Schöne staat voor jubileum: 'Ook al verloren we, dat blijft je wel bij'
Woensdag, 26 juli 2017 om 13:40

Ajax speelt woensdagavond de eerste wedstrijd van het seizoen tegen OGC Nice in de derde voorronde van de Champions League. Voor Lasse Schöne wordt dat niet zomaar een duel: het is zijn tweehonderdste officiële wedstrijd in een Ajax-shirt. "Daar ben ik heel trots op", aldus de routinier op de clubsite van de Amsterdammers.

"De wedstrijden die mij het meeste zijn bijgebleven, zijn natuurlijk de Europa League-finale, de kampioenswedstrijden, de bekerfinale. Ook al verloren we die finales, ze blijven je wel bij", aldus de Deen. Vorig seizoen eindigde met de Europese finale tegen Manchester United en de eerste wedstrijd van dit seizoen is weer een belangrijke Europese. "Ja, we moeten er gelijk hard tegenaan, tegen Nice moeten we er staan. We hebben moeilijke en turbulente weken achter de rug. Als we het veld op gaan tegen Nice moeten we gefocust zijn op de wedstrijd en dat zijn we ook."

Schöne doelt op de situatie van Abdelhak Nouri, die ernstige en blijvende hersenschade heeft opgelopen. "Vooral met wedstrijden en trainingen kan die knop worden omgezet, want daar ben je wel even mee bezig. Natuurlijk gaan je gedachten daarna gelijk weer terug naar Appie. We zien ook allemaal zijn 'plekkie' in de kleedkamer. Natuurlijk zijn we daar mee bezig. Dan is het juist fijn dat je tijdens trainingen of wedstrijden even op voetbal gefocust kunt zijn. Dan heb je een doel. En we hebben elkaar."

Schöne verwacht een pittige confrontatie met de Fransen: "Ze zullen ons, denk ik, een beetje het spel laten maken en zelf loeren op de counter. Maar we zullen zien, misschien gooien ze het wel helemaal om. Dat weet je niet. Vorig seizoen waren we thuis bijna onverslaanbaar en konden we het ons soms veroorloven uit te verliezen. Natuurlijk hopen we op de overwinning, maar 1-1 is ook een prima resultaat."

Meer nieuws
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
lausho
 
16
26 juli 2017 om 13:45
Grote winst dat Schone, Viergever en Veltman al zo lang bij Ajax zitten. Lang geleden dat we spelers een tijdje konden behouden, Schone komt altijd weer bovendrijven en is een zeer geschikte spelers in de kleedkamer voor die jonge gasten.
 
 
4
26 juli 2017 om 13:52
Aan het eind van vorig jaar begon Schone juist langzaam te zinken. Hij leek steeds trager te worden. Hoewel ik wel vond dat het een tactische blunder van Bosz vond dat hij tegen onze grote Belgische vriend stond en alle duels verloor.
 
Arnout108
 
2
26 juli 2017 om 14:53
Ik vind inderdaad ook dat Bosz Schöne niet moest opstellen wegens en gebrek aan loopvermogen en duelkracht enzo. Wie bedoel je trouwens met onze grote Belgische vriend?
 
JoeCartoon
 
10
26 juli 2017 om 14:56
ik denk dat hij Fellaini bedoeld
 
binny
 
4
26 juli 2017 om 15:43
Dat gebeurde inderdaad. Schone had het de laatste 2 maanden van het seizoen moeilijk, daarvoor was hij weergaloos. Ik denk ook dat als je rustig met hem om gaat en hem in de helft van de wedstrijden een basisplaats geeft dat hij het dan beter kan belopen.
 
Joey91
 
0
26 juli 2017 om 15:48
Weergaloos is ook zwaar overdreven, maar hij deed het wel goed inderdaad.
 
tazmanic2
 
1
26 juli 2017 om 17:32
Hij heeft gewoon het nivo, wat Ajax hoort na te streven, niet. Als je het al niet zag, de halve en echte finale maakten dat pijnlijk duidelijk. Hij kwam gratis binnen lopen, De Boer kon er eigenlijk niets mee en bij Bosz werd hij belangrijk gemaakt. Moest iets doen,wat hij helemaal niet kan.
 
Chelmeur
 
1
26 juli 2017 om 13:45
Ik zou juist niet gerust zijn met een 1-1.. Als je ziet hoe gemakkelijk we binnen 5 minuten 2 tegendoelpunten kregen tegen Schalke en Lyon dan vrees ik voor een 1-1..
 
Ewoud
 
8
26 juli 2017 om 13:51
Als je ziet dat we uit bij Lyon 3-1 klop kregen en uit tegen Schalke 2-0 (reguliere speeltijd dan), dan is een 1-1 uit best netjes. Die goals waar jij het over hebt vielen ook in de uitwedstrijd. 1-1 lijkt me heerlijk, zeker omdat ik echt een 3-0 ofzo aan zie komen. Heb erg weinig vertrouwen vanavond, maar ik zie Ajax graag mijn ongelijk bewijzen.
 
falonso
 
1
26 juli 2017 om 13:51
Die snelle tegendoelpunten vielen in uitwedstrijden. Het kan hoor, maar ik zie Ajax dat niet zo snel weggeven in thuiswedstrijden. Bij 1-1 heb je het voordeel dat Nice moet komen, waardoor er ruimtes komen voor Ajax. Ik zou gelijk tekenen voor 1-1.
 
grasveld7
 
2
26 juli 2017 om 14:16
@chelmeur, vrezen voor een 1-1? Waar kan ik tekenen.. Ajax zal met een gelijkspel juist een prima uitgangspositie hebben voor de return volgende week. In eigen huis is Ajax ijzersterk en liggen dan ook zeker kansen om het af te maken. Hoe makkelijk iedereen de uitwedstrijden naar voren haalt hoe matig het voetbal soms wel niet was, zo sterk zijn ze in eigen huis. We zullen zien vanavond.
 
Spandoek
 
21
26 juli 2017 om 13:49
Ik heb zoveel respect voor Schone. Wat een voorbeeldprof en een geweldig huwelijk met Ajax. Vorig seizoen leek hij aan het seizoen op te branden, vooral in Europees verband, maar z'n belang in de groep wordt echt onderschat. De goals tegen Utrecht en Feyenoord vorig seizoen waren erg belangrijk, al hadden ze uiteindelijk niet het gewenste effect met het mislopen van de titel. Dit seizoen mag hij van mij afbouwen en het stokje overdragen aan Frenkie, maar een verkoop dit jaar zou ik echt van de zotte vinden.
 
AjaxBarca023
 
5
26 juli 2017 om 15:29
Je kan het niet beter verwoorden, helemaal met je eens. Wat is schone toch een voorbeeldprof, nooit klagen als hij ernaast stond en heeft vooral zijn voeten laten spreken inplaats van te zeuren. Ik denk schone ook zeker een belangrijke factor is in de kleedkamer, zeker nu Klaassen weg is
 
binny
 
3
26 juli 2017 om 15:47
Ben het helemaal met je eens. Die jongen heeft nooit een word vuil gemaakt aan de club en heeft altijd met plezier gespeeld en zonder enige herrie lange periodes op de bank plaats genomen. Aan het einde van het seizoen was Schone inderdaad opgebrand, het was toch ook het eerste seizoen waar hij op zoveel vlakken zoveel beladen wedstrijden moest spelen, dan word je moe. Als Lassen gewoon de helft basis staat en je dat beter uit stipt over een jaar dan is hij langer van toegevoegde waarden. Hij heeft zich ook enorm ontwikkeld sinds hij transfervrij overkwam van NEC en kan op veel posities uit de voeten, en dat doet hij ook zonder gezeik. Zijn goals dit seizoen, de goal tegen Celtic in de Champions League, de assist op Sightorsson tegen Psv, Lasse heeft mij heel veel plezier bezorgd en ik hoop dat hij dat nog even kan blijven doen. Het is echt een held, 200 wedstrijden voor mijn clubje, en dan heeft hij nog niet eens iets gekost. Wat een Klassebak.
 
Ajaxrevolution
 
13
26 juli 2017 om 13:51
Lasse hoort ondertussen bij 't meubilair. Voorbeeldige prof. Hoop van harte dat hij na z'n carrière plaatsneemt in de staf van Ajax. Misschien als scout voor Scandinavië. Trek maar leeg die vijver ;-)
 
vastreke
 
6
26 juli 2017 om 14:40
Wat een top speler is dit Heeft zich prima ontwikkeld bij ajax en ook de periode dat hij op de bank moest plaats nemen voelde hij zich nergens te groot voor Ook nog een speler die tenminste een aantal jaar bij een ploeg blijft zitten Dit jubileum gun ik lasse echt Aan zo'n speler kunnen vele nog een voorbeeld nemen
 
IKEA
 
2
26 juli 2017 om 14:56
Sympathieke knul en gun hem al het moois. Je ziet ook aan deze knul dat hij na zijn voetbal pensioen voetbal analyst gaat worden, leuk want hij heeft een goeie kop voor tv!
 
Zwarte Maan
 
0
26 juli 2017 om 15:42
Is zeer zeker een klasse-aankoop gebleken,vergelijk het maar met de aankoop van een 2e-hands-autootje,waar je vervolgens nog tien jaar rij-plezier aan hebt.
 
ideefiks
 
0
26 juli 2017 om 17:54
Inderdaad, klasse-aankoop. Die bovendien weinig kostte. Voorbeeld voor al zijn medespelers, en een echte Ajacied !