Sarri: 'Wat dat betreft lijkt dit voor ons wel op de Champions League'
Dinsdag, 8 januari 2019 om 10:22

Maurizio Sarri staat dinsdagavond voor de tweede keer dit seizoen tegenover Mauricio Pochettino, als Chelsea het in de heenwedstrijd van de halve finale van de EFL Cup opneemt tegen Tottenham Hotspur. In aanloop naar de ontmoeting op Wembley spreekt Sarri vol lof over zijn Argentijnse collega van the Spurs.

"Ik ben het ermee eens dat hij een prijs moet winnen, want hij is een hele goede coach. Misschien wel een van de beste trainers op dit moment. Ik hoop alleen niet dat hij deze prijs weet te winnen", doelt Sarri op de EFL Cup. "Ook ik moet hier prijzen winnen, maar ik zit hier pas zes maanden. Pochettino zit al vier jaar bij Tottenham. Het eerste seizoen is voor iedereen lastig, kijk maar naar Jürgen Klopp en Josep Guardiola. Je hebt tijd nodig om een goed team op te bouwen."

In november leed Chelsea zijn eerste competitienederlaag op Wembley, waar Tottenham met 3-1 te sterk was. "Ik zag mijn spelers na afloop van die wedstrijd in de kleedkamer, ze waren gebroken. Ik besef dat deze wedstrijd heel belangrijk is, voor de club, de fans en de spelers. Zij moesten begrijpen waarom de wedstrijd zo slecht was, maar dat was al snel duidelijk na het zien van de eerste vijftien minuten. Er was in die wedstrijd een heel groot verschil in mentaliteit, agressiviteit en vastberadenheid."

"Het was een rare wedstrijd, die werd gespeeld na een interlandperiode. Daardoor kwamen we misschien niet met de juiste mentaliteit en focus. Dat kan gebeuren, maar we zullen nu een andere wedstrijd moeten spelen", gaat de Italiaanse oefenmeester verder. "In Engeland is alles moeilijk. We hebben Liverpool al uitgeschakeld, komen nu tegen Tottenham te spelen en treffen in de finale mogelijk Manchester City. Wat dat betreft lijkt de EFL Cup voor ons wel op de Champions League."

Cesc Fàbregas speelde afgelopen zaterdag mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Chelsea. De Spaanse middenvelder is in het bezit van een aflopend contract, doordat the Blues spelers ouder dan dertig niet langer dan één seizoen aan zich binden. "Ik ben geen clubeigenaar, dus mijn mening is niet belangrijk. De situatie is niet voor iedere speler boven de dertig hetzelfde, dus ik zou het per geval verschillend bekijken. Als jij Chelsea koopt, kunnen we kijken of we dit kunnen veranderen", besluit Sarri met een knipoog.

Meer nieuws
   
15:00
15:00
KKD Elftal van de Week: Roda JC ondanks uitgestelde promotie hofleverancier
0
   
14:50
14:50
Roda JC legt stadionspeaker het zwijgen op: 'Heeft laatste interview gegeven'
1
   
14:07
14:07
'Twijfelende Denzel Dumfries ziet move richting Manchester United wel zitten'
16
   
13:55
13:55
Door vuurwerk verminkte PSV-fan doet zijn verhaal: 'Ik mis tweeënhalve vinger'
79
   
13:32
13:32
Van Dijk naar Real Madrid? 'Als ze bellen kunnen ze hem morgen contracteren'
33
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
J.Vertongen
 
2
8 januari 2019 om 10:38
Spurs heeft Arsenal ook uitgeschakeld beste Sarri Dit is een 2 leg fixture dus alles is mogelijk. Ik zie Chelsea niet winnen op Wembley om eerlijk te zijn. Heb vol vertrouwen in een goed thuis resultaat. Coys
 
Samcro
 
6
8 januari 2019 om 11:05
Als ik Spurs was zou ik nu eens vol voor deze Cup gaan om eindelijk weer eens wat te winnen, al is het de kleinste nationale beker het kan wel extra motivatie geven en wellicht willen spelers dan ook langer blijven hangen bij Spurs.
 
SalvatoreConte
 
2
8 januari 2019 om 11:12
Toch is vol voor deze Cup gaan een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Zelfs als Spurs op volle kracht is en in een goede vorm steekt, moet je het wel gaan winnen van Chelsea over twee keer en waarschijnlijk ook van City. Dit zijn gewoon clubs die altijd van je kunnen winnen, ongeacht je eigen vorm. We zijn onder Pochettino nu al een paar keer dichtbij gekomen, maar het blijft lastig als je dergelijke clubs moet uitschakelen.
 
status_qo1
 
0
8 januari 2019 om 19:30
Ik ben het met samcro ook eens en vind de efl cup ook haalbaar . Dit kan de katalyst zijn voor grotere prijzen in de toekomst en het zou mooi zijn 10 jaar na de vorige efl cup . Het parkour (indien we winnen) zou NOG mooier zijn aangezien we zouden gewonnen hebben tegen al onze rivalen (west ham , watford , arsenal en Chelsea. ) maar we zien wel we zitten nog in de FA cup en een minieme kans op de epl . Het kan erger COYS !
 
Dr.Jero
 
2
8 januari 2019 om 12:00
Speelt arsenal cl dan? Tottenham heeft ook gewoon een zware route, als voordeel daarvan zal onderschatting geen rol spelen.