Sarina Wiegman maakt WK-selectie Oranje Leeuwinnen bekend
Woensdag, 10 april 2019 om 13:45

Bondscoach Sarina Wiegman heeft haar selectie voor het WK in Frankrijk bekendgemaakt. Stefanie van der Gragt en Victoria Pelova, die nu nog kampen met blessures, maken deel uit van de selectie. Bekende namen zoals Jackie Groenen, Lieke Martens, Vivianne Miedema, Sherida Spitse en Shanice van de Sanden zijn zoals verwacht 'gewoon' opgenomen in de selectie.

Het eindtoernooi begint voor Oranje op 11 juni. Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada zijn voor Oranje de tegenstanders in groep E. De nummers één en twee en de vier beste nummers drie van de zes groepen bereiken de knock-outfase. Oranje oefende de afgelopen dagen tegen Mexico en Chili. Beide duels werden overtuigend gewonnen met respectievelijk 2-0 en 7-0.

Van der Gragt en Pelova van Barcelona en ADO Den Haag ontbraken de afgelopen wedstrijden vanwege blessures, maar maken wel deel uit van de WK-selectie, die uit 23 speelsters bestaat. De Oranje Leeuwinnen spelen op 1 juni een 'uitzwaaiwedstrijd' in het Philips Stadion tegen Australië. Oranje speelt op 11 juni de eerste WK-wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.

Volledige selectie:
Lineth Beerensteyn (Bayern München), Dominique Bloodworth (Arsenal), Anouk Dekker (Montpellier), Merel van Dongen (Real Betis), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (Ajax), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg), Stefanie van der Gragt (Barcelona), Jackie Groenen (1. FFC. Frankfurt), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Inessa Kaagman (Everton), Danique Kerkdijk (Bristol City), Lize Kop (Ajax), Desiree van Lunteren (SC Freiburg), Lieke Martens (Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Victoria Pelova (ADO Den Haag), Jill Roord (Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Sherida Spitse (Valerenga) en Sari van Veenendaal (Arsenal).

Reservelijst:
Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Aniek Nouwen (PSV), Katja Snoeijs (PSV), Ashleigh Weerden (FC Twente), Jennifer Vreugdenhil (Valencia) en Siri Worm (Everton).

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (50)

 
tonkmen
 
2
10 april 2019 om 14:14
Anouk Nouwen had ik in de selectie verwacht. Verder weinig verrassingen.
 
Nijogeth
 
1
10 april 2019 om 14:38
Aniek Nouwen had ik er eerder bij verwacht. Maar zonder grappen, die had er inderdaad bij gemogen. Zo jong en al zo dwingend kunnen spelen, daar zit zoveel toekomst in en ze doet echt niet onder voor anderen die wel mee gaan.
 
barryballs
 
4
10 april 2019 om 14:37
Hopelijk gaan ze het goed doen! :D
 
Buitenspelgoal
 
14
10 april 2019 om 15:13
Ik vind het persoonlijk wel leuk om naar te kijken. Het niveau is bij lange na niet dat van de mannen nee, maar het geeft mij toch wel een beetje datzelfde bindingsgevoel wat ik met het mannenelftal van Oranje heb. En zowaar, er zitten soms best prima acties en doelpunten tussen. Er zijn ook genoeg fans van kleine clubs uit kleine divisies van het mannenvoetbal, en die wedstrijden zijn ook regelmatig niet om aan te zien, om maar niet te spreken van het niveau
 
magnetics
 
4
10 april 2019 om 14:56
Tessel Middag is nog steeds geblesseerd, geloof ik? Wat moet dat ontzettend zuur zijn om deel uit te maken van een gouden generatie, maar ondertussen alle grote glorie door zware blessures aan je voorbij te zien gaan...
 
Greatest
 
1
10 april 2019 om 14:59
Meest logische keuze van Wiegman.....25 mei is de opendag van ons oranje in Zeist....Kan mijn zoontje Martens en co ontmoeten en paar oranje mannen....
 
Fc Scheidsrech
 
1
10 april 2019 om 15:13
Maar liefst 17 vrouwen die niet in Nederland spelen!! ?? ?? Kan veel zeggen over het niveau maar onze Leeuwinnen zijn wel gewild in het buitenland!
 
Jansen Joenite
 
1
10 april 2019 om 16:05
Of het niveau van de Nederlandse competitie is niet al te hoog. Er is de laatste jaren wel heel wat geprofessionaliseerd in het vrouwenvoetbal. Ook de komst van spelersmanagers helpt natuurlijk bij het wegzetten van speelsters in het buitenland. Volgens mij is het nog geen 5 jaar terug dat de eerste speelster een contract in het buitenland tekende.
 
Koriander
 
1
10 april 2019 om 15:17
Ik vind Dominique Bloodworth een topper in de wedstrijden die ik van haar gezien heb in Oranje. Echter heb alweer flink wat wedstrijden gemist. Is ze nog steeds goed bezig?
 
wenR
 
1
10 april 2019 om 17:27
Ze was al een stabiele factor maar de laatste 2 wedstrijden was ze belachelijk goed. Verdedigend en aanvallend, opent over zowel links als rechts en ziet altijd waar de ruimte ligt
 
Koriander
 
1
10 april 2019 om 15:24
Vrouwen hebben als voordeel dat ze snel beter kunnen worden als ze tegen heren voetballen. Wat heb je nu aan 7-0 winst tegen Chili? Vraag aan de Bvo's of ze tegen een van de jeugdteams van de mannen kunnen oefenen. Een onder 17 of onder 19 team. Teams in ieder geval die net even wat beter zijn dan de vrouwen, maar niet op fysiek spelen. Dan stel jezelf blood aan snel tikkende tegenstanders die goed voetbal kunnen spelen. Daar leer je van en trek je jezelf mee omhoog. Er was toch ook een schaatster op de 5000 meter die op de Olympische spelen goud won en die steeds met mannen meeschaatste in Groningen meen ik? Dat bedoel ik dus. Dan kun je wellicht het gat met de USA etc dichten en een WK winnen. Zou wel leuk zijn als de vrouwen dat eerder flikken dan de mannen van Oranje.
 
atleticofc
 
0
10 april 2019 om 17:24
Tja dit is gewoon een oefenwedstrijd op weg naar het wk. Dan is zo’n wedstrijdje wel eens lekker. Ze hebben onlangs in Portugal toernooi gespeeld met goede tegenstanders. Australië, volgende tegenstander is ook niet verkeerd. Deze potjes moet je meer zien om in de juiste vorm te komen richting het WK, en de laatste dingen uit proberen.