Sarri deelt complimenten uit: 'Ik hoop dat hij nog heel veel zal huilen'
Vrijdag, 5 oktober 2018 om 07:28

Álvaro Morata zorgde donderdagavond voor het klassenverschil in het Europa League-duel tussen Chelsea en MOL Vidi (1-0). De voltreffer, twintig minuten voor tijd, was voor de aanvaller pas zijn eerste doelpunt sinds medio augustus, toen hij op de tweede speeldag van de Premier League trefzeker was in de Londense stadsderby tegen Arsenal (3-2).

Morata bleef vervolgens zes opeenvolgende duels zonder doelpunt en kreeg veel kritiek over zijn gebrekkige doelpuntenproductie. De 25-jarige Spanjaard reageerde donderdagavond emotioneel na het maken van de 1-0. Hij omhelste Willian, die de treffer voorbereidde, en legde zijn hoofd op diens schouder. "Ik weet niet of hij gehuild heeft", reageerde manager Maurizio Sarri na het duel op Stamford Bridge.

"Maar als hij na een doelpunt wil huilen, dan hoop ik dat hij nog heel veel zal huilen. Ik ben heel blij voor hem", benadrukte de Italiaan. "Het is erg belangrijk voor hem om te scoren, maar ook om een goede wedstrijd te spelen. Dat heeft hij gedaan. Hij heeft voor het team gespeeld. Ik denk dat hij deze wedstrijd kan gebruiken als een nieuwe start."

"Álvaro speelde heel goed, beter dan in de laatste periode. Soms scoor je, soms niet, maar het gaat om hoe je speelt. Hij is een belangrijke speler." Olivier Giroud kreeg rust tegen MOL Vidi en daarmee suggereerde Sarri indirect dat de Fransman de eerste keus is. "We hebben Álvaro en Olivier, maar we moeten nu gedurende een lange periode om de drie dagen spelen. Dat denk ik en dat hoop ik. Álvaro en Olivier zijn beiden belangrijke spelers."

Meer nieuws
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
5
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
15
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
12
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Warabe
 
20
5 oktober 2018 om 08:12
Wat een coach die Sarri. Dit zijn van die ervaren coaches die spelers t gevoel geven dat het wel goed komt (ook al is Morata niet van t Chelsea niveau). Mourinho had Morata keihard laten vallen.
 
JairArsenal
 
1
5 oktober 2018 om 11:41
Mwua, Mourinho had misschien gezegd dat hij wil dat het minder voor zal komen omdat hij wil dat Morata vaker scoort en als het weer normaal voelt zal hij echt niet bij elke goal huilen.
 
Nickvan Stiphout
 
8
5 oktober 2018 om 09:33
Sarri is afkomstig uit het Italiaans voetbal. Sarri heeft het potentieel van Morata gezien bij Juventus. Door het vertrouwen van Sarri krijgen we misschien de oude Morata weer te zien. Hopelijk wordt het niet een gevalletje Torres
 
BVRCV
 
6
5 oktober 2018 om 10:10
Morata, Torres appels met peren. Torres schoot ze aan de lopende band binnen. Morata is nooit echt een doelpuntenmachine geweest. Zeer matige speler.
 
Marchant
 
2
5 oktober 2018 om 12:00
Torres scoorde zijn 2de seizoen bij Chelsea met 49 wedstrijden 11 x Morrata in zijn eerst seizoen bij Chelsea met 47 wedstrijden 15 x.. Dus denk dat het onzin is wat je roepr..en ja ik pak express het 2de seizoen van Torres omdat hij het eerste seizoen er helemaal niets van bakte met 18 wedstrijden en 1 goal. Morrata is gewoon een hele goede spits, dat heeft hij bij Juve laten zien. En had hem persoonlijk liever nog bij real gehad dan Benzema ..maar dat is persoonlijk
 
Zola86
 
1
5 oktober 2018 om 13:19
Marchant: Je beschuldigt iemand van onzin roepen maar 'vergeet' zelf Torres goede seizoenen bij Liverpool? Dan ben je dus niet serieus te nemen. On: Hopen dat er nu een mental blokkade van Morata is afgevallen, als hij het dit jaar niet goed gaat Chelsea op zoek naar een nieuwe nummer 1 spits lijkt me.
 
Marchant
 
1
5 oktober 2018 om 14:29
Nee hoor die vergat ik niet, maar het is logischer als 2 spelers bij de zelfde club speelde , om die vergelijking te nemen ipv 2 totaal verschillende teams te vergelijken. Maar idd hoor Torres had er toen al 6 seizoenen PL opzitten, morrata pas 1. Laatste seizoen bij liverpool 26 wedstrijden 9 goals. enkel zijn eerste seizoen scoorde hij daar 33 .. maar zal je niet serieus nemen