Sandler maakt negentig minuten vol bij bekerzege Manchester City
Woensdag, 23 januari 2019 om 22:43

Manchester City heeft zich woensdagavond ten koste van Burton Albion geplaatst voor de finale van de League Cup. Na de 9-0 thuiszege van twee weken geleden kon de ploeg van manager Josep Guardiola een plek in de finale niet meer ontgaan. De Engelse topclub deed het woensdag op bezoek in het Pirelli Stadium een stuk rustiger aan. City won met 1-0 door een goal van Sergio Agüero.

Doordat Manchester City voor eigen publiek een monsterscore had neergezet, kon Guardiola het zich permitteren om een groot aantal vaste basisspelers te sparen. Philippe Sandler kreeg zodoende een basisplaats bij the Citizens. De Nederlandse verdediger maakte de negentig minuten vol in de bekerwedstrijd. Kevin De Bruyne en Sergio Agüero startten eveneens in de basis, maar werden vroegtijdig naar de kant gehaald.

City was net als in de eerste ontmoeting de betere ploeg en de overwinning was dan ook dik verdiend. Agüero tekende voor het enige doelpunt van de avond. Na 25 minuten spelen had De Bruyne een fantastische steekpass in huis op Mahrez. Laatstgenoemde legde de bal terug op de vrijstaande Agüero, die de keeper kansloos liet en de 0-1 tegen de touwen schoot.

In de tweede helft maakte Benjamin Mendy zijn rentree. De Fransman stond lange tijd aan de kant met een knieblessure. Met hem binnen de lijnen ging Sanler twintig minuten voor het einde van de wedstrijd in de fout. Hij nam voor het eigen doel veel risico en verspeelde de bal. Eric Garcia voorkwam een tegendoelpunt door de bal van de lijn te halen. Donderdagavond wordt bekend tegen wie City op 24 februari in de finale van de League Cup speelt. Chelsea en Tottenham Hotspur staan donderdagavond tegenover elkaar in de andere halve finale. Tottenham won het eerste duel met 1-0.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Buitenspelgoal
 
20
23 januari 2019 om 23:01
Leuk voor Sandler, maar het is natuurlijk een nietszeggend bekerpotje tegen een matige tegenstander waar het niet uitmaakt of je de wedstrijd verliest of niet. Voor de hoofdmacht is hij natuurlijk niet in beeld.
 
FeyCoev
 
1
24 januari 2019 om 09:23
Desalniettemin zijn er genoeg jongens uit de jeugd van City die ook dit soort wedstrijden niet mogen spelen.
 
Buitenspelgoal
 
0
24 januari 2019 om 09:28
Klopt. Ik hoop ook oprecht dat hij het goed blijft doen en een zo mooi mogelijke carriere krijgt (alleen maar goed voor Nederland), maar een echte rol van betekenis spelen in het eerste zie ik gewoon niet gebeuren, daar is hij ook een te klein financieel risico voor voor de club.
 
Sirius
 
5
23 januari 2019 om 23:29
Dit heeft uiteraard vooral te maken met het feit dat ze basisspelers sparen, maar voor Sandler natuurlijk wel een mooie kans op wat te laten zien. Dit soort minuten staan toch goed op z'n CV en als hij zich staande weet te houden en zich ontwikkelt, krijgt hij misschien wel een mooie carriere. Verder kan ik hem alleen beoordelen op wat ik gezien heb van hem bij PEC Zwolle en daar was ik eerlijk gezegd niet zo van onder de indruk. Je weet het natuurlijk nooit, maar ik zag er eigenlijk nooit zoveel in. Het lijkt me een redelijke speler voor de Eredivisie subtop, maar wellicht ontwikkelt hij zich daar in Engeland.
 
EdenHazard
 
0
23 januari 2019 om 23:39
Dit zag er al beter uit qua opstelling, Pep. Alleen had je in die eerste wedstrijd Foden ook al moeten opstellen en enkel jeugdspelers laten invallen. Die 9-0 was overdreven, had je nu kunnen compenseren maar nu had je gewoon een prima opstelling met genoeg reserves. Je speelt twee wedstrijden tegen een middenmotor uit de League One.. Vandaag toch Nmecha en Poveda laten debuteren.
 
Holland8
 
14
23 januari 2019 om 23:41
Ach wat is die @buitenspelgoal toch triest. Jammer he dat anderen succesvol zijn en jij heel waarschijnlijk niet. Dan gaan we ze dat misgunnen dan voel je jezelf vast een hele bink. In ieder geval super gedaan door Sandler en of hij het nou wel of niet redt maakt helemaal niks uit. Ik ken hem niet maar gun het iedereen die hard werkt en dat heeft hij vast gedaan.
 
Ronald de Roos
 
9
24 januari 2019 om 01:29
Je hoeft niet boos te worden omdat hij feiten opnoemt. Hij mag zn best doen maar komt voorlopig tekort voor het echte werk
 
consy
 
2
24 januari 2019 om 00:05
Toch een basisplaats erbij voor Sandler, Rugu kom er maar in. Wat is de "reden" deze keer?
 
Bossie
 
1
24 januari 2019 om 01:54
Toch mooi dat die jongen de kans krijgt om zich te laten zien. Hier heb je meer aan dan een trainingspartij of een vriendschappelijke wedstrijd. Samen spelen met enkele grote namen in het voetbal , dat pakken ze hem niet meer af