Schöne betreurt Ajax-vertrek niet en benoemt grootste teleurstelling ooit
Zondag, 17 november 2019 om 15:00

Lasse Schöne trok afgelopen zomer na zeven seizoenen de deur achter zich dicht bij Ajax. De Deense middenvelder ging in de Italiaanse competitie aan de slag bij Genoa en staat nog altijd achter die keuze, zo laat hij dit weekeinde weten. Genoa staat in de Serie A weliswaar teleurstellend zeventiende, maar Schöne heeft het uitstekend naar zijn zin bij i Rossoblu.

"Qua resultaten ben ik natuurlijk allesbehalve blij met onze start. Ik had graag gezien dat we wat meer punten hadden gehad. Gelukkig zijn we de laatste weken echter beter gaan voetballen", vertelt de voormalig Ajacied zondag in een interview met het Deense BT. Genoa staat tegenwoordig onder leiding van Thiago Motta, die medio oktober het stokje overnam van de ontslagen Aurelio Andreazzoli. "Ik ben ervan overtuigd dat hij tij vroeg of laat zal keren. Ik ben absoluut niet bang voor degradatie. We hebben er geloof in en met de nieuwe trainer gaan we hopelijk meer punten pakken."

Spijt van zijn vertrek bij Ajax heeft Schöne niet. "Absoluut niet. Het was een weloverwogen beslissing en ik sta er nog altijd achter. Ik heb mijn hele carrière in Nederland gespeeld en kreeg de kans om te gaan voetballen in de Serie A, een competitie die ik sinds mijn jeugd al volgde. Het is leuk om je geluk te beproeven in een nieuwe competitie. Ik had afgelopen zomer meer opties, maar niets was zo aantrekkelijk als Genoa", verzekert de Deens international.

Schöne kende een succesvol laatste jaar bij Ajax: nationaal werd de dubbel gewonnen, terwijl in de Champions League de halve finale werd bereikt. In het miljardenbal werd Ajax uiteindelijk op dramatische wijze uitgeschakeld door Tottenham Hotspur. "Dat zal voor altijd de grootste teleurstelling uit mijn loopbaan zijn. In het voetbal is het echter zo dat er altijd een kans is om revanche te nemen. Na de uitschakeling door Tottenham Hotspur wonnen we de Nederlandse landstitel en dat verzachtte de pijn enigszins."

Schöne is bij Genoa overigens wel verzekerd van een basisspeler. De 33-jarige middenvelder deed in alle twaalf de competitiewedstrijden mee, waarvan elf keer als basisspeler. Hij wist tot dusver twee doelpunten te maken voor zijn nieuwe werkgever: in het bekertoernooi tegen Imolese en in de Serie A tegen AC Milan.

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
7
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
19
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
19
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
andrebahianus
 
11
17 november 2019 om 15:02
Ajax had deze man niet moeten laten gaan naar mijn mening, was toch belangrijker dan de meeste mensen denken in het CL succes.
 
FcExclusief
 
84
17 november 2019 om 15:08
Ajax is niet zo van het misgunnen van zo'n avontuur voor een gewaardeerde Ajacied. Gewoon een mooi gebaar van de club dus
 
andrebahianus
 
21
17 november 2019 om 15:31
Ja oke ook wel mee eens
 
Djabber
 
15
17 november 2019 om 15:08
Je kunt niet eeuwig op spelers blijven leunen. Nu kon Schöne nog een mooie stap maken en dat is 'm van harte gegund. En nu heeft Ajax Martinéz, die ook ontzettend goed is.
 
Miccoli
 
12
17 november 2019 om 15:08
Niet mee eens. Het kon gewoon niet meer. Hij was de eerste die afhaakte tijdens de grote wedstrijden. Het huidige middenveld van Ajax vind ik perfect en beter dan het middenveld van vorig jaar. Met Martinez, Van de Beek en Ziyech heb je het complete plaatje. Het duurde even voordat Ten Hag de oplossing gevonden had, maar het staat nu echt goed. Ik ben zeer blij geweest met Schöne, maar afgelopen zomer was de tijd om te vertrekken.
 
IlMaestro21
 
8
17 november 2019 om 22:21
Dit middenveld beter dan vorig jaar? Ik ben niet zo'n frenkie-kontenlikker maar hallo, hij was fenomenaal. Het middenveld De Jong - Vd Beek - Schone was het beste middenveld in jaren en zal dat ook nog heel lang blijven
 
headie-one
 
6
17 november 2019 om 15:09
Laten we hier geen dingetje van maken aub, want hij was in het veldspel de zwakste schakel van allemaal, hoe belangenrijk en mooi zijn goals soms ook waren.
 
Dumbell
 
12
17 november 2019 om 15:10
Op een gegeven moment moet je zo'n jongen ook een transfer gunnen. Volgens mij heeft Ajax de keuze aan Schone gelaten.
 
FCLIVERPOOLL
 
9
17 november 2019 om 15:16
Blijft een sympatieke gast mooie vent met een prima vrije trap
 
gloryUnited
 
21
17 november 2019 om 15:26
geef Schone eens ongelijk. In je nadagen van je carriere genieten in Italie lijkt me top. Hij is kampioen geworden met Ajax, heeft de halve finale CL gespeeld. Beter zou het toch niet worden. Logische keuze om dan eens te kijken naar aspecten buiten het veld. Lekker aan de Middelandse zee, Milaan op 2 uur rijden. Als Modefanaat natuurlijk een droom
 
ajax01-95
 
7
17 november 2019 om 15:58
Wat dat betreft heeft schone idd alles uit zijn carriere weten te halen.
 
Keizer11
 
16
17 november 2019 om 15:36
Kan me die halve finale waar Schöne het over heeft niet herinneren. Zal hem wel uit m'n geheugen geblokt hebben Het is (K)Lasse gegund. Mooi land, lekker salaris. Alles gegeven en ook de buitenlander met de meeste duels voor Ajax. En dat terwijl hij elk jaar werd afgeschreven (ook door mij) maar zich telkens toch weer in het elftal vocht. Niets dan respect voor deze held.
 
ideefiks
 
16
17 november 2019 om 16:49
Halve finale tegen Tottenham verloren ? Zegt mij ook niets. Wat ik me wèl herinner zijn gewonnen finales tegen Real Madrid en Juventus. Met daarin een groot aandeel van Schöne. Geweldige speler !