SC Cambuur ziet De Graafschap struikelen en is zeker van kampioenschap
Vrijdag, 23 april 2021 om 22:54

SC Cambuur is na het veiligstellen van promotie naar de Eredivisie nu ook kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Henk de Jong won zelf bij Jong AZ (2-4) en zag nummer twee De Graafschap falen in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC: 2-2. Met nog drie wedstrijden voor de boeg dit seizoen is Cambuur niet meer te achterhalen door De Superboeren. De koploper uit Leeuwarden verzamelde 85 punten uit 35 duels. De Graafschap staat na evenveel wedstrijden op 74 punten. Beide ploegen ontmoeten elkaar overigens op 30 april en De Graafschap kan dan de tweede plaats en promotie definitief in handen krijgen.

Jong AZ - SC Cambuur 2-4
De bezoekers lieten in de eerste helft zien waarom ze de beste ploeg zijn in de Keuken Kampioen Divisie. Jong AZ werd met aanvallend en effectief voetbal van de mat gespeeld door de lijstaanvoerder. De thuisploeg had ook wel pech, want Peer Koopmeiners werkte de bal in minuut 12 in zijn eigen doel. Daarna was er geen houden meer aan voor Jong AZ. Vijf minuten tekende topschutter Robert Mühren vanuit een lastige hoek voor de 0-2 van Cambuur, alweer zijn 35ste doelpunt van deze jaargang. Met 21 minuten op de klok was alle spanning verdwenen. Na een vlotte aanval kwam de bal terecht bij Issa Kallon en de vleugelaanvaller wist wel raad met het buitenkansje: 0-3. Vier minuten voor het rustsignaal kopte aanvoerder Erik Schouten onberispelijk raak, nadat Mühren een hoekschop van Mees Hoedemakers had verlengd.

De Cambuur-spelers vieren de titel in de Keuken Kampioen Divisie.

Na rust liet Cambuur de teugels wat vieren en kreeg Jong AZ de gelegenheid om onder de druk van de kampioen uit te komen. Dat resulteerde in de 54ste en 57ste minuut in doelpunten van de talentvolle en pas achttienjarige Yusuf Barasi. De Jong voerde in de slotfase enkele wissels door. Mitchel Paulissen keerde na twee maanden blessureleed terug bij Cambuur, terwijl Ragnar Oratmangoen voor de weer fitte middenvelder naar de kant ging. De bezoekende ploeg liet Jong AZ niet verder terugkomen en na het laatste fluitsignaal werd er volop feest gevierd door spelers en trainers.

De Graafschap - Almere City FC 2-2
Het lukte De Graafschap dus niet om Cambuur vrijdagavond van het kampioenschap af te houden. En da terwijl de ploeg uit Doetinchem nog wel een perfecte start kende op eigen veld. Elmo Lieftink ging in de derde minuut voor eigen succes en tot zijn vreugde zag hij een hard schot met buitenkant links via de onderkant van de lat in het doel verdwijnen. De voorsprong werd echter niet uitgebreid door De Graafschap en in de blessuretijd van de eerste helft wist het opgeleefde Almere City op gelijke hoogte te komen. Een lange bal kwam via Thomas Verheydt terecht bij Elias Sörensen en de Deense aanvaller bleef alleen voor doelman Rody de Boer ijzig kalm: 1-1.

Thomas Verheydt is blij na zijn treffer tegen De Graafschap.

Na een uur spelen was het Verheydt die aan het einde stond van een aanval van Almere City. De fysiek sterke spits was alert bij een voorzet van Daniël Breedijk en verschalkte De Boer vervolgens met een harde en rake kopbal. De Graafschap gaf niet op in de slotfase en via Melvin Platje was men in de 72ste minuut dicht bij de gelijkmaker. De aanvaller wist echter niet raak te schieten uit een rebound. Ver in blessuretijd kwam de 2-2 er alsnog, via Jesse Schuurman. De middenvelder schoot raak in de vijfde minuut van blessuretijd. Een zeer belangrijke treffer, want De Graafschap blijft zo zes punten boven Almere City staan, met nog drie duels te gaan. Promotie lijkt hierdoor een kwestie van tijd te zijn voor De Superboeren, die op 30 april aantreden tegen kampioen Cambuur.

Jong Ajax - NEC 0-1
De beloftenploeg uit Amsterdam leverde vrijdagavond een teleurstellende prestatie in eigen huis. In het eerste halfuur waren er nog wel verschillende kansen voor beide ploegen, maar doelpunten bleven uit. In minuut 34 werd de ban gebroken door de 36-jarige Édgar Barreto. De kopbal van de routinier uit Paraguay was doelman Daan Reiziger te machtig. Jong Ajax bleef aanvallend onmachtig en een kwartier voor tijd werd het allemaal nog erger voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag. Neraysho Kasanwirjo trok Jonathan Okita naar beneden en kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart voorgehouden. NEC bleef zoeken naar de bevrijdende 0-2, die er uiteindelijk niet kwam. Desondanks gingen de drie punten mee naar Nijmegen.

Kian Fitz Jim en Bart van Rooij in duel om de bal.

FC Den Bosch - Roda JC Kerkrade 7-0
De thuisploeg begon voortvarend aan de ontmoeting met Roda JC, daar de openingstreffer al in de achtste speelminuut gevonden werd. Een matige uittrap van doelman Jan Hoekstra belandde voor de voeten van Ringo Meerveld, die vervolgens Jizz Hornkamp bediende. De spits haalde uit van buiten het zestienmetergebied en vond met een fraai schot via de onderkant van de lat de openingstreffer. Precies tachtig seconden later stond het al 2-0. Romano Postema kreeg vanaf de rechterkant van de zestien de vrije doorgang richting de penaltystip, waarna de rechterspits in de verre hoek hard binnenschoot. Voor het verstrijken van het eerste speelkwartier werd het zelfs 3-0; ditmaal was het Steven van der Heijden die op aangeven van Soufyan Ahannach doel trof.

De complete offday van Roda JC werd in het restant van de wedstrijd nog verder uitgebuit door de thuisploeg. Vijf minuten voor het rustsignaal kwam Ahannach tot scoren: na een pass van Hornkamp rondde de middenvelder in de korte hoek af: 4-0. De woorden in de kleedkamer van trainer Jurgen Streppel sorteerden niet het gewenste effect, want twee minuten na de pauze gaf het scorebord al 5-0 aan. Ahannach bezorgde Postema een niet te missen kans. Ook de 6-0 kwam op naam van Postema, die op aangeven van Hornkamp zijn derde treffer van de avond aantekende. Het slotakkoord werd gespeeld door Hornkamp: hij knikte overtuigend de 7-0 binnen uit een voorzet van Mats Deijl.

Uitblinker Jizz Hornkamp loopt juichend weg na zijn geweldige doelpunt tegen Roda JC Kerkrade.

Jong FC Utrecht - Go Ahead Eagles 0-1
De Utrechtse beloftenploeg had in eigen huis voor rust weinig in te brengen tegen opportunistische spel van Go Ahead. Toch duurde het lang voordat de bezoekers de score openden. Na een kwartier spelen had Go Ahead al twee goede mogelijkheden gehad via Bradly van Hoeven en Sam Beukema, maar beiden zag hun respectievelijke inzetten gekeerd worden door doelman Fabian de Keijzer. Op slag van rust vond de club uit Deventer dan toch de 0-1. Het was Giannis Botos die uit de rebound van een schot van Martijn Berden via de binnenkant van de paal binnenschoot. Na de pauze krabbelde Jong FC Utrecht op, maar door het gebrek aan nauwkeurigheid in de afronding bleef de 0-1 tot het laatste fluitsignaal staan.

De spelers van Go Ahead Eagles vieren het enige doelpunt tegen Jong FC Utrecht.

FC Dordrecht - MVV Maastricht 0-1
Zo attractief als de wedstrijden op de andere velden waren, zo weinig viel er te beleven voor de fans van Dordrecht en MVV. De grootste kans van het eerste bedrijf werd tien minuten voor rust genoteerd door Sven Blummel, die namens de bezoekers uithaalde maar doelman Liam Bossin op fraaie wijze redding zag brengen. Het machteloze Dordrecht liep ook na de pauze de kantjes ervanaf, maar een nagenoeg foutloos optreden van Bossim hield de thuisploeg lang op de been. In de slotseconde gingen de Schapenkoppen alsnog kopje onder: het was Blummel die de 0-1 eindstand op het scorebord zette.  Door de ruime zege van Roda JC en het de eigen nederlaag is Dordrecht de nieuwe hekkensluiter; MVV bezet de twaalfde positie. 

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
6
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
49
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (50)

 
David1988
 
8
23 april 2021 om 22:58
Dat je dit nog weg geeft.... Ongelovelijk... Je had hier gewoon terecht moeten winnen... De Graafschap had niks in te brengen... Pff dit is zuur!
 
Fabian1986
 
31
23 april 2021 om 23:05
Jullie mogen zeker de eerste helft niet klagen met de scheidsrechter. Vind dit wel wat gerechtigheid.
 
David1988
 
7
23 april 2021 om 23:06
Mogen wij ook eens? Hebben hem vaker tegen dan mee...
 
 
5
24 april 2021 om 06:58
In Almere was de graafschap veruit de betere maar won Almere door een fout van de keeper, nu pakt de graafschap misschien wel onverdiend een punt, dus enige gerechtigheid is er wel. Daarbij was Almere lange tijd wel beter, maar werden ze toch nauwelijks gevaarlijk.
 
DamianLilliard
 
54
23 april 2021 om 22:59
Heerlijk! Als fries kan ik hier zeker van genieten, als heerenveen en cambuur het goed doen (heb geen voorkeur, vermoord me aub niet in de reacties hahaha) volkomen terecht en hadden er al vorig jaar moeten zijn. Geniet van het feest cambuur fans!
 
Wastum
 
43
23 april 2021 om 22:59
Promoveren en tegelijk ook de eredivisie winnen? Knap hoor
 
ForzaGiGi
 
58
23 april 2021 om 23:04
Yes Cambuur promoveert naar de Super Leauge, speciaal voor alle promovendi
 
Sempros
 
17
23 april 2021 om 23:11
Oppassen, straks besluit de Uefa dat Cambuur de komende drie jaar niet in de CL mag uitkomen
 
JoaquinBetis
 
8
23 april 2021 om 23:45
Die CL levert toch niet genoeg centen op dus laat sowieso maar zitten.
 
MarB
 
30
23 april 2021 om 23:19
Ook knap dat ze 85 punten hebben gehaald in slechts 24 wedstrijden. Wereldprestatie!
 
Meliora
 
25
23 april 2021 om 22:59
Jezus Christus wat zijn wij (roda) een partij ordinair afgedroogd vandaag zeg. Het werd gelukkig niet live uitgezonden maar dit moet toch een complete off-day geweest zijn.
 
Walcott16
 
64
23 april 2021 om 22:59
De nummer 19 die met 7 -0 wint van de nummer 8. In de Keuken Kampioen Divisie kan het!
 
MrUchebo
 
27
23 april 2021 om 23:01
Voor de wedstrijd betrof het zelfs nog de nummer 20
 
Afonsotje
 
14
23 april 2021 om 23:01
Toen de wedstrijd begon zelfs de nummer 20, heel bijzonder inderdaad.
 
Oelie Wapper
 
1
24 april 2021 om 07:21
Er zaten geen belchinezen in het stadion, maar ik zou wel even onderzoeken of er ergens flinke bedragen zijn ingezet op deze wedstrijd...
 
Koldmagnum
 
28
23 april 2021 om 22:59
Ontzettend terecht. 2 jaar bovenaan gestaan. #Cambuurkomteraan
 
Afonsotje
 
17
23 april 2021 om 23:00
Pff gelukkig nog die 2-2 voor de Graafschap. Cambuur gefeliciteerd en tot volgend seizoen, mooi de derby er weer bij.
 
M_SSC
 
27
23 april 2021 om 23:00
Wat een helden. 2 jaar gepresteerd en eindelijk loon naar werken.
 
Lunny
 
10
23 april 2021 om 23:01
Spannend slot bij de Graafschap - Almere. Voor die keeper, kale verdediger en Verheydt vind ik dit wel mooi. Wat lopen die er als een misplaatste arrogante binkies bij zeg, ongelooflijk. Door fysiek (af en toe er net over, maar de scheidsrechter liet het maar toe...) op voorsprong gekomen. Vervolgens komt Snoei met Platje die nog geen pepernoot goed heeft geraakt sinds zijn komst om iets te forceren. Snel afscheid nemen van Snoei, want het is zelden goed. Opoku liep ook maar weer eens over het veld te sjokken en Tutu heeft volgens mij geen idee wat hij moet doen.
 
vastreke
 
7
23 april 2021 om 23:01
Nou cambuur dan nu officieel proficiat met het behaalde kampioenschap Almere zo zonde hadden deze wedstrijd echt moeten winnen hebben de Graafschap in leven gehouden en de superboeren mogen blij zijn met het ene punt Denk nog wel dat de Graafschap de andere ploeg wordt die rechtstreeks promoveert
 
Aguerooo
 
13
23 april 2021 om 23:02
En dan nog de 2-2 maken, manmanman wat was het slecht. Voetbal onder Snoei is ver te zoeken, en dan een middelmatige speler als Platje erbij halen, verschrikkelijk beleid bij de Graafschap. Overigens proficiat aan alle Cambuur supporters, heer en meester dit seizoen.
 
 
21
23 april 2021 om 23:03
Ik had de titel anders gemaakt, iedereen weet dat Cambuur kampioen zou worden of het nu vandaag was of volgende week. De Graafschap heeft echter promotie nagenoeg veiliggesteld in de 95e minuut. Terwijl het volgende week Cambuur-Graafschap is en Almere een relatief eenvoudig programma heeft. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat het een weggegooid seizoen is, Cambuur en Graafschap gewoon gepromoveerd, ADO (nagenoeg) gedegradeerd. Alleen RKC kan misschien de dans ontspringen ten opzichte van vorig jaar, al is RKC in mijn ogen favoriet om te degraderen met nagenoeg onmogelijk programma. Ik wil niet jinxen maar ik zeg gewoon welkom terug de Graafschap, een van de leukste uitwedstrijden om te bezoeken, hopelijk mag dat komende jaar weer.
 
JoaquinBetis
 
12
24 april 2021 om 00:05
Ergens is dat ook wel mooi, dat alles wat vorig jaar al op de rol stond nu alsnog uitkomt, zeker qua promovendi en het feit dat ADO niet weg komt met hun hemeltergend slechte beleid. Zeker voor Cambuur, die vorig jaar ook echt een straatlengte voor stonden, vind ik dit echt wel mooi, die laten gewoon twee jaar zien het absoluut te verdienen. Nu hoop ik zelf nog dat Go Ahead Eagles leuke play offs gaat spelen, of het echt goed voor ze is als ze promoveren, dat vraag ik me af, maar goed, dat maakt uiteindelijk niets uit als ik volgend seizoen een wedstrijdje in het stadion kan gaan kijken, als het allemaal weer mag!
 
daviddaan
 
5
24 april 2021 om 00:12
Go Ahead zou geweldig zijn! Schitterende club en een perfect stadion. en hopen dat Betis Europees haalt gezien jouw naam kan dat je ook wel bekoren.
 
JoaquinBetis
 
8
24 april 2021 om 00:44
Och, het stadion van Eagles is met de restauratie van een aantal jaar terug zo mooi geworden. Het was al een lekker traditioneel, wat rauw stadion, maar nu is het echt een stuk mooier geworden ook. Ik ben geen die hard Eagles fan (ben een Feyenoord fan) maar ik kom uit de buurt van Deventer en heb zodoende gewoon iets met die club, vaak met vrienden geweest en het is er altijd interessant zeg maar. En Betis, die liefde is stom genoeg ontstaan met Championship Manager 01/02. Die hadden toen een team met heel veel goede Spaanse spelers en Denilson die in CM 01/02 geweldig was. Daar begon ik toen mee, gooide alle niet-Spanjaarden op Denilson na eruit en werd meteen het eerste seizoen kampioen. Sindsdien voel ik iets met Betis, ook al volg ik ze lang niet goed genoeg, ik denk zelfs dat ik momenteel meer spelers van Sevilla op kan noemen dan van Betis. Maar Betis blijft iets speciaals voor me
 
 
0
24 april 2021 om 12:16
Kebab bij Eagles, blijft toch een happening. Horeca personeel achter hekken alsof ze anders aangevallen worden ofzo. Ik hoop zelf op Almere, geloof namelijk echt in hun potentie en zou het mooi vinden als Almere en Emmen gaan groeien naar mooie stadions en goede achterban, hoe meer provincies hoe beter namelijk. Nu nog een oplossing zoeken voor zeeland. Wellicht met zn allen geld pompen in Zeelandia Middelburg ofzo haha.
 
Lunny
 
9
23 april 2021 om 23:03
Cambuur van harte, terechte kampioen!
 
kaka_kaka
 
10
23 april 2021 om 23:03
Wauw 7-0... Dat Roda is wel echt ongelofelijk weggezakt zeg jezus
 
Meliora
 
4
23 april 2021 om 23:11
Opzich is het dit seizoen niet eens ze heel slecht. Sinds Januari is het voetbal enorm vooruitgegaan en we hebben nog zicht op de play-offs, alleen vandaag is echt een bizarre uitschieter.
 
Rikkinho
 
6
23 april 2021 om 23:07
Kampioene!!! :-) :-) :-)
 
G-schock
 
21
23 april 2021 om 23:09
Jaa je zult het vast met één club worden als je er zo veel support. Nee geintje, gefeliciteerd met het meer dan verdiende kampioenschap.
 
G-schock
 
5
23 april 2021 om 23:10
Van beiden overigens
 
Rikkinho
 
2
23 april 2021 om 23:21
Haha dank je wel. Met Cambuur gebeurt het niet zo vaak. En Fiorentina al helemaal niet ;-p
 
Aguerooo
 
1
24 april 2021 om 00:06
@rikkinho Had je toch voor Juventus moeten kiezen! :P
 
Dirk19
 
1
23 april 2021 om 23:13
Almere City moet zich kapot schamen dat ze deze wedstrijd niet hebben gewonnen. Almere City verdient rechtstreekse promotie maar dat gaat nu jammer genoeg erg lastig worden.
 
G-schock
 
27
23 april 2021 om 23:15
Dan verdien je het toch ook niet? Als er een van de twee het verdiend te promoveren dan is het de graafschap na vorig seizoen zo benadeeld te zijn.
 
TjissevanderVeer
 
3
23 april 2021 om 23:18
Dan moet Almere City nog 6 punten goedmaken, als dat lukt is het verdient anders niet!
 
nec77
 
4
23 april 2021 om 23:40
Om rechtstreeks te promoveren moet je gewoon een heel seizoen stabiel zijn. Almere heeft een goed seizoen gedraaid, maar ook met slechte periodes ertussen. De Graafschap heeft 6 punten meer en is dus stabieler geweest en verdient de promotie dus meer dan Almere. Los hiervan is het alleen al op basis van wat er vorig seizoen is gebeurd terecht dat Cambuur en De Graafschap promoveren.
 
 
2
24 april 2021 om 07:01
Ik snap niet op basis waarvan Almere de promotie meer verdiend dan Gae en zeker de graafschap? Ja, gisteren kregen ze misschien wel te weinig (ondanks dat ze weinig echte grote kansen hadden) maar in Almere kreeg de graafschap veel te weinig.
 
WouterGae
 
2
24 april 2021 om 07:06
Daar heb je Dirk weer. Vorige week tegen ons onterecht verloren zei hij. Die snapte ik dus zeker niet. Dit was daarentegen zeer onverdiend en onterecht Dirk. Heb toch wel een beetje met je te doen
 
Supporter058
 
8
23 april 2021 om 23:17
KAMPIOENEN !!!!! Verreweg de beste ploeg en dat al twee jaar. Op naar de eredivisie. Cambuur komt eraan !
 
TjissevanderVeer
 
3
23 april 2021 om 23:20
Kampioen voor het 2e jaar op rij! hopelijk de enige niet-Jong team in de geschiedenis en toekomst van de 1e divisie.
 
Duifmeneer
 
8
23 april 2021 om 23:23
Weer ontzettend mazzel vandaag. Zoals we nu spelen en met ons programma nog te gaan is promotie ondanks 6 punten voor mij geen zekerheid ervan uitgaande dat we tegen Cambuur normaal altijd zullen verliezen.
 
AcKaka
 
3
24 april 2021 om 01:42
Bijzonder dat het record van gorter niet eens genoemd wordt. Is toch wel een mooie prestatie. Gefeliciteerd cambuur supporters, dik verdiend terug naar de eredivisie!
 
Harmr
 
1
24 april 2021 om 07:21
Nu nog een nationaal record, eentje erbij en het is een wereldrecord las ik elders..
 
Barcelonajax
 
1
24 april 2021 om 07:39
Van harte Cambuur!!! Dik terecht natuurlijk. Ben benieuwd wat ze volgend seizoen kunnen toevoegen in de Eredivisie. Hopelijk blijft Muhren iig. Nu nog promotie van De Graafschap en de cirkel is rond wat mij betreft. Wat dat betreft een waardevol punt tegen Almere City
 
LeidseHood
 
0
24 april 2021 om 07:44
Heet die speler nou Jizz. Dat is na Dick en Cock nog een Nederlander die geen transfer naar Engeland moet maken!
 
SebastiaanSpijker
 
1
24 april 2021 om 07:53
We zullen zien hoelang ze in de eredivisie blijven denk gewoon jaartje en dan weer te degraderen, elftal is matig voor die divisie begrippen