'Sergio Ramos sprak veto uit over komst mogelijke opvolger Zinédine Zidane'
Zaterdag, 16 juni 2018 om 15:16

Real Madrid kreeg onlangs van Zinédine Zidane te horen dat de Fransman na drie gewonnen Champions Leagues op rij de deur van het Santiago Bernabéu achter zich dichttrekt, waarna de Koninklijke Julen Lopetegui aanstelde voor het aankomende seizoen. De inmiddels ontslagen bondscoach van Spanje was echter niet de eerste keus, aangezien naast Massimiliano Allegri ook Antonio Conte in beeld zou zijn geweest.

De 48-jarige Italiaan werd vorig jaar nog landskampioen met Chelsea, maar lijkt na een teleurstellend verlopen seizoen inmiddels zijn houdbaarheidsdatum op Stamford Bridge te naderen. Van een overstap naar Madrid kwam het echter niet voor de voormalige coach van onder meer de Italiaanse nationale ploeg en Juventus, aangezien er stemmen uit de kleedkamer tegen de komst van Conte op zouden zijn gegaan.

El País schrijft zaterdag dat Sergio Ramos de drijvende kracht achter het overslaan van Conte is geweest. De aanvoerder van Real zou bij een aantal landgenoten die al onder de trainer hebben gewerkt informatie hebben ingewonnen over diens manier van werken en vervolgens aan Florentino Pérez duidelijk hebben gemaakt dat Conte niet de juiste optie zou zijn voor Real.

De keuze van de Spaanse grootmacht om niet met Conte in zee te gaan stelt Chelsea overigens voor een lastig dilemma. The Blues hadden gehoopt dat Real hun trainer zou oppikken, waarna zij Laurent Blanc of Maurizio Sarri voor de groep konden zetten. Als zij besluiten om hem de laan uit te sturen, moet Conte een jaarsalaris meekrijgen als compensatie.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
FC-Legend
 
29
16 juni 2018 om 15:37
Mensen kunnen hier wel over gaan zeuren dat spelers niet het overhand moeten hebben en mogen meebeslissen maar ik denk dat Sergio Ramos hierin gewoon gelijk heeft. Bovendien is het niet zomaar een speler van Real maar inmiddels een echt Icoon geworden van de Club. Goed gedaan El Capitain!
 
Juicher
 
5
16 juni 2018 om 16:19
Normaal gesproken moet spelers dat ook niet hebben. Maar in de absolute top vinden er veel minder wisselingen plaats, Ramos en co voetballen er al tig jaar. Dan is het wel logisch dat spelers die inmiddels tot het meubilair van de club horen zich mengen in de keuze.
 
SpeedyAFC
 
2
16 juni 2018 om 18:14
Het is toch heel normaal dat spelers hun mening geven over een potentiele nieuwe trainer. Zonder chemie tussen de spelers en de trainer werkt het niet. Conte is een typische Italiaanse trainer die verdedigende degelijkheid prefereert boven aanvallend voetbal. Een club als Real is daar niet geschikt voor, Conte is meer voorclubs als Juve of Inter geschikt.
 
SocioFan1
 
13
16 juni 2018 om 15:43
Dat belangrijke ervaren spelers een zegje hebben vind ik zeker moeten kunnen. En gelukkig maar dat Conte niet komt. Hij is tactisch sterk maar zijn speelstijl is niks voor Real. Dat wil je niet hebben. Liever een coach dat voetbal wil spelen en Lope is perfect gezien het spel van Spanje. Hij is daarnaast Spaans en heeft een verleden bij Real. Prima keuze.
 
DRL80
 
3
16 juni 2018 om 16:07
Mourinho speelde (ook) anti- en afbraakvoetbal met Real Madrid, dus waarom nu iedereen opeens zo anti-Conte is.. De man is tactisch zeer sterk en zeer gepassioneerd, aanvallend voetbal is niet zijn prioriteit maar zoals gezegd was en is dat voor Mourinho ook niet en daar waren de meesten toch tevreden over.
 
Primetime
 
5
16 juni 2018 om 17:11
Mourinho speelde vooral afbraakvoetbal in de toppers. Tegen de kleintjes liet ie iig wel leuk voetbal zien. Conte gaat elke keer erin alsof ze tegen manchester city moeten
 
AJ_14
 
3
16 juni 2018 om 17:28
In het verleden ja, het is toch inmiddels duidelijk geworden dat real niet op een dergelijke manier wilt spelen? Dus, nee. Ben blij dat Conte niet de vervanger is geworden. Real moet meer voetbal met de spelers die zij nu in de selectie hebben op de mat leggen. Ik denk dat Lopetegui (of hoe je het ook schrijft) voor mn gevoel een goede match kan zijn. Op Spanje na ken ik deze man eigenlijk verder niet. Laten we hopen dat hij mooi voetbal in het team kan krijgen.
 
John Terry
 
8
16 juni 2018 om 15:44
Betaal nou verdorie die paar miljoen maar en gooi hem er zelf uit, dit duurt veel te lang. De schade die je oploopt als je aan het eind van de transferperiode pas gaat handelen zal anders nog veel groter uitvallen. Liverpool heeft al een hele soap achter de rug met Fekir, Arsenal en United hebben al gehandeld, en Chelsea weet nog niet eens wie er voor de groep staat volgend seizoen.
 
SpeedyAFC
 
1
16 juni 2018 om 18:17
Dat maakt toch niet uit, de eigenaar van chelsea is gestopt met investeren. Zeker nu het voor hem steeds moeilijker wordt om in Engeland te verblijven met het geld dat hij zichzelf destijds in Rusland heeft toegeeigend. Ik ben bang dat Chelsea eerst verkocht zal moeten worden voordat ze weer kunnen proberen aan te haken bij de Engelse top.
 
John Terry
 
2
16 juni 2018 om 18:55
1 seizoen geleden nog kampioen en nu is het al geen Engelse top meer? Gaat hard. Vorig seizoen zijn ook gewoon aankopen gedaan, alleen de volledig verkeerde. En Roman is een liefhebber, zit altijd gewoon op de tribune wanneer hij kan. Die zal niet zomaar een 'Berlusconi'tje' uithalen.
 
real8madrid
 
16
16 juni 2018 om 15:44
Heel goed Sergio! Heel blij om mocht dit kloppen
 
Ramos_4
 
1
16 juni 2018 om 17:49
Ik heb vanaf het begin gezegd dat Conte geen trainer is voor Real. Ben erg blij met de actie van Ramos. Conte speelt met Chelsea met maar 2 aanvallers en zou dat echt niet bij Real willen zien.
 
CRMadrid7
 
10
16 juni 2018 om 15:49
Haha doet Koning Ramos toch goed zeg ! Dit is veel meer dan slechts een dragende speler van Real Madrid. Zo betrokken bij de club en ook buiten het veld bijzonder belangrijk voor Real mocht dit kloppen !
 
Geert VS
 
4
16 juni 2018 om 16:01
Iedere club die Conte wil aanstellen moet eerst de wedstrijd van Chelsea tegen City kijken, waar Chelsea tevreden was met een nederlaag.
 
marieke90
 
4
16 juni 2018 om 16:33
Alles komt na buiten in de voetballerij,kunnen ze dan ook niks voor zich houden...
 
Kenziemo
 
11
16 juni 2018 om 17:09
Diego Costa heeft zo ook zijn revanche genomen nadat Conte hem met een sms'sje bedankte voor zijn optredens bij Chelsea.