Sean Klaiber: 'Op dat moment moet je doorgaan, maar dat was lastig'
Woensdag, 16 december 2020 om 13:59

Woensdagavond nemen FC Utrecht en Ajax het tegen elkaar op in de strijd om de TOTO KNVB Beker en dat is een bijzonder affiche voor Sean Klaiber. De verdediger maakte in oktober de overstap van de Domstad naar Ajax en speelt tegen de club waar hij dertien jaar te bewonderen was. In gesprek met FOX Sports blikt Klaiber terug op de bekerwedstrijd van vorig jaar, waarin hij in de slotseconde geel pakte en daardoor geschorst was voor de bekerfinale, die achteraf niet werd gespeeld. Klaiber moet zijn schorsing nu alsnog uitzitten en mist daardoor het treffen met Utrecht.

Utrecht staat begin maart in de halve finale van het bekertoernooi met 2-0 voor tegen Ajax, als Klaiber in een uiterste krachtsinspanning de bal vanaf de achterlijn probeert voor te zetten. In zijn sliding neemt hij Nicolás Tagliafico mee, waarna scheidsrechter Björn Kuipers de overtreding bestraft met geel en Klaiber daarmee schorst voor de bekerfinale. Het moment is het afgelopen jaar ook vaak door het hoofd van de Ajacied geschoten. "Ik deed het niet bewust, laat ik het zo zeggen. Ik zag Nico ook niet op dat moment. Ik wilde de bal binnenhouden en een voorzet geven, dat zou ik nu nog steeds kunnen doen."

De bekerfinale zou uiteindelijk niet worden gespeeld door de uitbraak van het coronavirus, maar de wereld van Klaiber stortte even in. "Op dat moment wel ja. Je moet op dat moment doorgaan als voetballer, maar dat was lastig, moet ik eerlijk bekennen." Klaiber had zich verheugd op het moment om na dertien jaar in het shirt van Utrecht eindelijk een bekerfinale te kunnen spelen. "Ik heb er moeite mee gehad, ik wilde zo graag die bekerfinale spelen."

Woensdagavond staan beide ploegen weer tegenover elkaar, nu in Amsterdam. Het is voor Klaiber niet voor het eerst dat hij zijn oud-werkgever treft. Begin november ging hij al met Ajax op bezoek bij Utrecht en wist de koploper van de Eredivisie met 3-0 te winnen. Klaiber kwam in dat duel in de slotfase binnen de lijnen voor Noussair Mazraoui. "Alsof het zo moest zijn", zegt Klaiber over de loting. "Ik zit in groepschats en heb jongens van Utrecht gesproken. Die waren er ook niet heel blij mee."

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
5
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
18
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
19
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
recoba19
 
10
16 december 2020 om 15:30
Eigenlijk vreemd dat het hele beker toernooi als ongeldig word beschouwd maar de gele kaarten blijven staan
 
@Osthoved89
 
2
16 december 2020 om 15:50
Vind het best logisch. Je krijgt een kaart omdat je iets doet dat eigenlijk niet mag. Dus daar krijg je dan een straf voor. Naar mijn idee dus ook logisch dat je straf blijft staan. Ik snap er ook niks van dat gele kaarten in sommige competities in de halve finale worden kwijt gescholden. Als je een kaart pakt moet je de consequenties ervan ervaren.
 
fcu_030
 
8
16 december 2020 om 15:39
Niemand van Utrecht is er blij mee en logisch was er een slechtere loting dan deze? Feyenoord is beloond met europees voetbal en een ronde vrij en wij mogen als beloning naar Ajax. Echt top geregeld! Dit jaar zeker geen finale zal wel een hoop stress schelen in zeist. Mij betreft mag Hake vanavond jong Utrecht opstellen. Vind trouwens de schorsing van Sean ook belachelijk dat je directe rode kaarten mee neemt naar een nieuw bekertoernooi snap ik wel maar laat iedereen gewoon weer op 0 beginnen na dit rare afgelopen seizoen.