Schöne geïmponeerd: 'Als je dat kunt doen, heb je een goed elftal'
Maandag, 8 april 2019 om 10:04

Lasse Schöne bereidt zich met Ajax voor op de wedstrijd van woensdag in de kwartfinale van de Champions League tegen Real Madrid. Na de 1-4 overwinning op Willem II is het vizier gericht op de koploper van de Serie A. De Deense middenvelder beseft dat het een hels karwei wordt om de halve finale te bereiken, maar weet dat hij en zijn ploeggenoten het Juvetus heel moeilijk kunnen maken.

Inclusief de voorrondes kwam Schöne dit seizoen al dertien keer in actie in de Champions League. De komende twee duels mte Juventus zijn voor de Deen de belangrijkste. "De laatste is altijd de belangrijkste. Als je kijkt naar het podium waarop je speelt, de tegenstander en de grootte van de tegenstanders, dan zijn dit de wedstrijden die je graag wilt spelen", laat hij weten in gesprek met Ajax Life.

Juventus, dat komende weekend kampioen kan worden in Italië, wordt gezien als de grote favoriet. "De namen hoef je niet uit te lichten. Het zijn allemaal grote namen. Ze hebben zelfs spelers die niet eens vaak spelen", weet Schöne. "Laatst stond Dybala niet eens op het veld in de Champions League. Als je dat kunt doen, heb je een goed elftal. Een geweldig team. Met de rug tegen de muur hebben ze voorin ook nog iemand rondlopen die ze erin legt als dat nodig is."

Waar Ajax in de achtste finales afrekende met Real Madrid, schakelde Juventus een andere Madrileense club uit. Uit tegen Atlético verloor de ploeg van Massimiliano Allegri met 2-0, maar op eigen veld werd met 3-0 gewonnen door drie goals van Cristiano Ronaldo. "Wij verliezen thuis met 2-1 van Real Madrid en winnen uit met 4-1. Halen we twee keer een minder niveau dan tegen Real, dan krijgen we het lastig. Maar als we dat wel kunnen halen, dan kunnen we het Juventus heel moeilijk maken."

Schöne leeft op zijn gebruikelijke manier toe naar de wedstrijd van woensdag. "Ik doe altijd hetzelfde. Vaak zitten we ook in een hotel. Ik eet en drink hetzelfde. Ik kijk wat Netflix, drink gezellig een kopje koffie, spelletje spelen met de jongens. Even praten over niet-voetbalzaken. Rustig naar de wedstrijd toeleven. Sommige hebben rituelen. Ik niet."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
2
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
92
   
23:33
23:33
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
13
   
23:30
23:30
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
23:01
23:01
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Magistra
 
24
8 april 2019 om 10:13
Blijf me verbazen over Schöne. Had niet verwacht dat hij tegen clubs als Bayern en Real Madrid zich staande zou kunnen houden. Heeft echt een geweldige ontwikkeling doorgemaakt bij Ajax.
 
Downwards
 
19
8 april 2019 om 10:42
Ligt op tactisch vlak ook aan de tegenstander. Real zette bijvoorbeeld constant veel druk op Frenkie. Schone lieten ze lekker vrij waardoor hij veel ruimte had om de opbouw te verzorgen. Al speelde hij alsnog fenomenaal natuurlijk. Hopelijk kan hij zijn carrière bij ons afsluiten. Heerlijke speler, pracht mens.
 
Magistra
 
4
8 april 2019 om 11:19
Ja zeker waar, maar bijvoorbeeld ook in de omschakeling naar verdediging liet hij zich niet overlopen. Zat er vaak goed tussen en speelde inderdaad uitstekend. Ben wel benieuwd hoe dit met Matuidi gaat a.s. woensdag. Is een speler aan de linkerkant die voortdurend over Schöne heen zal willen gaan. Hopelijk pakt hij dit ook weer goed op. Inderdaad, een echte Ajacied. Topaankoop gebleken destijds.
 
NL_Modric
 
8
8 april 2019 om 11:20
Vooral door dat laatste ben ik blij dat Schone bij ons voetbalt. Waar we bekent staan om onze arrogante uitstraling, hebben we ineens types als Schone, Frenkie,tagliaficio, Blind als belangrijke pionnen in ons team. Gewoon leuke jongens om te zien en te horen bij interviews.
 
afcavosje
 
8
8 april 2019 om 11:21
Al jaren denk ik steeds: nu komt het moment dat Schone definitief naar de bank gaat. Maar die kerel weet zich telkens weer in de basis te knokken ondanks de moordende concurrentie. Fysiek is hij niet de grootste en sterkste maar in duels valt het me altijd op dat hij het de tegenstanders vaak erg lastig maakt. Ook al kan hij een kopduel niet winnen, hij zorgt er altijd voor dat zijn tegenstander de bal iig niet kan koppen naar waar hij wil. Daarnaast heb je met Schone altijd een wapen bij dode spelmomenten. Zijn minpunten blijven wel dat hij niet het inzicht heeft zoals bijvoorbeeld de Jong heeft. Frenkie weet al ruim voordat hij de bal heeft weet waar hij naar toe moet. Ook als hij onder druk wordt gezet. Als Schone onder druk komt te staan geeft hij alleen nog maar breedte passjes.
 
Magistra
 
4
8 april 2019 om 11:33
Had inderdaad dit seizoen dat hij dit seizoen op de bank zou komen, maar houdt zich tot weer staande. Is gewoon een hele stabiele kracht geworden als controlerende middenvelder. Sluit ook niet uit dat hij volgend weer basisspeler is, echt een speler die je pas gaat missen als hij er niet meer in staat. Zijn handelingssnelheid is inderdaad dan vaak te laag. Als Ajax fel onder druk gezet wordt zie je ook dat hij vaak in de problemen komt. Als hij tijd heeft maakt hij wel vaak de juiste keuze in balbezit.
 
Filip
 
8
8 april 2019 om 10:49
Als wij weer kunnen pieken (hoog druk zetten en als team twee keer 90 minuten op en top geconcentreerd zijn) kunnen we het gewoon redden. Zijn we net iets minder dan worden we gewoon genadeloos hard afgestraft. Daar is Juventus ook het team voor. En dat hebben we in het verleden ook bij Ronaldo gezien. Die pakt alle cadeautjes uit die je hem gaat geven.
 
Hellevoet51
 
2
8 april 2019 om 12:08
Ik snap de kritiek niet op het spel van Schöne. Had hem indertijd graag naar Feyenoord zien komen. Altijd vol inzet een goede pass en een uitstekende vrije trap. Op dit laatste is het spel van Ajax regelmatig geënt. Door op een gevaarlijke plek een vrije trap uit te lokken. En ach als hij weer eens aan het bluffen is, weet je ook dat het een echte Ajacied is.
 
 
4
8 april 2019 om 12:34
Ik weet niet wie de tekst heeft getypt, maar checken jullie het niet eerst voordat het wordt gepost? On: Laten we hopen dat Ajax net zo kan pieken als tegen Real en Bayern. Het zal een flinke klus worden, Italiaanse tegenstanders liggen Nederlandse ploegen zelden.
 
Japie_Krekel
 
3
8 april 2019 om 13:55
Schone is ooit transfervrij gekomen naar Ajax voor de breedte maar vanaf dat moment eigenlijk constant basisspeler geweest onder de verschillende coaches die Ajax heeft gehad. heel knap dat hij zich door heeft ontwikkeld tot een sterkhouder daar
 
Dr.Jero
 
0
8 april 2019 om 13:59
Waar ajax een voordeel qua rust had tegen madrid heeft juve nu dat voordeel. Ze zijn opzich al kampioen en allegri kan zijn spelers gewoon rust geven. Al zou ajax de zelfde energie brengen dan nog zal het niet de zelfde verhouding zijn als tegen een oververmoeid real. Ik zie juve vrij eenvoudig doorgaan helaas.. zou het nederlandse voetbal een groot impuls wel gunnen, al krijg je dan wel meteen weer die misplaatste arrogantie van den gros deel fans. Maar ach de echte supporters gun in het van harte!