'Sandro Tonali heeft stap naar Europese top te pakken met deal van 30 miljoen'
Dinsdag, 9 juni 2020 om 20:33

Sandro Tonali lijkt aankomende zomer eindelijk een transfer naar de Europese top te gaan maken. Het twintigjarige toptalent van Brescia staat namelijk op het punt zijn toekomst te gaan verbinden aan Internazionale, zo verzekert de doorgaans goed ingevoerde transferspecialist Gianluca Di Marzio van Sky Italia vanavond. Met de transfer is naar verluidt minimaal dertig miljoen euro gemoeid.

Tonali staat al jarenlang te boek als een van de grootste talenten van Italië. De controleur is afkomstig uit de jeugdopleiding van Brescia en speelde de afgelopen twee seizoenen al 53 wedstrijden in de Serie B. Dit seizoen is hij met Brescia actief in de Serie A en staat de teller voor Tonali op 23 competitieoptredens, waarin hij 1 doelpunt en 5 assists wist aan te tekenen.

Brescia beleeft een moeizaam seizoen, de promovendus staat met slechts 16 punten uit 26 duels onderaan in de Serie A en stevent zodoende af op degradatie, maar Tonali blijft bijzonder begeerd. Juventus, Manchester United, Arsenal, Fiorentina, Barcelona, Napoli en Paris Saint-Germain werden al in verband gebracht met de drievoudig international van Italië, maar die heeft naar verluidt een duidelijke voorkeur voor Inter.

Volgens Di Marzio is Tonali al persoonlijk rond met de grootmacht uit Milaan en zijn ook de twee clubs inmiddels dicht bij een akkoord. Brescia mikte aanvankelijk op een transfersom van vijftig miljoen euro, maar is nu bereid om genoegen te nemen met dertig miljoen euro, gezien de naderende degradatie en de financiële gevolgen van de coronacrisis. De transfersom zou middels allerlei bonusconstructies uiteindelijk nog wel hoger kunnen uitvallen.

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
7
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
20
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
20
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
FC-Legend
 
35
9 juni 2020 om 20:40
Dat zou een geweldige deal zijn, komende 10 jaar kun je deze speler moeiteloos op het middenveld zetten. Zal ook een vaste waarde worden van het nationaal elftal, mooi team krijgt Inter ondertussen! Ze werken echt naar stabiliteit ipv al die rare huurspelers in het verleden waar ik ook niet echt kapot van was
 
DreamingAlaska
 
8
9 juni 2020 om 20:47
Alleen wat doen ze nu met Brozovic? Die speelt namelijk op dezelfde positie als Tonali, namelijk ook als Cvm. Beide zijn te goed voor de bank. Ik zou als Inter zijnde proberen Brozovic te ruilen voor Pogba. Dan heeft Inter met Pogba een ideale speler om naast Tonali op te stellen op het middenveld. Pogba is meer een box to box middenvelder dan Cvm, zoals Brozovic. Bovendien zie ik Pogba excelleren onder Conte, net als Tonali. Man Utd heeft met Brozovic dan hun nodige Cvm. Tonali en Brozovic in een elftal gaat niet werken. Dan heb je in feite twee registra's.
 
pedrovasquez
 
49
9 juni 2020 om 21:47
Miss kunnen ze lautaro dan ook ruilen voor messi. Die kan de rol achter target man lukaku veel beter invullen.
 
DreamingAlaska
 
7
9 juni 2020 om 22:12
Alleen is Lautaro ruilen voor Messi minder realistisch.
 
real8madrid
 
5
9 juni 2020 om 23:58
Pogba? Maar wat dan met Barella? Inter speelt volgend jaar cl voetbal. Dan zijn er zat wedstrijden om iedereen genoeg minuten te geven. Met Tonali, Sensi en Barella heb je 3 fantastische, jonge Italiaanse spelers en met Eriksen en Brozovic voeg je bakken ervaring toe. Lijkt mij gewoon prima bezet zo.
 
AjaxCunian
 
2
10 juni 2020 om 08:36
No offense maar als Pogba United gaat verlaten, kan je er gif op nemen dat dat niet voor Inter is. Dan is hij op weg maar Real/Juventus of wellicht PSG.
 
M_Icardi9
 
3
10 juni 2020 om 11:34
Bij Inter werkt hij weer met Conte. Tenslotte geloof ik dat Inter beter is dan United, no offense. Vooralsnog vind ik Pogba niet nodig, dan heb ik liever Zaniolo.
 
Lierse1997
 
26
9 juni 2020 om 20:40
Voor die prijs is dit echt een toptransfer. Het is leuk om te zien dat inter blijft verdergaan met het aankopen van jonge Italiaanse spelers, hopelijk gaan er ook wat meer jongens doorbreken uit de eigen jeugd want die is echt top.
 
Jackieboy10
 
50
9 juni 2020 om 20:42
"Europese top", slim gedaan. Ik dacht ik ieder geval niet aan Inter bij dit artikel.. Hoewel ze op de weg terug zijn, is het natuurlijk de afgelopen 5-8 jaar alles behalve Europese top.
 
Joga_Bonito10
 
42
9 juni 2020 om 20:43
Over het algemeen is Inter gewoon Europese top. Dat ze een mindere periode hebben nu de laatste 10 jaar kan. Hebben Milan en United ook.
 
Vegitosan
 
76
9 juni 2020 om 20:56
Ja en die zijn momenteel ook geen Europese top dus wat is je punt?
 
TakeMeHome
 
18
9 juni 2020 om 21:18
Dus Liverpool is sinds 2 jaar geleden weer Europese top?
 
LeProf
 
30
9 juni 2020 om 21:22
Uhm ja.. zo om en nabij inderdaad. Alle bovenstaande genoemde clubs hebben de afgelopen 5 jaar niets noemenswaardigs gewonnen, dan hoor je niet bij de top.
 
Sloeties
 
30
9 juni 2020 om 21:23
Ze spelen al 2 jaar de hele Premier League aan gort en hebben in de laatste 3 jaar twee keer in de Champions League-finale gestaan en daar 1 van gewonnen, dus ik neig ernaar je vraag met een `ja` te beantwoorden.
 
Isco24
 
37
9 juni 2020 om 21:34
Jullie zijn allemaal in de war met ‘grootmacht’ of ‘top’. Je bent namelijk geen top meer als je al langer dan 8 jaar amper presteert in Europa of eigen land. Überhaupt meedoen in Europa is voor bijvoorbeeld een Milan al iets heel speciaals. Dan ben je dus geen top meer. Gezien hun verleden, zijn ze echter nog wel een Italiaanse grootmacht en zal ook voor veel voetbalfans nog zo zijn. Maar de malaise moet niet veel langer gaan duren, want voorheen waren St. Etienne en Nottingham Forest ook top en nu ziet niemand ze meer als top.
 
Jackieboy10
 
2
10 juni 2020 om 00:45
Inderdaad Isco24. Bedankt voor de toevoeging! Wezenlijk verschil inderdaad.
 
Joga_Bonito10
 
15
9 juni 2020 om 20:42
Sensi, Barella en Tonali: komende jaren ook bij het nationale team wellicht het middenveld vormen. Ben echt blij dat hij voor Inter kiest! Misschien kunnen ze Verratti nog ooit polsen om in de Italiaanse top nog te spelen, dan is het plaatje compleet.
 
JoshuaK_
 
4
9 juni 2020 om 20:46
Zeer nette transfer dit hoor, Inter is sinds de komst van Conte goed bezig op de transfermarkt. Wordt desondanks wel heel druk op het middenveld bij Inter nu, al ga ik er vanuit dat jongens als Borja Valero, Nainggolan en Vecino zullen vertrekken.
 
PSV18
 
11
9 juni 2020 om 20:47
Geweldige deal dit voor Inter, al helemaal voor deze prijs. Wat een heerlijk Italiaans middenveld krijgen die zo, heel erg getalenteerd ook en er zit ongelooflijk veel 'voetbal' in zeg. Barella, Sensi en dan ook nog als klap op de vuurpijl de nieuwe Pirlo: Sandro Tonali. Laat hem lekker z'n koppie kaal scheren, zal voor een stuk minder vergelijkingen met 'm zorgen hahah.
 
Buitenspelgoal
 
8
9 juni 2020 om 21:04
De nieuwe Pirlo, haha. Als het een Nederlands talent was geweest hadden we met zijn allen hier staan praten over hoe hij het wel eerst moet laten zien, zeker als je hem bestempelt tot de nieuwe incarnatie van een topspeler van weleer. Heeft 1 seizoen Serie A voetbal gespeeld met een degradatiekandidaat, waar je lekker vrijuit kan voetballen omdat niemand toch echt wat van je verwacht. Goede speler, groot talent, maar ook nog genoeg aan te verbeteren. Een pass percentage van 73 in de Serie A als controleur is niet denderend. Een tackle succes ratio van 50 bij gemiddeld 2-3 tackles per wedstrijd ook niet. Ben benieuwd hoe die het bij Inter gaat doen.
 
juvetino
 
16
9 juni 2020 om 21:40
Kijk eerst een naar zijn wedstrijden voor je oordeelt op zijn statistieken. Is gewoon een absolute topspeler die Tonali, steekt er met kop en schouders boven uit en dat op zijn piepjonge leeftijd, visie e traptechniek waar je u tegen zegt.
 
M_Icardi9
 
12
9 juni 2020 om 21:41
Vergeet niet dat hij bij Brescia speelt. Denk dat het daar moeilijk is om een hoog pass percentage te halen, aangezien de spelers niet altijd vrij of naar voren lopen.
 
Isco24
 
7
9 juni 2020 om 21:48
Dan heb je en nooit naar Pirlo gekeken en nooit naar Tonali.. Hun kracht zit hem aan de bal en niet het tackelen. Je rekent Lukaku toch ook niet af op het tackelen. Zij zijn geen spitsen en geen verdedigers of verdedigende middenvelders a la Gatusso, Kante, Roy Keane. Zij verdelen het spel vanuit een verdedigende positie waar ze zoveel mogelijk zich over het veld hebben. Dat een Tonali z’n passing 73 percentage is bij een club als Brescia is juist uitstekend als je bedenkt dat hij zelden naar z’n verdedigers speelt maar altijd vooruit wil. Brescia is bijna altijd de mindere van het veld dus worden ze ook snel vastgezet. Bij een Inter of Juve is dat al minder en dus ook makkelijker een vrije man te vinden.
 
Buitenspelgoal
 
0
9 juni 2020 om 21:48
Mijn punt staat nog steeds. Tevens heb ik niet gezegd dat het geen groot talent is, maar voorlopig heeft hij op 1 seizoen Serie A bij een degradatiekandidaat na nog niets laten zien bij een topclub. Hem nu al uitroepen tot de ''opvolger van'' vind ik persoonlijk dan voorbarig.
 
Isco24
 
16
9 juni 2020 om 22:08
Dat is prima, maar je ging hem afrekenen op iets waar je hem niet op kan afrekenen dus dat deed me beseffen dat je hem nooit ziet spelen en dat is niet erg, maar komt gewoon raar over om iemand te beoordelen op dingen die niet relevant zijn voor zijn manier van spelen.
 
Jajakong
 
1
9 juni 2020 om 20:50
Het blijft toch grappig dat op een bericht dat pas ruim tien minuten oud is zo veel op word gereageerd dan op. Een bericht van meer dan een uur over een speler die is berooft.
 
AcKaka
 
14
9 juni 2020 om 20:58
Komt ook wel dat het headline is en bij dit bericht kan je wat meer je ei kwijt qua voetbal. Bij een beroving ga je toch open deuren intrappen. Iedereen zal zeggen dat het schandalig/triest is en het is ook helaas niets nieuws.
 
acmilan2019
 
2
10 juni 2020 om 09:12
Wat moet je reageren op een bericht over een beroving dan? ‘Sterkte?’ Dat zal Castillejo echt niet lezen...
 
MarcoVerratti
 
5
9 juni 2020 om 21:02
Geweldige transfer zou dit zijn natuurlijk! Zeker ook voor de genoemde transfersom. Sinds Beppe bij ons de scepter zwaait gaan we opvallend vaak voor Italianen. Een erg goede zaak wat mij betreft! Met Eriksen, Brozovic, Barella, Sensi en Tonali heb je gewoon een top middenveld! Overigens stelt Di Marzio dat Inter ook zo goed als rond is met Hellas Verona over Kumbulla voor 28 miljoen. Ook dat zou een ontzettend mooie transfer zijn!
 
Mick1988
 
1
10 juni 2020 om 07:15
Dit wordt echt een middenveld waar we van kunnen gaan genieten! Met Sensi, brozo en Barella deed ik dat al maar bij dit middenveld. Heerlijk! Als Kumbulla komt dan is het helemaal top. Goede verdediger met heel veel potentie. Nu nog een aanvaller als vervanger van Martinez en een wingback en dan is Inter klaar.
 
Lucazzurri
 
0
9 juni 2020 om 21:07
Ik was al jaloers op het middenveld van Inter, maar nu nog meer. Wat ligt Juve hier te slapen zeg.. of wilde hij per se naar Inter?
 
Interm
 
0
9 juni 2020 om 22:21
Vergeet niet dat jullie al Kulusevski hebben binnengehaald voor een soort gelijk bedrag. Daar was Inter ook in geintresseerd, soms win je en soms verlies je.
 
Lucazzurri
 
5
9 juni 2020 om 22:58
You win some you lose some, maar deze doet wel pijn. Heb liever Tonali dan Kulusevski. Maar goed het is jullie gegund hoor. Ik vind het mooi dat Inter zich herpakt heeft met goed beleid en een Italiaanse kern. Daar kan ik alleen maar bewondering voor hebben.
 
AlexanderNijs
 
0
10 juni 2020 om 12:12
Dat snap ik nu echt helemaal niet. Heeft altijd aangegeven dat hij grote van is van AC Milan, dus kan moeilijk geloven dat Inter nu plots zijn droomclub is...had hem heel graag bij Milan gezien maar als het dan niet kon toch zeker niet naar Inter pff...
 
HugoDings
 
1
9 juni 2020 om 21:10
Inter heeft het Italiaanse middenveld. Met Sensi, Barella en nu Tonali. Heb hem nog niet echt zien spelen dus ken zijn kwaliteiten niet, maar als hij wordt vergeleken met Pirlo (en niet alleen door zijn looks) ben ik wel benieuwd wat hij te bieden heeft. Wel al veel over hem gehoord en denk dat Inter wel een mooie stap in zijn ontwikkeling is.
 
Murad
 
3
9 juni 2020 om 21:22
Volgens mij is Tonali AC Milan fan? mooie transfer van Inter die zijn echt een goed elftal aan het bouwen zeg. Als ze zo doorgaan zal het niet lang duren voordat ze weer mee kunnen doen met de Europese top.
 
JuveAmor1897
 
1
9 juni 2020 om 21:52
Mooie deal voor Inter, mocht dit beklonken worden. Een geweldig talent die het middenveld van inter nog sterker maakt. Als Juve fan natuurlijk heel zuur om nu toe te moeten kijken terwijl we zelf liggen te slapen. Ik had al veel eerder gehoopt dat Juve hem zou strikken...erg jammer ook omdat ons middenveld erg matig is. Achja, benieuwd of ze Verratti kunnen binnenhalen. En of ze nog zullen toeslaan...want op deze manier gaan we er niet komen.
 
juvedeef
 
1
9 juni 2020 om 21:58
Zonde. Liever bij juve gehad dan Inter. Belangrijkste is echter dat hij door gast breken. Toekomstig topper. Die heeft Italië hard nodig.
 
GoonerKid
 
0
10 juni 2020 om 03:05
Ik zie geen ruimte voor Tonali bij Juve. Het lijkt erop dat Sarri veel vertrouwen begint te krijgen in Bentancur en dat vind ik niet onterecht. Bentancur als man voor de verdediging zal hem veel meer liggen dan centrale middenvelder. Daar heeft Juventus wel iemand nodig, dus liever dat je dan het geld investeert in iemand als Aouar. Ik vind Matuidi nog steeds erg goed maar hij begint toch wel op leeftijd te komen. Verder ben ik van mening dat Pjaniä‡ gewoon moet blijven, dus dan zou er zeker geen ruimte zijn voor Tonali.
 
Young_Boss
 
0
10 juni 2020 om 00:42
Hopelijk zal Conte hem direct voor de leeuwen gooien. Want de concurrentie op het middenveld bij Inter in natuurlijk wel moordend met Eriksen, Sensi, Brozovic, Barella, Gagliardini. Hoe dan ook blijft het een geweldige aankoop voor Inter
 
Mick1988
 
0
10 juni 2020 om 07:19
Als Inter Champions League weet te bereiken (zo ziet het er wel uit) dan heb je genoeg wedstrijden voor iedereen. Als je een middenveld hebt met afwisselend Brozo/Tonali en Barella/Sensi met ervoor Eriksen dan is dat echt genieten!
 
Killer_37
 
1
10 juni 2020 om 10:42
Tonali is echt een fantastische speler. Juventus moet hem echt heel snel gaan halen Want middenveld van juve is zwak. Juve grijp je kans!
 
M_Icardi9
 
2
10 juni 2020 om 11:42
Juve wint elk jaar de Serie A. Zo zwak is dat middenveld dus ook weer niet. Gun Inter ook wat succes! Maakt de Serie A wat spannender
 
AlexanderNijs
 
0
10 juni 2020 om 12:16
Dit is echt pijnlijk als Milan fan! Horen al jaren dat hij zo'n grote fan is van Milan, hij samen met Bennacer op het middenveld had fantastisch geweest...en dan gaat hij naar Inter?? Voor ocharme 30 miljoen dan nog, dat is zeer jammer. Inter krijgt nu wel echt een sterk team ook met jonge italiaanse spelers. Tja, dan maar hopen dat het hierdoor terug spannender zal worden in de Serie A.