdtrainer (en als jeugdspeler) in La Masia heeft gewerkt, Cruijffista is en ook nog eens beschikbaar is aankomende zomer. Misschien wel de ideale kandidaat...
 
GramozMorina
 
0
13 april 2017 om 15:00
Geef mij maar Sampaoli, Simeone, Klopp of Guardiola.
 
BellaPartita
 
4
13 april 2017 om 16:00
Denk dat Simeone of Klopp totaal niet niet passen bij Barcelona. Zie jij Messi & co 11 km per wedstrijd rennen?
 
maxpayne
 
1
13 april 2017 om 17:35
Sampaoli is een goede trainer. Dit heeft hij wel bewezen in zijn jaren bij Chili en nu bij Sevilla. Ik denk alleen dat zijn stijl niet goed aansluit op de spelersgroep. Het is een beetje een trainer a la Simeone, die van zijn ploeg een vechtmachine maakt. Ik denk niet dat we in Nederland daar de juiste spelers voor hebben. In Nederland hebben we toch meer verzorgde voetballers en ook fysiek gezien zijn we nou niet heel sterk. Deze groep heeft meer behoefte aan een duidelijke leider die de ploeg juist vanuit een systeem laat voetballen. Een trainer zoals Louis van Gaal. Waar we die zo snel vandaan kunnen halen? Ik heb geen idee.