Sarri kijkt uit naar Cristiano Ronaldo en Juventus: 'Kroon op mijn carrière'
Donderdag, 20 juni 2019 om 12:12

Maurizio Sarri kijkt enorm uit naar zijn tijd bij Juventus. De oefenmeester werd donderdagochtend gepresenteerd als hoofdtrainer van la Vecchia Signora en sprak op de persconferentie zijn dank uit voor de kans om aan de slag te gaan bij de kampioen van Italië. De bij Chelsea vertrokken coach verheugt zich verder enorm op de samenwerking met Cristiano Ronaldo.

"Juventus heeft me de kans gegeven om terug te keren in de Serie A", aldus Sarri, die de ontslagen Massimiliano Allegri opvolgt. "Dit is een kroon op mijn carrière, die voor tachtig procent bestaat uit zeer zware periodes. Toen Juventus mij benaderde, werd ik direct enorm enthousiast. Nog nooit heeft een club zo enorm zijn best gedaan om mij binnen te halen en daarom was ik meteen overtuigd. Alle directieleden wilden mij hebben en lieten dat ook duidelijk blijken."

Dat Sarri mag werken voor Juventus doet hem zichtbaar veel. "Dat ik hier nu ben, maakt me emotioneel", zegt de Italiaan. "Ik heb in de Serie C, Serie B en Serie A gewerkt. Toen ben ik naar Engeland gegaan en nu ga ik voor Juventus werken. Chelsea is ook een grote club, maar historisch gezien natuurlijk minder groot dan Juventus. Ik blijf maar stappen zetten in mijn carrière, het is me niet komen aanwaaien."

Sarri kijkt uit naar de samenwerking met superster Ronaldo. "Ik heb al veel geweldige spelers getraind de laatste jaren, maar met Cristiano Ronaldo ga ik naar een heel ander niveau", vertelt de trainer. "Dit is de absolute wereldtop. Deze man heeft bijna elk record in het voetbal in handen en ik wil hem graag helpen om nog meer records te pakken."

Het winnen van de Champions League is een van de dromen van Juventus en Sarri. "Wij doen mee aan de Champions League om het toernooi te winnen, maar beseffen ook dat acht of negen andere clubs dezelfde ambitie hebben", weet de oefenmeester. "In Italië hebben we het winnen van prijzen wat dat betreft meer in eigen hand. Presteren in Europa is een droom, maar er zijn gewoon veel minder kansen om prijzen te pakken. Dat wil niet zeggen dat we er niet vol voor gaan."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
OzwardGozku
 
11
20 juni 2019 om 12:31
Ik herrineer me nog toen hij zijn middelvinger stak richting de Juventus-supporters, niet dat het nu wat uitmaakt, maar dit moment zit steeds in mijn achterhoofd wanneer ik over Sarri en Juventus lees, vraag me af wat de Juve-aanhing van hem nu vinden? Verder vind ik dat hij een mooie trainerscarriere heeft gehad, een aantal jaar geleden coachte hij in de Serie C en nu staat hij voor de grootmacht van Italie. Jammer dat hij Chelsea alweer heeft verlaten, want ik vond zijn voetbal het meest verfijnd van Chelsea in jaren. Ik hoop dat hij Juventus kampioen kan laten maken met mooi voetbal, want van Allegri kon ik niet tot nauwelijks genieten.
 
Juveitalia
 
25
20 juni 2019 om 12:32
Wat hem een betere trainer maak voor juve dan guardiola, is dat hij veel meer motivatie heeft. Sarri is geen matige trainer, maar heeft de kans nosig om zich te bewijzen als top in het rijtje van guardiola enzo. En dit is zijn kans, dus hij zal alles doen om zich te bewijzen
 
Sharafdin
 
36
20 juni 2019 om 12:38
Guardiola vind ik niet zo speciaal, altijd de beste teams gecoached... op dit moment is Klopp de beste coach.
 
nederland79
 
40
20 juni 2019 om 12:43
of hij maakt er de beste teams van? Er zijn genoeg spelers die hij beter maakt, zoals een sterling. Bij man utd zijn er veel dure spelers gekocht, maar er zit totaal geen idee achter en ze worden er niet beter op. Op basis waarvan is Klopp de beste coach? Al weer geen kampioen met liverpool, terwijl hij toch bakken met geld uit gegeven heeft (is geen kritiek gezien zn punten aantal). CL gewonnen, maar ja...milik die in de poule de bal 5 cm naar links schiet en ze waren de poule niet eens door. Klopp is sowieso een goede coach, maar de beste coach valt volgens mij bijna niet aan te wijzen. Klopp heeft bijvoorbeeld al heel wat finales verloren, das geen kwaliteit... en wel apart dat veel spelers die bij allerlei grote clubs met allerlei grote trainers hebben gewerkt, toch Guardiola heel hoog/boven aan zetten. En nee..op dat moment spelen ze niet meer onder hem. Kijk bijvoorbeeld een Robben afgelopen maand nog. En Robben heeft toch heel wat grote trainers gehad. Dan is t wel knap dat jij zo vanaf je bank kunt zien dat het niet zo speciaal is allemaal.
 
TILBURG013
 
25
20 juni 2019 om 12:51
Nee en Kompany die niet vanaf 30m uithaalt (wat hij normaal gesproken niet doet) en Liverpool was kampioen. Zo kan je alles gaan relativeren. Ik vind niet dat Klopp de beste coach is maar bakken met geld. Als je kijkt wat City uitgeeft, dat is pas bakken met geld. Nu weer Cancelo, Rodri en Angelino erbij voor 140 miljoen ofzo..
 
Sharafdin
 
11
20 juni 2019 om 12:58
Duurder betekend niet beter, kijk alleen de bank van City allemaal wereldspelers... hij heeft Barcelona, Bayern en City gecoached allemaal in hun prime tijd, dat hij ze beter maakt dan ze al zijn is een feit maar zolang je alleen dit soort teams coacht ben je voor mij niet de beste coach.
 
SuperNico31
 
3
20 juni 2019 om 13:52
Nou. Barcelona in hun primetime? Toen Guardiola er begon, was Barcelona nog niet op het niveau van wat ze later hadden hoor. In 2008 werden ze bijvoorbeeld 3e, was Ronaldinho jammer genoeg al aan het aftakelen en wonnen ze geen enkele prijs. Heeft toen van Messi de belangrijkste spil gemaakt en de rest is geschiedenis. Het succes van Barca in die tijd was echt wel voor een deel te danken aan de tactische keuzes van Guardiola.
 
LucaAbbracciante
 
16
20 juni 2019 om 12:38
Veel vertrouwen in deze man. Hij gaat Juve veel beter doen voetballen. Hopelijk kunnen we de selectie nog uitbreiden met een Pogba, dat zou heel mooi zijn.
 
domburg
 
3
20 juni 2019 om 15:19
De eerste speler die Sarri haalt zal Jorgngho zijn.... Daar ga je echt geen level hoger mee hoor.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
0
20 juni 2019 om 15:48
Laten we hopen dat hij Jorginho haalt, wat een drama speler is dat zeg.
 
sjoerd!
 
6
20 juni 2019 om 16:13
Hahah. Jorginho is ge-wel-dig. Daar maakt één slecht seizoen geen verandering aan. Bij het begin van het jaar stonden ze boven aan en echt ELKE aanval begon bij jorginho.
 
ChelseaFener38
 
2
20 juni 2019 om 16:25
Vond hem alles behalve slecht hoor
 
 
2
20 juni 2019 om 12:41
Ben benieuwd of hij van Juve ook een geoliede machine kan maken met goed voetbal. Hij plaatst Ronaldo iig nu al op een voetstuk, logisch natuurlijk maar of t slim is moet nog blijken?
 
BACO
 
31
20 juni 2019 om 12:46
Volgens mij is Ronaldo die Ronaldo op dat voetstuk heeft geplaatst en kan niemand er omheen. Wat Sarri hier aangeeft is dat er naar uit kijkt om samen met hem te werken.
 
 
4
20 juni 2019 om 13:23
Heb je gelijk in, maar hij had ook kunnen zeggen ik kijk er naar uit om met deze geweldige selectie samen te werken.
 
BACO
 
2
20 juni 2019 om 12:48
Ben heel benieuwd hoe we dit jaar gaan spelen en ook zeker wie er eventueel aangetrokken gaan worden.
 
AsRoma8
 
8
20 juni 2019 om 13:04
Zout in de napoli wond dit.
 
PSV18
 
5
20 juni 2019 om 13:48
Zeg dat, jammer wel. Napoli is echt een schitterende club ook. Hopelijk kunnen zij het met Ancelotti aan het roer komend seizoen (samen met jouw Roma) het Juve heel lastig gaan maken voor de Scudetto.
 
LW88
 
2
20 juni 2019 om 13:07
‘Die de ontslagen Massimo Allegri opvolgt’ Ligt aan mij, maar Allegri is toch niet ontslagen...? ??
 
Jimmmmm
 
5
20 juni 2019 om 13:52
Eigenlijk wel, alleen zonder ruzie of teleurstelling.
 
Dr.Jero
 
3
20 juni 2019 om 15:33
Het tweezijdig opzeggen/heven van een contract is geen ontslag. Anders zou die een vergoeding mee krijgen namelijk zijn resterende salaris ofwel een afkoopsom. Ik beschouw het meer als het samen een punt zetten achter de samenwerking op basis van een gezonde kijk op de afgelopen prestaties en de gewenste spelopvatting die daarna/mee ontstaan is. Van de ene kant lijkt het me een prima combinatie met sarri, alleen is zijn spel wel enigzins voorspelbaar en schakel zijn creative 6 uit en je hebt vaak al veel meer grip opnzijn teams. Benieuwd hoeveel houthakkers er gaan vertrekken ( en waar hij met ramsey gaat spelen)
 
_Buffalo_
 
2
20 juni 2019 om 14:18
Komt toch echt wel hypocriet over op deze wijze, 2 jaar geleden nog constant kritiek op Juventus en zich populair maken bij de Napolitaanse aanhang terwijl hij deze aanstelling nu de kroon op zijn werk noemt. Ik snap hem wel, Juventus is uiteraard een grotere club dan Napoli, maar als die nu nog altijd verwacht om een warm welkom te krijgen in zijn geboortestad denk ik dat die een eindje kan ophoepelen.
 
Elegia
 
1
20 juni 2019 om 14:22
Hij legt duidelijk uit waarom hij dat vindt. Ik ben zeer benieuwd hoe Sarri’s basiself er straks uit gaat zien.
 
_Buffalo_
 
0
20 juni 2019 om 16:02
Ja dat weet ik, vandaar dat ik ook zeg dat ik wel snap waarom hij dat zegt.
 
JuventusPuglia
 
5
20 juni 2019 om 14:49
Ben echt heel blij dat het rond is. Dacht dat het niet realistisch zou zijn, Hij zat namelijk pas net bij Chelsea, Maar gelukkig is het een Italiaan. Die hebben toch sneller dat ze vlak bij huis willen zijn. Ben ook heel benieuwd hoe die gaat spelen, We hebben aanvallend gezien genoeg opties en het middenveld word versterkt. Kan niet wachten op het nieuwe seizoen
 
DennisHartkoorn
 
0
20 juni 2019 om 20:30
Als hij slim is zet hij Ronaldo valse 9. Vind de backs van Juventus niet geweldig.
 
JuventusPuglia
 
1
20 juni 2019 om 20:39
Hij is iemand die graag dingen anders aanpakt en ook wel is spelers op andere posities zet als hij denkt dat het daar beter is. Ik verwacht dat hij bijv Dybala ook weer laat opleven. Cancelo vertrekt waarschijnlijk, Weet niet wie er gaat komen als vervanger.