Sergio Ramos groeit met dubbelslag uit tot de held van Real Madrid
Zaterdag, 21 januari 2017 om 18:12

Real Madrid heeft na de nederlagen tegen Sevilla en Celta de Vigo weer eens kunnen juichen. De Koninklijke rekende zaterdagavond af met Málaga (2-1) en staat nu met 43 punten op de eerste plaats in LaLiga. De voorsprong op Sevilla, Barcelona en Atlético Madrid bedraagt respectievelijk vier, vijf en negen punten.

Real ging na het beginsignaal direct op zoek naar een treffer, maar het zat niet mee en het publiek begon dan ook al te morren. Zo kopte Karim Benzema over en bleek een schot van Cristiano Ronaldo een prooi te zijn voor doelman Carlos Kameni. Málaga groeide gedurende de helft in de wedstrijd en kreeg via Chory Castro zelfs een uitstekende mogelijkheid om op 0- te komen, maar de linksbuiten schoot na een mooi balletje van Adalberto Penaranda tegen de paal. Na 35 minuten werd de score geopend en het was Sergio Ramos die na een hoekschop van Toni Kroos knap en hard raak kopte: 1-0.

De verdediger liet het daar niet bij, want twee minuten voor de pauze maakte hij er met een intikker na een vrije trap van opnieuw Kroos 2-0 van. Ramos maakte zodoende zijn zesde competitiedoelpunt van het seizoen en zorgde ervoor dat Real met een comfortabele voorsprong de kleedkamer op kon zoeken. Een smet op het eerste bedrijf was wel het uitvallen van Marcelo; de Braziliaan moest zich laten vervangen door Isco. Málaga deed in de tweede helft via Juanpi nog wat terug, maar verder kwam men niet meer. Ronaldo raakte in de slotfase nog het houtwerk en kwam dus niet tot scoren.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
Thum
 
46
21 januari 2017 om 18:13
Sergio ramos wat een held, zonder hem had real al zoveel titels en punten misgelopen
 
Zizoulogy
 
0
21 januari 2017 om 22:40
Real Madrid zit in een (lichte) vorm crisis. De voorhoede komt bijna niet meer tot scoren. We hebben Bale zsm nodig en Florentino wordt geacht om een centrum spits aan te trekken. Morata en Benzema zijn niet het niveau dat een club als Real Madrid kan nastreven. Suarez is drie klasses beter dan beide. Hier kan Perez misschien de club sterker mee maken. Verder wachten we met smart op de terugkeer van Gareth Bale! Marcelo viel geblesseerd uit, hopelijk niets ernstigs
 
LucasAndersen
 
1
22 januari 2017 om 10:22
Hij heeft nu meer doelpunten dan Neymar dit seizoen terwijl Neymar meer minuten heeft gespeeld. Dat is best wel bizar.
 
ZiizouZidane5
 
23
21 januari 2017 om 18:19
Ronaldo een x wisselen of niet laten starten is niet fout! Wat is hij minder geworden. Snelheid passing die explosiviteit en alles er om heen. Ja klopt hij word alweer 32 dus vandaar snap ik het volledig maar bank hem dan. Schandalig dit
 
Aqua1
 
20
21 januari 2017 om 18:30
Mag hij niet uit vorm zijn? Het is maar een mens geen robot.
 
SteveStifler
 
7
21 januari 2017 om 18:45
Zo oud is 32 nou ook weer niet. Hij zou nog lang niet verroest moeten zijn. Wel zie je duidelijk dat hij de laatste 2 seizoenen minder constant presteert. Het komt met pieken en dalen en nu bevindt ie zich weer in een dal. Over een paar weken schiet er zomaar weer 3 in.
 
alex.utd
 
3
21 januari 2017 om 20:44
Niemand zegt dat hij niet uit vorm mag zijn. Er wordt gewoon gezegd dat een keertje banken zeker niet onterecht zou zijn.
 
Rhynocerys
 
0
22 januari 2017 om 02:21
Ik vind ook dat hij er een heel stuk anders uit ziet, hij lijkt veel minder op de sterke atleet die hij was (en misschien nog wel is), behalve hoe hij eruit ziet is hij ook ongelofelijk veel snelheid en vooral explosiviteit verloren
 
Sirius
 
32
21 januari 2017 om 18:21
Dat is ook niet zo vreemd als je met 10 man speelt. Zonder zijn doelpunten is Ronaldo een zeer matige speler geworden die werkelijk niets toevoegt. Ook liep hij om de haverklap Benzema in de weg waardoor Benzema niet alleen op de verdediging van Malaga moest letten, maar bij wijze van spreken ook op moest letten of Ronaldo de bal niet van hem af zou pakken.
 
Aqua1
 
28
21 januari 2017 om 18:28
Ronaldo is uit vorm, maar dat komt wel goed. Om hem als matige speler te bestempelen slaat helemaal nergens op. Hij heeft gewoon pech. Onzin kraam je uit...
 
SteveStifler
 
7
21 januari 2017 om 18:47
Hij heeft moeit de laatste seizoenen om zijn vorm langer vast te houden. Veel pieken en dalen. Maar om hem af te schrijven als klassespeler of hem gewoon simpelweg matig te noemen, gaat te ver. Over een paar weken schiet er zomaar weer 3 in. Dat is Ronaldo.
 
El Fenomeno
 
8
21 januari 2017 om 18:55
Hij is bijna altijd aanspeelbaar en heeft geweldige loopacties in de diepte, niet verkeerd als je als middenvelder de bal naar voren kwijt wilt. Bovendien moet Benzema die kansen die hij krijgt maar is afmaken, het is telkens net niet bij hem met die levensgrote kans die hij achter het standbeen in wilt schieten als grootste voorbeeld. Ronaldo heeft bovendien ook telkens dubbele dekking waardoor ergens anders weer een mannetje vrij komt. Het valt allemaal wel mee. edit: Zonder zijn doelpunten, maar dat komt maar zelden voor, hij scoort bijna altijd en overal wat toch al de nodige prijzen heeft opgeleverd en de kracht van Real is.
 
MaxHoek
 
0
22 januari 2017 om 22:53
Ronaldo is prima zonder doelpunten, weet je zelf ook wel denk ik. Vorig jaar scoorde messi 6 wedstrijden lang niet toen hoorde je niemand. Nu scoort ronaldo 2 wedstrijden niet em de barcelona gloryhunters staan weer paraat. Maakt genoeg dribbels en komt genoeg spelers langs. Ik raad je aan opnyoutibe even te kijken naar ronaldo vs malaga.
 
Sirius
 
36
21 januari 2017 om 18:19
Een terechte overwinning. Ondanks het slechte spel van Real Madrid waren ze nog steeds een aantal maten te groot voor Malaga. Het is dan ook bijzonder dat de uitslag niet hoger uit viel. Verder was de vertoning van Cristiano Ronaldo echt walgelijk. Hij kon tot twee keer toe een speler voor de keeper zetten en koos voor de onmogelijke opgave. Hij voetbalt niet voor het team, maar puur en alleen voor zichzelf. Schiet van alle hoeken, hoe onmogelijk die ook zijn. Verder is het niet meer de onbevangen en veelzijdige speler van weleer. Zijn leeftijd haalt hem in. Als Ronaldo niet scoort, is hij niets meer dan een speler die in de weg loopt. Hij loopt de lijnen van Benzema waardoor Benzema telkens in de weg word gelopen. Het wordt eens tijd dat Zidane wat `ballen` toont en Ronaldo een keer wisselt. Hij voelt zich groter dan het team, maar als Ronaldo niet scoort, blijft er weinig over. Heb een speler van wereldformaat zelden zo`n ontzettend slechte wedstrijd zien spelen. In de tweede helft werd het heel ietsje minder slecht, maar in de eerste helft leek Real Madrid met 10 man te spelen. Als er al een aandeel was van Ronaldo, was dat vooral in negatieve zin. Op een gegeven moment stond ik gewoon te hopen dat hij niet zou scoren.
 
SCHICKERIA
 
8
21 januari 2017 om 18:27
Het draait bij Ronaldo om zichzelf en eigenlijk - denk volgens zijn eigen principes - mag alleen hij scoren. Als hij slecht speelt dan zou het een coach sieren om hem te wisselen. Maar is toch lef tonen. Vaak wordt de hoop gevestigd op een bevlieging. Ook al houd ik niet van die egoïstische trekjes, kan ik genieten als hij scoort en het stadion Sí uitschreeuwt. Zijn status laat hem toch staan.
 
TheJurgenKlopp
 
14
21 januari 2017 om 18:44
Alleen door zijn aanwezigheid al bindt hij in het centrum telkens 2/3 man aan zich waardoor hij ruimte voor anderen kan creeren.. Dus het laatste wat je doet is met 10 man spelen, lol. Zegt ook veel dat je enkel Ronaldo in meerdere alineas helemaal uitschetst, terwijl er meerdere spelers net zo waardeloos waren. Bovendien zorgt ook zijn vermogen om in zijn slechtste wedstrijden uit het niets een hattrick te scoren dat het een rare en zeer oppervlakkige keuze zou zijn om hem door zijn mindere spel te wisselen. We hebben het hier niet over Jorgensen
 
SteveStifler
 
8
21 januari 2017 om 18:49
Eens met Thejurgenklopp. Mensen praten hier elkaar steeds maar na. Steeds weer dezelfde oneliners: "aan Ronaldo heb je niks als ie niet scoort'', ''hij speelt niet voor het team''. Want het kwam door Ronaldo de afgelopen wedstrijden dat ze beroerd waren. Zelfs de motor van Real, Modriã§, speelt bedroevend slecht.
 
Sirius
 
7
21 januari 2017 om 19:02
Ik geef gewoon mijn objectieve mening over wat ik van Cristiano Ronaldo zie. Een paar qwedstrijden niet scoren is niet zo erg. En nee, we hebben het inderdaad niet over Jorgensen, maar we hebben het over Real Madrid en niet over Feyenoord. Alsof Real Madrid op de bank of in het veld geen andere speler heeft zitten die een doelpunt kan maken. Ik neem het vaak genoeg op voor Ronaldo en in topvorm is hij geweldig, maar zoals hij nu speelt verdient een andere speler een keer om erin te staan. Wellicht zal een kleine rustpauze hem ook goed doen. Het kan toch niet zo zijn dat een speler telkens voor eigen succes gaat als hij een medespeler alleen voor de doelman kan zetten?! Dat heeft hij namelijk de afgelopen paar wedstrijden veelvuldig gedaan. Hij lijdt ook veel balverlies en zijn spel oogt geforceerd en wanhopig op dit moment. En inderdaad, er zijn meer spelers die een onvoldoende scoren de laatste weken bij Real Madrid, maar zij voetballen wel voor de ploeg en zetten hun ego opzij om voor elke meter te vechten zodat Real Madrid niet nog meer wedstrijden gaat verliezen. Dat is in mijn ogen veel meer waard dan een paar wedstrijden achter elkaar zonder doelpunt.
 
MaceReal
 
2
21 januari 2017 om 19:32
Welke speler dan? Morata of Mariano? De rest is allemaal geblesseerd. Doe nou niet alsof Zidane een Reus ofzo op de bank heeft zitten dat zomaar ff Ronaldo zn plek in kan vullen. Ronaldo voetbalt nu veel meer voor Real dan voor zichzelf, voortzetten, terugkoppen, bal plaatsen en nog veel meer, dat is vooral dit seizoen te zien. Je ziet hem zelfs tegen zijn medespelers zeggen dat ze de bal in de ploeg moeten houden in de laatste minuten om een tegengoal te voorkomen. Dat is iemand die wilt dat zijn team gewoon de punten pakt, dat zag je 2 jaar geleden niet.
 
SCHICKERIA
 
0
21 januari 2017 om 18:23
Deze man... wow! Wat een geweldige verdediger. Zoveel belangrijke goals en dat als CV, wonderbaarlijk. Heeft heel af en toe een mispeer vanuit achteren, die je eigenlijk niet van hem verwacht. Maar momenteel de beste centrumverdediger. Zo bepalend en uitstraling voor Real.
 
Aqua1
 
15
21 januari 2017 om 18:31
Ik hoor niemand over Benzema die al half schandalig slecht maar wel bashen op Ronaldo...
 
Aqua1
 
3
21 januari 2017 om 18:31
Half jaar*
 
Thum
 
11
21 januari 2017 om 18:33
Als je door je eigen fans wordt genoemd als "de beste" mag je dit ook wel waarmaken. Zo niet, krijg je het wel te horen
 
Origami
 
5
21 januari 2017 om 18:41
Aqua1 ik zie dat je je kruistocht voor Ronaldo doorvoert zoals je op elke post reageert die kritiek op hem uit. Je zit zwaar in de ontkenningsfase. Benzema scoort niet even vaak als Ronaldo, vaak komt dit ook omdat hij in dienst van hem lijkt te spelen en geen Ãâ©ã£â©n penalty of vrije trap neemt, maar wanneer Benzema scoort is het vaak een belangrijke goal uit een moeilijke situatie. Maakt vaak de openende goal.
 
Aqua1
 
2
21 januari 2017 om 18:46
Juist in belangrijke momenten laat Benzema het afweten. Is Ronaldo uivorm heb je een probleem voor in. Jamner dat Bale er niet is dat helpt enorm.
 
Origami
 
3
21 januari 2017 om 19:01
Bale is inderdaad een aderlating voor Real. Daar zijn we het over eens.
 
SteveStifler
 
2
21 januari 2017 om 18:51
Exact. Ronaldo werd het niet gegund vandaag, maar hij probeerde het wel. Benzema was vrijwel onzichtbaar.
 
Gutihaz
 
4
21 januari 2017 om 19:28
Benzema wordt sedert 2009, zijn komst bij Real Madrid, als zondebok bejegend. Zeker dit seizoen, nu de kritieken ook wel terecht zijn, hoor je heel veel mensen over hem, maar je ziet alleen wat je wilt zien.
 
Smokingfresh
 
6
21 januari 2017 om 19:34
Misschien speelt Benzema wel minder omdat Ronaldo vaak op zijn positie loopt. Benzema is een spits maar de helft van de tijd loopt hij aan de buitenkant waar een zekere Ronaldo hoort.
 
Kluivert09
 
9
21 januari 2017 om 18:33
Real gewonnen, en de betere kansen gehad, maar die 2-0 was een buitenspel doelpunt. Had dus niet mogen tellen, door die goal pakt Real wel de 3 punten
 
R.madridista
 
7
21 januari 2017 om 18:33
Ik dacht dat Zidane ze keihard had wakker geschud. Maar ik zie geen verbetering ten opzichte van Celta en Sevilla. Behalve het resultaat natuurlijk. Ronaldo krijgt al na 11 minuten een mooie kans. Lucas komt met een paar prachtige voorzetten, waarvan 1 door Benzema verpest, omdat hij het te mooi wilt doen. Dan Lucas zelf met een mooie kans. Ondanks dat Lucas het niet verkeerd doet, kan ik niet wachten tot Bale terugkomt. Ramos met evenveel competitiedoelpunten als Gareth Bale. Ik vraag me af tot hoeveel doelpunten hij komt tot het einde van het seizoen. Ramos bewijst dat hij een geweldige speler is, ook door zijn verdedigende acties. Ondanks de 11 verspeelde punten en die wedstrijd minder, toch winterkampioen en daar ben ik erg blij mee. Nu nog winnen in Vigo en dan is het helemaal goed.
 
Thum
 
3
21 januari 2017 om 18:36
Ronaldo zit in een serieuze dip, gelukkig hebben ze ramos nog op het moment. Iemand die weet wanneer bale terug is want ze kunnen hem wel gebruiken nu ronaldo tegenvalt